Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Да живее домашнярката.. Вчера опукахме единия бут на шопара, 5 кила ракия/слаба - 50гр./ 10 кила домашно вино и останаха някви мезелъци от рода на патърмичка/овча/ и туршийка. В хипермаркет не пазарувам, освен ако не съм на работа. Не съм тъп я.

Да ва еба/за да спазя добрия тон/.

Ред.: Пешо, спри да го пъхаш в прахосмукачката lol.gif

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Да живее домашнярката.. Вчера опукахме единия бут на шопара, 5 кила ракия/слаба - 50гр./ 10 кила домашно вино и останаха някви мезелъци от рода на патърмичка/овча/ и туршийка. В хипермаркет не пазарувам, освен ако не съм на работа. Не съм тъп я.

Да ва еба/за да спазя добрия тон/.

post-12-1234436580.gif post-12-1234436580.gif post-12-1234436580.gif

post-12-1236941276.gif

Още преди години, когато беше отворено само Метро, хората пълнеха и се презареждаха с огромни покупки, покупки, които стигат сигурно за месец, те ги консумират за седмица... Та ако се дистанцираме от хората, които ходят там, за да си напазаруват малко, като от обикновен супер, една голяма част са от горепосочените хора.

Не точно. В Mетро опаковат нещата по много. Колко пъти съм ги псувал за това. Искаш масло - купи си 6. Искаш салам - продаваме ги по 8. Кисело мляко - по 6 или по цяла касетка. Месо - по 2кг. Колко пъти съм взимал и се скапва половината а съм давал и на майка ми и пак остава.

Като цяло привидно по-ниските цени един вид те карат да харчиш повече и повече, после ядеш повече и повече. Този западен модел си е отдавна в сила, а тук също си навлезе доста бързо. Да не говорим, че някои пък само, за да си напазаруват "на сметка" и спестят 2-3лв, дават по 2-3лв за бензин... Ама то сметките са за глупаците.

Тук не си прав. Спестява се доста повече от 2-3лв в зависимост от сметката проблема е че опаковат по много оттам пък губиш особено от хранителните продукти защото се развалят... а с другите пък се презапасяваш.

А за хипермаркетите и евтиното не отчитате другото - аз лично много мразя да обикалям по магазините и да търся нещо - къде го няма нито го е имало някога, къде било свършило или има но от възможно най-евтината и гадна разновидност (примерно сирене)... аааа ай дЪ вЪ ***** и в магазините. Последната година съм ходил в един единствен квартален магазин в който много добре знам какво има и ходя там единствено ако ми трябва нещо малко и знам че при Еди мога да го намеря. А да и до денонощното за кока кола когато се сетя че няма в 2:30 през нощта. За всичко друго ходя до Пикадили, Метро, Била, Карфур.

Дедо, мисля правиш разлика между Метро и Кауфланд да речем и защо едното има карти за да купуваш, а в другото не? Метро попринцип е магазин за търговци, друг е въпроса, че ние трябва да го побългарим и си пазарим от там като квартална бакалия...

И това е така. Аз затова ходя в Метро изключително рядко.

Дедо, мисля правиш разлика между Метро и Кауфланд да речем и защо едното има карти за да купуваш, а в другото не? Метро попринцип е магазин за търговци, друг е въпроса, че ние трябва да го побългарим и си пазарим от там като квартална бакалия...

Как може да се чувстваш супер след скапан ден? Не че има логика. Тряа да си "факинг" мазохист и непукист или... к'во?

Поне едно хубаво нещо стана, вече пак имам достъп до пейпал... кои са те та да решават аз колко "подаръци" да получавам anyway... дебили... както и да е. Може да съм Китаец или Индиец... да имам голяма рода и всеки да ми праща.

Не точно. В Mетро опаковат нещата по много. Колко пъти съм ги псувал за това. Искаш масло - купи си 6. Искаш салам - продаваме ги по 8. Кисело мляко - по 6 или по цяла касетка. Месо - по 2кг. Колко пъти съм взимал и се скапва половината а съм давал и на майка ми и пак остава.

Вярно, че и това го имаше (аз го казах изцяло откъм разнообразие на продуктите, които взимат), но то подкрепя казаното от мен... Заради уж евтиното се взимаха много ненужни бройки. После се изяждат/изпиват за отрицателно време и пак се пристига за нов шопинг.

Само си помисли колко ненужни глезотийки си си взел от Метро покрай черното Джони ;)

То и аз вчера тръгнах само за извара и грейпфрути, а се върнах с октоподи и калмари... :D

Тук не си прав. Спестява се доста повече от 2-3лв в зависимост от сметката проблема е че опаковат по много оттам пък губиш особено от хранителните продукти защото се развалят... а с другите пък се презапасяваш.

Да, в твоя случай само с Джонито си избиваш пътните, затова казах "някои". Все пак не всеки дава 100+ лв. Много идват от другия край и оставят 20-тина лева, а това, което си мислят, че са спестили им е отишло за бензин...

Само си помисли колко ненужни глезотийки си си взел от Метро покрай черното Джони ;)

Николко. Аз отидох да взема стекове вода и 1 кока кола. Забравих да взема 10тина кутии носни кърпички. В Метро ходя само за количества. Черното Джони е това което не ми трябваше много но го взех за да имам и едно гадно уиски за сравнение като дойдат "разбирачи" и тръгнат да ми обясняват как това което им сипвам е "ми уиски" та да им сипа и едно гадно да направят разликата щото който сравни черно джони с 18 годишния гленфидих и не намери разлика сигурно ще го тресна с нещо по-тежко по тиквата :) Единственото което взех (донякъде без да съм го мислил) е една бутилка макалън защото беше последната пък ме кефи много. И банани взех защото ме мързеше после да минавам покрай пазара нищо че тези са малко по-гадни поне не са опаковани по 10кг или на щайга. Ако бяха нямаше да взема. Взех и 6 кисели млека но тях ги пия на айрян по много и бързо свършват.

Отчет даден.

Аз гледам като съм във "ВЦ-то" колкото се може по-бързо да се изнеса на някое по-приятно място и тогава да се отдам на други... интересни занимания... как може да седите в тоалетната и да се занимавате с нещо друго освен нуждите, които ви избиват? :D

Колкото и да ми е комфортно там, никога не бих се задържал да правя нещо странично. Просто казвам.

А, най-много ме учудва как някой хора свободно си говорят по телефона с някой приятел докато "пуупват" хах. Щото ей това е странно, при положение, че човекът, който ходи по нужда звъни на някой, а не го търсят по случайност.

Изпитват странна нужда да слушат гласът на някой близък или познат за да успеят да пуснат торпедото или к'во?

Щото съм чувал и изрази "ела да се изсера"... ами ако не дойда... няма да коментирам повече просто. хахаха

Аз мразя да седя повече от 5-10 минути в тоалетната. Крайната продукция или излиза, или не. Приятната книжка мога да си я чета в леглото, на дивана, къде къде по-приятни места от тоалетната чиния...

А за хипермаркетите - не съм съгласен. Ако не си гладен, когато влизаш там - няма проблем. Или поне аз нямам проблем :P За ония район - най-гаден е паркинга на Техномаркет/Йуск - няма къде да спреш. Събота около обяд беше фраш, трябваше да спирам в на МЕТРО паркинга и после да мъкна до там...

Много се чудя защо не се ползва паркинга на Мол Галерия ? Безплатен е , на 3 етажа е , а се пълни само единия ? За сметка на това на Джуска и Метро паркингите се пръскат по шевовете .

Черното Джони е това което не ми трябваше много но го взех за да имам и едно гадно уиски за сравнение като дойдат "разбирачи" и тръгнат да ми обясняват как това което им сипвам е "ми уиски" та да им сипа и едно гадно да направят разликата щото който сравни черно джони с 18 годишния гленфидих и не намери разлика сигурно ще го тресна с нещо по-тежко по тиквата :)

Те такива много деде. Ще се умориш да блъскаш хората по тиквите. Щото всеки помирисал на цар Киро есенцията вече е разбирач :) Нема ти пука. На такива им сипвай някой Grants, 100 pipers даже за по-отворените Black Ram ама го пресипи в друга бутилка :)

Е, 15 мин. При положение, че ако имам интересна книга под ръка, откарвам до по час...

Затова бате, само каталози в кенефа. Супер ми е яко. Хем не се напъвам да чета, хем шаренко такова, да се порадвам и аз на шаренкото, картинки едно друго, хем докато дропна шита съм го разгледал и нищо не ми е останало в главата и в отделителната система. Нема се стресирам от сутринта я...

Аз гледам като съм във "ВЦ-то" колкото се може по-бързо да се изнеса на някое по-приятно място и тогава да се отдам на други... интересни занимания... как може да седите в тоалетната и да се занимавате с нещо друго освен нуждите, които ви избиват? :D

Колкото и да ми е комфортно там, никога не бих се задържал да правя нещо странично. Просто казвам.

А, най-много ме учудва как някой хора свободно си говорят по телефона с някой приятел докато "пуупват" хах. Щото ей това е странно, при положение, че човекът, който ходи по нужда звъни на някой, а не го търсят по случайност.

Изпитват странна нужда да слушат гласът на някой близък или познат за да успеят да пуснат торпедото или к'во?

Щото съм чувал и изрази "ела да се изсера"... ами ако не дойда... няма да коментирам повече просто. хахаха

Е па толкова ли ти миришат лайната, че не мое изкараш повечко време, а ? Да не спиш около некое блато и да закусваш гущери ???

П.С. Да бе, забравих да кажа "Добро утро". А Добро утро и лек ден да го еВа. Къде ми отиде и на мене възпитанието не знам...

Абе и на маргаритки да ми миришат... пак няма да седя... то да не ходя там само аз.

Просто не знам как го изпющя т'ва, к'во... не ти пречи факта, че си в тоалетна или това, че лайната не ти миришат зле та да седиш там повече от нужното? :D Май търсиш с кой да влезнеш в спор.

Колкото и да е чисто и да мирише на букет от цветчета не мога да си го представя за холът с хубавият диван и големият прозорец, където мога да се отпусна и да подхвана книга или нещо друго. Освен ако холът ми не е тоалетна.

Не гледаш ли реклами... има хиляди микроби, които се простират от великата фаянсова стена та чак до казанчето... ужас! хах

Не, не, не жули червено 'Жони и Валентинес за тях. Оня ден един хайван ми пееше как черното било най-гадното от всички 'Жонита. Само червеното ставало... Оуууу, Кеййй... и го оставих да се бори със стената и пода.

Оле, оле... Новата Боза >

да бе. то на  черното джони торфа е специален сорт, отглеждан само в още по-специални пещери на южен склон, а пещите  се зареждат само с дъбови трупи, а огъня се поддържа само от 17годишни девственици...

и един мърмот увива шоколад.... мне! един мърмот навива хаванските пури между циците на въпросните 17 годишни девственици, а шева на мърмота от маркетинга ша го направи на палто ако отнякъде се разбере по колко кила са и от кой пол са въпросните девственици.

което и да изберете - пак ще платите само за етикет/опаковка/реклама/заплата на маркетинговия директор/печалба на компанията. в крайна сметка всичко е спирт, преминал през "технологична" обработка и с различни овкусители и добавки. 

а да различаваш вкуса на високоградусови напитки няма да ви кажа ква превземка е, щото вече ша се засегне някой с изтънчен вкус.

забравих да кажа: добро ви утро и на вас.

Наближават празниции темите за алкохола се множът и уголемяват.

А вместо да се глезите с разни чужди ракии,изберете българското я някоя смокинова,кайсиева,акациева,сливова или просто грозданка ,пък нека да ви е гадно след това,а ако е домашна ,най-добре!

Освен и аз да ви кажа добро утро(това се превръща в етикет както гледам)

Много се чудя защо не се ползва паркинга на Мол Галерия ? Безплатен е , на 3 етажа е , а се пълни само единия ? За сметка на това на Джуска и Метро паркингите се пръскат по шевовете .

Паркинга на МЕТРО не беше пълен преди 1 месец. Не знам какво се случи тогава, но вече всеки път е до горе.

А аз спирам на него, защото обикалям всичките магазини и някакси не ми е рентабилно да спирам на този в Галерия. Ако ходя само в Галерия - ок.

Затова бате, само каталози в кенефа. Супер ми е яко. Хем не се напъвам да чета, хем шаренко такова, да се порадвам и аз на шаренкото, картинки едно друго, хем докато дропна шита съм го разгледал и нищо не ми е останало в главата и в отделителната система. Нема се стресирам от сутринта я...

Освен тях и вестник УИКЕНД - това "четиво" е създадено да раздвижва перисталтиката просто - действа безотказно!

Паркинга на МЕТРО не беше пълен преди 1 месец. Не знам какво се случи тогава, но вече всеки път е до горе.

А аз спирам на него, защото обикалям всичките магазини и някакси не ми е рентабилно да спирам на този в Галерия. Ако ходя само в Галерия - ок.

Паркинга на МЕТРО, както и този около Юск се пълни поради факта, че всички селски келеши, които заливат Карфур спират там и няма кой да ги разгони. Същевременно както някой каза по-назад паркинга на Галерия е празен. Най-големия смях беше в първите дни след отварянето на Карфур, когато излизаха от магазина с торбите, на паркинга на МЕТРО товареха торбите от Карфур в колички МЕТРО и ги извозваха до колите си.

А относно пазаруването - след като неколкократно посетих всички останали големи магазини установих, че МЕТРО си остава най-удобно за мен, като за разни екстри вече ползвам специализирани магазини. Така и не успях да открия нищо съществено, с което да ме привлекат Кауфланд, Карфур, още по-малко Била...

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...