Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
Това за данъците малко не си го доразбрал - ама карай ;) ! Иначе да, прекрасно място за живеене (стига да можеш да си го позволиш).

Не го хванах от началото и скачах от стая в стая за това исках да го гледам пак....Беше страхотно ебаси.

Кантарес, да си жив и здрав! Повесели се тая вечер, виж се с приятели! Желая ти здраве и спокоен откъм проблеми и притеснения живот!

За пореден път се убеждавам, че без чалга култура ние не можем да съществуваме като нация.

аха, аз и в друго се убеждавам - че настоящото правителство е медийно правителство от шоу звезди... държавата в криза, обаче министрите обикалят шоу програмите... начело с министър-председателя... ето така се решават проблемите на образованието например - като пратим министъра във танцувално шоу... външния министър ще прави външна политика пак там... министър-председателя ще си приказва задушевно с... Люба Кулезич... Явно имат специален договор Иван и Андрей с Борисов - интересно е да чуем какъв хонорар за участие на министър плащат... или колко министрите си плащат, за да участват...

Да, обаче аз не им плащам заплатите, за да вдигат рейтинга си по шоу програми, или да вдигат рейтинга на шоу програми... Колко ли ни струва времето на въпросните министри прекарани в клатене на краката по тия шоу програми? И то да беше само в пари...

Сега казаха, че дори емигрантите не плащат данъци. Чакам да качат предаването, за да го гледам пак, че ми стана мноооооого интересно.

А казаха ли, че за целувка на публично място затвора е 1 месец? Или, че алкохола е кът? Или пък, че заплатите за нормалния гражданин са като в Китай? Или пък, че не далеч от там, ще се строи нов град в средата на пустинята и Дубай ще стане като град втора ръка след това? Или пък, че е близо 50 градуса през лятото? И в крайна сметка, Дубай не е държава, а град. Законите не са само за там, а за целите ОАЕ.

Дубай е просто един град с умен собственик. Видял е, че петрола свършва и пълни града с архитектурни шедьоври с цел повишаване на туризма и налагането му като основен начин за препитание на емирството.

Аз лично не бих живял там дълго, а ако заплатата не е добра, изобщо не бих живял там.

аха, аз и в друго се убеждавам - че настоящото правителство е медийно правителство от шоу звезди... държавата в криза, обаче министрите обикалят шоу програмите... начело с министър-председателя... ето така се решават проблемите на образованието например - като пратим министъра във танцувално шоу... външния министър ще прави външна политика пак там... министър-председателя ще си приказва задушевно с... Люба Кулезич... Явно имат специален договор Иван и Андрей с Борисов - интересно е да чуем какъв хонорар за участие на министър плащат... или колко министрите си плащат, за да участват...

Да, обаче аз не им плащам заплатите, за да вдигат рейтинга си по шоу програми, или да вдигат рейтинга на шоу програми... Колко ли ни струва времето на въпросните министри прекарани в клатене на краката по тия шоу програми? И то да беше само в пари...

Днес е Събота. Хората могат да си правят каквото си поискат.

не беше днес, драги...а през цялата минала РАБОТНА седмица... и министрите не са хората. щом си се нагърбил с тази отговорност, вече не си хората и разни работи, които са позволени на тях, са леко неадекватни на положението ти... може ли според теб в Съботната вечер финансовия министър да хвърля гюбеци, качен на маса в Sin City? нали е събота, всеки може си прави каквото поиска? да не говорим, че дори за мениджър на средно голяма фирма НЯМА почивни дни и уикенди, ако иска бизнеса му да върви нагоре и да не затъва. Какво остава за министри, които трябва държава да оправят...

и да те поправя - всяко емирство от ОАЕ има собствени закони. проучи...

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Пешо! Жив, здрав, корав, умната, ако не (ти си знаеш), много веселие, усмивки и щастливи мигове. А, и нещо за сарказма, но и него си го знаеш! Весело изкарване! :punk

Еми дааа. В Дубай нямало данъци, не се плаща ток, вода...климатици по спирките....Почвам да продавам разни работи и да ходя да живея там :rolleyes: :laughing:

Не бъркай туризма с местожителството. Жена ми има 1 позната която работи там и един път ми обясни каква е истината. Изобщо не е толкова розово колкото го представиха във това филмче. Пък и най-големите плюсове са за жителите на ОАЕ. Ти някога правил ли си бизнес с арабин?

не беше днес, драги...а през цялата минала РАБОТНА седмица... и министрите не са хората. щом си се нагърбил с тази отговорност, вече не си хората и разни работи, които са позволени на тях, са леко неадекватни на положението ти... може ли според теб в Съботната вечер финансовия министър да хвърля гюбеци, качен на маса в Sin City? нали е събота, всеки може си прави каквото поиска? да не говорим, че дори за мениджър на средно голяма фирма НЯМА почивни дни и уикенди, ако иска бизнеса му да върви нагоре и да не затъва. Какво остава за министри, които трябва държава да оправят...

Ама поне видяхме външния ни министър след посещение при фризьор (заедно с танцувалните ѝ умения и голяма част от тялото ѝ). При други обстоятелства не ѝ личи да посещава... :)

Не бъркай туризма с местожителството. Жена ми има 1 позната която работи там и един път ми обясни каква е истината. Изобщо не е толкова розово колкото го представиха във това филмче. Пък и най-големите плюсове са за жителите на ОАЕ. Ти някога правил ли си бизнес с арабин?

Е па не съм...филмчето много ме грабна обаче. А климатиците по автобусните спирки ме матираха. Тука се чупят...

Е па не съм...филмчето много ме грабна обаче. А климатиците по автобусните спирки ме матираха. Тука се чупят...

Има автобусни спирки? И мислиш че има пешеходци и градски транспорт в Дубай? Ще предам на Росица да се посмее...

ще се посмеем ли?

И в LA има градски транспорт. Искаш ли да се посмеем малко на идеята да се ходи на работа с него всеки ден? Може и да има изключения всъщност но кажи на някой американец че имаш намерение да ползваш редовно градски транспорт в LA че да умре от смях (или от изненада)

И в LA има градски транспорт. Искаш ли да се посмеем малко на идеята да се ходи на работа с него всеки ден? Може и да има изключения всъщност но кажи на някой американец че имаш намерение да ползваш редовно градски транспорт в LA че да умре от смях (или от изненада)

И каква е алтернативата там?

Еми карат си колите.Може да са от 1 квартал ,може да работят един до друг,но всеки кара кола и не се досещат да ходят с една.

Определно колата не е по-добрата алтернатива, точно в ЛА...ква ти алтернатива да бъхтиш по 300км в двете посоки всеки божи ден..

Имах предвид - едно е да караш друго е да се возиш, специално аз бих предпочел нещо, на което да се возя :)

За LA не знам, но ако потърся сигурно ще намеря данни, които да те опровегаят, защото едва ли някой ще поддържа автобуси ако никой не ги използва или малко ги използва... но да е придържаме към Дубай...

The bus system has 193 routes on weekdays and transports over 30 million people weekly. The Public Transport bus system is large and advanced but not large enough to accommodate the volume of people who use it. This means that in busy areas it is common that at the end of the day commuters may have to wait more than an hour before they can board a bus. Unfortunately the amount of buses does not increase with the same rate as the amount of passengers, which makes this problem worse as time progresses.

The (RTA) has announced that Dubai roads will see 1616 new buses; a world record bus purchase.

Да ти преведа, въпреки че сигурно ползваш английски:

Автобусната система се състои от 193 линии и превозва повече от 30 милиона души седмично.

ми не е като да не използват градския си транспорт, ти как мислиш? или викаш какво са 193 линии?! нищо не са, на практика това е липса на градски транспорт... и ги използват някакви си мижави 30 милиона седмично... никой направо не ги ползва... или пък поръчка за 1616 автобуса... какво ли ще ги правят, при положение, че никой няма да се вози в тях...

Имах предвид - едно е да караш друго е да се возиш, специално аз бих предпочел нещо, на което да се возя :)

Дали? И с кой точно комшия ще успееш да се нагласиш да работиш на точно същото място +/- 10км и със същото работно време? Или мислиш да го караш на автостоп който ти е в посоката?

ПС: Не казвам че нямат изобщо автобуси нито че никой не ги ползва. Просто по-голямата част от хората се придвижват с автомобили при това са по 1 човек в кола и именно заради това няй-дясната лента е свободна и моите приятели се кефеха че ме возат и няма да чакаме в задръстването а ще минем набързо щото сме 2ма човека в колата.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...