Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Днес ми се случи еб*хти и абсурдната случка! Обажда ми се един серсем който от доста време не мога да го откажа да се възползва от услугите ми, за да ми сподели, че колата му не пали... WTF... ?!? След като му припомних, че аз нямам нищо общо с автомонтьорите, тенекеджиите, бояджиите и т.н. кадри... и, че може да върви на майната си - той ме обвини, че не съм бил мъжко момче, понеже мъжките момчета се озовавали веднага - като времето и часът били без значение.... :blink: :wacko:

Ми..., не ми остана друго освен да го посъветвам при пръв удобен случай да се прегледа при съответният специалист.

Хехе. Колко познато звучи. Явно е решил, че трябва да му помогнеш, само защото ти е клиент, нищо че не си от отдела по запалването на колата :) Има такива хора, няма се да се притесняваш. Той пак ще дойде да ти ползва услугите, но ще е доста по-неприятно за тебе. За да се оттървеш от такъв, трябва право в очите и в прав текст да му кажеш, че не искаш да го виждаш и чуваш изобщо. Друг шанс нямаш :)

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
... трябва право в очите и в прав текст да му кажеш, че не искаш да го виждаш и чуваш изобщо. Друг шанс нямаш :)

Да...и аз това щях да му кажа, тъй като и мен доста често се опитват да ме натоварват с несвойствени неща. На такива като 'горния случай' трябва да се отказва в прав текст, освен ако не дойде да ти се жалва например, че жена му вече не му пуска и трябва някой да отиде да разреши проблема. :lol:

...... освен ако не дойде да ти се жалва например, че жена му вече не му пуска и трябва някой да отиде да разреши проблема. :lol:

Ама тя е дърта, дебела и грозна..... и е още по-нахална от него....

Ми..., не ми остана друго освен да го посъветвам при пръв удобен случай да се прегледа при съответният специалист.

Малко грубо въпреки че според настроението можеше и аз да го отразя по същия начин... по-скоро щях да обяснявам че съм на 3 уискита вече и не мога да карам пък и дори да мога виждам 2но та няма да мога да помогна особено :)

Пък такива за мъжките момчета много ги обичам... особено ако не е някакъв особено добър приятел бих му дал един финансов отчет колко ще ми излезе идването, времето (по 20 евро на час вкл. обличането което е 30 мин)... та ако иска да приготви едно 50 кинта и да ме изчака 45 мин аз ще дойда ама без гаранция че ще помогна... тъй де не че съм специалист ама щом настоява да ме разходи - 5лв на крачка нали знаеш :)

Audioslave е/беше толкова добра група, че искам да се разградя на атоми, за да се слея с музикалната вълна (от овца), която излиза от тонколоните ми и да я следвам до края на света или да пренеса лемур в жерта поне. :)

Не знаех, че присаждат обриви..... :tongue

Жалко, изтриха забавата

Поне да беше забърсана и причината за всичките обиди ....

А тя си стои

Мооооля ви се господа! Хората си гледат работата. А аз още не бях почнал да ставам наистина любезен... :ph34r:

Жалко, изтриха забавата

Поне да беше забърсана и причината за всичките обиди ....

А тя си стои

Явно изобщо не си наясно с някои иначе прости форумни правила. Принципно ежедневно, дори ежеминутно в този форум (пък и изобщо във всеки форум) някой предизвиква друг по всякакъв възможен повод. Форумни тролове колкото искаш. Ако трябваше всичко това да се трие, едва ли щяха да останат 3-4 теми и то в съкратен вид. Смисълът на тези правила е да ти е ясно, че една определена граница, когато изпълненията стават вулгарни и откровено просташки, не трябва да се преминава. Изтритите постове бяха точно такива - прехвърлящи определената граница.

Еее що им изтрихте постовете бе.Толкова любезни бяха :D

Нещо си се омотал или си попрекалил с огнената вода. Изтритите постове бяха на съвсем други потребители.

Принципно ежедневно, дори ежеминутно в този форум (пък и изобщо във всеки форум) някой предизвиква друг по всякакъв възможен повод. Форумни тролове колкото искаш.

Справка: тук

Или аз се вдетинявам или съм избудалясал нещо, но от всичките филми които съм гледал напоследък най-много ме радват анимациите... днес намерих нова серия (не че е нова но сега се сетих да я потърся) на SW - Clone Wars и се радвах много докато я изгледам. Беше ми 10 пъти по-приятно отколкото повечето филми които гледах през почивните дни

Не ги разбирам някои хора. С един колега работим от около година и половина и въпреки това ми се представя всеки път, когато ми се обади. Дразня се вече!

На лекциите по бизнес комуникации преди 2 месеца , точно тва слушах. Че при разговор по телефона между колеги има няколко правила които трябва да се спазват, някои от които са винаги да си казваш името и фамилията и другото е винаги да напомняш на отсрещната страна ярка събитие на което сте присъствали и двамата (ако има такова) , за да може да си спомни кой си , човека на другата слушалка :) .

И аз винаги се представям и то не само по телефона ами и като общувам с административен персонал. Никой не е длъжен да ми помни името. Длъжни са да ме обслужат.

Точно така изненадано ми реагират примерно в Рондо като всеки път като излизам и трябва да си взема картата си казвам името и всичките "Ама ние ти знаем името, то само ти си го казваш", и при отговора "Ама вие не сте длъжни, по добре да ви го кажа, вместо да не знаете чия карта чакам да ми върнете" ми се усмихват неразбираемо.

Това, че повечето хора са тъпири не значи, че и ние трябва така да се държим.

Не ги разбирам някои хора. С един колега работим от около година и половина и въпреки това ми се представя всеки път, когато ми се обади. Дразня се вече!

Ако имаш предвид, че си казва името - при нас например това е част от вътрешните правила: когато ти звънят на вътрешния телефон, дори да е от другата стая колегата ти, вдигаш и най-напред казваш малкото си име, после Здравей... и нататък си говорите... въпреки че името ти му се изписва на дисплея на телефона, а неговото на твоя.. Просто етикет. Според мен идеята е, че е възможно друг да е в момента на твоето място и да вдигне телефона вместо теб.

Точно така изненадано ми реагират примерно в Рондо като всеки път като излизам и трябва да си взема картата си казвам името и всичките "Ама ние ти знаем името, то само ти си го казваш", и при отговора "Ама вие не сте длъжни, по добре да ви го кажа, вместо да не знаете чия карта чакам да ми върнете" ми се усмихват неразбираемо.

Хост, навсякъде ли се обясняваш така като ученичка ?!

Ако имаш предвид, че си казва името - при нас например това е част от вътрешните правила: когато ти звънят на вътрешния телефон, дори да е от другата стая колегата ти, вдигаш и най-напред казваш малкото си име, после Здравей... и нататък си говорите... въпреки че името ти му се изписва на дисплея на телефона, а неговото на твоя.. Просто етикет. Според мен идеята е, че е възможно друг да е в момента на твоето място и да вдигне телефона вместо теб.

Не съм и подозирал, че има такива официалности. Айде, между клиент и служител, които не са имали предишни контакти - разбирам. Но между колеги? Особено като се звъни на личен мобилен телефон. Може би такива навици ми се виждат странни, защото никога не съм бил в корпоративна среда. Почти всички хора, с които работя, са "свежи", "разчупени" и т.н. Онзи ден се запознах с една нова работодателка, на която са ме препоръчали, и още тогава започнахме да си говорим на "ти", да се шегуваме и да си пишем хахавщини по скайп. Толкова съм свикнал на такива отношения, че сигурно не бих преживял и седмица в света на вратовръзките.

о, ама и ние сме си свежи и разчупени - да не си помислиш, че си говорим на Вие :) Никак даже. пием заедно отвреме на време, правим си майтапи... просто това с телефоните е едно от вътрешните правила... както примерно - вратата на стаята ти не може да бъде затворена, стои отворена през целия работен ден (дори тази на шефския кабинет), осветлението е винаги запалено, дори през светлата част на деня, десктопа задължително има настроен самоактивиращ се скрийнсейвър защитен с парола при това... в края на работния ден не трябва да има никакви документи по бюрото ти - всичко трябва да е прибрано... и прочие и прочие и прочие... има пет пръста дебело офисно ръководство, което на практика покрива всичко и всяка минута в офиса. И честно казано, като се замисли човек, повечето от правилата са съвсем логични и ако се спазват наистина правят живота и взаимоотношенията в офиса по-безпроблемни (кофти избор на дума първия път)...

Струва ми се, че голяма част от тези правила са проектирани с цел да се сведе до минимум възможността някой служител да съди фирмата :)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...