Grimjaur Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Ти беше казал там нещо помощ за издаването...Аз се обърнах към двама души от форума, ама се оказаха несериозни...Да можеш да ми предложиш някакви оферти за печат?Не е за моите творби, а за едно списание, дето съм редактор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Ти беше казал там нещо помощ за издаването...Аз се обърнах към двама души от форума, ама се оказаха несериозни...Да можеш да ми предложиш някакви оферти за печат?Не е за моите творби, а за едно списание, дето съм редактор. За подобна оферта ти трябва: Формат на списанието Цветност (има ли допълнителни обработки или е само нормален печат) Хартия Тираж Брой страници Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Това го знам...Само да изнамеря пак данните и ще ги цъкна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Това го знам...Само да изнамеря пак данните и ще ги цъкна. Ако тиража не е голям, мога да ти дам телефона на една печатница, да направиш запитване за оферта? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Това го знам...Само да изнамеря пак данните и ще ги цъкна. Цъкни данните и ще ти дам цена, но съм по-заинтересован да ти издадем едно книжле... Ако решиш, дай нещо като резюме и ще видя какво мога да направя. Не обещавам нищо, но ще се опитам. А относно списанието - започни с намиране на рекламодатели! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Вместо поучения ако всеки дава личен пример - не казвам, че тук не се прави - доста повечко ще се постигне.Ако случайно визираш писаното от Атанас - като познаващ го, ще ти кажа, че на какъвто и дебил и идиот да се прави във форума, бих се радвал, ако има повече хора като него в извънфорумното пространство. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Тираж 100 броя, ако има интерес ще се увеличи до 500 брояФормат А4 Пълноцветно Хартия-нямам си и на идея.Толкова много видове хартия има, че чак се чудя.Хубаво би било да е гланцирана или поне някаква твърда бяла. Хартия на корицата, като на тялото. Брой страници първоначално 30 шито с телчета Списанието ще бъде дадено във вид готов за отпечатване-само искам да знам какви са условията на печатницата относно отпечатването-резолюция, обем на файла и т.н. http://www.boinaslava.net/parabellum/starinar/06.rar Електронният вариант на списанието. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Страниците трябва да станат 32 (28+4корици). Ако не искаш да струва много пари, от всичките видове хартия, можеш да избираш между Мат и Гланц. Като за корицата може да избереш по-дебела или същата като на тялото. Ограничение за обем на файла няма. Резолюцията трябва да е 300 точки, изображенията обърнати в CMYK. Пускат се по 5мм от всяка страна без вътрешната на която е сгъвката. (от горе, от долу и от външната страна в зависимост от страницата). Като формат, най-добре е PDF нареден по страници. Тиража е малко малък, но няма да те върнат. Има възможност обаче 200бр да са ти с 30-40лв отгоре на цената. Стойността на подобно списание при подобен тираж, ще ти дойде към 2-3лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Колегата е прав за формата. За цената мисля, че съвсем не е. Сумата на прима виста е далеч по-голяма за този тираж. Такава цена ще се постигне по-скоро около 500 бр. Иначе относно книжката, за 200 бр. с цветна корица, 28+4, мисля, че може да се върже на 1.50 лв. Може да измислим нещо, стига да имаш желание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 За цената мисля, че съвсем не е. Сумата на прима виста е далеч по-голяма за този тираж. Такава цена ще се постигне по-скоро около 500 бр. Иначе относно книжката, за 200 бр. с цветна корица, 28+4, мисля, че може да се върже на 1.50 лв. Може да измислим нещо, стига да имаш желание. Нещо не се разбрахме. Как цената за 500бр ще е 2-3лв, а за 200 ще изкараш 1.50? Цената за бройка расте с намаляване на тиража, като за 10 е най-висока, а за 1000 най-ниска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Говорех за списанието 4+4. А цената, която аз цитирам е за книжката. 1+1, и само корицата цветна. За списанието е нещо от сорта: На 150гр хартия, 32 стр 4+4 100 бр - 1320 лв 300 бр - 1460 лв 500 бр - 1580 лв Уви, разликата не е 30-40 лв. Което си е напълно нормално де, офсета не е за такива малки тиражи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Аз направих една справка с програмка която бях писал за едни мои приятели но базата данни е поне на 2 години... та излезе нещо такова: За тираж 100 броя - 265лв За тираж 200 броя - 267лв За тираж 500 броя - 284лв Вероятно AssasiN е прав - аз само като разлика в цената според тиража. Т.е. и 1000 бройки да се изкарат разликата няма да е драстична (317лв) Това което ми изкара програмчето е цена за: Хартия Плаки (паус) Цветоотделки Печат Сгъване Шиене (с телбод) Набиране Листове съм сложил хром-мат 90гр 70/100 Пак казвам че колко е верно всичко нямам идея. Мога обаче да дам координати на мойте приятели (Печатница Неопринт) и те ще изготвят реална оферта Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Така се ядосах, че съвсем малко ми трябва, за да подпаля Министерството на земеделието Как могат да приемат такава откровена глупост, която да създава предпоставки за огромни злоупотреби... Йебем ти държаву, йебем ти систему, йебем ти и що йе живот! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Ако ми дадете някаква реална крайна цена, ще съм много благодарен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Аз направих една справка с програмка която бях писал за едни мои приятели но базата данни е поне на 2 години... та излезе нещо такова: За тираж 100 броя - 265лв За тираж 200 броя - 267лв За тираж 500 броя - 284лв Вероятно AssasiN е прав - аз само като разлика в цената според тиража. Т.е. и 1000 бройки да се изкарат разликата няма да е драстична (317лв) Това което ми изкара програмчето е цена за: Хартия Плаки (паус) Цветоотделки Печат Сгъване Шиене (с телбод) Набиране Листове съм сложил хром-мат 90гр 70/100 Пак казвам че колко е верно всичко нямам идея. Мога обаче да дам координати на мойте приятели (Печатница Неопринт) и те ще изготвят реална оферта Твоята цена пък е съвсем нереална... Иначе кой ти е приятел в Неопринт? Янко? Или някой от собствениците? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Говорех за списанието 4+4.А цената, която аз цитирам е за книжката. 1+1, и само корицата цветна. За списанието е нещо от сорта: На 150гр хартия, 32 стр 4+4 100 бр - 1320 лв 300 бр - 1460 лв 500 бр - 1580 лв Уви, разликата не е 30-40 лв. Което си е напълно нормално де, офсета не е за такива малки тиражи. Това е прекалено висока цена. Ако ми дадете някаква реална крайна цена, ще съм много благодарен. Мога да ти дам мейла на печатницата и да пуснеш едно реално запитване за реална цена със срокове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 За такива неща имам цал списък, но благодаря все пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Аз до довечера ще пусна още няколко цени. Една приятелка ще разучи, че на мен офсета ми е малко встрани в момента. Ама за книжката добре стоят нещата - помисли си! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Твоята цена пък е съвсем нереална... Може - както казах аз дори не знаех какво щракам, любопитно ми беше само каква ще излезе разликата при смяна на тиража. Иначе кой ти е приятел в Неопринт? Янко? Или някой от собствениците? Жоро и Ивайло Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Я! gerry^^-то и тя била скорпионче! Епа да ни е жива и здрава Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Оф.... Мразя да крещя на хората, но понякога се налага... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Колегата е прав за формата. За цената мисля, че съвсем не е. Сумата на прима виста е далеч по-голяма за този тираж. Такава цена ще се постигне по-скоро около 500 бр. Иначе относно книжката, за 200 бр. с цветна корица, 28+4, мисля, че може да се върже на 1.50 лв. Може да измислим нещо, стига да имаш желание. Аз се включвам като инвеститор!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rargirov Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Минава ми да седна да заеба тия схеми и да напиша един разказ за "пернишкио манталитет" на съвременния българин...Ама и това е толкова банално вече, че чак няма да е интересно: "гоуфаджиите", "мъжете" по дискотеките, игрите на "прееби другарче", заливащата ни културна помия( е от това по-голям оксиморон до сега не бях измислял), "бойковщината", наследила циганизацията, доганизацията, станишевизма...За навика да мятаме билетче,фасче,бутилка,опаковка в краката на минаващите, а не в кошчетата/доколкото ги има/, да извеждаме домашния любимец и с наслада да гледаме как осира и без това засраните "градинки". За мързелО(или по-правилно Мързело) на нашего брата, дето види, че има стълба, свободна от народ, ама не - ше се вре като шугава овца на ескалатора, да не си преумори копитата...Или за това, как веднъж отстъпих място на едно симпатично девойче в автобуса и след това дочух как казва на някой до нея: "Егати идиота, в тая тъпканица си отстъпва мястото"...Или да поговорим за по-пре-пошлите и сбъркани реклами, турските сериали/тука веднага ми идва в главата "Сакъз"/ купуването на килограм и дебненето на промоциите по суперите, хиперите, моловете и "аутлетите"...Е на тия промоции на какво нещо съм се нагледал...Как се тъпчат колички с боклучави пилета за по 1,50, или как се купува захар със стотици килограми...Алооооооооооооооооо!!!!Чшшшшшшшшшшшшш!Ейййййййййййййййййй! Ганьо утрепа Алека, щот оня все по него одеше и му навираше мутрата в мръсотиите. И смяната на ямурлука с фрак, на гуглата - с цилиндро и на цървулите с обувки на "Дочо и Гергана" не те правят европеец! Смени си манталитета, говора, поведението, културата, измии си кирливата мутра с очи, кървясали от ментета и уста лъхаща на лук и "Орбит"/за искрящо бели зъби/, спри да мяташ гюбеци и да си даваш гъза на тоя и оня....И тогава може и да се оправим...Ако ли не - те ги ей, те чакат.Да ни оправят. И да ни "оправят".... Те тва ми минава през главата... http://vbox7.com/play:f287d731 без коментар Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Мнооого добър скеч. Дано "софияници" са го разбрали. _____________________ Идва зима... (ся почвам като в темата за оплакване ама точно това ми минава през главата) пак не ми достигат кинти (нищо ново), усещам как наближава сесийката ( ), имам странното усещане, че почвам да се депресирам бавно, но сигурно... Мразя ги тия периоди. _____________________ Лекувам се с Dj Simos - Monos gyrnaw Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 http://vbox7.com/play:f287d731без коментар Тва ме утрепа от смях Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.