Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Така и така стана въпрос за чужди езици. От доста време се чудя как смислено да се преведе на български следната фраза: nataknem na kurac. То е ясно как се превежда. Въпросът е, че не звучи много добре когато е преведена буквално. Някаква алтернатива?

Натъкнем като "изненадващо се сблъсквам с някого/нещо" или натъкмявам като "напасвам, правя да работи/съвпадне с друго"? :) Защото първото е по-забавно.

Натъкнем като "изненадващо се сблъсквам с някого/нещо" или натъкмявам като "напасвам, правя да работи/съвпадне с друго"? xmas.gif Защото първото е по-забавно.

Като напасвам.

Така и така стана въпрос за чужди езици. От доста време се чудя как смислено да се преведе на български следната фраза: nataknem na kurac. То е ясно как се превежда. Въпросът е, че не звучи много добре когато е преведена буквално. Някаква алтернатива?

Букв. Ш си го нанижа на куреца...

Смислено - Ш си го сложа на хуя.

"Слагам си го на kurac да не върви пеша?" :D

Трябва да е идиом на "през онази работа ми е" или "все ми е тая" на български.

Току-що открих възможно най-удобната поза за работа с компютър на бюро - слагате 1 табуретка под бюрото а под табуретката в единия край навирате по 1 чехъл или книга за да се наклони леко. Става почти като фотьойл тип La-Z-Boy. Не е същото но достатъчно добро а с бюро досега не бях измислил как да се ползва подобен фотьойл - някой ако има идеи ще се радвам да ги чуя. Междувременно това е доволно удобно решение

post-209-128700312153_thumb.png

"На кор да седнеш!" laughing.gif Абе, кой ми изпи мастиката, бе неговата верица?ph34r.gif

http://www.youtube.com/watch?v=DD8L7zTLcPg&feature=grec_index

Понеже днеска ме обвиниха, че съм бабоебец...За сички женки, дето ще станат баби - и вас кура ви чака :D A...6 години не са голяма разлика...

И сега ми обясни този стол как се съчетава с бюро и работа на компютър. Щото аз над тази задача си блъскам главата вече 5та година

PS: Пфу народа изпозаспа с 2:00...

Много просто - голям монитор, безжична периферия и питие в кулъра! Искрено ми се иска някой ден да ти покажа tounge.gif

Голям монитор имам (няколко даже - по тоя параграф не можеш да ме биеш, и телевизора не е монитор), безжична периферия също. Не ми става ясно мишката върху какво ще я сложа и клавиатурата върху коленете ми ли да си я слагам?

Голям монитор имам (няколко даже - по тоя параграф не можеш да ме биеш, и телевизора не е монитор), безжична периферия също. Не ми става ясно мишката върху какво ще я сложа и клавиатурата върху коленете ми ли да си я слагам?

You have much to learn, grasshopper...

You have much to learn, grasshopper...

Леко обърка животното ми се струва ама да не задълбаваме :lol:

И все пак къде смяташ да "суркаш" мишката ако може да ми кажеш, щото върху кожата няма да е особено удобно...

пореден нервен старт на деня и поредното искане работа за седмици да бъде свършена за 2-3 часа.

кой каза че и четвъртъците не са скапани дни?

пореден нервен старт на деня и поредното искане работа за седмици да бъде свършена за 2-3 часа.

кой каза че и четвъртъците не са скапани дни?

Споко, тв'а е понеделник, дегизиран като четвъртък.Така че, понеделника си остава най-гадния. :lol:

мдааа. и деня продължава в същия дух.

сега пък ми се сервира, че съм се държал с некъф отговорен другар "нагло и грубо", а на всички от въпросната групировка не помня да съм казал и една дума напреко. 

и естествено въпросния другар не желае аз да разбирам кой е, за да си изясним отношенията.

почти като във форум с анонимни потребители.

рапторе, как си? тия поздрави от теб ли са? 

/шегичка

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...