Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата


Recommended Posts

.... Май търсиш с кой да влезнеш в спор.....

 

Не се надценявай...

 

Не, не, не жули червено 'Жони и Валентинес за тях. Оня ден един хайван ми пееше как черното било най-гадното от всички 'Жонита. Само червеното ставало... Оуууу, Кеййй... и го оставих да се бори със стената и пода.

 

 

Никва милост за такива.

 

 

 

а да различаваш вкуса на високоградусови напитки няма да ви кажа ква превземка е, щото вече ша се засегне някой с изтънчен вкус.

 

И каква превземка е ?? Или не различаваш какво пиеш ? И не усещаш последствията на другия ден :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

A, впрочем... да предупредя. Колегата на 9ти дек. го черпиха някакви авери с 1л Джони Червено - не закупено през нас, нямало е маркери на Авенди или някой друг вносител... 3 дни беше на петна, с гадене и едвам ходеше.

Гледайте внимателно какво пиете, че да няма после лежане на легло в болница.

 

_____________

 

Иначе 2х0.7 от Авенди (+2 големи други) и на сутринта консуматора си довършваше с биричка.

Link to comment
Share on other sites

а да различаваш вкуса на високоградусови напитки няма да ви кажа ква превземка е, щото вече ша се засегне някой с изтънчен вкус.

 

Айде сега. Ела ми на гости да пробваш няколко такива и да се убедиш сам. Преди да се зарибя и аз така си мислех (докато слушам разбирачи обясняващи ми как Чивас и Дъмпъл са върха на сладоледа и че черното джони се нарежда малко след тях в класацията).

 

ПС: host, 1 литър... пиянгури... аз повече от 50мл не сипвам ни на мен ни на гости :P

Link to comment
Share on other sites

Не аз, аз бях болен точно на 8ми. Това е едно аверче, "СЕКС ИНСТРУКТОР" в Пампорово. Поръча си 2х0.7 Ред Лейбъл само за него и не му стигнаха за целия 8 (от 19:00 до 9 сутринта си изпи гореизброеното).

Аз за целия 8ми съм пил 1 голяма ракия, 2 малки J&B и 3-4 чаши червено вино. Колегата обаче на 9ти след 3 "Джони"-та от онова 1л , умря.

Link to comment
Share on other sites

Колегата обаче на 9ти след 3 "Джони"-та от онова 1л , умря.

 

В преносен смисъл ли е умрял или наистина са го закарали в моргата?

 

То след 3л алкохол мен сигурно направо там ще ме карат но все пак...

 

 

ПС: Несериозни хора излезнаха всички от форума. Колко имаше се хвалеха как носели на литри твърд алкохол, един не се нави да му забъркам "коктейл фонтан". Големи пиячи били пък не им стиска. И ужким при произволни количества алкохол не повръщали... дрън дрън...

Link to comment
Share on other sites

 

Затова бате, само каталози в кенефа. Супер ми е яко. Хем не се напъвам да чета, хем шаренко такова, да се порадвам и аз на шаренкото, картинки едно друго, хем докато дропна шита съм го разгледал и нищо не ми е останало в главата и в отделителната система. Нема се стресирам от сутринта я...

 

 

 

Е па толкова ли ти миришат лайната, че не мое изкараш повечко време, а ? Да не спиш около некое блато и да закусваш гущери ???

 

 

П.С. Да бе, забравих да кажа "Добро утро". А Добро утро и лек ден да го еВа. Къде ми отиде и на мене възпитанието не знам...

Хаа..а.хааа...хахахаааа...

/едната кифла дотърча да види кво ми е/

 

ПС: host, 1 литър... пиянгури... аз повече от 50мл не сипвам ни на мен ни на гости :P

Това е щото си циция! Друго си е по старата българска традиция да посрещаш гости с оканица....

Link to comment
Share on other sites

Това е щото си циция! Друго си е по старата българска традиция да посрещаш гости с оканица....

 

Не не... не бъркай ситуацията с боя. Аз имам питиета и за такива гости, но онези елексири си е престъпление да изльокаш цяла бутилка наведнъж. Те са за наслаждаване дълго време и по малко :)

Link to comment
Share on other sites

...

 

И каква превземка  е ?? Или не различаваш какво пиеш ? И не усещаш последствията на другия ден :)

 

 

ами превземка е. а аз проблемите с последствията съм си ги решил като не пия. 

 

и ако се загледаме в една  общообразователна статия в уикипедия и по-специално в следните пасажи:

 

Получаване и употреба

Етанолът се получава главно по два метода.

 

Ферментация на въглехидрати в плодове и озахарени зърнени храни.

Алкохолната ферментация на захарите се извършва под действието на сборния ензим цимаза в дрождите, които използват захарите като храна. Цимазата е сборен ензим от 13 отделни специфични ензима. Ферментационният процес е сложен, минава през междинни етапи, във всеки от които участва съответен специфичен ензим от цимазата. На края се получават главно етанол, въглероден диоксид и вода.

 

Синтетичен метод 

Основен промишлен метод за получаване на синтетичен етанол е хидратацията на етилена в газова фаза и катализатор H3PO4. Ферментационният етанол намира широко разпространение в парфюмерията, фармацията, медицината и за приготвяне на алкохолни напитки. Полученият по синтетичния метод етанол се използва широко в промишлеността като разтворител и за синтези на редица продукти в големи мащаби. Синтетичният етанол се използва за технически цели, тъй като съдържа нежелани примеси. Произвежда се в големи количества.

 

Чистият алкохол и спиртните напитки се облагат с акциз, което ги оскъпява значително. Тъй като етанолът има много приложения, освен човешката консумация, към него се добавят различни вещества, които го правят негоден за употреба. Такъв алкохол се нарича денатуриран и не се облага с акциз.

 

от този можем да направим извод че разликата между денатуриран алкохол и този който продават в шишета по магазините е само ввъв вида на добавките.

 

по-надолу можем да научим това онова за въздействието му върху организма:

Физиологично въздействие

Всички алифатни алкохоли (метанол, етанол, пропанол, бутанол и други) имат наркотичен ефект, те са упойващи вещества. Алкохолът е психотропна субстанция, която упражнява множество действия върху организма. Оказва депресивен ефект. В малки количества може да създаде чувство за релаксация. В случай на остра интоксикация в началната фаза индивидът е в състояние на приповдигнатост, радост, самоувереност, но и намаляване на самоконтрола. Употребен в големи количества води до агресивност, загуба на контрол и координация. Следващият стадий, който настъпва при опиване, се характеризира с разкъсване на целите, освобождаване на инстинктите, некоординиране на движенията, намаляване на чувствителността, след което настъпва сънливост. Може да се стигне до кома, а в някои случаи – до смърт. Особено опасно е смесването му с медикаменти и други упойващи вещества.

 

и

 

Последици за физическото здраве при продължителна употреба 

Действа като тъканна отрова в цялата нервна система, води до тежка атрофия на мозъчната кора, която е абсолютно нелечима, практически смалява мозъка, превръщайки мозъчните клетки във вещество наподобяващо вода. Предизвиква цироза на черния дроб, предизвиква остър панкреатит, рак на панкреаса. Също така уврежда лигавицата на стомаха и червата, като по този начин ги прави неспособни да извлекът необходимите за тялото вещества от храната. И не на последно място — уврежда сърдечният мускул.

Вредите от алкохола(етанола), практически не могат да се предвидят напълно, защото когато се погълне, той действа токсично на всяка една клетка от човешкото тяло, което значи, че можете да хванете рак на почти всеки орган от тялото.

 

колкото и да е разговорно и сбито написано, а пък и уики да е недостоверен източник на информация, все пак основните твърдения в статията са лесно проверими и дори може би верни, въпреки че едва ли ще ни се ще да си признаем. хайде да не е това продължението на спора, а?

 

а твърдението ми за вкуса се основава на факта че  алкохолът във висока концентрация е и анестетик, следователно при перорален прием се обезчувствяват И вкусовите рецептори по езика, та едва ли именно те дават информация за характеристиките на приеманата субстанция. Не се усеща вкуса на алкохола, а на различните добавки и то доста притъпено. 

Link to comment
Share on other sites

Несъстоятелно и лаишко е това, което пишеш. Едно по едно казаните неща са верни, но събрани в съждението и уклона, който си задал нямат стойност.

Link to comment
Share on other sites

Къде пише, че трябва да се напиваш , не разбрах. И да различиш дали алкохола е качествен е важно преди да си се напил, вервай ми. Също не е лоша идея да различиш дали пиеш Поморийска отлежала или обикновенна или са ти набутали пещерска. Откога пък хора дето не пият тръгнаха да разбират от пиене и от различни вкусове и качества на различните видове алкохол.

Link to comment
Share on other sites

Да, прав си. Алкохола колкото повече го пиеш - толкова по-полезен става. Подпомага цялостно организма и по полезни действия убедително измества меда и чесъна. Дори лекарите препоръчват да пиеш минимум по литър концентрат веднъж в седмицата.

Link to comment
Share on other sites

Умерената доза алкохол е здравословна!

 

Това твърдят учени, обобщили данни за над 1 милион човека.

 

Умерената, дори и всекидневна, употреба на алкохол, може да удължи живота. Това обаче не се отнася до хората, злоупотребяващи с алкохолните питиета, твърди изследване, проведено от Католическия университет в Кампобасо, Италия, чиито резултати са публикувани в декемврийския брой на Archives of Internal Medicine.

 

Италианските учени са обобщили данните от 34 проучвания, проведени през последните няколко години в Европа, САЩ, Австралия, Япония и Китай и включили общо наблюдения над повече от 1 милион души. Специално са били подбрани изследвания с голяма продължителност – между 6 и 26 години.

 

Резултатите показват, че хората, които могат да бъдат определени като умерено употребяващи алкохол (независимо от неговия вид) живеят с около 18% по-дълго не само в сравнение с онези, които злоупотребяват с алкохола, но и с хората, които изобщо не посягат към чашката или го правят спорадично.

 

“Резултатите са несъмнени, но е важно да се отбележи, че те са в сила именно за умерената употреба на алкохол. Дори само при 102 чашки повече, нещата драстично се променят”, посочва Аугусто ди Кастелнуово, ръководител на научния екип.

 

Под умерена употреба на алкохол учените фиксират 2 до 4 питиета дневно за мъжете и 1-2 – за жените. Едно питие по тяхното определение означава чаша бира или вино и до 30 г концентрат.(а)

 

Аз по принцип бях започнал да не пия, но бирата си има витамини и с компания си позволявам няколко бири, а по 1-2 чаши вечер домашно червено вино определено е добър и отпускащ край на деня :)

Концентратите за сега си ги отхвърлям.

Link to comment
Share on other sites

Пийте нафта и няма да имате проблеми с махмурлука ама хич!

Иначе някъде в нетя все ще има обяснение от какво аджеба се получава гадноото главоболие на сутринта,а големите количества алкохол какъвто и да е довеждат до отравяне и "освестянето", както му викаме на село зависи от човека(или жената).

Не ми се пише подробно за начин на разграждане на алкохола и действието на разпадните му продукти,ще стане дълго а ме мързи

:ph34r:

А това дали има разлика между ментето и добрия алкохол-има горе си го казахте чистия етанол,това е разликата(освен вкуса-бая трябва да се натрещиш за да не го усещаш)

Link to comment
Share on other sites

Никога не отказвам 100 гр бърбън!

 

Ама наистина, който не пие, да не дава акъл на който го прави!

"Направо не мога да те разбера, как може да пиеш толкова!"

"Епа, ако си мислиш, че аз разбирам как може да НЕ пиеш?!"

Link to comment
Share on other sites

ами превземка е. а аз проблемите с последствията съм си ги решил като не пия

С това трябваше да почнеш още в самото начало, за да сме сигурни, че няма смисъл да продължаваме да те четем. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Откога пък хора дето не пият тръгнаха да разбират от пиене и от различни вкусове и качества на различните видове алкохол.

 

Откога пък обръщаш внимание на такива хора laughing.gif

Link to comment
Share on other sites

Аз по принцип бях започнал да не пия, но бирата си има витамини и с компания си позволявам няколко бири, а по 1-2 чаши вечер домашно червено вино определено е добър и отпускащ край на деня :)

Концентратите за сега си ги отхвърлям.

 

С тези 2 бири поемаш повече алкохол отколкото аз с концентратите с които се лигавя :P

Link to comment
Share on other sites

Мъжки курви, има тема за тоя тип разговори бее ееей!!!/ да се провикна селяшки/. Иначе - бахти деня, страх ме е да ида в кенефа, че може да го стопя...

Link to comment
Share on other sites

И аз не пия.

 

Ама какъв ориз с пилешко направих днес... За първи път готвя ориз и месо изобщо... Мммммммм :)

Link to comment
Share on other sites

Хайде наздраве на всички. Аз като по - прост пия само водка. Разните уискита нещо не ми понасят, но пък водка с кисели краставички....рууулз!

Link to comment
Share on other sites

Уискито е за диванета бе!!! Как не го разбрахте?! Наложило се от западната пропаганда, същото като Дом Шибан Периньон - за хора, които не искат хубаво пиене, а скъпо. Да живее домашнярката/пък ако ще и водка да е!/.

Link to comment
Share on other sites

Къде пише, че трябва да се напиваш , не разбрах. И да различиш дали алкохола е качествен е важно преди да си се напил, вервай ми. Също не е лоша идея да различиш дали пиеш Поморийска отлежала или обикновенна или са ти набутали пещерска. Откога пък хора дето не пият тръгнаха да разбират от пиене и от различни вкусове и качества на различните видове алкохол.

С това трябваше да почнеш още в самото начало, за да сме сигурни, че няма смисъл да продължаваме да те четем. :lol:

и що като в момента не пия да означава че никога нищо не съм опитвал или пък няма да го направя? и защо непиенето да ми пречи да отглеждам грозде и да варя ракия без да добавям захар?

не ви преча да си употребявате каквото искате, а само обсъждам липсата на логическо съдържание в словосъчетанието "вкус на алкохол" и противоречието между съставните му части. алкохола в коцнентратите може да пари, може да люти, може и други странични въздействия да има, но няма как да му се усети точно вкусът

като сте такива разбирачи: сладък или солен е? или кисел?

 

или да се отказвам да търся логика/разум сред толкова изпечени дегустатори докато е време.

 

Уискито е за диванета бе!!! Как не го разбрахте?! Наложило се от западната пропаганда, същото като Дом Шибан Периньон - за хора, които не искат хубаво пиене, а скъпо. Да живее домашнярката/пък ако ще и водка да е!/.

ето - той е редовен потребител, значи може да му се вярва. та почнете сега пак с превземките за цветовете на етикетите/кутийките/щищенцата.

Link to comment
Share on other sites

и що като в момента не пия да означава че никога нищо не съм опитвал или пък няма да го направя? и защо непиенето да ми пречи да отглеждам грозде и да варя ракия без да добавям захар?

не ви преча да си употребявате каквото искате, а само обсъждам липсата на логическо съдържание в словосъчетанието "вкус на алкохол" и противоречието между съставните му части. алкохола в коцнентратите може да пари, може да люти, може и други странични въздействия да има, но няма как да му се усети точно вкусът

като сте такива разбирачи: сладък или солен е? или кисел?

Щото с това горното показваш, че нищо не ти е ясно. Вкус има алкохолната напитка, която освен алкохол има и още една камара други съставни части, които евентуално биха могли да регистрират включване на вкусовите ти рецептори, колкото и иначе да се правиш на отворен.

Link to comment
Share on other sites

  • Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...