djadomraz Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Като подаръците по Коледа... от малки ги възпитават кое било убаво и кое не било убаво. 1. Какво не харесваш на коледата или си от хората на които им е тъпо всичкото това подаряване на подаръци и празнично настроение? (нищо общо няма с ника ми този въпрос) 2. Ти как предлагаш да възпитаваме децата си кое е "убаво" и кое не? С повечко бой за предпочитане преди да счупят стомната ли? И не става дума въобще за подаръци и материални неща в случая ако не си разбрал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Дали има по-досадно нещо от един счетоводител? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Дали има по-досадно нещо от един счетоводител? ДВАМА! Или адвокат. По-добре юристконсулт или както по дяволите се пише тая тъпотия. И ПР са дразнители. И докторите не са лоши, ама инженерите са директно за трепане по милост. А който и да е ако е жена с логорея, направооооооооооооооооо Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Дали има по-досадно нещо от един счетоводител? Да работиш с жена на възрастта на майка ти, която доскоро е била счетоводител Или за дадено проучване да събереш в една стая 8 жени (за повече от 2 часа) - настоящи счетоводителки! Приели сме го като диагноза вече Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 бхахахахаха.... оплаквайте се вие... аз работя със 61. нищо не сте видели и нищо не знаете не, не са лоши хора счетоводителите, това са само слухове и градски легенди за тях. съвсем сериозно го твърдя. пет години работя с такива - нормални хора с нормални навици и взаимотношения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Дали има по-досадно нещо от един счетоводител? .... Детска учителка с дългогодишен стаж, инженер назначен на длъжност "Директор на водопад"..... mobo, ами, че то има ли жена която да не страда от някаква форма на логорея? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Дали има по-досадно нещо от един счетоводител?Сам си отговарям. Има! Главния счетоводител! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 бхахахахаха.... оплаквайте се вие... аз работя със 61. нищо не сте видели и нищо не знаете не, не са лоши хора счетоводителите, това са само слухове и градски легенди за тях. съвсем сериозно го твърдя. пет години работя с такива - нормални хора с нормални навици и взаимотношения. Те просто имат неразбираеми реакции за част от хората с различни професии (скоро един приятел, работещ в женско царство на счетоводителки, се оплакваше, че негова колежка му оставила важно съобщение на бележка, която пък оставила под клавиатурата му!) Доста такива жени познавам (счетоводителки, основно главни), едно от общите неща е идеята, че са център на света. Силно започват да го показват след 40-те, явно съчетано с кризите на определена възраст, има по-голямо значение влиянието на професията. Никога не съм разбирала и от какво идва тази неудовлетвореност от живота, та се опитват да "потопят" чрез самоизтъкване всичко живо. Изяждат се взаимно, ако ги събереш. Тъй като рискувам да бъда обвинена в липса на достатъчно аргументи за мнението си, подчертавам - моят опит с такива хора . Аз правя заключение, подкрепено от моя опит. Опитът на някой друг може да сочи различни неща, а аз съм готова да се съглася с гледната му точка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Какво се оплаквате от счетоводителите? Я работите с тях, я не. И то за колко време на ден? Пък моят се прибира в къщи след работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 На тоя свят има само две професии - счетоводители и .....несчетоводители.То за т'ва е на това дередже... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 за всички професии така говорят http://sysadmin.mail.ru/usver_new.php?page=1 това е руски сайт, до скоро тази рубрика "Юзверей" (там общо взето СА се разказват за изпълненията и бисерите на юзъри) си имаше специална отделна подрубрика посветена само на истории за счетоводители... Link to comment Share on other sites More sharing options...
clio Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 За да си счетоводител б*хти търпението трябва да имаш според мен. Явно днес съм спамаджия някъв... за пръв път да си видя ника в топ 20 на най-активните форумджии за деня. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 ъхъ. два вида хора са. едните могат кат се разделят с гаджето си да му представят списък с всички разходи по нея (със съответните подраздели за подаръци, наем за жилището, където са живели заедно, към него подподраздел за тока, водата, отоплението и интернета за всеки месец от същия период; пътувания, ресторанти и културни мероприятия и т.н.) за произволно дълъг период, когато са били "заедно", т.е. от момента на запознаването... а другите просто си живеят живота. ако не бях виждал такъв списък и аз нямаше да вярвам в съществуването му. в сметките от ресторантите, имаше сметнат бакшиш за всяка сума по точно 12% и съответно отчет на рестото до стотинка/пфенинг/евроцент. всичко това преизчислено в евро към момента на раздялата и просто за справка общата сума от всяко събитие с лихчвен процент като на спестовен влог, та да са ясни пропуснатите ползи. иначе са много забавни хора. предполагам. edit: не. не е на мен. на близка моя приятелка, учеща и живееща вече в дойчландия. тя ми изпрати тази спретната екселска таблица, щото не вярвах до последно. жената тегли кредит и го изплаща няколко години. и двамата бяха още студенти в момента на случката, а не е била тя инициатора на раздялата. толкова подробности мисля са достатъчни за нормални хора, а? иначе навлизаме в дебрите на счетоводните педанти и ще ни бият с опит. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Това на теб ли ти се е случило Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barurumm Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 1. Какво не харесваш на коледата или си от хората на които им е тъпо всичкото това подаряване на подаръци и празнично настроение? (нищо общо няма с ника ми този въпрос) 2. Ти как предлагаш да възпитаваме децата си кое е "убаво" и кое не? С повечко бой за предпочитане преди да счупят стомната ли? И не става дума въобще за подаръци и материални неща в случая ако не си разбрал... Аз обожавам коледата и настроението, което носи (даже и в България се усеща). Дори днес като чуя рекламата на Кока-кола с яката песничка и светещите камиончета ми минава тръпка по гърба... естествено, нали това ми е било най-хубавото време от детството. Сняг, пързаляне, няма даскало, няма болести, ИМА подаръци. От тази гледна точка подаръците са помогнали много за отношението ми към това зимно време - от дете се възпитава любов към празника, а след време се обръща внимание и на религиозното(евентуално), но вече с доброто отношение към празника. Коледа е религиозен празник, нали? Сигурно има смирени люде, които смирено се молят до заскрежения прозорец със свещ в ръка, но повечето българи плющят вино, ракия, прасета, кисело зеле, боб и т.н., и т.н. Ми как да не го заобичат празника За малките - подаръци, за по-големите почивка и дори 13-та заплата Ще го обичат празника и ушите ще им пукат... Фактът, че се възмути толкова много от крехката ми забелжка означава, че имаш идеалистична представа за празника - както и много други хора, но причината за това са по-скоро традициите и спомените от миналото, което са приятни Изаради подаръците, които си получавал Лично мнение, разбира се. http://www.vbox7.com/play:c9130d7d Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 ъхъ. два вида хора са. едните могат кат се разделят с гаджето си да му представят списък с всички разходи по нея Не бих живял задълго с жена, на която се налага да плащам ВСИЧКО това - става дума за режийни, сметки и храна, не са сметки в ресторант или подаръци. Защо жената, която е намерила мъж, който плаща всичко това, се е оставила да й го плащат? Как това не е паразитизъм? Или всичко е либофффф? Не е, за съжаление. Голяма част са финанси. Особено в мизерия като нашата, където всеки втори семеен скандал се дължи на недостиг на пари. Разбира се, това не значи, че трябва да седиш пред Ексела и да помпиш цифрички, просто не смятам, че е редно единия от двамата да е на пълен пансион с всички екстри, не е нито редно, нито нормално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 ми минава през главата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Чувствам се длъжен, след като от известно време постепенно се зарибявам, да изрекламирам един стил, който, струва ми се, хич не се слуша у нас, а и по принцип не е много популярен и навън. Monster Magner - Unbroken Един приятел ми каза, че това му звучало като музика за американски шофиори на тирове, но мен ме радва. Ето и Wikipedia In the back of a jacked up FOOOOOOOOOOOORD Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 На Monster Magnet им идва в повечко позата. За другите не знам, 'щото не съм си слушал и гледал. Но ММ съм ги преслушал по времето, когато подгряваха Metallica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 . Рождество Христово е християнския празник. Коледа е древно наследство от езическите години. Всичките ритуали с дъбника, нечетния брой гозби, коледарите - всичко това е останало от езическите времена. Хитрите църковници някога са се усетили да слеят традициите и така се е получила хибридната коледа, която празнуват и християни и нехристияни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 На Monster Magnet им идва в повечко позата. За другите не знам, 'щото не съм си слушал и гледал. Но ММ съм ги преслушал по времето, когато подгряваха Metallica. Е те са такова... нео-глам-стонър... Ако просто си пуснеш музиката и не гледаш са готини. А другите... ми чуй ги де, затова съм пуснал линкове Link to comment Share on other sites More sharing options...
clio Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 ъхъ. два вида хора са. едните могат кат се разделят с гаджето си да му представят списък с всички разходи по нея (със съответните подраздели за подаръци, наем за жилището, където са живели заедно, към него подподраздел за тока, водата, отоплението и интернета за всеки месец от същия период; пътувания, ресторанти и културни мероприятия и т.н.) за произволно дълъг период, когато са били "заедно", т.е. от момента на запознаването... а другите просто си живеят живота. ако не бях виждал такъв списък и аз нямаше да вярвам в съществуването му. в сметките от ресторантите, имаше сметнат бакшиш за всяка сума по точно 12% и съответно отчет на рестото до стотинка/пфенинг/евроцент. всичко това преизчислено в евро към момента на раздялата и просто за справка общата сума от всяко събитие с лихчвен процент като на спестовен влог, та да са ясни пропуснатите ползи. иначе са много забавни хора. предполагам Тва ме разглоби тотално... просто е убиец на всичко детско в мен !!! Мадамата как го е преглътнала после този отчет ?! :laugh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Тва ме разглоби тотално... просто е убиец на всичко детско в мен !!! Мадамата как го е преглътнала после този отчет ?! :laugh: Защо просто не натиснеш бутончето REPLY?! По-удобно ли ти е да копираш текста от чуждия пост и да го пействаш в твоя?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Е те са такова... нео-глам-стонър... Ако просто си пуснеш музиката и не гледаш са готини. А другите... ми чуй ги де, затова съм пуснал линкове На мен ми харесаха малко... ама ти сериозно ще си смениш професията на тираджия с тея песнички. Kutless - The Feeling :punk Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 10, 2009 Share Posted November 10, 2009 Metallica - Master of Puppets 50% Slower Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.