BoqoJIa3a Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 забрави мастиката, ей... и пещерската и старозагорската са на световно ниво... минава ми през главата да взема да си спретна ей сега една мусака с препечена юфка Етър... чудничко ще се получи. Мастиката може би, ама мн рядко, а ракия не пия Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Моля ти се недей! Българска мастика повече да не видя (и не съм погледнал от 2004-та), особено Пещерска. Същото важи и за българска текила и български ром - това са самоубийства. ами тя мастиката по принцип не е като уискито - изпиваш кило, минаваш на бира и си добре... мааалко по-силничка идва и трябва да се внимава. иначе боли. та не вярвам мастиката да ти е била виновна за кофтите спомени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Тя е, тя е. По принцип си прав (макар че с уиски далеч не е така), а ние много добре това го знаем и никога аз лично не правя такива самоубийства. Само че тогава по време на първенството на терасата се бяхме опънали с някакво огромно количество марулена салата и броихме до 4-та бутилка 3-ма човека. 3 дни ми беше подут езика след тва от анасона. На главата какво си докарах не е истина - и не е месена с нищо освен със сода, марули, лук и репи. Така че според мен ти разсъждаваш от гледна точка 1-2 мастики - така може. Ама лашни едно шише да видим после ще пиеш ли пак Пещерска. За справка аз след 8 парцала Тсантали на крАсталчета на другия ден си бях в идеално състояние. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Тя е, тя е. По принцип си прав (макар че с уиски далеч не е така), а ние много добре това го знаем и никога аз лично не правя такива самоубийства. Само че тогава по време на първенството на терасата се бяхме опънали с някакво огромно количество марулена салата и броихме до 4-та бутилка 3-ма човека. 3 дни ми беше подут езика след тва от анасона. На главата какво си докарах не е истина - и не е месена с нищо освен със сода, марули, лук и репи. Така че според мен ти разсъждаваш от гледна точка 1-2 мастики - така може. Ама лашни едно шише да видим после ще пиеш ли пак Пещерска. За справка аз след 8 парцала Тсантали на крАсталчета на другия ден си бях в идеално състояние. марули... да ме прощаваш... мастика се пие с маринована (и със зехтин в марината) риба, чируз също става, нищо че е сушен, едри маслинки с лук и бадемче, а за месоядните - пастърмичка, луканка, сухи месца... и гъсто айрянче, а не содичка, и то отделно, не вътре. спокойно си мятам до пет гръмотевични облака (100 мастика + 50 мента) с такива закусчици. не веднъж съм го правил. марули и репи вървят на ракия... Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalis Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 И аз съм съгласен с Овъра,мастичката е хубава,верно махмурлука е тежичък и без да се усетиш отрязва след което започва едно яко потъване ама това става след 4 или 5 облак(100 на 100).което си е доста алкохол все пак Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Ский ся, нали знаеш че понякога нещата не се планират а и всеки си има вкусове. Всички мезета, които спомена са си точни, като изключим комбинация мастика-месо - туй нещо не ми се връзва изобщо. Ракия лятно време например едва ли ще ме видиш да пия. 10-на литра бира обаче мога да ги лашна. А ти щом се справяш с 5 броя облаци явно или си доста едро момче или ти е много здрава главата. Аз концентрат със сладко отдавна спрях да смесвам (дори и безалкохолно). Опитвам се да си пазя главата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalis Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Ами да едричък съм аз и чиста си я пиивам мастичката,но понякога ми идва малко остра!Иначе главата не ми е проблем виж от уискито ми е много гадно на стомаха,затова винце,мастичка, биричка И докато някой не ни се е скарал може да си продъкжим дискусията за алкохолите и последствията в съответната тема! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 5 облака 100 мастика + 50 мента са си доста..... аз дето пия доста ще ми дойде бая , на другият ден 100% ще съм като пребит Иначе пещерската и на мене не ми харесва , последно лятото пийнах 3-4 големи и на другия ден главата ми беше .... тихо. Тсанталито май е по-добре , макар че в сферата на мастиката съм аматьор ПС : Относно сладкото и аз съм съгласен , 1 време пиех алкохол само със сладък разредител портокалов сок + водка , кола + уиски и т.н. ама след като замених захарта със сода или с вода ми е доста по-добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 и съм едричко, и главата ми е здрава... а има и друго - не си спиртосвам черния дроб редовно, както правят хората тук, поне според думите им... пия по бира на седмица и чаша вино на вечеря примерно в неделя... и съм твърдо убеден, че именно понеже рядко сядам да пия и то само ако всички необходими условия за качествено пиене са налице, нямам никакъв проблем с алкохола и количеството му. обикновено към четири през ноща ми става скучно, понеже всички около мен вече са в стадий тотално неадекватни, въпреки че сме пили наравно... за това и не пия по заведения, защото доста скъпо ми излиза... не е като да ми стигнат едно-две големи, пък те там без пари не наливат, а надценките яко удрят в кръста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 От икономическа гледна точка си прецакан... И аз винаги съм си мечтал да се напивам от 1-2 малки уискита .... ма не става дейба. И чесно казано това че пиеш повече от другите едва и се дължи на това че пиеш рядко , по-скоро организъм..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalis Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 И аз не съм професионалист,даже за аматьор май не се класирам,по-скоро любител рядко пия,но качествено,не до откат,а до установената от опит граница. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 И аз винаги съм си мечтал да се напивам от 1-2 малки уискита .... ма не става дейба. А, според мен е голяма грешка да седнеш да пиеш с идеята да се напиеш! В напиването няма никакъв fun, още по-малко в махмурлука след това.... Пак според мен удоволствието от поркането е до моментът в който направиш главата, след това само се хаби пиенето и кепазиш сам себе си.... (особено извън дома) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 От икономическа гледна точка си прецакан... И аз винаги съм си мечтал да се напивам от 1-2 малки уискита .... ма не става дейба. И чесно казано това че пиеш повече от другите едва и се дължи на това че пиеш рядко , по-скоро организъм..... Васко, това е спомен от времето, когато човек започва да пие - 1-2 х 100 и ти се затуманва гарнизонта. След 3 - чортики пред глаза И аз като излезна после ме боли портфейла много... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 А, според мен е голяма грешка да седнеш да пиеш с идеята да се напиеш! В напиването няма никакъв fun, още по-малко в махмурлука след това.... Пак според мен удоволствието от поркането е до моментът в който направиш главата, след това само се хаби пиенето и кепазиш сам себе си.... (особено извън дома) о, не става дума да пием, за да се отрежем като донски казаци... ако целта е да се самоубиеш - люскай водки без мезе и нямаш грижа... говорим за пиене с цел повишаване на настроението и отпускане на задръжките, но все пак да останеш приятен събеседник, без да изпадаш до "ти мен уаажааа ли ма", безцелно зяпане в една точка или опити да развалиш купона на всички... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 5 облака 100 мастика + 50 мента са си доста..... аз дето пия доста ще ми дойде бая , на другият ден 100% ще съм като пребит Иначе пещерската и на мене не ми харесва , последно лятото пийнах 3-4 големи и на другия ден главата ми беше .... тихо. Тсанталито май е по-добре , макар че в сферата на мастиката съм аматьор ПС : Относно сладкото и аз съм съгласен , 1 време пиех алкохол само със сладък разредител портокалов сок + водка , кола + уиски и т.н. ама след като замених захарта със сода или с вода ми е доста по-добре. От старите пияници знам, че алкохол АКО изобщо го разреждаш - само с газирана вода. Аз често го пия чисто Иначе сега през главата ми минава. Коняк "Наполеон", шоколад Милка и Весна Змианац - 100 живота Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 о, не става дума да пием, за да се отрежем като донски казаци... ако целта е да се самоубиеш - люскай водки без мезе и нямаш грижа... говорим за пиене с цел повишаване на настроението и отпускане на задръжките, но все пак да останеш приятен събеседник, без да изпадаш до "ти мен уаажааа ли ма", безцелно зяпане в една точка или опити да развалиш купона на всички... Точно за това говорих и аз. Човек трябва да знае колко му носи "вратарчето" и да спре в точният момент.... (друг е въпросът колко хора са му хванали цаката на този номер....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Точно за това говорих и аз. Човек трябва да знае колко му носи "вратарчето" и да спре в точният момент.... (друг е въпросът колко хора са му хванали цаката на този номер....) докато си бях в Пловдив си имахме традция: веднъж в месеца, с двете ми най-добри приятелчета, оставяхме всякакви жени да вървят при майка си, събирахме се у един от нас с голяма туба хубав червен пелин, сиренце с червен пипер и зехтинче, много ябълки и дюли, тихо джазче или някой стар рокаджия - и цяла нощ мързеливи приказки и лениво поцъкване на някоя адвентчърка на плейстейшъна... много ми липсва това сега... п.с. то номера не е в спирането на време, номера е така да си пийваш, че да не се стига до там да се налага да се спираш, номера е в намирането на правилния ритъм щото не е гот и посредата на забавата да спреш да пиеш, понеже си стигнал тавана си... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Абе тия американци (и безмозъчните им последователи у нас и по света) как правят класации на десетилетието без да е изминала календарната 2010г? Или те нея я пропускат, защото са по-умни от всички. Само за пример поредната такава класацийка > http://www.dnevnik.bg/sport/2009/12/18/832...tki_na/?ref=rss И още http://curious.actualno.com/news_276440.html __________________ А за пийнито... отминаха годините когато се е случвало толкова да нямаме акъл, че да се драйфа и пак сяда на масата нашата скромна личност и хваща чашата за още едно. Няма по-жалко същество от пияния човек... (за себе си говоря). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Абе тия американци (и безмозъчните им последователи у нас и по света) как правят класации на десетилетието без да е изминала календарната 2010г? Или те нея я пропускат, защото са по-умни от всички. Само за пример поредната такава класацийка > http://www.dnevnik.bg/sport/2009/12/18/832...tki_na/?ref=rss И още http://curious.actualno.com/news_276440.html тоя спор сме го водили много пъти... десетилетието започва от 2000 и свършва през 2009 - брой... календара започва така. объркването идва от различния смисъл на изразите "шестото десетилетие" и "шестдесетте години" - когато се говори за десетилетие се има предвид десетте години от 0 до 9... а когато се говори за шестдесетте - се има предвид годините със шест в позицията на десетиците - от 60 до 69... или нещо такова беше... факт е, че първото десетилетие на 21 век свършва през 2009... 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 В какъв смисъл календара? Тоя довод ми звучи тотално недостоверен. Защо подяволите ще броя нулевата година към новата петилетка или десетилетка. Я не ме парзаляй! 1-ва година преди х.р. как ся броили? Биде година 0 ли? И от 0 до 9 са десет? ________________ Да не стане грешка 80s, 70s е друго. Ама то е различно от десетилетие! ________________ Хм... т.е. 2001 е втората година от XXI век? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 не те пързалям. брой. 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 иначе 2000 остава последната година от последното десетилетие на 20 век ли?! ти ме пързаляш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Ама защо броя 0, като не може летоброенето да започва от нулева година бре човек. Как е започнало след осъществяването на Християнството като официална религия? Как е решено на събора по тоя повод питам? Броили са нулева година ли? Съмнявам се, но приемам инфо, защото действително не знам. Сега и аз ще потърся. _____________ Аз май като пича в тоя анекдот или виц http://aroundcny.com/technofile/texts/decademath.htm _____________ Да видим дали стоплих... ако сме съвременници на тоя събор (не можах да го намеря) какво пишем в дневника си. Днес е 18.12.0 г т.е. нейните дванайдесет месеца съотвестват на година 0. И първото десетилетие е свършило на 31.12.9г, а второто започнало на 1.1.10 нали това е което ми обясняваш (да не съм се объркал пак). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 ами според мен е логично - това че казаш "първата" година не противоречи на това да е с индекс нула. едното е бройно, другото е редно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 не те пързалям. брой. 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 иначе 2000 остава последната година от последното десетилетие на 20 век ли?! ти ме пързаляш. Ми да, 2000 е последната година на 20 век. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Вижте линка http://aroundcny.com/technofile/texts/decademath.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.