Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Аз пък съм си за пушенето. Как не забраниха да се пие бира в градската градина от момчета и момичета, които са по на 14-15 години!? От к'ъв пъ зор ще ме карат да не пуша?!?!?! Аз съм за пушенето в тоалетни, бани, навън, в помещения, изобщо, където може да се пуши, да се пуши!!! Аз друго си нямам, не пия, но обичам да пуша (цигари, да подчертая)... Не мисля да ги отказвам засега поне. Вярно, тровя се, вярно, мирише гадно димът и дрехите ми после, ама аз така или иначе си мия зъбите и си пера дрехите. Това са оправдания. Наистина са наркотик, ама по-хубаво ли е да виждаме пияни и напушени младежи по улиците всеки ден?! Какво толкова ви пречи?!?! Ето, вече си има заведения за пушачи и непушачи, зали и пр. Ходете си там. Атанас веднъж ме беше подкрепил, че има двойни стандарти. Един пушач много повече би разбрал непушача, отколкото обратно. Задръстена работа...

Димът е като някой да повърне върху теб?! Добра логика, би казал Ники Пънчев от "Да хванеш богат".

Всеки си има мнение, това е моето. Който не го кефи да му се пуши и не иска да мирише, да не сяда в кафета, в които може да се пуши.

Ама сетете се за приятелите си. Разбирам, ще е по-добре всички да не пушим, здравето да си пазим и т.н.

Само че ако на някой ваш приятел много му харесва да пуши, опитали сте да го придумате да ги зареже, ама той не иска и пак си пуши, какво, няма да седнете до него в кафето? Или същото с родителите.

Същото (според мен) е сексът без предпазни средства с непознат примерно. Всички сега ще кажат как се пазят и никога не са правили глупости (някои може да не са), ама всички вътрешно знаем, че малко или много сме ги вършили. И веднъж да кажем, имали сте венерическа, заразили сте някой друг, защото не сте се пазили. И повече край, никакъв секс, никой не ви иска, защото сте "покварен".

Така ли трябва да е, да принуждаваме хората да не пушат и какво друго да не правят? Не говоря за трева, защото съм против всичко друго, освен цигарите.

И за алкохола, значи бебе можеш да направиш пиян, можеш да се ожениш пиян и да не помниш, ама щото пушиш, баси лошото. Край, смърт. Глупости, ама глупости.

На мен ми пречи миризмата на какъвто и да е алкохол и затова не пия, така че не е вярно, че бирата на никого не пречела.

Евала на хората, които са ги отказали, радвам се за волята им, ама това си е личен избор.

И само за протокола (заради примера, който съм дала) : НИКОГА НЕ СЪМ ИМАЛА КАКВАТО И ДА Е ВЕНЕРИЧЕСКА :)

Не ти отива на годините и на претенциите да говориш така и да защитаваш мнението си с подобни аргументи.

Щяхме да сядаме в кафета в които не се пуши. Ако имаше такива. Повечето заведения са за пушачи, защото видиш ли, ако забранят цигарите, няма да има посещение. Много интересно къде ще ходят хората дето са ходели до сега по кафета. В къщи ли ще си седят? Ха Ха!

Пияните и напушени младежи по улиците да си правят каквото си искат. Те НЕ тровят МОЕТО здраве с действията си. Само са ми трън в окото, но от това никой не е умрял.

Това за венерическите изобщо не можах да му проследя връзката, затова няма да го коментирам, но написах този ред, за да се види, че съм го прочел.

Можеше примерно да го сравниш с хвърляне на ножове с превръзка на очите. С цел сравнение:

Ти си седиш в публиката на цирка. Аз съм си ножехвъргач. Викам си доброволец, избирам теб. Почвам да ти мятам ножове и ти си седиш и си чакаш да видиш, дали поредния няма да ти се забие в киферицата или в полу-белите дробове. Айде представи си го сега ако 40 ножехвъргача ти мятат ножове едновременно. Същото е и с пушачи, непушачи. Седим си ние и гледаме как пушачите си плюнчат цигарата и си играят със здравето ни.

Защо мислиш е забранено пушенето в болниците ако димът не вреди на околните по никакъв начин? Защото на лекарите и пациентите са им нелицеприятни хора с цигара в ръцете? Или пък защото ще им се умиришат белите мантии?

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

За host :

Точно потвърди това, което се опитвах да изложа. Още един пример към правилото си и ти. Двойни стандарти :) Разбирам, че като непушачи четете и единственото, което виждате е "обичам вредния си навик" и се дразните, ама не написах само това. Просто няма смисъл. Значи ДА СЕ ЗАБРАНИ нещо е проява на уважение към едната част от населението и какво към другата?! Както казах, явно не съм го написала с достатъчно големи букви, има си заведения с две помещения. Ти сам избираш в кое да влезеш. И какво, нямате приятели, които пушат или само те, защото са по-специални могат да ви тровят ако сте на домашен купон в къщата на ПУШАЧ и се пуши вътре, обаче непознатите не могат да ви вмирисват и тровят? Е, това не е себеотрицание, а отново егоизъм. Няма да стигнем до никъде, затова казвам да спрем. Моето мнение, че за момента положението е добре, който иска да си пуши, нека си сяда в заведения за пушене.

За w00x : Някак си не те видях на форумната да се пазиш от хората, които пушат... Защо не излезе навън като ти беше толкова неприятно. И НИКЪДЕ НЕ СЪМ НАПИСАЛА, ЧЕ НЕ Е ВРЕДНО!

Разбирам ти позицията, ама аз като излезна да пиина с приятели завечерта правя една кутия, освен да седя пред ресторанта с чаша в ръка и да влизам чат пат м/у цигарите да мезя по нещо.

Не искам да влизам в полемика ама да кажеш на собственик на заведение или дай 30к лева за инсталация или глоби (после затваряне) при положение, че след 2-3 години ще го забранят изцяло, си е наглост.

И да пуша при приятели не пушачи, пуша в къши на не пушачи като се съберем да играем карти, на тях не им пречи, ако им пречи като им се обадя да се видим ще ми кажат не. Въпрос на собствен избор.

Приятелите ми не пушачи не се оплакват докато не стане мъгла която и мен ме дразни.

Разбирам ти позицията, ама аз като излезна да пиина с приятели завечерта правя една кутия патрони, освен да седя пред ресторанта с пистолет в ръка и да влизам чат пат м/у стрелбите да мезя по нещо.

Не искам да влизам в полемика ама да кажеш на собственик на заведение или дай 30к лева за бронежилетки или глоби (после затваряне) при положение, че след 2-3 години ще го забранят изцяло, си е наглост.

И да стрелям на маса при невъоражени приятели, на тях не им пречи, ако им пречи като им се обадя да се видим ще ми кажат не. Въпрос на собствен избор.

Препрочети го.

И как може да поставяш цигарите пред приятелите си?

И да пуша при приятели не пушачи, пуша в къши на не пушачи като се съберем да играем карти, на тях не им пречи, ако им пречи като им се обадя да се видим ще ми кажат не. Въпрос на собствен избор.

Приятелите ми не пушачи не се оплакват докато не стане мъгла която и мен ме дразни.

Именно. Всеки има приятели пушачи и непушачи. Всеки си избира с кой да излиза и къде.

Ангеле, никой не избира цигарите пред приятелите. Ама ако са ти приятели, няма да ти кажат "йок та йок, откажи ги, че иначе няма да сме приятели". Нали уж е безусловно и трябва да се приемаме с недостатъците си?! Поне така е по default...

Тц, тц, ОГРАНИЧИ. Не забрани. Поне на първо време. А това да цениш живота и здравето си и това на другите... май някои хора не го разбират.

Употребата на вредни вещества е ВРЕДНА и трябва да се ограничава. Тютюнопушенето и алкохола определено трябва да бъдат адресирани все по-грубо!

С алкохола много правилно се прилага завишаване на акциза от много време, с цигарите тепърва в у нас.

Цигарите за разлика от алкохола ДИРЕКТНО увреждат околните.

Никой НЕ лишава пушещите от правото им да пушат! Те биват лишавани от НЕПРАВОМЕРНОТО принуждаване на всички други да пушат пасивно с тях.

Никой НЕ ви лишава от право. Вие никога не сте имали такова. Никога не е било гарантирано тютюнопушенето на обществени места. Просто не е било регулирано.

Е, сега е време за това.

А по време на купон, дори у пушачи те излизат на вън. НЕ си измислям. Дори те не обичат да им мирише цялото жилище на дим. Имам и такива, които си пушат в тях. Като имат гости, не.

И май е време за отделна тема.

За това кой какви права има мога и на по-дълго да поспоря, но само помисли... какво ТИ дава право да казваш на другите какво те да правят - това което ти искаш?

Защото в момента който запалиш цигара в затворено пространство правиш това.

Кажи ми, като те помолят да НЕ караш всички да ти дишат дима как те ощетяват теб? С какво?

Препрочети го.

И как може да поставяш цигарите пред приятелите си?

Не приятелите ми поставят мен, пред порока ми.

Съобразяват се с това че пуша и не съм забелязал да им пречи.

@ host Дишането е по желание, никой не те кара.

А това да съм с приятели у нас и да не пуша няма да го коментирам.

едит Време е да запаля цигара.

Голям спор се заформи с тези цигари. Идеята да ги откажа е, че усещам в последно време недостиг на въздух, бодежи в гърдите все по осезаемо и най-вече факта, че аз не изпитвам нужда от тях. Замислих се какво ми дават цигарите и след направения списък се оказа, че не ми дават нищо. Давам месечно по 150 лв за цигари, а като се замисля дори и не ми харесва да пуша. След всяка цигара, синът ми ми казва да не пуша, щото ще умра и ще му е мъчно за мен. Пък и все по-често си припомням картината, когато гледах как баща ми умира в онкологията от рак на белия дроб в следствие от цигарите.

Абе всичко което те кара да се пристрастиш е лайно.

Ангеле, никой не избира цигарите пред приятелите. Ама ако са ти приятели, няма да ти кажат "йок та йок, откажи ги, че иначе няма да сме приятели". Нали уж е безусловно и трябва да се приемаме с недостатъците си?! Поне така е по default...

Прочете ли изобщо тва дето го писах одеве? Дадох ти един много удачен пример.

Не приятелите ми поставят мен, пред порока ми.

Съобразяват се с това че пуша и не съм забелязал да им пречи.

@ host Дишането е по желание, никой не те кара.

Не, ти поставяш приятелите си пред порока си. Защото ТИ не си съгласен да не запалиш цигара 1 час и половина докато си с тях на закрито.

Обръщението към хост вече си отива към детинщина.

Сега е ограничено, нали?! И какво, това не ви стига, даже и вкъщи и по терасите да не може да се пуши, така ли?!

Аз все си мисля, че каквото и да стане, пушачи винаги ще си има.

Ама дойде на мойто, нали? Както ти мислиш за цигарите, същото аз го мисля за алкохола. Това, че няма друг, който да познавам, който да не пие грам и да не му харесва миризмата и последствията от алкохола, означава, че не съм права ли? Защото според мен не значи това.

В момента, в който аз помоля някой да не пие, значи не го лишавам от нищо. Добре, съгласна съм. Темата с приятелите е много относителна, защото всеки си знае приятелите. Моите нямат против, особено ако има отворена врата, да се пуши в помещение.

Съгласна съм, че всичко, което може да те накара да се пристрастиш, е го*но, ама както аз се съобразявам да си е моето го*но и не преча особено на околните, така и те понякога могат да се съобразят и да споделят го*ното ми.

Не, остави ги. Очаквам още по-голямо принизяване на спора и още по-безумни агрументи.

Всичко опира до уважение. Нищо повече. Уважение към другия.

Ако уважаваш другите никога няма да ги обречеш на това да ти дишат дима.

Въпрос на култура и възпитание, нещо което човек трябва да е осъзнал още в юношеството си. Споровете след това са много, много имагинерни като резултати.

Същото е с превишената скорост.

Вас не ви глобяват, заради вас. Глобяват ви, защото сте опасни за другите.

Същото е с тютюна в конкретния пример за възможността за тютюнопушене в затворени пространства.

С колата ако си караш на обезлюдено място (извън пътната мрежа), НИКОЙ няма да те спре и глоби. Докато не убиеш някого. Но когато си на пътя опасността за последното е огромна.

И когато пушиш в една стая с бременни, деца, приятели, познати и непознати... няма смисъл да обясняваме.

Виждам, че отказваш да говориш по същество.

Ароматите на алкохолните напитки са субективно възприятие на техните качества.

Поглъщането на тютюнев дим е обективно увреждане на 3ти лица с последици за здравето им.

Усещаш ли "малката" разлика. Тук проблема е още по-голям от колкото при превишената скорост и употреба на упойващи вещества при шофиране. Там имам ЕВЕНТУАЛНИ негативни последици в следствие на намалени възможности за реакция и контрол и така увреждане 3ти лица.

При тютюнопушене в затворено помещение с други хора, НЯМА евентуалност.

ПРЯКО, ДИРЕКТНО, ВЕДНАГА увреждаш хората и ги принуждаваш да търпят резултата.

Иначе и за мен е ок да има помещения за пушачи. И да си пушите у вас.

Проблем с мен = 0.

Аз съм за ограничаване на пушенето. Друго си е като влезеш в заведението да можеш да дишаш спокойно, пък като ти се припуши - иди си вън, дръпни една цигара и се върни вътре пак на чист въздух. Трябва ли да вадим примери със задимени кафенета и барове?

От тук и другата логика - ако нямаш достатъчно добра вентилация (която наистина е скъпа) - заведението ти е за непушачи и толкова. Прави се вентилационна система, която да издърпва всичкия пушек и правиш заведение в което може да се пуши.

Вкъщи всеки да си прави квото си иска - ако ще и да си запали камината и да хвърли една бала тютюн в нея. В заведенията трябва да е чист въздуха.

Само да добавя - до преди месец бях активен пушач. В момента пуша само пурети и то сравнително рядко.

:) Интересна тема сте оформили, но първо е безсмислена и второ е неравностойна.

Безсмислена защото нещата ще станат, така както са тръгнали да стават. А именно пушенето единствено вкъщи и в гнусни ракови отделения - който обикаля повечко по летищата, знае за какво става въпрос.

Да не говорим, че съществуват цели квартали в белите държави, където дори и на верандата си не можеш да запалиш цигара.

А е неравностойна, защото от едната страна са host и woox, които единствени си служат с Аргументи в този спор, а от другата са няколко заинатени човека, които дори и доводи нямат. Както долу горе са и в социума нещата.

Тва с вредата от цигарите е малко като вредата от антените на мобилните оператори.

Никой нищо не е доказал, ама може би вреди.

GSM-ма които носиш в джоба си ти вреди повече от пасивното пушене и антените, което е отново не доказано.

Сега е ограничено, нали?! И какво, това не ви стига, даже и вкъщи и по терасите да не може да се пуши, така ли?!

Аз все си мисля, че каквото и да стане, пушачи винаги ще си има.

Ама дойде на мойто, нали? Както ти мислиш за цигарите, същото аз го мисля за алкохола. Това, че няма друг, който да познавам, който да не пие грам и да не му харесва миризмата и последствията от алкохола, означава, че не съм права ли? Защото според мен не значи това.

Съгласна съм, че всичко, което може да те накара да се пристрастиш, е го*но, ама както аз се съобразявам да си е моето го*но и не преча особено на околните, така и те понякога могат да се съобразят и да споделят го*ното ми.

На следващата форумна среща ще си подмятам ножЧЕ пред лицето на Галя. Ще го подмятам на високо и не, не съм добър с ножовете.

Ако не и харесва, да излиза на вън. Мога да си нося ножЧЕ където си искам и да си правя с него каквото си искам. И не, аз няма да излезна на вън, защото там няма да ме видят другите, че си играя с нож, а тогава съответно и удоволствието от играта с ножа ще спадне.

Да не говорим, че съществуват цели квартали в белите държави, където дори и на верандата си не можеш да запалиш цигара.

Е тва е вече прекалено според мен. Дай да забраним и да пием в тея квартали щото вредяло на черния дроб... Вкъщи си имаш свободата да правиш квото си искаш, защото не го налагаш на другите. В заведенията е друга работата.

Тва с вредата от цигарите е малко като вредата от антените на мобилните оператори.

Никой нищо не е доказал, ама може би вреди.

GSM-ма които носиш в джоба си ти вреди повече от пасивното пушене и антените, което е отново не доказано.

Вредата от цигарите била ТЕОРИТИЧНА!?

С тая разлика, че ако не знаеш, телефоните излъчват определено число радиация, която ти можеш да си контролираш, като си купиш по-скъпо устройство, където тази радиация е намалена под минимума влияещ на човешкото тяло.

А нали това се обсъжда от одеве и за цигарите? Да се ограничат, а всеки сам себе си да се трови колкото си иска.

Това за камината и купчината тютюн ми хареса :D :D Много правилно.

Спорът е безкраен. Да пушиш вече значи и че не си възпитан. Направо ме трепете.

И аз това казвам, нека да е ограничено, както е тръгнало, там нека си има зали за пушачи и не знам какво.

Ама забранено е много силна дума за личен избор.

Ангеле, ако щеш и ножката си подмятай. И аз няма да изляза да пуша навън, ако сме в заведение за пушачи.

Ако искаш, ти си седни в другата зала, за да не те тровя с МОЯ дим :)

Ангеле, ако щеш и ножката си подмятай. И аз няма да изляза да пуша навън, ако сме в заведение за пушачи.

Аз и мачете можех да изкарам ако не беше забранено, но като те тресна по главата докато си го подхвърлям какво става? Ще ме обвиниш ли мен (ако можеш) или ще кажеш "моя беше грешката, трябваше да излезна. аз реших да остана на масата до него"?

мхм, и от тук целия проблем, разбираш ли... В момента непушачите нямат много-много избор къде да отидат, без да "пушат".

Не знам за ресторанти и кафета, но нямам търпение да забранят пушенето в барове/дискотеки. Защото където и да отидеш те облива една димна завеса в която, поне аз, повече от 30 мин. не мога да изкарам.

Има то, има къде да не пушат. Света вода ненапита вече.

Ангеле, ще си се тряскаме с ножчета, не се притеснявай. Аз вече не го смятам за заяждане, а за базик.

И като ме треснеш и умра веднага, това ще значи, че си доказал гледната си точка, че пушенето, с което толкова много ти вредя по форумни срещи, те убива моментално :)

Вредата от цигарите била ТЕОРИТИЧНА!?

С тая разлика, че ако не знаеш, телефоните излъчват определено число радиация, която ти можеш да си контролираш, като си купиш по-скъпо устройство, където тази радиация е намалена под минимума влияещ на човешкото тяло.

А нали това се обсъжда от одеве и за цигарите? Да се ограничат, а всеки сам себе си да се трови колкото си иска.

Това за камината и купчината тютюн ми хареса :D :D Много правилно.

Като не си запознат не говори. Това че телефоните излъчват радиация уби рибата.

За цигарите из нета могат да се намерят достатъчно статистики и за двете позиции.

И само да питам от къде идва по дяволите тая радиация.

Оф, дайте да сменим темата, че няма да постигнем консенсус, това е ясно, ама тука и добри познати да сме, ще се изпокараме, а нищо подобно не си заслужава.

К'во закачане на простора човек? Директно в пералнята и тва е.

И аз това викам.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...