Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Аз просто отговорих, а това ми минаваше през главата.

И нещо по важно ми минава през главата. ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ не махнаха ограничението на "летището" на магистрала Тракия като вече от поне месец цялата е с мантинели и работници няма. Вярно че КАТ не сам виждал, ама все пак си намалям на 80.

Именно. Всеки има приятели пушачи и непушачи. Всеки си избира с кой да излиза и къде.

Ангеле, никой не избира цигарите пред приятелите. Ама ако са ти приятели, няма да ти кажат "йок та йок, откажи ги, че иначе няма да сме приятели". Нали уж е безусловно и трябва да се приемаме с недостатъците си?! Поне така е по default...

Ако ти кажа че приятелите 90% са ми непушачи това ще ти даде ли идея колко ми е неприятно около мен да се пуши? :) А тези, които пушат около мен отбягват да го правят или се въртят да духат на друга страна... Не че бих престанал да бъда приятел с някого заради това че пуши, но ако и той ме счита за приятел не би ме и дразнел или поне би направил каквото е възможно за да ме дразни по-малко нали? А аз много мразя тази миризма! Както и това да ми миришат дрехите с часове след като съм излезнал от заведение

Съобразяват се с това че пуша и не съм забелязал да им пречи.

Демек не ти се съобразяваш с тях а те с теб. Общо взето подкрепи точно аргументите на противоположната страна

На следващата форумна среща ще си подмятам ножЧЕ пред лицето на Галя. Ще го подмятам на високо и не, не съм добър с ножовете.

Ако не и харесва, да излиза на вън. Мога да си нося ножЧЕ където си искам и да си правя с него каквото си искам. И не, аз няма да излезна на вън, защото там няма да ме видят другите, че си играя с нож, а тогава съответно и удоволствието от играта с ножа ще спадне.

:rofl: :rofl: Ангел изби рибата :lol: Сравнението ми хареса много и само си представям как подхвърля някакво швейцарско ножче около Галя и не мога да престана да се хиля.

Не се казва ножЧЕ... а ЧЕКИЙКА!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Много добре си усвоила софистиката!

Но това, че наричаш нещата не с истинските им имена и правиш неправилни конструкции на сравнение между принципно различни неща не променя реалното положение.

Като всичко, и този спор си има две страни, за едните правилна е тяхната, за другите - втората. И това е.

И на мен ми е неприятно да пият около мен и да ми мирише на джибри, ама не мога да направя всички въздържатели. И аз това викам, всеки си е "обучил" приятелите, знае си къде си пушат, какво, що, разбрали са се. Пушенето не е критерий за приятелство. Както вие казвате "Ще се съобразят, че не пуша", и те могат да кажат : "Еми и ти ще се съобразиш, че искам да пуша". ВЪПРОС НА ГЛЕДНА ТОЧКА!

На Ангел такива ножчета ще му подмятам, че свят ще му се завие :lol:

Като не си запознат не говори. Това че телефоните излъчват радиация уби рибата.

За цигарите из нета могат да се намерят достатъчно статистики и за двете позиции.

И само да питам от къде идва по дяволите тая радиация.

Радиация не е правилна дума. Няма радиация. Това е телефон. Не реактор. Моя е грешката. Но телефоните имат вредно облъчване. Същото като това от антените.

Each GSM handset has a radio transmitter and receiver in order to operate in the wireless GSM network. That transceiver is manufactured so that when used next to the ear and when worn on the belt, it won't exceed the limits for exposure to radio frequency energy set by the authorities.

А това да кажеш, че тютюневият дим не вреди на здравето е все едно да кажеш, че причината за смъртта на човек потопен във вода без екипировка за 30 минути не е наличието на вода = нелепо.

Иди кажи на хората с рак на дробовете, че проблема им се таи другъде. Медицината е грешала толкова години наред.

Радиация не е правилна дума. Няма радиация. Това е телефон. Не реактор. Моя е грешката. Но телефоните имат вредно облъчване. Същото като това от антените.

А това да кажеш, че тютюневият дим не вреди на здравето е все едно да кажеш, че причината за смъртта на човек потопен във вода без екипировка за 30 минути не е наличието на вода = нелепо.

Иди кажи на хората с рак на дробовете, че проблема им се таи другъде. Медицината е грешала толкова години наред.

Няма изследване което да доказва, че цигарите докарват рак без да има друго което да го оборва.

Няма изследване което да доказва, че цигарите докарват рак без да има друго което да го оборва.

То също така няма и изследване, което да доказва, че неограничената глупост вреди по някакъв начин на индивида. Излиза, че всичко е инсинуация на шепа умници, които искат нарочно да прецакат глупците. :lol:

В момента гледам да ги намаля от една кутия на ден до половин кутия на ден, та поне няма да давам толкова пари.

Става ми лошо ако пуша повече, не знам вие как димите постоянно, пък като работя ако запаля цигара само ми пречи или ще изгори без да съм си дръпнал.

А, що се отнася до заведенията и пушенето...

Do you mind if I smoke?

- I don't care if you burn!

Всичко е до възпитание, всеки си има лоши навици! Само дето никой не прави забележка

"ако ще изпускаш газове, прави го вън" и т'ва вреди на околните.

Та някакво толерантност трябва да има, ако някой не му харесва, че пуша... лош навик, окей ще загася или няма да паля.

То също така няма и изследване, което да доказва, че неограничената глупост вреди по някакъв начин на индивида. Излиза, че всичко е инсинуация на шепа умници, които искат нарочно да прецакат глупците. :lol:

:rofl: :rofl:

Ей днес тая тема ме развеселява повече от онези за вицовете и интересните картинки

Та някакво толерантност трябва да има, ако някой не му харесва, че пуша... лош навик, окей ще загася или няма да паля.

Ей за това говорим. Нямам нищо против хората да пушат ако желаят, мразя когато най-нагло ми налагат да се съобразявам с това или да си събера чуковете и да се изнеса ако не ми харесва без да има вариант да се опитат да направят нещо по въпроса.

А по-досадното е че ако 1 на масата почне веднага се намират поне още 3ма да последват примера. Не че не мога да го преживея ама да споделя какво мисля... ако може :)

Бях подготвил една стена от текст за Галя, ама от две страници насам, с дебилните си доводи се напъва да ни докаже, че е тъпа и не разбира какво й се говори. Спокойно, Галя, ние си те обичаме и такава. Но тютюневия ти дим никой не обича.

Аз предлагам да сменим темата и да си говорим за и против пърденето в лицата на хората. Не вреди на здраветo, аз имам повишено количество газове и приятелите ми от уважение трябва да се съобразяват с мен. Никой не може да ме лиши от конституционното ми право да пърдя като гаубица. Ако не ви кефи да си разпорвам задника като новогодишна заря - стойте си у вас, в бомбоубежища, или излизайте с противогази.

Галя е малко от малко грамотна. Може да има беден речник и да не знае как да защити довода си, но поне можеш да следиш мисълта ѝ. Докато naka_g избива конкуренцията. Той НЕ знае какво иска да каже и пише преди да разбере самия себе си. Включваме неграмотността, а след нея и избиването на комплекси, че приятелите му не го харесват, "защото е пушач" и се получава Галя в мъжки вариант.

Аз не мога да разбера какво някой дават пример "Как било в белите страни!" Ами ясно се вижда, че само данъците са ни като в белите страни, нищо друго. Ни политици, нито дупките по пътищата, нито администрация нито нищо. Тогава немога да разбера закво някой трябва да ни сравнява и по поведение с тях? Ние сме си диви балканци и едва ли скоро ще се облагородим.

Не съм съгласен със забраната за пушене и смятам, че е тъпо в България. Ето сега има разделение по зали. Хайде като сте толкова против пушенето, що в тая за непушачи има по 1-2-ма, а там дето се пуши се пръска по шевовете? Щом непушачите са повече трябва да е обратно и 1-ците да са изолирани, а не обратното. Да не говорим, че половината заведения ще фалират ако забранят пушенето, така че трябва да се гледа комплексно. Ще стане пак като с домашната ракия. Забранено е да се прави промишлени количества, ама никой не го следи дали е така. Така ще стане и за заведенията типично по български.

Аз не мога да разбера какво някой дават пример "Как било в белите страни!" Ами ясно се вижда, че само данъците са ни като в белите страни, нищо друго. Ни политици, нито дупките по пътищата, нито администрация нито нищо. Тогава немога да разбера закво някой трябва да ни сравнява и по поведение с тях? Ние сме си диви балканци и едва ли скоро ще се облагородим.

Не съм съгласен със забраната за пушене и смятам, че е тъпо в България. Ето сега има разделение по зали. Хайде като сте толкова против пушенето, що в тая за непушачи има по 1-2-ма, а там дето се пуши се пръска по шевовете? Щом непушачите са повече трябва да е обратно и 1-ците да са изолирани, а не обратното. Да не говорим, че половината заведения ще фалират ако забранят пушенето, така че трябва да се гледа комплексно. Ще стане пак като с домашната ракия. Забранено е да се прави промишлени количества, ама никой не го следи дали е така. Така ще стане и за заведенията типично по български.

В случая НИКОЙ не е споменал белите страни като довод, затова тоя финт "аз си знам тука нещо и искам да го вмъкна в разговора, защото не съм сигурен какво да кажа" не мина.

Залите за пушачи са пълни за сметка на тези за непушачи, защото в залите за непушачи сядат главно КОМПАНИИ от непушачи. Има ли 1 пушач, то компанията е в зала за ПУШАЧИ, защото пушачите се изживяват като инвалиди и всички трябва да им угаждат на наркоманските гъзове. Не може да се направи компромис. Едва ли не се изживяват като малцинство. Някакъв вид етническа група. Малко като ромите и турците. Качват се на всички на главата, защото хората ги поощтряват, за да не ги дискриминират.

Галя е малко от малко грамотна. Може да има беден речник и да не знае как да защити довода си, но поне можеш да следиш мисълта ѝ. Докато naka_g избива конкуренцията. Той НЕ знае какво иска да каже и пише преди да разбере самия себе си. Включваме неграмотността, а след нея и избиването на комплекси, че приятелите му не го харесват, "защото е пушач" и се получава Галя в мъжки вариант.

Това за неграмотноста и комплексите ще пропусна да го коментирам.

Да, пуша, обичам да пуша. Приятелите ми не се делят на пушачи и непушачи, даже май повечето са непушачи. Аз пак питам, като пуша много да седя пред ресторанта (кръчмата) цяла вечер ли. И като не ви харесва пушенето направиха зали за не пушачи, има цели заведения където не се пуши, ходете си там, не да влезете в заведение или в зала където се пуши и да се оплаквате.

Да, пуша, обичам да пуша. Приятелите ми не се делят на пушачи и непушачи, даже май повечето са непушачи. Аз пак питам, като пуша много да седя пред ресторанта (кръчмата) цяла вечер ли. И като не ви харесва пушенето направиха зали за не пушачи, има цели заведения където не се пуши, ходете си там, не да влезете в заведение или в зала където се пуши и да се оплаквате.

Това в горния си пост съм ти го обяснил.

И да ви имам делението на непушачи и пушачи. Една маса за пушачи, съседната - непушачи. По какво се различават - на тая за непушачи няма пепелник. Да давам ли пак примери или и сами ще се сетите колко нелепо е това?

Кат' ви гледам...тука всички сте се засилили да докарате поне до 150 години - няма лошо, дерзайте! :))

auto004.jpg auto005.jpg

лол :lol: е така се прави .ПОсле що гърмели

а колкото до пушенето и вредата от него ...незнам дали сте виждали бели дробове на пушачи ,след аутопсия ... :rolleyes: Приятна картинка е :rolleyes:

Въххх, кв'о станало тука.И то заради едно мое подмятане, ей така между другото... :woot

Предлагам следващата форумна среща, да бъде в заведение, в което не се пуши.Ааа да, пушач съм, но мисля че вече го знаете.

Коментар по снимките:

Тая мацка може яко да се разгорещи!

Яййй, woox "наркомански гъзове", ся обвиняваш честните бизнесмени, че произвеждат лека дрога или държавата в разпространенито на същото това нещо? :D Това са сериозни обвинения!

Истината е: Пушенето пречи, може да ми харесва, да съм пристрастен, ама не мога да дишам... пречи и на околните, обаче преди като не се говореше за това, хората не го обсъждаха под дърво и камък, нали?

"Проблем съществува, когато се появи несъответствие или противоречие между това, което в действителност правим и това, което бихме желали." (в случея "когато започне да се говори как е и как би трябвало да бъде")

Защото от морална гледна точка и цигарите и алкохола трябва да се спрат от производство и следователно от разпространение, защото те видимо пречат и вредят на човекът, който ги употребява и на останалите около него.

И като погледнеш колко хора печелят от моето пушене, тютюно прозводителите, цигарените компании, разпространители пък и от това и държавата... мислите ли дали ако утре дробовете на един нормален, направил толкова много за държавата, човек спрат, някой ще му пука за това? Няма пряк извършител... а, "оръжието" свободно се разпространява и е легализирано от същата тази държава.

Аз се чудя кога ще почнат да делят масите в заведенията на такива за гейове и хетеро, отиваш сядаш с компанията и оп... там не може, после твойте хетеро приятели са длъжни да седнат на масите за гейове! хаха

Тогава като видят как това не се получава, ще разделят заведенията на такива за гейове и хетеро.

Естествено в кръгът на шегата... аз нямам проблеми да седя с хетеросексуални хора на една маса. хаха ;)

П.П. Опитвам се да сложа точка на спорът, като обвинявам държавата в коствената вреда която е/ще бъде причинена на мен и на мойте близки и познати.

Бях подготвил една стена от текст за Галя, ама от две страници насам, с дебилните си доводи се напъва да ни докаже, че е тъпа и не разбира какво й се говори. Спокойно, Галя, ние си те обичаме и такава. Но тютюневия ти дим никой не обича.

+1

да си говорим за и против пърденето в лицата на хората.

Твърдо ЗА!!! Ден, в който не си пръднал в на някого лицето, е пропилян ден!!!

Колкото за цигарите и пушенето... прочетете пак постовете на хоста и си представете, че и аз съм на същото мнение :).

Вчера бях в Ривиерата до Каменица. Не бях ходил от преди нова година. Установих, че вече заведението е разделено със стъклена стена на салон за непушачи и пушачи. Днес примерно имаше свободни маси в зоната за непушачи, но успяхме да седнем на маса, която се освободи пред нас в салона за непушачи, че другите бяха позаети.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...