gado Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 Първия филм на видео ми беше първия Рамбо... И не беше преведен. Донесе го братовчед ми, гледахме го у тях. Той завършваше английската и идеята беше, че ще ни превежда... Не стана точно така. През цялото време: Аз: Бате, какво казва тоя сега... Той: Чакай, чакай малко сега... Аз: Ама защо го бият сега? Той: Чакай, чакай малко сега... Аз: Бате, бате, ама тоя сега от нашите ли е? Той: Чакай, чакай малко сега... Аз: Батеее, батее беее... Той: Чакай, чакай малко сега... И те така цял филм... После едни филми с Чък Норис - там тексаски рейнджъри, бла, бла, бла... вече преведени както си трябва - дублаж от един единствен мъж на всички герои. Равно, без емоции, монотонно. Като беше мъж преводача пак се ядваше, ама на някои филми жени превеждаха... представете си железния Чък да говори контраалт... неповторимо. Мм, даа... имаше го и това. А, аз сефте гледах видео в младежкият дом - "Червената Соня" (не помня по какъв повод другарите се бяха минали да пуснат гаден, деморализиращ и буржоазен филм, произведен в страна от лагера на загнилият капитализъм...). Изживяването беше невероятно - още повече, че преводът беше симултантен (в момента на прожекцията) и преводача беше МЪЖ ! Това при условие, че персонажите във филма бяха предимно женски.... и преводача периодично вмяташе по някое - Ааа..., Ъъъ..., извинете и - Уф, грешка! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 Ааа... на мен първия ми беше "Армия на тъмнината"...Пак с класическия единствен мъж-преводач...Ех, младост Тц-тц...Спрях с нецензурните поздрави сутрин и веднага станах мил...Ей така преминава световната слава... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 Абе кой ми пусна мухата с Korpiklaani ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 Аз май... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 19, 2010 Share Posted January 19, 2010 "О, боже" http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/8467755.stm _____________ Сега, бързам да уточня, че забравих. Нямам никакво желание да обиждам, да накърнявам чувствата или правата на хората вярващи в каквото и да е. Ако им е неприятно други хора да разговарят по каквито и да е теми, can't be helped или по-скоро "техен си е проблема". Статията лично на мен ми допадна, рядко в мас медиите има подобни публикации (нашенските не желая даже да отварям дума за тях). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Добро утро! Аркона идват в България!!! Ако се чудите, кои са тия Аркона - Аркона - По суровата земя. За събуждане е супер Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 За събуждане добре ми идва . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Верно ли след 6 сутринта в ДЕЛНИЧЕН ден можеш да вдигнеш блока във въздуха от шум? Че не знам къде точно да потърся. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Верно ли след 6 сутринта в ДЕЛНИЧЕН ден можеш да вдигнеш блока във въздуха от шум? Че не знам къде точно да потърся. Мисля че не (3)Вдигането на шум над допустимите стойности, определени в Наредба №6 от 26 юни 2006г. на Министреството на здравеопазването и Министреството на околната среда и водите, в жилищни и обществени сгради през цялото време на денонощието.Нарушителите се наказват с глоба или имуществена санкция в размер: от 300 до 500 лв. Цялата наредба на общината Доколкото знам ако съседите подадат оплакване първи път полицията ще те предупреди втори път глобяват Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 По принцип: "от 08.00 до 14.00 и от 16.00 до 22.00 в дните, обявени за работни, а в останалите-само със съгласието на засегнатите обитатели" което, разбира се, не се спазва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 По принцип: "от 08.00 до 14.00 и от 16.00 до 22.00 в дните, обявени за работни, а в останалите-само със съгласието на засегнатите обитатели" което, разбира се, не се спазва... мани мани, че имаме едни съседи от как се помня правят ремонт и той обхваща винаги часовите зони между 14.00 и от 16.00 и винаги след 20.00, да не споменавам и факта, че цепят дърва на терасата Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Мда, значи ще търся вълшебния прекъсвач....Това вече не се трае. То да е к*р да и го набиеш, ми то мозък - не става. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Ние имаме 1 съсед, който прави ремонт само Неделя! И то само от 19:00 до 21:00. Вече 3та година. Ремонта върви бавничко, но е забавно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Ние имаме 1 съсед, който прави ремонт само Неделя! И то само от 19:00 до 21:00. Вече 3та година. Ремонта върви бавничко, но е забавно. Глобете го на общо събрание на входа. Тия ви решения са напълно легитимни и после даже може чрез съдия изпълнител да го привдете в изпълнение наказанието - почти 100% съм сигурен. Хора, не се оставяйте на разни знайни и незнайни простаци да ви нарушават спокойствието в собствения ви дом. Нека имаме уважение един към друг и проявяваме поне малко човещина - тормоза с шум не е такова нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 абсолютно тъп ден нямам какво да правя , всички имат няква работа , вънка е студено ..... на компютъра е тъпо УЖАС !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Иди, потренирай. Ще живнеш малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Глобете го на общо събрание на входа. Тия ви решения са напълно легитимни и после даже може чрез съдия изпълнител да го привдете в изпълнение наказанието - почти 100% съм сигурен. Хора, не се оставяйте на разни знайни и незнайни простаци да ви нарушават спокойствието в собствения ви дом. Нека имаме уважение един към друг и проявяваме поне малко човещина - тормоза с шум не е такова нещо. Ама той не ми пречи! Той ми търпи музиките, виканията и среднощните серенади в продължение на 3 години. Ако ме помоли - дори бих му помогнал. Идеята ми беше, че ремонта може НИКОГА да не приключи, щото върви.. Бавничко... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Щом, не пречи... 1 каса бира, скрояваш си една хартиена шапка... молива зад ухото и отиваш да ставаш дюлгерин (ако така беше думата). Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Добро утро! Аркона идват в България!!! Ако се чудите, кои са тия Аркона - Аркона - По суровата земя. За събуждане е супер Наско бре! Това ми хареса (макар и не за събуждане) абсолютно тъп ден нямам какво да правя , всички имат няква работа , вънка е студено ..... на компютъра е тъпо УЖАС !!! Абсолютно грешен пост! Така ще си седиш сам на компютъра. В този случай се казва - накой не му ли се идва да го почерпя черно Джони и прочее... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Естествено, че няма да го каже. Щото ша тряа и мезетата да вади. А те явно му се свидят.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Глобете го на общо събрание на входа. Тия ви решения са напълно легитимни и после даже може чрез съдия изпълнител да го привдете в изпълнение наказанието - почти 100% съм сигурен. Хора, не се оставяйте на разни знайни и незнайни простаци да ви нарушават спокойствието в собствения ви дом. Нека имаме уважение един към друг и проявяваме поне малко човещина - тормоза с шум не е такова нещо. Няма смисъл повече аз да се тормозя...Още точно 30 мин и ...1-6-6. Те си знаят работата Link to comment Share on other sites More sharing options...
glory Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Естествено, че няма да го каже. Щото ша тряа и мезетата да вади. А те явно му се свидят.... Е то ще да е фифти-фифти,явно не се е сетил човека,пък и не с всеки непознат може да се пие едит: обръщам се към хората,които обичат да ходят за риба. Знаете какво е времето в Пловдив сега,видях един рибар клечеше край реката,мисля,че нямаше ръкавици, КАК МОЖЕ? Не е ли прекалено студено да стои там и да чака някоя рибка да клъвне? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 ПС: И аз искам от лепенките с 6цата... я покажи ако го имаш дизайна да видя как ще изглеждат Ето един работен вариант. По контура се реже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Че те повечето ще си го харесат . Не е ли от тип инвалид/селянин в паркирането, няма да се обиждат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 20, 2010 Share Posted January 20, 2010 Виж какви големи кавички съм му сложил. Чудех се дали да не напиша "Професионалист". Но и логото за инвалид с добавен текст "Инвалид в паркирането" също не е лоша идея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.