Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
...а си мислех...

Твоя си го бива обаче!

:)

Човек днеска си наспамил за 3 лета напред.Спри се малко.Гледай някакво филмче,пък след това си легни рано и се наспи като хората.

Спокойно, просто чакам да ми звъннат за работа и ще си отдъхнете от мен! :P

Човек днеска си наспамил за 3 лета напред.Спри се малко.Гледай някакво филмче,пък след това си легни рано и се наспи като хората.

kotora прави забележка на някой за спам :blink: БАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ НЕЕЕЕЕ, оцапах пейзажа, носете парцал, бахахака хк ахк а ака вуквхкд ахкд..акахв,ха ахахахахахахаха

Магданозе, полека бе, колко хора в по-голям град работят 6 дена в седмица на по 8 часа за 250 лв? :D

Познавам поне 5 такива.Трима от тях с висше образование.И не е като да са некадърни хора.Помисли къде живеем все пак.И по какъв начин сме експлоатирани от работодателите си.И по какъв начин сме защитени от закона.Просто се огледай наоколо и разбери, че маса народ си къса задниците от работа за жълти стотинки.

Ти това сериозно ли го твърдиш?! Човек с висше образование, работи на шестдневна работна седмица и осемчасов работен ден за 250 лева на месец?! През 2009 година в България, в по-голям град?! Това трябва да е: А) Изключително архи-мега-ултра мързелив тип; или Б) Архи-мега-ултра абсолютно некадърен тип, с две леви ръце и двете подпъхнати отзад... а може и В) Архи-мега-ултра мързелив некадърник, с две леви ръце, подпъхнати отзад.

Закона много добре те защитава като работник. Но това, че не го познаваш и не си знаеш правата и как да си ги търсиш - е твой проблем. Както и това, че предпочиташ да работиш без трудов договор или с измислен договор на минималната възможна заплата, за да спестиш от осигуровките си - в такъв случай си абсолютно прав - закона НЕ те защитава. И няма закон който да те защити, ако ти не си изряден към закона.

Сега и аз като gado да уточня - работя в такава сфера, в която постоянно се сблъсквам именно с трудово-правни взаимоотношения работодател-работник. Да не тръгне някой да ми обяснява кодекса и законите...

Нормалните студенти не работят!!!

От друга страна, имайки предвид колко малко като завършат си работят по специалността, и това не е толкова лошо...

Аз съм еб*хти ненормалника , знаех си че нещо ми има ,но не предполагах че мога да си науча диагнозата от форума :lol: Ходя редовно на лекции и си работя по специалността . Винаги има изключения от правилото .

kotora прави забележка на някой за спам :blink: БАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ НЕЕЕЕЕ, оцапах пейзажа, носете парцал, бахахака хк ахк а ака вуквхкд ахкд..акахв,ха ахахахахахахаха

Той lil_stenly беше споменал един път на някой че спами...

PS: Не че не го пуснах в другата тема ама като спомена оцапване... :rofl:

ако беше видял моя рекорд от 770+ мнения за 24 часа сигурно щеше да ме изгориш на кладата....жалко, че сложиха гадния флууд контрол :laughing:

та да си дойдем на думата ... едни малки ракийки ми минават през главата .... и ги опъвам тука..

Чефоооо ония тип нещо се оплаква за снимката ти хахахаха ( ти си знаеш кой )

та за пореден път през годините НАздраве и къде отиде темата за алкохолиците ... :rolleyes:

та за пореден път през годините НАздраве и къде отиде темата за алкохолиците ... :rolleyes:

https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=60399

Stargate Universe е еб**и помията. Ако и следващата серия е толкова разочароващо тъпа определено ще ми е последната.

https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=60399

Stargate Universe е еб**и помията. Ако и следващата серия е толкова разочароващо тъпа определено ще ми е последната.

Дедо пробвай "V" (2009) на мен ми хареса вчера като го гледах.

Добър ден!

Той lil_stenly беше споменал един път на някой че спами...

Мммм доколкото си спомням отправих забележка на Злобил, преди това бях нахокал още няколко човека за спамене из форума. :laughing:

Голямата истина е, че трябва да се спра с лиготиите, защото нямам ник'ва полза от тях. :)

Ти това сериозно ли го твърдиш?! Човек с висше образование, работи на шестдневна работна седмица и осемчасов работен ден за 250 лева на месец?! През 2009 година в България, в по-голям град?! Това трябва да е: А) Изключително архи-мега-ултра мързелив тип; или Б) Архи-мега-ултра абсолютно некадърен тип, с две леви ръце и двете подпъхнати отзад... а може и В) Архи-мега-ултра мързелив некадърник, с две леви ръце, подпъхнати отзад.

Закона много добре те защитава като работник. Но това, че не го познаваш и не си знаеш правата и как да си ги търсиш - е твой проблем. Както и това, че предпочиташ да работиш без трудов договор или с измислен договор на минималната възможна заплата, за да спестиш от осигуровките си - в такъв случай си абсолютно прав - закона НЕ те защитава. И няма закон който да те защити, ако ти не си изряден към закона.

Сега и аз като gado да уточня - работя в такава сфера, в която постоянно се сблъсквам именно с трудово-правни взаимоотношения работодател-работник. Да не тръгне някой да ми обяснява кодекса и законите...

Принципно си много прав, но погледни възрастовата граница 45-65 години.Без значение с висше или не.Познавам хора, които преди ~ 1 год. взимаха 600 -800лв. за 5 дни/ 40 часа.В момента са на 300-350 лв. за същия работен ден.И помисли ако някой от тях реши да търси по-високо заплащане кв'о се получава.Май ще остане без никакво.И не, не ти решаваш дали ще се осигуряваш на пълната заплата.Има стотици фирми, които осигуряват на минимална и на 4-ри часа.И щеш, не щеш тв'а е положението.А ако решиш да мрънкаш на шефа, цитирам: "Като не ти харесва, нали знаеш къде е изхода?"

Прав си, че закона те защитава, но на тези които го прилагат не им дреме.

Кодекса просто е една книжка със закони, в които има хиляди задни вратички в полза на работодателя.И винаги има начин да те прецакат с нещо.

И да поясня, аз проблеми нямам.Взимам добри пари и не се оплаквам.Просто споделям това, което виждам около мен и това което се случва с мой близки и познати хора.

Кодекса е една книжка със закони, от която ако се интересуваха повече хора - може би положението щеше да е друго. Щото една машина не може да функционира нормално, ако не се ползва. Когато никой не си търсиш правата - никой не се съобразява с теб. И повечето фирми извиват ръце, защото знаят, че в манталитета на българина е "по-добре в лайната, ама да ми е мирна главата". Всеки ще предпочете да си остане на сигурната дупка, вместо да подаде жалба срещу некоректния работодател.

Кодекса е една книжка със закони, от която ако се интересуваха повече хора - може би положението щеше да е друго. Щото една машина не може да функционира нормално, ако не се ползва. Когато никой не си търсиш правата - никой не се съобразява с теб. И повечето фирми извиват ръце, защото знаят, че в манталитета на българина е "по-добре в лайната, ама да ми е мирна главата". Всеки ще предпочете да си остане на сигурната дупка, вместо да подаде жалба срещу некоректния работодател.

Така си е 100%.Че сме овце, овце сме.Но ако решиш да вдигнеш глава и да си отвориш устата, ще изхвърчиш на улицата.Но понеже гледаш семейство и разчиташ на тези пари, колкото и малко да са, си мълчиш.Защото ако останеш без работа, особено сега, много дълго време ще си седиш вкъщи и ще се чудиш какво да обясняваш на детето си, защо е студено, и защо ядете един път на ден, а недай си боже да имаш кредит...

Така си е 100%.Че сме овце, овце сме.Но ако решиш да вдигнеш глава и да си отвориш устата, ще изхвърчиш на улицата.Но понеже гледаш семейство и разчиташ на тези пари, колкото и малко да са, си мълчиш.Защото ако останеш без работа, особено сега, много дълго време ще си седиш вкъщи и ще се чудиш какво да обясняваш на детето си, защо е студено, и защо ядете един път на ден, а недай си боже да имаш кредит...

извинявай, ама за заплата 250 лева на месец - по-добре си стой в къщи... защото и с нея пак ще се чудиш какво да обясняваш на детето си, защо е студено, защо ядете един път на ден... и прочие сърцераздирателни картинки... повече пари на месец ще изкарваш като боклукчия в Чистотата или като обираш хартия и картон по контейнерите, даваш ли си сметка? понякога ей така си говорите все едно всички останали халхабер си нямаме от положението...

Вратички в кодекса няма. Отваряй си очите какво подписваш и всичко ще е наред, никой няма да те прецака. Ако си се вкарал във филм с някой "бизнесмен", който не иска да подпишете нормален договор - нямаш право да се оплакваш и да се сърдиш на законите и на арменския поп, решението си е твое, не ти е държал пистолет на тила кодекса на труда или някой от инспекцията по труда, нали?

Ако продължи така по Коледа ще има слънце и ще я караме по шорти на плажа играеки волейбол! :rolleyes:

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...