ov3rm4n Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 earache: и това е широко разпространено схващане... май няма единно решение прието по въпроса... host, нали и аз това казвам и между другото примерно програмистите броят от нула... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Year_zero ето тук вече има обяснение майче, което обаче пак сочи, че термина year zero = 1 A.D. което е календарното, а 0 е само в астрономията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 точно. това е първата година... ако броиш. по ред обаче е нула. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 T.e. за всички освен астрономите десетилетието свършва точно на 31.12.10г. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 тц. така е по стандарт. чети цялото. за ISO е прието година нула Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 тоя спор сме го водили много пъти... десетилетието започва от 2000 и свършва през 2009 - брой... календара започва така. объркването идва от различния смисъл на изразите "шестото десетилетие" и "шестдесетте години" - когато се говори за десетилетие се има предвид десетте години от 0 до 9... а когато се говори за шестдесетте - се има предвид годините със шест в позицията на десетиците - от 60 до 69... или нещо такова беше... факт е, че първото десетилетие на 21 век свършва през 2009... 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Този спор си спомням, че го водих с един учител по математика. Невероятен човек беше. За съжаление вече не е между живите . Накрая успя да ни убеди, че краят на предният век е 2000-та година и 2001-ва е началото на новият век/хилядоление/десетилетие. В съвременният календар няма година 0. Новата ера започва от първата година след Христа. Започваш от 1 и свършва с 10. Програмирането е измислено много след календара . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 календара е само концепция, общоприета за удобство конвенция... също както и приетата конвенция в програмирането да се брои от нула... от линка на хост към уикипедия става ясно, че дори в момента тази конвенция търпи промени - и де факто, последно общоприетата конвенция по въпроса - тази, която е приета за межднароден стандарт - включва година 0 и според нея 2000 е първата от ХХI. всъщност сега се зачетох в тоя стандарт. прави сте вие. защото годината 0000 по ISO отговаря на година 1 от рождението. тоест 21в почва от 2001. десетилетието заврършва през 2010. и вичко това защото в Европа нулата дошла къснчко Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Смених уиндоуса и - о, небеса - вече не се появяват гадните черти при по-рязко движение на екрана! Почти 2 години бях убеден, че проблемът е в монитора. Направо ми се късаше сърцето, че дадох 660 лв за него, а сега съм като волна птичка Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Твое или мое средно избираш преди колелото на късметЯ? Сега догледах почти сезон 1 от X-Files ... = pure fun чиста проба кеф (тоя кеф май ми прецака изпита днеска ама здраве да е, ще го вземем другия път ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 We have 27143 registered members......................................................... No members are celebrating a birthday today То е ясно, че една част не са писали нищо, друга част са излъгали...ама чак ни един... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Добро утро! Дядо Мраз ме развесели много! Благодарско за което. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Моля - пак заповядай... лаик съм Последно съм се спускал в пещери и съм се катерил по скали преди 20тина години Аз пък днес пак няма да спя... щото отивам да карам ски Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Вчера вечерта разбрах че индийското орехче може да се ползва като наркотик В умерени количества де иначе тоиваш в Dream World и не се знае от къде можеш да скочиш Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Ама разбира се! Затова е във всеки магазин и е почти без пари! А балъците ходят да се харчат за дрога. Чакай да ти кажа и друго - вземи три дълги косъма и ги завържи в средата на морски възел, остави ги в буркан с вода 10 дни на балкона и ще се превърнат в змийче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Ръководство за мъже – Как да си направим ябълков пай.Вземете от хладилника 10 яйца, оставете седемте здрави на масата, сега изтрийте пода и следващия път бъдете по внимателни. Вземете голяма купа разбийте в ръба й яйцата и изсипете тяхното съдържимо в купата. Изчистете масата и столовете от жълтъците, бъдете внимателни. И така, имаме 5 жълтъка в купата. Сега вземете миксер, сложете му накрайниците за бъркане и разбийте жълтъците – нищо, пробвайте пак да поставите накрайниците… Сега разбивайте. Измийте си лицето, шията ръцете и гърба, махнете жълтъка от ушите. И тъй сега имаме в купата 2 разбити желтъка, колкото и са ни необходими за пая. Сега облепете стените и прозорците на кухнятя с вестници, покрийте мебелите с някакви стари тъкани… Време е да добавим брашното, сипете в чаша 200 грама, изсипете чашата в купата при жълтъците, останалите 800 грама внимателно съберете и върнете в пакета. След като се убедите че стените и прозорците са наистина добре облепени, започнете разбиването на сместа. Вземете душ. Вземете 4 големи ябълки и остър нож, предварително изтичайте до аптеката за йод, пластир и бинт. Време е да пристъпим към чистенето на ябълките, обработете палеца с йод и го бинтовайте. Нарежете ябълките на кубчета и помнете че са ни необходими 2 ябълки, така, че в процеса на приготвянето може да изядете само половината, така че обработете с йод показалеца и средния пръст и ги бинтовайте. Единствената останала и вече нарязана на ленти ябълка я прибавете в купата. Останалите ги съберете от земята и ги изхвърлете. Разбърквайте отново с миксера, измийте хладилника, защото ако засъхне се мие трудно. Сега изсипете готовата смес в леко намазана с олио тава и я сложете във фурната. Почакайте час и ако няма видими промени включете фурната. Като се събудите не звънете в пожарната, а отворете прозорците и фурната. След всичко преживяно идете в близката кръчма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
glory Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Вчера вечерта разбрах че индийското орехче може да се ползва като наркотик Да , и аз така бях чувала,че съм и пробвала даже! Нищо не става. Това са само слухове. Едни познати шмъркаха ванилия като бяхме по-малки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Ти колко хора познаваш които на домашен купон пият само черен етикет ? Щото аз не много..... Аз искам да познавам повече такива Иначе... Куверт за ресторант - 25 лв. Такси до ресторанта - 5 лв. Да видиш шефовете си фиркани, отдел кадри да мята бесни гюбеци, износа - се е изнесала сама с три цифри ракия, спедицията да заваля, а секретарката да те скача по краката по време на балада - хАПСОЛЮТЛИ ПРАЙСЛЕС! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Пампорово, работен ден и има малко хора, снега е почти перфектен току-що утъпкан, слънцето грее... какво би могло да бъде по-добро от това.... а да лифта е безплатен МУХАХА! И оооохххх гепи сега тая мускулна треска щото последните 2 години не си ставал от компютъра за да идеш (пеша) по-далече от хладилника или евентуално гаража... но кефа е пълен! Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Дам, тая песен http://vbox7.com/play:1b8cb75c ми се виждаше смешна преди... пък трябвало за химн да си я издигнат част от подрастващите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 19, 2009 Share Posted December 19, 2009 Ако си пил - СЛЕЗ! Искам и аз да мятам гюбеци от масата.... Мля...Свърши червеното вино...след 5 часа - ставане и тръгване на дупка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted December 20, 2009 Share Posted December 20, 2009 Ама разбира се! Затова е във всеки магазин и е почти без пари! А балъците ходят да се харчат за дрога. Чакай да ти кажа и друго - вземи три дълги косъма и ги завържи в средата на морски възел, остави ги в буркан с вода 10 дни на балкона и ще се превърнат в змийче. Еми щом казваш че става Ще ти повярвам.То пише по сайтове ама колко е вярно дали те пука като трева или друго нз. ПС:Дедо мраз бахти късмета човек.Сега купи с тия 50 лв. Джони и ни черпи ПС2:Еми Пампорово ще го виждам до 5 години през кривия макарон Нема пари а трябва да се изуча Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted December 20, 2009 Share Posted December 20, 2009 Ръководство за мъже – Как да си направим ябълков пай.Вземете от хладилника 10 яйца, оставете седемте здрави на масата, сега изтрийте пода и следващия път бъдете по внимателни. Вземете голяма купа разбийте в ръба й яйцата и изсипете тяхното съдържимо в купата. Изчистете масата и столовете от жълтъците, бъдете внимателни. И така, имаме 5 жълтъка в купата. Сега вземете миксер, сложете му накрайниците за бъркане и разбийте жълтъците – нищо, пробвайте пак да поставите накрайниците… Сега разбивайте. Измийте си лицето, шията ръцете и гърба, махнете жълтъка от ушите. И тъй сега имаме в купата 2 разбити желтъка, колкото и са ни необходими за пая. Сега облепете стените и прозорците на кухнятя с вестници, покрийте мебелите с някакви стари тъкани… Време е да добавим брашното, сипете в чаша 200 грама, изсипете чашата в купата при жълтъците, останалите 800 грама внимателно съберете и върнете в пакета. След като се убедите че стените и прозорците са наистина добре облепени, започнете разбиването на сместа. Вземете душ. Вземете 4 големи ябълки и остър нож, предварително изтичайте до аптеката за йод, пластир и бинт. Време е да пристъпим към чистенето на ябълките, обработете палеца с йод и го бинтовайте. Нарежете ябълките на кубчета и помнете че са ни необходими 2 ябълки, така, че в процеса на приготвянето може да изядете само половината, така че обработете с йод показалеца и средния пръст и ги бинтовайте. Единствената останала и вече нарязана на ленти ябълка я прибавете в купата. Останалите ги съберете от земята и ги изхвърлете. Разбърквайте отново с миксера, измийте хладилника, защото ако засъхне се мие трудно. Сега изсипете готовата смес в леко намазана с олио тава и я сложете във фурната. Почакайте час и ако няма видими промени включете фурната. Като се събудите не звънете в пожарната, а отворете прозорците и фурната. След всичко преживяно идете в близката кръчма. Ах колко напомня на мен в кухнята... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted December 20, 2009 Share Posted December 20, 2009 Ха добро утро! Hasta siempre? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted December 20, 2009 Share Posted December 20, 2009 След повече от 60 часа под сняг колата запали от воле! Радвам се, защото предишната не го можеше този номер и се налагаше да прибягвам до "помощ от приятел". Ще си пусна Diesel Power, ама на слушалки, че народът спи Ц, не ме кефи, предпочитам It's gettin', it's gettin', it's gettin' kinda hectic! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 20, 2009 Share Posted December 20, 2009 което ми напомня, че Тотка се нуждае от изкопаване изпод снега и контролно припалване... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.