Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Хайде някой да ми обясни "започва се от А" какво означава? Че се почват да се учат думи от речника наред страница по страница, почвайки от тези с "А" в началото? Защото при нас не беше така - почваше се с някакъв урок и дума по дума се записваха непознатите в "тетрадка речник" за да се научат по-късно.

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

Има се предвид от основите на граматиката и лексиката в езика. Трупането на речников запас е отделно нещо.

Хеле пък, че се почва от азбуката си е напълно вярно - има си хора не учили чужд език до преди това (поне в моя випуск още беше валидно това - 2007).

Само да вметна, че под "езиковата гимназия" разбирам само ЕГ-то (ЕГ "Пловдив") и не разни други неща.

Хайде някой да ми обясни "започва се от А" какво означава? Че се почват да се учат думи от речника наред страница по страница, почвайки от тези с "А" в началото? Защото при нас не беше така - почваше се с някакъв урок и дума по дума се записваха непознатите в "тетрадка речник" за да се научат по-късно.

Веднага ти казвам. Почват да превеждат 3-ти том на учебника по Ядрена Физика от Масачузетския университет. :laughing: :laughing: :laughing: .....не се сдържах просто :P

Има се предвид от основите на граматиката и лексиката в езика. Трупането на речников запас е отделно нещо.

Хеле пък, че се почва от азбуката си е напълно вярно - има си хора не учили чужд език до преди това (поне в моя випуск още беше валидно това - 2007).

Само да вметна, че под "езиковата гимназия" разбирам само ЕГ-то (ЕГ "Пловдив") и не разни други неща.

Ми не разбрах че говори за граматиката.

Иначе речниковия запас си е баш най-важното нещо при ученето на един език ама това си е мое мнение, граматиката поне половината американци които познавам я считат за незадължителна :lol:

Веднага ти казвам. Почват да превеждат 3-ти том на учебника по Ядрена Физика от Масачузетския университет. :laughing: :laughing: :laughing: .....не се сдържах просто :P

Това би бил мой лаф само че наистина питах сериозно какво се разбира под "почва се от А"

Иначе речниковия запас си е баш най-важното нещо при ученето на един език ама това си е мое мнение, граматиката поне половинат американци които познавам я считат за незадължителна :lol:
Глупости. Да, ако е езика е с елементарна граматика, като английския - ОК. Ама за език като немския? Ами руския?

А иначе още ли не сте игнорнали kotora? Помня, едно време, в славните години на българската IRC мрежа, или паUniBG в канал #metal имаше един бот Demonaz, който беше написан много добре - отговаряше доста адекватно на страшно много и страшно различни думи и фрази. Имаше моменти, в които дори успяваше да затапи хората. Веднъж си спомням разговора между него и един реален индивид. Тогава разбрах колко е верен лафа "artificial intelligence is no match for natural stupidity".

За zlobil и eos - горното означава "изкуствения интелект не може да се мери с естествената глупост".

Ред: През главата ми минава

. Баси, к'ви са куклички :lol:

Е откъде се почва бе, Вуксов? Вашия випуск не ви ли почнаха от нула?

Батенце, аз съм завършил ТХВП-то и дори там не учехме английски език от азбуката.

Батенце, аз съм завършил ТХВП-то и дори там не учехме английски език от азбуката.

:lol:

ДОРИ!

!!!!

ЙХАШ ХЙА$ХЙК АХ№Х $ГА№ЙХГ$ ЙХА№Г$ ЙХА№Г$ ХЙА№Г $ЙХерхй гайхг агагагага г аха хха х4х5шх 5аш4к5хашк5х аш4 5х

В ЕГ–то, понеже сме по-глупавички явно, започнахме от азбуката.

В света на w00x:

Няма нужда да си АЛФА. (нямаш нужда от първичния мъжки инстинкт)

Няма нужда от алкохол, за да развиваш туризъм с Европейци и Американци.

Език не се учи като се започва от азбуката.

...

Ще колекционирам!

В света на w00x:

Няма нужда да си АЛФА. (нямаш нужда от първичния мъжки инстинкт)

Няма нужда от алкохол, за да развиваш туризъм с Европейци и Американци.

Език не се учи като се започва от азбуката.

...

Ще колекционирам!

Колекционирай. Самоче може да добавиш и под-заглавие.

"Света на w00x през изкривената призма на Psihar^^-ските разбирания"

Само не мога да разбера, защо има хора, които като кажеш, че искаш да постигнеш нещо и се бориш затова всеки ден, подскачат все едно има земетресение? Всичко им е странно и чудно, глупаво и безсмислено, смешно и наивно... Аз лично никога не съм се присмивала на хората, когато се борят за нещо и дори съм помагала на някои от тях. И въобще не съм написала, че искам да уча ядрена физика да реагирате, като ощипани булки. Също не мисля, че ми е минало времето за учене, защото някои хора се раждат „уморени” и „вървят и спят”. Тях не можеш да ги научиш нито кола да карат, нито по улицата да ходят, както трябва, нито да общуват с хората нормално, а какво остава да се радват заедно с тях...

Абе eos, сори, че може би звуча малко злобно... абе всъщност ни най малко не съжалявам де, но... абе ти к'во си правила първите 20 години от живота си? Извинявай (игра на думи, не търся извинение), ама в момента ръсиш някакви разсъждения от сорта на "абе защо като пипна включения котлон и пари?"...

И не визирам конкретния ти пост, а цялото ти форумно творчество.

Само не мога да разбера, защо има хора, които като кажеш, че искаш да постигнеш нещо и се бориш затова всеки ден, подскачат все едно има земетресение? Всичко им е странно и чудно, глупаво и безсмислено, смешно и наивно... Аз лично никога не съм се присмивала на хората, когато се борят за нещо и дори съм помагала на някои от тях. И въобще не съм написала, че искам да уча ядрена физика да реагирате, като ощипани булки. Също не мисля, че ми е минало времето за учене, защото някои хора се раждат „уморени” и „вървят и спят”. Тях не можеш да ги научиш нито кола да карат, нито по улицата да ходят, както трябва, нито да общуват с хората нормално, а какво остава да се радват заедно с тях...

Ама ти това сериозно ли.... ??? Седнала си да търсиш съпреживяване в мрежата !? Честно да ти кажа в началото поддържаше по-високо ниво. Моите адмирации за това, че танцуваш, имаш мечти, опитваш се да се развиваш и т.н. - кое обаче (по дяволите) те кара да си мислиш, че си единствената с такива и, че ако ги споделиш тук ще намериш съчуствие и съпреживяване!? Не мислиш ли, че такива работи се споделят само с приятели (онези от истинкия свят), а дори и да нямаш такива, да споделяш съкровенни те ти неща с група почти абсолютно непознати хора - не е най-умното нещо което би могла да направиш.... Надявам се да съм ти помогнал да разбереш.

много мачо много нещо. и безчувствие. как така никой не й предложи раменце да си пореве на него?

2% изб. акт. в шопия, срещу 15% по разни провинции. явно софиянци са в силно намален състав и са по-заинтересувани кой е кмет по родните им места.....

Обаче после 100% от шопарите ще се оплакват - това не било така, онова било гадно и т.н. В Източен като знаят, че ако не гласуват ще ги управлява циганин си достигна 30%.

Само не мога да разбера, защо има хора, които като кажеш, че искаш да постигнеш нещо и се бориш затова всеки ден, подскачат все едно има земетресение?

Може би защото сме чували подобни приказки стотици пъти и сме виждали после колко дълго е продължавала "борбата" и с какви темпове като цяло

Тези хора пак се опитаха се да ме довършат, изпуснаха газ от една бутилка докато си дремвах.

Та даже започнах да бъркам местата за постване! XD

Боже, не мисля адекватно, за трети път ми се случва от 10 минути насам да объркам местата на някакви работи, това е върха.

СТИГА БЕЕЕЕЕ, сега трябва да ходя до спешното! :laughing:

1во замалко да ме приспят с газ

2ро сега пък рибена кост в гърлото

Абе тоя петък 13ти нали мина?

Поправка: Май се оправих!

до какво води буквалистичния граматизъм или граматическия фанатизъм, или правописния педантизъм, или синтаткичния перфекционизъм, или.... абе, разбрахте ме.

grammar_nazi2.jpg

:3

Вече за хората които не си плащат за поправката, бонус юмруци... за к'во съм го тренирал тоя бокс. :angry1

Гадини малки, правят се на тарикати!

Уф, след вчерашния мач кръста ми е схванат, болят ме слабините, имам лека мускулна треска, боли ме хълбока, че се правих на Малдини и влизах на шпагат и въобще... направо да се види гаранционната карта, и ако съм в гаранция - смяна. Ако не - в коша!

Баси и плужека дет' съм. 90 минути игра и... добре, че бях с кола. Че с колелото нямаше да мога да издеяна до вкъщи...

Много си се застоя.И аз така бях оня ден.За това трябва да се стегна и да правя обиколки или на гребната или по околовръстното.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...