Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Не ви разбирам... На работата съм с една A4tech, вкъщи - Deluxe за 30 лева... И с въпросния deluxe правя по-добро apm и от PSYCHOSIS и от дядо ви мраз... Май не е само в мишката :D

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Императорът е около 150. Ама и това ми идва много, мамка му. И подложка 60 лв, и слушалки 100 лв...по-скоро бих си взел уиски :D

Каратанес, аз все още играя само на 5% от възможностите си :P

Императорът е около 150. Ама и това ми идва много, мамка му. И подложка 60 лв, и слушалки 100 лв...по-скоро бих си взел уиски :D

Каратанес, аз все още играя само на 5% от възможностите си :P

имаме участник с верния отговор :)

RaptoR, много лошо. но не ми се вярва, как ще стар, като излезе има няма преди 1-2 години, в сайта на LT я има, и може би най-добрата мишка на всички времена за мен, а тия да се излагат така!

За тая новата (предполагам имаш предвид нашумелия нов модел Перформанце дето е с отпред куплунг за зареждане както и с малкия ресивер) не ми харесват няколко неща:

1. С акумулат. батерия е, а бягам от такива, които трябва да се зареждат веднъж на 1-2-3 седмици, страшно се дразня. Въпреки тая usb жица дето може да се ръга отпред. 100 пъти предпочитам моята с АА батерии, които сменям на 6 месеца! Нали уж искаме да разкараме wire clutter от бюрата, а ако я зареждам на седмицата веднъж, тая жица пак трябва да ми се мотае някъде наблизо.

2. Back/Forward бутоните ми се струват прекалено нагоре и в падината на горния кант, и за да се натискат, вероятно ще трябва целия палец да мърдам нагоре над бутона, който е точно под тия два бутона. на 1100 само изправям палеца малко и имам лесен достъп до бутоните, уникално удобно.

3. Цената от 220 лв идва наистина множко спрямо 100-те лв на моята, предвид изброените недостатъци, а като плюсове не виждам нищо спрямо мойта. Като форма трябва да се поиграе с нея да се види как ще е, но надали ще е по-удобна.

Antares, Делуксе за 30 лв пак е добре. Колкото до зараждането на спор относно цените на мишките и дали си струва да се дават толкова пари, такива сме водили из форума, а аз игри почти не играя :) . Падове и мишки взимам не за да утрепя 1 противник повече в някоя игра.

PSYCHOSYS, ти 250 се канеше за мамба, ся 150 за император ти са много :) . Каква подложка за 60 лв? Пробвай Sphex (за 30), по-евтина е щото обичайната баластра като пластмасова основа и гумена долница, кутия струваща колкото половин пад, ги няма :) . На деструктор само в лукс-кутията му има 20-тина лв. В Exactmat пък има сигурно половин кило алуминий :) .

В тая връзка откъде могат да се закупят тефлонови крачета за Logitech мишки, да си сменя крачетата на моя МХ1100 щото се поизтъркаха, а не знам колко са дебели и ще траят.

Не знам, наистина не разбирам толкова пари за мишка за обикновен потребител. Разбирам за един про-геймър, при който разликите в чувствителността оказват разлика в една игра, от която може да спечели много пари, а и самото играене му е препитанието - ОК. Или човек, занимаващ се постоянно с чертежи (реално теб не те знам с какво точно се занимаваш), или въобще изискващ наистина прецизен контрол, но дали обикновен потребител може да почувства разликата?

На мен единствените условия са да е малко по-едра, че да ми запълва лапата и да е с ергономичен дизайн, а не хванат от капана плъх... Разбирам защо е хубаво мишката да е малко по-скъпа, тъй като въпросния ми делукс вече два пъти съм скъсявал кабела и съм играл с поялника, за да отстраня участъци от кабела с прекъснали жила, но дали една мишка за 250 лева е чак толкова по-добра от мишка за да речем 50-на?

Въпроса ми е сериозен, не е критика от типа "виж ги тия сноби - да дадат толкова пари за мишки, дето ги има за 10 лева", най-малкото защото съм се наслушал на подобни коментари за колелото за два бона...

антаресе,

не питаш мен ама да си кажа мнението все пак ;)

по каквито и показатели да се оценява кривата графиката цена/качество е все най-стръмна в началните стойности.

мишка с топче - 5 лева

оптичен прост мишок - 10 лева: +100% на цената, но пък голям скок и значително подобрение в работата

лазерен мишок - 25 лв: +150% цена , но отново има подобрение в скоростта и прецизността на работа. не толкова голям колкото в предишната стъпка

лазерен мишок с повече копчета или неква друга шукарийка - 40-50 лв: нови +100% в цената и доста по-малки подобрения в ергономията.

марков лазерен мишок с шукарийки - 100+ лв. ето ги следващото удвояване на цената, даващо единствено честта да имаш световноизвестна емблема върху устройството, някой и друг съставен компонент да е от по-добри материали или елементи. евентуално голяма шукария: безжичен, но пък и това си има своите минуси, тоест аз го смятам за лукс, а не за необходимост.

последен модел марков лазерен мишок - 200+ лв. поредното удвояване в цената, ама тук са вече само ненужни луксове според мен.

та въпрос на финансови възможности и некои други лични съображения къде да се постави границата между необходимост и лукс. при мен е на 50 лв.

аналогия с колелата искаш ли - сметни си колелото със същите компоненти от световна марка (я гигантче, я железно конче, я друго) дали няма да му се удвои цената, ако го взимаш ново?

в графичен вид щеше да е по-красиво, ма не ми се рисува :)

аналогия с колелата искаш ли - сметни си колелото със същите компоненти от световна марка (я гигантче, я железно конче, я друго) дали няма да му се удвои цената, ако го взимаш ново?
Ъм... колелото ми е със компоненти от световни марки... Trek ги водят по-висок клас от Giant и Iron Horse... Fox се водят мерцедес на окачването, Maxxis и Kenda - същото за гумите...

Добре, разбрах - всеки идиот с маниите си :lol:

И да, също - за мен повече от три бутона са излишни - по-малко място за захват :lol:

PSYCHOSYS, ти 250 се канеше за мамба, ся 150 за император ти са много :)

Истината е, че ми се свидят :) Понякога ми щукват такива идеи, но почти винаги здравият разум надделява и се отказвам. Пешо е прав, че такива продукти са си за про геймъри. Една мамба едва ли ще подобри играта ми. А и за тези пари мога да си взема външен хард и хубав микрофон, щото уж имам мерак да ъплоудвам в ютюб. Такива ми ти работи. Като видя нещо шаренко се размечтавам :)

Абеее! Всички гъзари станахте. Едно време кат нямаше мишоци, а? Пикам им аз на марките, два копчалъка, един скролер и тва е. Все едно да ръгна да си купувам Petzl Еxplorer за 200лв/по някои он-лайн магазини върви по 450$ :blink: / и после да не моа си махна ни ацетото ни дуото от каската. Лигавщини. :ph34r:

...

Доста добре казано за кривата цена/качество, с някои поправки: кривата е по-скоро цена/ползи(удобство), и тази крива макар и в началото наистина да е най-стръмна, никога не става хоризонтална :) .

За по-чувствителни хора като мен относно периферията, мога да кажа, че съм имал естествено не една и две евтини (до към 30-40 лв). Разбира се, че и с тях се върши работа. Но какво ме накара да търся в по-горния сегмент мишка:

1. понеже прекарвам доста време пред компа, исках да е максимално ергономична. След като започнах да барам ергономични, вече като хвана някоя ръбата симетрична, и направо полудявам.

2. Евтините ВСЕ имат по някой кусур, ама ВСЕ. Поне за моя изтънчен вкус. Дали по-труден за въртене скрол, или бутони, които хващат само ако се натиснат на определено място, или пък две А4-ки не засичаха съвсем правилно бавно движение настрани и леееко нагоре/надолу, примерно 1-2 граудса, и курсора вървеше само настрани, или и т.н.

3. Задължително безжична! Години наред страдах от тикове с подмятане на жицата особено при по-малко сенситивити, а някои мишки имат мъчително твърди и дебели кабели. С кабел особено дебел няма свободно плъзгане без кабелът да оказва някакво съпротивление и като оставя мишката, той леко да я "прибере" нанякъде, особено на хубав пад, който плъзга мазно. Изключително се дразня.

4. Скрола - много рядко попадам на мишка с перфектен скрол във всяко отношение (леко въртене но пак със стъпки, Безпроблемен като цяло, лесно да се натиска средния му бутон а не да развивам бицепс на показалеца, стъпките да не са прекалено "едри" или "дребни" и с един оборот да прави оптимален брой стъпки, и т.н.). С МХ1100 за пръв път попаднах на перфектен скрол - метален с прекрасен допир, въртящ се с малко усилие, и възможност за безстъпчестост, а като маховик мога да го засиля и да върти.

5. Повечето безжични мишки, особено на А4 които съм имал, имат много гаден недостатък при заспиване, че за да се събудят изискват натискане на бутон, с мръдване не става. Това адски ме дразнеше защото натискането на бутон се засича и от Windows и ако не знаеш къде е курсора, кой знае какво можеш да направиш някоя беля, особено ако монитора е в стендбай. Дори само това би ме накарало да сменя мишка и да търся по-адекватна в това отношение, както и направих. МХ1100 май е една от малкото, които са напълно адекватни, явно при заспиване просто лазера работи на по-редки импулси и само с мръдване се събужда ако ще и след 1 седмица.

6. Не ми пука какво пише на мишката, дали Logitech ili BaiHui. Въпроса е да е удобна, с качествени материали които да не пукат, да са здрави та където натисна бутоните да хващат, да се движи мазно, бутоните да имат правилния за мен feedback и усилие за задействане, ергономия (доста производители имитират, но май само Logitech мишките ми пасват като продължение на ръката), дълга автономна работа на батерии (6 месеца поне), липса на дребни issues, с които трябва да свиквам, както и горните точки.

Т.е. както виждаме изборът на мишка съвсем не е елементарно събитие и 100-те лв мисля че са напълно оправдани за хора като мен. Искам от тази периферия да не срещам никакви проблеми или да се нагаждам някак към приумиците ѝ, и възможно по-рядко да я обслужвам, зареждам и т.н.. В тази връзка доста от разерите, дори най-скъпите имат някои от тези недостатъци, вкл. в драйверите (прословути memory leaks за някои версии и др.) и затова не бих си взел такава, пък и не съм геймър.

Е, има един момент, след който вече наистина нещата излизат от контрол, 250 лв за мишка е малко прекалено дори за мен, макар че ако някой има пари и след проби е видял, че тази му е най-удобна, и него бих го разбрал. Аз просто намерих моята - МХ1100 а преди това смених дооста. Дето 30-40, там и 100 лв, но абсолютния комфорт и качество, които ми дава засега, напълно оправдаха цената. Както и да го говорим, Logitech правят добри мишки, останалите колкото и да имитират, си остават недодялани евтинджоси в сравнение. Както казах, не ми пука какво ще пише върху нея, просто така се случва, че само LT ме удовлетвори напълно.

А тия дето се пенят че 3 бутона и скрол им е достатъчен - ми че и аз ползвам само тия, плюс back/forward :) , без драйвера на логитех.

За пад - свободното и мазно движение на мишката месеци и години наред върху една повърхност е не по-малко важно за мен като негеймър отколкото за един геймър. Един пад = 1-2 години без забележки по мазнотата и качеството на движението. То просто не може да се сравни, трябва да се изпита, освен ако нямаш някое супер обработено и здраво бюро или друга повърхност (такава не съм срещал още). Всеки, който съм срещнал и си е взел някой хубав пад, лично и онлайн, е реагирал по еднакъв начин, макар че всеки като си е свикнал с пад за 1-5 лв и крета някак, си мисли, че не е важно или не може и по-добре. Въпрос на комфорт и мисля, че 30-60 лв за пад са напълно оправдани за хора, отделящи доста часове на ден на ПЦ-то. Предвид, че тоя пад ще трае мин. 2 години. Аз преди за по 2-3 лв едвам ги изтрайвах 10 дни и мишката вече залепваше, суркаше като по шкурка..

Ама човек опита ли хубавото, вече....

Аз за пад ползвам капак от кутия на бонбони "Сезони". Перфектно си върши работата.

Аз за пад ползвам капак от кутия на бонбони "Сезони". Перфектно си върши работата.

Оле мале :) .

Не ми казвай, че с тоя "пад" изкарваш повече от ден :) . И аз съм минал през листове, списания, разни разтвори за мазане на бюра и полиране и т.н. и т.н. Няма място за сравнение просто.

Абеее! Всички гъзари станахте. Едно време кат нямаше мишоци, а? Пикам им аз на марките, два копчалъка, един скролер и тва е.

Ми пикаш им ама като стигнеш до момента кат' мен да трябва да свършиш нещо пък да те боли ръката ще се замислиш за ергономия. Ако работиш по 30 минути на ден може да работиш и с мишка с топче и да не ти пука особено, като работиш по 8+ часа почваш да се замисляш кое ти натоварва повече ръката и дали някоя по-особена клавиатура няма да ти е по-удобна за да не ти е толкова гадно след това. Защото избора е лесен - или правиш това, или страдаш или си сменяш професията..

А за ергономията - всеки си преценява според размера на ръката си. На мен ми е удобна мишка с размера на VX Revolution, на други им е удобна по-голяма. И като няма кабел е много по-удобно - кабела винаги някъде се закача, опъва и т.н. На logitech металните колеленца са страхотни и много свикнах с тях. Като трябва да въртя гуменото колеленце, което не мога да го врътна по-рязко като тези металните, ми е терсене. Не че не става да се работи просто е по-приятно на тази която съм свикнал.

250лв за мишка ми се струва прекалено. 50-60-80 е нормална цена за мен. 120 да речем заради гъзарията че е Logitech и ужким по-добри материали но нагоре нещо не мога да приема и аз да дам толкова пари за едната мишка.

Не ви разбирам... На работата съм с една A4tech, вкъщи - Deluxe за 30 лева... И с въпросния deluxe правя по-добро apm и от PSYCHOSIS и от дядо ви мраз... Май не е само в мишката :D

Правиш дръжки. Да се напъвам да правя АПМ разбирам ми аз играя мързеливо...

Между другото - аз пък си суркам мишката по бюрото. Чудно си е... малко се изтъркаха тефлончетата отдолу и ще съм благодарен ако някой даде идея какво да се направи по въпроса...

PS: И ако още някой тръгне да обяснява колко корав мачо и какви лигльовци сме станали останалите ще искам видеоклипче да ми направи как се бръсне с мачетето на сухо като истински мъж (или от мен да мине ползвайки сапун за ране), а не с тези новите модерни лигави самобръсначки с ем-найсе ножчета и какви ли не други лиготии като гелове, пяна и т.н.

С пада съм сигурно 4-5 месеца вече. Плъшока е един обикновен Лоджитех.

Ъм... колелото ми е със компоненти от световни марки... Trek ги водят по-висок клас от Giant и Iron Horse... Fox се водят мерцедес на окачването, Maxxis и Kenda - същото за гумите...

Добре, разбрах - всеки идиот с маниите си :lol:

И да, също - за мен повече от три бутона са излишни - по-малко място за захват :lol:

е хубуу де. все пак ме разбра. трек беше марката дет забравих. и все пак ако беше от друга и с някакъв компромис в компонентите цената щеше да е точно наполовина.

аз да зема освен да направя един научен труд по темата "защо по дяволите търговците работят с дискретни нива при определянето на цените за различните качества на продуктите?" и що да ги нафърфорят калинките пък точно с удвояване правят разликите в нивата? базата е различна но почти винаги разликата към следващото е х2, а където не е е просто маркетингов трик да пробутат я залежала стока, я по-ниско качество в опаковка кат за по-високо.

п.п. ухаааа. три е-та успях в едно изречение да навървя и без запетайки. ми така са си.

Оле мале :) .

Не ми казвай, че с тоя "пад" изкарваш повече от ден :) . И аз съм минал през листове, списания, разни разтвори за мазане на бюра и полиране и т.н. и т.н. Няма място за сравнение просто.

аз дори не ползвам и пад...жуля плъха по релефното бюро, свиркам си и бича айляк...еВах го в пада за 30 и 60 лева и мишки за 200. Ай сиктир. Няма си купя едно хубаво Уиски и едно Парфюмче...ми плъх....трябва много луди да ме онодят. :D :D :D

Тач пада рулз яко. Само за АУТОКАД НЕ го ползвам ХИХИХИ :D

п.п. ухаааа. три е-та успях в едно изречение да навървя и без запетайки. ми така са си.

Не се стараеш достатъчно. Сигурен съм че ако се беше понапънал можеше поне до 5 да докараш

аз дори не ползвам и пад...жуля плъха по релефното бюро, свиркам си и бича айляк...еВах го в пада за 30 и 60 лева и мишки за 200. Ай сиктир. Няма си купя едно хубаво Уиски и едно Парфюмче...ми плъх....трябва много луди да ме онодят. :D :D :D

Чефо много ми напира да ти обясня как кола над 80 коня не ти ТРЯБВА и въобще тези лиготии с конските сили и задното предаване са напълно излишни... и т.н. глупости в този дух. Още по-малко разни изчанчени форми с кончета на предния капак.. Ей го онуй жУвотно Лада 2105 - напълно достатъчно - и кормило си има и 4 гуми и скоростен лост а зимата какво хубаво парно, лятото отваряш прозореца и си 6...

Ей го онуй жУвотно Лада 2105 - напълно достатъчно - и кормило си има и 4 гуми и скоростен лост а зимата какво хубаво парно, лятото отваряш прозореца и си 6...

Ни са ибаай с руските коли, че съм виждал Нива да вади Лендровър.

Нивата е излишен лукс. Жигулата ще му е достатъчна на Чефо да не кажа че и тя му е много :P еВах го лиготии само... какво и е на жигулата? :P

Не се стараеш достатъчно. Сигурен съм че ако се беше понапънал можеше поне до 5 да докараш

Чефо много ми напира да ти обясня как кола над 80 коня не ти ТРЯБВА и въобще тези лиготии с конските сили и задното предаване са напълно излишни... и т.н. глупости в този дух. Още по-малко разни изчанчени форми с кончета на предния капак.. Ей го онуй жУвотно Лада 2105 - напълно достатъчно - и кормило си има и 4 гуми и скоростен лост а зимата какво хубаво парно, лятото отваряш прозореца и си 6...

Ти кола със задно предаване и някъв кирлив плъх ли ще сравниш. :) :) :) . Всяка една мишка за 20-тина лева ще ти върши работа, а дори може и да ти вади бая кинти. Няма нужда от свинщини. Говорим за МИШКА да го weba :D...Другото е кеф...е сега ако изпитваш кеф от натискане на копчаата на мишката - тва е извратено :D :D :D.

Аз като се знам - ще ги дам за келешлък...ама не и за плъх. :D :D

eй го на...трябват ми втори чифт обеци с черен камък

Ти кола със задно предаване и някъв кирлив плъх ли ще сравниш. :)

Добре аре няма да го сравняваме а колата... лети vs метални джанти? Абе знам че схващаш идеята ми се правиш на ударен колкото лаф да става че нещо голяма скука настана... пък и повечето тролове са се покрили дори малкия стенли си трае нещо ...

Ти кой ще обиждаш на трол бе "дед мороз с бородой из ватой, тъи подарки нам принес, педерас горбатой?" Аз съм си свиня и никой не мое ме сравнява с някъв си ходещ камъняк! Хама-ха!

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...