Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

И алкохола води до цироза, дайте да забраним алкохола. Като гледам не ви е накарало са спрете да пиете. Искам да има заведения разделени на "акохолици" и въздържатели щото така ми е угодно. Както казах има сега разделение, като не ви кефи стойте си в компания по 1-2ма в залата за непушачи,а другата част от компания в тая за пушене да се тровят сами. Явно обаче това не ви пречи, само се изявявате по форума, че не пиете, по жени не ходите и на никой лошо не сте направили. Знам ви, че не сте такива ама тук трябва да се направим на света вода ненапита. Има много неща за забраняване и оправяне, както казах да почнат първо от същественото. Не само да ми бълват как в европа данъка бил такъв пък при нас много нисък. Те били забранили цигарите дай и ние барабар Петко с мъжете.

@woox и ти си "наркомански гъз", щом пиеш алкохол. Никой неможе да ме убеди, че алкохола е по-слаба наркомания от цигарите

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

В европа сядаш на заведение на открито и искаш пепелник, персонала ти казва не можем да ви дадем пепелник нямаме право, хвърляйте на земята ние после ще пометем и като се огледаш почти всички пушат.

Да не говоря в космос в Гърция пепелници между магазините.

И алкохола води до цироза, дайте да забраним алкохола. Като гледам не ви е накарало са спрете да пиете. Искам да има заведения разделени на "акохолици" и въздържатели щото така ми е угодно. Както казах има сега разделение, като не ви кефи стойте си в компания по 1-2ма в залата за непушачи,а другата част от компания в тая за пушене да се тровят сами. Явно обаче това не ви пречи, само се изявявате по форума, че не пиете, по жени не ходите и на никой лошо не сте направили. Знам ви, че не сте такива ама тук трябва да се направим на света вода ненапита. Има много неща за забраняване и оправяне, както казах да почнат първо от същественото. Не само да ми бълват как в европа данъка бил такъв пък при нас много нисък. Те били забранили цигарите дай и ние барабар Петко с мъжете.

@woox и ти си "наркомански гъз", щом пиеш алкохол. Никой неможе да ме убеди, че алкохола е по-слаба наркомания от цигарите

Аз мога да не пия,а ти можеш ли да не пушиш ? И все едно алкохола е нещо мръсно с което ще си изцапаш ръцете.Ааа да и алкохола в умерени количества е полезен.Така че пийте с мярка :)

Аз мога да не пия,а ти можеш ли да не пушиш ? И все едно алкохола е нещо мръсно с което ще си изцапаш ръцете.Ааа да и алкохола в умерени количества е полезен.Така че пийте с мярка :)

Мога и да не пуша не ми пречи. Който ме познава по от близо знае много добре, че като съм на работа примерно или в Университета изобщо не пуша. Нито имам желание, нито толкова съм пристрастен като програмистчета от съседният офис, които чакат само да мине 30 минути и да се наредят долу на пепелника. През целият си работен ден не барвам цигари, ама искам вечерта като ида с приятели на заведение да си пална някой друга. И сега някой да ме репресира, че било вредно и нетрябвало да го правя. Еми и алкохола е вреден да се забрани.(твърд алкохол не пия от години, пия само и единствено бира).

П.П. И цигарите са полезни, намаляват риска от заболяване с Паркинсон. Тогава трябва да са разрешени в умерни количества.

И алкохола води до цироза, дайте да забраним алкохола. Като гледам не ви е накарало са спрете да пиете. Искам да има заведения разделени на "акохолици" и въздържатели щото така ми е угодно. Както казах има сега разделение, като не ви кефи стойте си в компания по 1-2ма в залата за непушачи,а другата част от компания в тая за пушене да се тровят сами.

Пак пропускаш момента с това, че пушенето трови всички хора около теб. Алохола е вреден само за този който го пие. По никакъв начин тези около теб не ти вредят с употребата на алкохол. Колкото и да се пениш след съвсем кратък период това нещо ще се нормализира в България. Интересно ми е тогава какви мнения ще пишеш.

В европа сядаш на заведение на открито и искаш пепелник, персонала ти казва не можем да ви дадем пепелник нямаме право, хвърляйте на земята ние после ще пометем и като се огледаш почти всички пушат.

Ти толкова си и излизал извън страната. Пробвай с някоя нормална европейска страна да хвърляш на земята цигари...

(твърд алкохол не пия от години, пия само и единствено бира).

Значи бирата не е алкохол. Нещо двоен стандарт ми се струва. С бира човек никога не може да се напие.

Пак пропускаш момента с това, че пушенето трови всички хора около теб. Алохола е вреден само за този който го пие. По никакъв начин тези около теб не ти вредят с употребата на алкохол. Колкото и да се пениш след съвсем кратък период това нещо ще се нормализира в България. Интересно ми е тогава какви мнения ще пишеш.

Значи бирата не е алкохол. Нещо двоен стандарт ми се струва. С бира човек никога не може да се напие.

Еми за това има зали за непушачи. Очевидно е обаче, че форумните звезди и те са в залата за пушачи ама се правят на ощипани, че им пречи. Като им пречи да седят в другата зала, но явно не го правят. Много е далече момента когато тук ще станем като в другите страни. Както и сега има забрани за много неща и никой не ги бръсне. Така ще стане и със сегашното положение. Ако (когато) стане като другаде ще спрем да пушим.

Дам има двоен стандарт, не четеш писал съм ясно. Ако за теб бирата е твърд алкохол О.К. за мен не е. Мога и без бира да се забрани нацяло!

П.П. Алкохола на тоя до мен може да ми навреди. Като се насвятка може да реши, че съм му крив и да ме смели от бой. Ако това ви се струва смешно, да знаете, че и от отсрещната страна е също толкова смешна вредата от цигарите върху вас.

Еми за това има зали за непушачи. Очевидно е обаче, че форумните звезди и те са в залата за пушачи ама се правят на ощипани, че им пречи. Като им пречи да седят в другата зала, но явно не го правят. Много е далече момента когато тук ще станем като в другите страни. Както и сега има забрани за много неща и никой не ги бръсне. Така ще стане и със сегашното положение. Ако (когато) стане като другаде ще спрем да пушим.

Дам има двоен стандарт, не четеш писал съм ясно. Ако за теб бирата е твърд алкохол О.К. за мен не е. Мога и без бира да се забрани нацяло!

П.П. Алкохола на тоя до мен може да ми навреди. Като се насвятка може да реши, че съм му крив и да ме смели от бой. Ако това ви се струва смешно, да знаете, че и от отсрещната страна е също толкова смешна вредата от цигарите върху вас.

Уникални доводи имаш. Последно не разбрах бирата алкохол ли или не е? Можеш или не можеш да се напиеш с нея по същият начин както и с другите напитки?

Колко пъти ти се е случвало да те "смелят от бой"?

Ти толкова си и излизал извън страната. Пробвай с някоя нормална европейска страна да хвърляш на земята цигари...

Миналата година Франция, къде в по-нормална европейска държава да се иде.

Уникални доводи имаш. Последно не разбрах бирата алкохол ли или не е? Можеш или не можеш да се напиеш с нея по същият начин както и с другите напитки?

Колко пъти ти се е случвало да те "смелят от бой"?

Също толкова са уникални доводите на тея дето не пушат. Не познавам 1 дето да е отишъл на лекар и да са му казали, че е болен щото е пасивен пушач. Това са пълни глупости.

Бирата е алкохол, но не е твърд алкохол. Можеш да се напиеш етествено, но това не ми дава право да твърдя, че аз като се напивам вредя на другите. Така е и с цигарите, като пуша вредя главно на мен (да сега ще ми изкарате доводи, че пасивното пушене било по-опасно). Никой обаче още не го е доказал дали наистина е така.

Еми случвало се е . Това е също толкова вероятно колкото е вероятноста, да се разболееш, че си бил пасивен пушач.

Мерси, мерси, трогната съм просто. Мислех, че сме изминали пътя с дребнавите грозни и гнусни обиди, ама явно не сме. И макар че ми е беден речникът и съм тъпа, поласкана съм от думите ви. Не знам дали съм ги разбрала правилно. И Пешо да не ми излиза с оправданието "ние и така си те обичаме". Толкова време съм отделила и съм се опитала да бъда приятелски настроена, нито по имена съм обиждала, ама вие минахте всякакви граници. Защото излезе, че защитавайки позиция, с която не сте съгласни, си подписах смъртния акт. Мнения всякакви, обосновани или не, няма значение. Очевидно цигарите са ви повлияли и на вас, защото уважението го натикахте в на "кучето ауспуха". Аз не ви уважавам като пуша, а вие какво направихте, защото много ме уважавате?

Само да добавя. Мнението няма лице. Няма име. Мнение по един определен въпрос (като този), нямащ нищо общо с IQ точки, не е критерий за определянето на броя им. Мнението е изказ за навик, желание и намерение на даден човек за някаква част от живота му.

Приемам го много лично, знам. И не трябва да си тровя нервите, и това го знам. Но просто ми съсипахте вечерта. Благодаря!

Кога пък съм те обидил теб лично? Я не се изживявай като звезда ако обичаш...

Кучето си лае, керванът си върви.... Малко в цикъл влезнахме тука.

С бира човек никога не може да се напие.

Изключено.

Да, то защото никой не спазва забраните и никой не ги бръсне, всички заведения са накичили табели и надписи дали се пуши или не и са започнали да слагат аспирации за сумати пари. Абе ти в кой свят живееш? Това да не ти е ерата на мутрите?

После-писът ти отива към детско заяждане и пълни небивалици. Дай да ни забранят да мислим тогава, защото то е вредно видиш ли. Аз може да измисля, че ти си ротативка и да почна да ти дърпам крайниците докато не паднат стинки от четала ти. И това без да съм под влиянието на алкохол и цигари.

Глупости си говорим вече. По едно време имаше смисъл, но вече просто са си простащини и някакви детски преиначавания на реалността.

Като забранят пушенето, ще си направите една група у фейсбука и ще си протестирате там, че са го забранили. Всичко ще си дойде на мястото. Ще им обяснявате колко е полезно и как само на себе си вредите, а другите са тъпи егоисти за дето знаят, че пушите, но все пак искат да сядат на маса за непушачи. Те ще ви пишат това, което ви пишем ние тук, а други просто ще ви обясняват колко сте тъпи. Ще се джафкате 3 седмици и после ще си жужите струпани като пчелички около пепелника пред заведението, защото иначе трябва да прекъснете всякакъв социален живот. И като се приберете от бар 1 път и все още можете съвсем ясно да усетите миризмата на парфюма си, ще се плеснете по челото, ще се сетите, че така е по-добре и ще запалите по една цигара преди лягане.

Като го забранят изцяло да забравят, че ще хвърлям по 400-500 лева месечно по заведения. Ще си седя у нас и ще си поркам и пуша на воля.

А за нощните заведения (барове, дискотеки) ограничението не важи, прочти закона преди да говориш.

Кога пък съм те обидил теб лично? Я не се изживявай като звезда ако обичаш...

Не съм аз тази, която се изживява като нещо, което не е. Отношението ти е достатъчно, за да "говори" вместо теб.

А за дискотеките и парфюма, добре, че си ти да ни предричаш бъдещето, че какво ще правим иначе?!

Очевидно е едно : непушачите във форума = световни спасители, хора, пред които ако се пуши, душата им ще гори в Ада...

Миналата година Франция, къде в по-нормална европейска държава да се иде.

Такова нещо не съм виждал никога през живота си. Вярно точно във Франция не съм бил. Винаги съм заобикалял. Не съм останал обаче с такова впечатление от французите. Персонала който ти даде тези инструкции от каква народност беше?

Също толкова са уникални доводите на тея дето не пушат. Не познавам 1 дето да е отишъл на лекар и да са му казали, че е болен щото е пасивен пушач. Това са пълни глупости.

Бирата е алкохол, но не е твърд алкохол. Можеш да се напиеш етествено, но това не ми дава право да твърдя, че аз като се напивам вредя на другите. Така е и с цигарите, като пуша вредя главно на мен (да сега ще ми изкарате доводи, че пасивното пушене било по-опасно). Никой обаче още не го е доказал дали наистина е така.

Еми случвало се е . Това е също толкова вероятно колкото е вероятноста, да се разболееш, че си бил пасивен пушач.

Значи твърдиш, че пасивното пушене не вредяло. Хмм, димът от цигарата ти го вдишваш през филтър. Тези около теб обаче са лишени от тази екстра. Има си доста изследвания на тази тема. Мен не ме интересува колко вредиш на себе си. Проблемът е когато вредиш на мен. Всеки е свободен да си прави каквото иска със собственото тяло. Проблемите са появяват когато започнеш да тровиш околоните хора.

Значи около мен ако се напие някой с алкохол различен от бира става опасно. Ако обаче се напие с бира всичко е нормално и да не се очакват проблеми.

Горе долу всяка вечер съм някъде в заведение в което се употребява алкохол. До момента не съм видял такива случаи ;). Ако можеш ги опиши по - подробно. Стана ми интересно.

Аз пък ще питам ти в коя държава живееш? О.К. знам в САЩ е еди как си, ама тук е България, тук всичко е наопаки ако не ти е ясно.

И да сега ще се дигне малко шум, слага се аспирация и т.н. и след няколко месеца пак на всякъде ще се пуши. Да видим дали аз ще съм прав или вие.

Глупости бяха и за размахване на ножове и т.н. ама не ти попречи да ги пишеш нали?

Такова нещо не съм виждал никога през живота си. Вярно точно във Франция не съм бил. Винаги съм заобикалял. Не съм останал обаче с такова впечатление от французите. Персонала който ти даде тези инструкции от каква народност беше?

Значи твърдиш, че пасивното пушене не вредяло. Хмм, димът от цигарата ти го вдишваш през филтър. Тези около теб обаче са лишени от тази екстра. Има си доста изследвания на тази тема. Мен не ме интересува колко вредиш на себе си. Проблемът е когато вредиш на мен. Всеки е свободен да си прави каквото иска със собственото тяло. Проблемите са появяват когато започнеш да тровиш околоните хора.

Значи около мен ако се напие някой с алкохол различен от бира става опасно. Ако обаче се напие с бира всичко е нормално и да не се очакват проблеми.

Горе долу всяка вечер съм някъде в заведение в което се употребява алкохол. До момента не съм видял такива случаи ;). Ако можеш ги опиши по - подробно. Стана ми интересно.

Описах една напълно хипотетична ситуация, също толкова хипотетична колкото пасивното пушене.

Като го забранят изцяло да забравят, че ще хвърлям по 400-500 лева месечно по заведения. Ще си седя у нас и ще си поркам и пуша на воля.

Ти за какво ходиш в заведение извинявай? Да пиеш и да пушиш далеч от мама и тати? Ако имаш по-различна причина за ходене по заведения от това да те виждат хората как пушиш, ще продължиш да ходиш. Можеш да си сигурен. Ако не, 5 пъти като си събереш приятелите у вас през дни близко един до друг и ти се овонят пердетата, мебелите и тапетите/стените на цигари, ще видим дали няма да жужиш около пепелника пред заведението.

Или ако това не ти пречи, ще започне да ти пречи като почне да ти пожълтява латекса и постоянно мирише на кенеф у вас.

Не съм аз тази, която се изживява като нещо, което не е. Отношението ти е достатъчно, за да "говори" вместо теб.

А за дискотеките и парфюма, добре, че си ти да ни предричаш бъдещето, че какво ще правим иначе?!

Очевидно е едно : непушачите във форума = световни спасители, хора, пред които ако се пуши, душата им ще гори в Ада...

Аааа. Синдрома "ти не го каза, но аз знам, че ти това искаше да кажеш". Това ще да е от цигарите.

Аз не предричам. Не съм пророк. Просто обрисувах една реалност в близкото бъдеще. И извинявай, но ти от името на всички пушачи участващи в дискусията ли ми благодариш за "пророчеството"?

Аз пък ще питам ти в коя държава живееш? О.К. знам в САЩ е еди как си, ама тук е България, тук всичко е наопаки ако не ти е ясно.

И да сега ще се дигне малко шум, слага се аспирация и т.н. и след няколко месеца пак на всякъде ще се пуши. Да видим дали аз ще съм прав или вие.

Глупости бяха и за размахване на ножове и т.н. ама не ти попречи да ги пишеш нали?

Аз живея в България. Държава в която управниците се опитват да правят впечатление, за да могат да крадат повече под масата. Законите вече се следват малко или много.

Това за ножа беше откровено сравнение, написано с цел по-лесно осмисляне на концепцията за забрана на пушенето на обществени места от твоята бъдеща булка.

Аааа. Синдрома "ти не го каза, но аз знам, че ти това искаше да кажеш". Това ще да е от цигарите.

Аз не предричам. Не съм пророк. Просто обрисувах една реалност в близкото бъдеще. И извинявай, но ти от името на всички пушачи участващи в дискусията ли ми благодариш за "пророчеството"?

Според мен няма да е това реалността. И да, от името на всички пушачи ти благодаря. Ако някой не е съгласен, има си ръце, да си напише мнението. Мисля, че точно това правим последните 5 страници.

Ти за какво ходиш в заведение извинявай? Да пиеш и да пушиш далеч от мама и тати? Ако имаш по-различна причина за ходене по заведения от това да те виждат хората как пушиш, ще продължиш да ходиш. Можеш да си сигурен. Ако не, 5 пъти като си събереш приятелите у вас през дни близко един до друг и ти се овонят пердетата, мебелите и тапетите/стените на цигари, ще видим дали няма да жужиш около пепелника пред заведението.

Или ако това не ти пречи, ще започне да ти пречи като почне да ти пожълтява латекса и постоянно мирише на кенеф у вас.

Да мама и тате ми забраняват да пуша. :laughing:

Другото се оправя с пребоядисване.

Добре де - в Калифорния като е абсолютно забранено да се пуши на обществени места да не би да са се опразнили заведенията? Или се чака на опашка половин час докато ти дойде реда?

На мен честно казано ми е все едно дали някой пуши или не стига да не ми пречи. Имам приятели пушачи (верно малко са повече са другите но всякакви имам). Познавам няколко доста свестни човека пушачи - единия от тях е Midex. Не е правилно да се генерализира. А е добре и да сме толерантни един към друг.

Mомента с пушенето е свързан с подрастващите и я си представете вие искате ли да виждате ученици на по 12 години с цигара в ръка? Мен лично последното ме отвращава. А няма как да не попиват вредните навици когато в което и заведение да влезат отвътре ги посреща димна завеса и се получава нагласа че като се ходи на бар задължително е да се пуши "щото готините го правят".

Пак да кажа - далече съм от идеята да давам наклон на оная работа някому - всеки да си избира какво му е кеф да прави аз мога да преживея миризмата стига някой да не ми издиша право в лицето

ПС: Стаята в която баща ми (Бог да го прости) и чичо ми пушеха и държаха 2-3 ПРЕПЪЛНЕНИ пепелника миришеше ужасно. Не просто на цигари а на престоели фасове - няма по-отвратителна миризма! И колкото и да се проветряваше онази стая си миришеше все така. Някой ден трябва да направя ремонт на онзи апартамент и вероятно ще сваля мазилката че и цимента под нея и ще го направя наново за да се разкара гнусната миризма. Или направо ще го продам за да не се занимавам излишно

Според мен няма да е това реалността. И да, от името на всички пушачи ти благодаря. Ако някой не е съгласен, има си ръце, да си напише мнението. Мисля, че точно това правим последните 5 страници.

Не трябва ли да е обратното? Ако някой е съгласен, тогава да благодари.

И ще видиш, че ще е така. В Германия е така и хората си излизат пред заведенията, социализират си и не им дреме. После си влизат вътре и продължават да си пушат. Гък не казват. Защото знаят, че вредят на тези около тях.

Ами ако някой асматик ви умре в краката заради вашият цигарен дим? Дали може да умре от това, че аз съм се направил кирка на съседната маса? Не мисля.

Да мама и тате ми забраняват да пуша. :laughing:

Другото се оправя с пребоядисване.

Пребоядисай си дивана, пердетата мокета и персийския килим. Много те моля.

Не трябва ли да е обратното? Ако някой е съгласен, тогава да благодари.

И ще видиш, че ще е така. В Германия е така и хората си излизат пред заведенията, социализират си и не им дреме. После си влизат вътре и продължават да си пушат. Гък не казват. Защото знаят, че вредят на тези около тях.

Ами ако някой асматик ви умре в краката заради вашият цигарен дим? Дали може да умре от това, че аз съм се направил кирка на съседната маса? Не мисля.

Пребоядисай си дивана, пердетата мокета и персийския килим. Много те моля.

Погледни статистиката за катастрофите с жертви.

Зависи с какво си се напил. Ако е с бира няма страшно, ако обаче е с друг вид алкохол е много вероятно ти да си виновен.

Две понятия : дължимо и съществуващо. Какво трябва и какво е. Разлика от тук до Сиатъл и обратно.

Айде пак, Германия, Италия, Швеция. Аз живея тук. И искам да продължавам да живея тук. Искам България като България, а не страна, в която да има герба само на Конституцията, а законодателството да е copy - paste от другите. Имаме си национално самосъзнание, което е различно, традиции, които са различни.

Според мен толерантността трябва да е взаимна. Николай го каза, всеки си се разбира с приятелите, всеки избира от коя страна на стъклото да седне (т.е. в коя зала). Аз заради приятел/ка бих седнала в зала за напушачи, както и моите приятели правят същото за мен.

Хайде ся в Калифорния как било и в Германия. В Калифорния като хванат поредният престъпкник го вкарват в затвора, ама в България се разкарва по улицата. В Германия се спазва реда и дисциплината и като превишиш скороста с автомобил ти заковават книжката на пирона, ама в България не го правят. Стига сме давали глупави сравнения. Да сме на тяхния хал като социален статус, заплати, начин на живот и т.н. съгласен съм да се съобразявам с тяхните забрани. Ама неможе тук да е "дива Индия" и ние не да решаваме важните въпроси, а да тръгнем срещу проблема с пушенето. Извинявам, се ама не съм съгласен. Ако всичко друго ни е наред О.К. ама неможе всичко да ни е наопаки и баш цигарите са ни най-големия проблем.....

Facepalm14.gif

Това е от безрасъдност, а не директен ефект на алкохола. Който пие алкохол = катастрофа. Дайте и детските градини да забранят, защото от там се започва възпитанието. Също така и контактуване с повече от 1 човек, за да се ограничи и чуждото влияние върху оформянето на характера.

Или сте толкова дълбоко в кутията, че не можете да разберете какво ви се говори, или наистина не разбирате какво ви се говори.

Защо се опитваш да ни правиш някакъв психопортрет? Каква кутия, какви 5 лв.?! Това е мнение. Както казах, то няма лице, не може да се пипне и помирише. Дали ще съм аз, Жоро, баба ми, леля ти, сестра ти, няма значение. Всеки си е собствено кълбо от мнения, съответно това, че не съвпада с твоето или на другите, не значи, че трябва да се промени. Ако ще да е "сам срещу всички". Когато знаеш, че за себе си имаш доводи, които са стабилни, няма значение какво мислят другите. Нито ние ще променим вашето мнение, нито вие - нашето. По-ясно едва ли мога да го кажа. Защо светогледът на някого трябва да се трансформира заради някакъв форум?!?!

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...