Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Някой случайно да помни легото в периода 1998-2002 на каква цена е било? С един познат имаме спор, понеже в момента легото по магазините ни се струва безбожно скъпо, та въпросът е дали едно време е било същото. В момента един сет от 500-600 части струва от порядъка на 180-220 лв. Не ми се вярва родителите ми, както и тези на моите набори да са си давали 1/3 или 1/4 от "изключително" високите си заплати от края на 90-те по Коледа само за да можем ние да се израдваме :D.

Едит: Дядо, просто прекалено много хора около мен имат лего в тях, буквално с кофи, за да се примиря с факта, че тогава е било в същото ценово съотношение каквото е днес :D. Не отричам, че лего винаги е било скъпичко, но цена/заплата съотношението тогава ми се вярва да е било значително по-добро.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Знам я тая совалка, един приятел я има, ама тя е 1250 части, оставаше да не е 200 лв :D.

Сериозна печалба удрят с тези пластмасови блокчета но пък са най-добрите. Една позната беше тръгнала да ми обяснява че нямало разлика дали ще купи влакче на детето си за 5лв или за 25... и понеже беше у нас взех 2 от влакчетата на моя и ги хвърлих нагоре да се треснат здраво на плочките. На едното дори не се ожули боята (това от 20+ което беше - от тези на томас - показвал съм снимки, и то такова с механизъм и батерия, само леко се поразглоби един капак, сложих го, понаместих леко батерията и тръгна все едно нищо не е, а на другото му се отчупиха няколко парчета при това така че стана опасно да не се порежеш на отчупеното и замина в кофата, но пък малкия тъй и тъй не си играеше с него а другото (подобно на него всъщност, има 1 камара такива) помня как го мяташе от парзалката на плочките долу (не го пускаше по нея а направо го хвърляше отгоре-долу а аз трябваше да стоя там за да не уцели някое друго дете) - та това влакче след 1 седмица мятане по неясно колко пъти се поожули но продължаваше да си върви като сложа батерия а дори имаше приличен вид - т.е. ожулено по ръбовете но се познаваше кое е и изглеждаше доста прилично - не като да му се е махнала всичката боя и да е изпочупено, просто по ръбовете липсваше боята.

Мда, децата обичат да мятат, мачкат, хвърлят... влакчета от всеки вид и без значение от цената.

Бащата още ми натяква как като съм бил малък съм изпотрошил цялата му колекция от.... влакчета (то беше цяла композиция с гара и други глупости), явно малките деца обичат да си играят на годзила. XD

И както по филмите винаги има оцелели, пожалил съм точно най-скъпото (или просто са го пазили като очите си).

Гледайки новия аватар на малкия Стенли ми минава през главата, че е доста целенасочен и постоянен с тази тематика и за Нова година съм решил да му подаря нещо тематично и оригинално, което съм сигурен, че няма в колекцията си (съвсем сериозно). :))

С психично болни хора по-хубаво да си нямаш работа. :D

Ама това настрана... ти от къде знаеш какво имам в колекцията? хахаха

Гледах му промоционалните 35 минути в Мола, не очаквай много. Аз никога не очаквам нищо от Дисни, да не говорим за игрални филми... Всички са им за деца до 14-15 години.

Гледах му промоционалните 35 минути в Мола, не очаквай много. Аз никога не очаквам нищо от Дисни, да не говорим за игрални филми... Всички са им за деца до 14-15 години.

'Чи той на акъл е и по-малък...

Дисни и анимации - добре, Дисни и игрални филми - може да се подмине.

От към ефекти стават, поне човек няма да си е загубил времето, ама ще забрави какво е гледал след няколко дни.

Впрочем, гледах "Чиракът на магьосника"... все си спомням сериозните роли на Никалъс Кейдж и играта му в тоя филм изобщо не влиза в тази категория. Поне ролята си му пасваше, само ако филмът беше по-сериозно (много по-сериозно) направен, тогава щеше да е много готино филче.

Т'ва ТРОН, само заради светлинното шоу може да отидеш, поне такова усещане ми остава трейлъра.

Вие луди ли сте бе??? ТРОН Е КУЛТОВ ФИЛМ! Ще го гледам заради заглавието! Трон за мен е точно толкова култов колкото и Междузвездни войни!

Тоя от 2010 не ми изглежда култуво.

Аз винаги като ходя на кино съм крайно писимистично настроен. А, като те гледам ти с големи надежди ще ходиш за т'ва заглавие! :)

Аз винаги като ходя на кино съм крайно писимистично настроен. А, като те гледам ти с големи надежди ще ходиш за т'ва заглавие! :)

Пич, ти не си добре. Кво значи песимистично настроен? Хората отиват на кино просто да се забавляват. Ако забавлението нещо се окаже, че куца, ставаш и си тръгваш - елементарно. Бахмаааму, едно ходене на кино още малко ще го изкарате като експедиция из Амазонка. :lol:

Вие луди ли сте бе??? ТРОН Е КУЛТОВ ФИЛМ! Ще го гледам заради заглавието! Трон за мен е точно толкова култов колкото и Междузвездни войни!

Именно, затова бях и въодушевен за него, но Дисни са направили разни 3д ефектчета, без кой знае какъв сюжет и това е :) Поне тези 32-33 минути, които гледах. Да се впечатляват дечицата от светлинките и това е :P

път погрешен захванал си, падуан.

първия трон е плосък и безсмислен, а ефекти му са по-лоши от тези в "седморката на блейк", която е поне десетилетие по-стара. сюжета му е обида за интелекта на подрастващата аудиторията.

шмъ прощаваш, ако тъ засягам на нърдство, ама мислех че култът към простотията се е зародил чак някъде към края на 90те, барабар с чалга движението.

А новите серии на междузвездни войни и те ли не ти изглеждаха култови?

път погрешен захванал си, падуан.

първия трон е плосък и безсмислен, а ефекти му са по-лоши от тези в "седморката на блейк", която е поне десетилетие по-стара. сюжета му е обида за интелекта на подрастващата аудиторията.

шмъ прощаваш, ако тъ засягам на нърдство, ама мислех че култът към простотията се е зародил чак някъде към края на 90те, барабар с чалга движението.

Всеки си има мнение... на мен ми хареса първия и има доста моменти които ме кефят. Примерно момента с битчето. И като цяло има идея (според мен).

И като цяло има идея (според мен).

....Ммм...., мъ не е много сигурно, все пак.....

В много добро настроение съм... Това сигурно значи, че утре ще се намери кой да ми го скапе, като си знам късмета...

Лека на всички! Аз се залавям с "Анатомията на Грей" - 6х23 ; 6х24 за 17824 път :lol:

...Примерно момента с битчето. И като цяло има идея (според мен).

Тц, компютърджии!

:laugh:

Майтапът настрана, все още ме радва Screamers от 1995, имаше някакъв смисъл във филма, докато продъжението от 2010 показа как не трябва да се прави филм. А, тея дни се спрях да гледам Индиaна Джоунс, колкото и да е стара поредицата още може да ме задържи с някакъв носталгичен кеф пред телевизора.

Друго си е като видиш как някаква идея е реализирана в цялостен вид за пръв път, а съвсем друго, да гледаш същото нещо с повече шараниики и нищо ново като замисъл (което очаквам от всеки нов филм, ремейк на някое антично заглавие).

Screamers aко е този който си мисля е уникално тъп филм. Измежду най-ужасно тъпите които съм гледал. Но всеки си има вкус, това е.

-----------------------

https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=97733&pid=1495413802&st=0entry1495413802

За Midex: това е спирка Отдих (не е дори село, или някакъв вид населено място защото не е населено изобщо освен за малко, няма нищо освен спирката на влака или на 10тина-15км с Баня). Най-тъпото място на света според мен, а отскоро (е скоро-скоро може би около 10 години) имат ток (ама не навсякъде), допреди това и ток нямаше там. Вода - няма! Е има - едно изворче от другия край на баир. Но пък има доста хубав баир (с камънаци) при това ужасно наклонен, по него се ходи и се носи вода в туби за да пиеш (поне пълните туби ги носиш надолу не нагоре). Трябва да си абсолютен мазохист за да отидеш там от хората предпочитащи да ходят някъде на палатки, само че тези хора биха отишли на рила а не на селско-никакво място. Това е рая за пенсионери-селяни-ентусиасти. Път наблизо няма. Най-близо спира влака. Ако си с G-класа или Land Cruiser или Lan Rover от по-големите може да стигнеш относително близо (стига да не ти е проблем че ще поодраскаш боята в храсталаците). Та такива работи. Пак много му иска човека :) Споменах ли че такива неща като нотариален акт няма и не би могло да има. Има някакво разрешение за временно ползване в най-добрия случай

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...