AssassiN Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Аз се надявам да задържи до понеделник, че не съм сипал антифриз още... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 "Щетимост" е хубава дума Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Ей защо не мога да намеря ремикса на саундтрака на HALO.... Дано от понеделник да има грипна че ми омръзна. PS:Намерих песента Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Голямата истина е, че трябва да се спра с лиготиите, защото нямам ник'ва полза от тях. Прав си ! Идея си нямаш колко форумни ползи и файди се изпускат когато човек се лигави.... PS:Намерих песента Три минути седях и си гризах ноктите от притеснение за теб, ама сега вече съм спокоен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkata Veshtica Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Ако си кадърен, ще пробиваш! Ако не пробиваш... не ми обяснявай колко си кадърен! Виждал съм ги много такива "с по две висши"... Иначе с голяма част от поста съм съгласен, особено с последната му част. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Извинявай, ама всеки си определя за колко лева си струва да стои вкъщи и за колко да работи. Повече пари (понякога и страшно много повече) могат и да се изкарат и с други дейности, някои от които са си съвсем легални, други са на границата на закона, но все пак не са незаконни. То при положение, че семейството ти няма с какво да се препитава – срамна работа няма. Относно там предното ти изказване за некъдърността... Излез за малко от стабилната опора на теоретията и влез за момент в живия живот около себе си. Потисни гнева си към мен (глупавата женичка, дето ти ги приказва тия неща) и се опитай да мислиш реално. В действителност най-квалифицираните и кадърни хора обикновено по-трудно реализират уменията си и успяват да се наложат и това е чисто и просто факт. Добре квалифицираните хора успяват да се реализират далеч по-добре, а недотам квалифицираните най-често са и най-пробивни. Та мисълта ми беше, че не винаги квалификацията и кадърността водят до добра професионална реализация, водеща след себе си облагите на доброто възнаграждение. Налагат се по-скоро най-пробивните, отколкото най-кадърните. Вратички в КТ за момента почти няма, това също е факт. (Друг е въпросът, че масата от работещи не е наясно с правата си, което определено не е грешка на законодателя). За сега нормите там са основно императивни поне откъм минимума. Световното законодателство обаче в момента има лек завой по отношение на уреждане на трудовоправните отношения и ние (като държава) се предполага, че ще се приобщим скоро към тези тенденции. Тенденцията е трудовоправните норми да стават все повече диспозитивни, правителствата все по-малко да се намесват чрез подзаконови нормативни актове и да се остави търсенето и предлагането на труд да саморегулират пазара. Достатъчно си умен, та да се сетиш, че в условията на финансова криза това ще облагодетелства работодателите за сметка на работниците и служителите. При това не само по уговаряне на общите условия на труд, а по-скоро по финансовите параметри на договорите. В духа на изказването ти за арменския поп... Нали си чувал израза – Гладът е по-силен от тока. от цялото ти писание само едно не разбрах - къде точно и по кои въпроси си седнала да ми противоречиш? че аз противоречие не намирам... още повече пък да ти се гневя?!? май за много голяма работа се имаш, че чак си вярваш, че ще седна ти се гневя... 1. с 250 лева заплата на месец не можеш да покриеш разходите на един единствен човек в по-голям град, изобщо не говорим за разходите на семейство. с 250 лева месечна заплата НЯМА препитание за семейството ти. това казах. ти знаеш начин как да оцелеем с 250 лева на месец? сподели... къде видя да съм коментирал срамни работи и не срамни работи... 2. изобщо никъде не съм казал, че ако си кадърен ще пробиеш, пък ако си некадърен - няма да пробиеш. казах, че на некадърен работник няма кой да даде голяма заплата. искаш да ми кажеш, че това не е вярно, и че на некадърници някъде в някоя фирма плащат повече от колкото на кадърните? Останалото философстване относно колко е несправедлив живота към можещите и знаещите за сметка на неможещите и незнаещите - изобщо не го регистрирам, щото няма никаква връзка с моите думи. може би одавна го таиш в себе си и си търсела и чакала удобен момент да го поднесеш на Света. Света да ти благодари за прозренията ако иска... на мен то ми е нужно като велосипед на риба. 3. коментара по кодекса и неговото бъдеще очевидно трябва да изтръгне дълбоки въздишки от самото дъно на читателската душа... едно любенкаравеловско възклицание в стил "българи от старо време" - "тц тц тц... много чело, много знае... окомуш адам!"... сложни думички в прости изречения, поглед, вперен в бъдещето близко и далечно, хладен ум и горещо сърце, обливащо се в кръв при мисълта за горките работници, на които капиталистите ръфат черния джигер... бравос. ставаме на крака... бурни аплодисменти, прерастващи в неистови аплаузи с изцъкляне на погледа и издуване на вратните артерии... 4. заключението за арменския поп, глада и тока - ми не го разбрах как се вързва с цялото изказване. но то е щото съм глупаво мъжленце, дето чете ентелегентните приказки на големите и не смогва да асимилира цялата широта и цялата дълбочина... и... ...таквозинката... обърках се... p.s.: абе ти случайно да се познаваш с някой от модераторите извън форума, в реалния живот? кажи си предварително, да знам дали да си подбирам изразните средства внимателно... да няма после инциденти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Има си прясна тема за заплати, където може да си мерите "кадърността" на воля. имало и такава тема. и въпроса е вълнувал народа още от далечната 2004та. на мен отсега ми е ясно че в тоя форум сме се събрали само от кадърник нагоре. елит. аристокрация. и поза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 издигам кандидатурата на mobo за модератор на форума - одавна е назрял момента за обличане във власт на стремежа му за ред и дисциплина във форумните редици. нашата будна съвест. биещото сърце на форумния здрав разум. който е за да каже АЙ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkata Veshtica Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Дрън-дрън-дрън... Все пак оттвърденията ти излиза, че кадърен човек, издържащ семейство би работил за 250 лв на месец, което аз, както и доста от хората тук очакваме да разберем как се осъществява??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 издигам кандидатурата на mobo за модератор на форума - одавна е назрял момента за обличане във власт на стремежа му за ред и дисциплина във форумните редици. нашата будна съвест. биещото сърце на форумния здрав разум. който е за да каже АЙ! хайде, де! нема само вий да позирате. много е гадно да ти правят забележки, нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 а, ти откри топлата вода... трябваше да ми разтриеш носа с този въпрос ли? разбира се, че е гадно. но това влиза в определението за модератор, чадо. модератора не е коледна картичка, която радост да ти носи. модератора е гаден комплексар. така че - нямаме новина.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Ей най-обичам така като почнете да се дракате.Като разгонени котки сте Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Мда... взе ме на мушка, но не ме нацели Прелестно... Сън не смятам да спя, че няма да мога да оправдая очакванията ти, пък били те и с три въпросителни. Мда друго си е да защитаваме с такива смислени изявления, като горното, тезите си като теб... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Ами затваряме ги в една стая и след няколко месеца ... котЯнца Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Колко пари е г/д една профилактика на климатик(домашен)? Ако има значение марка големина и т.н.- Daikin,12-ка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Лошо, много лошо. Болшинството български архитекти така хубаво са си заврели главите в задниците... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 а, ти откри топлата вода... трябваше да ми разтриеш носа с този въпрос ли? разбира се, че е гадно. но това влиза в определението за модератор, чадо. модератора не е коледна картичка, която радост да ти носи. модератора е гаден комплексар. така че - нямаме новина.... Ех, то пък се намери кой да го каже. Мобо, не му прави забележки. Винаги е прав, така че.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 В действителност най-квалифицираните и кадърни хора обикновено по-трудно реализират уменията си и успяват да се наложат и това е чисто и просто факт. Добре квалифицираните хора успяват да се реализират далеч по-добре, а недотам квалифицираните най-често са и най-пробивни. Та мисълта ми беше, че не винаги квалификацията и кадърността водят до добра професионална реализация, водеща след себе си облагите на доброто възнаграждение. Налагат се по-скоро най-пробивните, отколкото най-кадърните. Я пак??? Значи най-кадърните хора са най-изпаднали докато най-некадърните са най-пробивни? Да не се обърка нещо? За мен подобно твърдение може да го изръси някой който го мързи да гледа и се има за голям капацитет и вместо да се размърда само се оплаква че еди кой си станал еди какъв си а не заслужавал, но не прави нищо за себе си нито си дава много зор защото нямало смисъл тъй или иначе. Познавам няколко подобни индивида да ти кажа, идеално пасва това описание на тяхното разбиране за живота. И разбирането им за "давам си зор" е: "бачкам без да се преуморявам около 5 часа на ден останалите 3 са докато си изпия кафето, малко лаф с колегите, пък и обедната почивка няма да я претупваме а след 16:30 който работи ще му умре шефа.... и изобщо да не са посмели да ми звънят вечер или през уикенда щото си имам по-важни занимания тогава" Колкото до пробивността на некадърните: нали знаеш лафа, че лайната могат да те издигнат до върха но не могат да те задържат там! Може да говориш много да си хитър и т.н. но като си некадърен и не разбираш от дейността ще се издъниш и колкото си по-високо толкова по-голяма ще е издънката. Лошо, много лошо. Болшинството български архитекти така хубаво са си заврели главите в задниците... Ъъъъ искаш да кажеш че преди това не са им били там? Щото според мен никога не са си ги вадели... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 дядо, сградите на колко известни български архитекти от миналото и от настоящето познаваш? Изброй имена и сгради, проектирани от тях... Така се изказа сякаш от близо следиш развитието на българската архитектура... За твое сведение сградата в която работя е проектирана от дядото на Кирил Маричков и е една от най-красивите барокови сгради в Европа. Една от първите в България със железобетонна конструкция. Да те разходя из центъра на София да ти покажа малко шедьоври. Проектирани до една от... марсианци. http://www.temanews.com/index.php?p=tema&a...85&aid=6903 http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=195360 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Лошо, много лошо. Болшинството български архитекти така хубаво са си заврели главите в задниците... Малко по-сложни са нещата при архитектурата от липсата на идеи, но повечето архитекти нямат и знания за нещо по-интересно. А и не е само архитектурата. Цялото "творчество" в България е малко .. задръстено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 От киоск терминалите в софийското метро не се отваря bulforum.com заради наличието на xxx в тялото на страницата целия сайт е отрязан. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 дядо, сградите на колко известни български архитекти от миналото и от настоящето познаваш? Има изключения. За болшинството от тях обаче си заставам зад думите. Виждал ли си новите жилишни кооперации масово на какво приличат отвътре. На теб как ти звучи да проектираш 35 квадратни метра хол и да оставиш 2.5 квадратни метра за баня? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.