lil_stenly Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Абе обувките са готини! Обаче черни обувки повече ми допадат... ако ми се налага да се облеча официално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Абе мам*а му стара, как може да има хора, които се хранят само от нещастието на другите, казват на черното бяло, отричат всичко, противоречащо на мнението им (дори да са по-сигурни и от другите, че грешат), правят постоянно забележки и не се усмихват. Направо се изумявам, макар че на доста неща съм се нагледала и съм си казала, че не могат да ме учудят... Защо, бе, да го е*а?!?!?! Знам, че ще предизвикам някой да каже силни и гадни думи за мен, ама честно, какъв ми е проблемът? Някой има ли рецепта как да угодиш на всички хора около теб? Въпросът е особено към хората, които ме познават лично и имат преки впечатления. Таман, щях да ти кажа да прочиташ по-честичко подписа на Килъра...., ама гледам, че той вече ти е дал този съвет Аз ли съм спал в час или именно това му е идеята на климатика? Да има КПД повече от 1. Да харчи 1000W и да излъчва 3000W. В случая КПД е 3. Нали така? Нали за това е тоя "Цикъл на Карно"? Приятелю, коефициентът на термопомпен пренос е нещо доста по-различно от коефициента на полезно действие! При първото освен пряко вложената енергия, играят и фактори като - свойството на определени флуиди да абсорбират топлина, която в последствие се транспортира чрез вложената енергия. В кратце - при климатикът, енергията коята се консумира задвижва обикновен безчетков ел. мотор, който от своя страна задвижва компресор (мотора и компресора са куплирани в общ корпус), а копресорът вече задвижва флуида след което се инициира цикъл на Карно. Както предполагам вече знаеш КПД на ел. моторите е около 0.9 - така, че да се говори за КПД = +3, е меко казано - тъпо! "Вечният двигател" все още съществува единствено и само в сверата на теоритичната физика..... П.п. И 3 Kw на отопление означава точна това - излъчена топлинна мощност (всъщност това е малко повече от колкото би ти излъчила 3 киловатова печка), а от какво точно ще ги лъчиш тези киловати и по какъв начин ще ги лъчиш тези киловати е съвсем друг въпрос Още едно уточнение - Знам ги тези работи, защото това ми е професията от доста години насам Edit: И за да изпреваря евентуалният ти следващ въпрос ще ти кажа, че : Топлината която абсорбира и транспортира климатика идва от околното пространство, а не се произвежда чрез трансформация на ел. енергията в топлинна такава. Тоест ако поставиш климатика в среда с температура по-ниска от температурата на изпаряване на фреона в системата, то тогава той ще отдава топлинна мощност равна на разсеяната такава от работата на самият ел. мотор в компресора! Точно поради тази причина, когато за един климатик се казва, че е с капацитет примерно - 12000 Btu или 3.2 - 3.6 Kwt топлинна мощност, то той е такъв при +7 Г/Ц външна и +23 вътрешна температура (в режим отопление) и +22 вътрешна и +28 външна температура (в режим охлаждане) - при различни от тези температури и делта - Т, съответно и капацитета на машината се променя! Нататък нещата стават прекалено специализирани - така, че спирам до тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Overman, q spodeli nqkoi biser da se posmeem i nie de...ne taka egoisti4no. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Нямаше да последва пост след първият ти, но щом си решил да разясниш.. Разбирам те какво казваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Абе в тая страна има ли зимни якета тип скиорски/сноубордистки под 200 кинта... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Разгледай в "Ла Фиеста". Аз от там си взех едно прекрасно якенце за мърляне. Хем евтино, хем нелошо, с добра водо/ветроизолация и най-големия бонус - дреме ми, като я насвиня. Понякога там цъфват нелоши спортни дрешки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 За пореден път няма да караме лекции. Баси ПУ-то. И както винаги накрая на семестъра ще ни дойде нанагорно, защото преподавателите са решили, че трябва да наваксаме цял семестър за 2 дни. Как може аз да ходя на всички лекции, а преподавателите да не идват на едно 60 %?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomahawx Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 За пореден път няма да караме лекции. Баси ПУ-то. И както винаги накрая на семестъра ще ни дойде нанагорно, защото преподавателите са решили, че трябва да наваксаме цял семестър за 2 дни. Как може аз да ходя на всички лекции, а преподавателите да не идват на едно 60 %?! Не те ли е срам да ходиш на всички лекции ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Да бе, ти каква студентка си такава? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Абе в тая страна има ли зимни якета тип скиорски/сноубордистки под 200 кинта... Изкючвайки тия втора ръка, няма... Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Изкючвайки тия втора ръка, няма... Bullcrap. От един магазин на Алабин си взех за 95лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Абе в тая страна има ли зимни якета тип скиорски/сноубордистки под 200 кинта... Аз не бих дал 200 лева за яке направено за студ и мраз и което ще оплескам. Взех си Diamond миналата година за 50 лева. За парите си е добро топли много не пропуска вода и да му стане нещо ще си взема ново. Имаше някакви на промоция тогава в Метро по 35 лева пак Diamond. Ако не те притеснява това че са български взимай смело струват си парите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotora Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Май ще се отърва от сестра ми за следващите 3-4 месеца Най-новото е че ще ходи в Швеция Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Аз не бих дал 200 лева за яке направено за студ и мраз и което ще оплескам. Взех си Diamond миналата година за 50 лева. За парите си е добро топли много не пропуска вода и да му стане нещо ще си взема ново. Имаше някакви на промоция тогава в Метро по 35 лева пак Diamond. Ако не те притеснява това че са български взимай смело струват си парите. И аз съм за.Второ такова яке си взимам и съм доста доволен.Вече карам втора година с него(второто яке, първото вече е командировано на вилата, с него изкарах 3 години)прано е в пералня.Нито се е изтърбушило, нито се е скъсало.Пък и за 50-тина лева. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Да бе, ти каква студентка си такава? нормална? лекциите май не са съобразявани с графика на кафенетата ....аз също почти не пропускам, дори сега в магистърския курс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 ... Нямаше да последва пост след първият ти, но щом си решил да разясниш.. Разбирам те какво казваш. Именно подобна лекция ми изнесе и на мен Галин докато почисти климатиците у нас Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 нормална? лекциите май не са съобразявани с графика на кафенетата ....аз също почти не пропускам, дори сега в магистърския курс. Нормалните студенти не работят!!! От друга страна, имайки предвид колко малко като завършат си работят по специалността, и това не е толкова лошо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Защо? Аз с удоволствие бих работил на реален 1/2 работен ден за 200-300 лева като секретар или сътрудник към някой офис, или кантора. Опита натрупващ се с работата е нещо незаменимо от каквито и да е лекции. Просто функциите са различни. Нищо лошо няма да си дори редовно и да си работиш, но не и за сметка на обучението си - но у нас явно ВУЗ-овете не желаят да проявят разбиране или старание за да се получава реално и без много пречки това на практика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Защо? Аз с удоволствие бих работил на реален 1/2 работен ден за 200-300 лева като секретар или сътрудник към някой офис, или кантора. Опита натрупващ се с работата е нещо незаменимо от каквито и да е лекции. Просто функциите са различни. Нищо лошо няма да си дори редовно и да си работиш, но не и за сметка на обучението си - но у нас явно ВУЗ-овете не желаят да проявят разбиране или старание за да се получава реално и без много пречки това на практика. WTF?! Всеки си знае цената, нищо лично, ама хиляди хора работят на 8-10 часов работен ден, 5-6 дни в седмицата за тези пари. П.П. Иначе и аз не бих отказал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Магданозе, полека бе, колко хора в по-голям град работят 6 дена в седмица на по 8 часа за 250 лв? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Че аз почти без да си мърдам малкото пръстче на десният ми крак ми идват по толкова, пък те били съгласни да се бъхтят на почти пълно работно време за тези пари. О.о Е, ама пак не ми стигат за нищо, за т'ва си мърдам всички пръстчета! Само да отбележа, че не се хваля, просто 240 на месец минимум получавам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Че аз почти без да си мърдам малкото пръстче на десният ми крак ми идват по толкова, пък те били съгласни да се бъхтят на почти пълно работно време за тези пари. О.о Е, ама пак не ми стигат за нищо, за т'ва си мърдам всички пръстчета! Само да отбележа, че не се хваля, просто 240 на месец минимум получавам. Бахти таланта , почни тогава да си мърдаш всичките пръстчета и ей ти ги едни 3-4 К лева........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Нещо тия дни ме е налегнала мисълта за хубава бира с хубаво мезе. Или пък да се намаам със сърца от патки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Нормалните студенти не работят!!!От друга страна, имайки предвид колко малко като завършат си работят по специалността, и това не е толкова лошо... и аз не искам да работя, ама се налага. и за тва търся нещо, но на половин работен ден. Щото то по тия барове и кръчми с хубави сини очи не се плащат сметки Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Бахти таланта , почни тогава да си мърдаш всичките пръстчета и ей ти ги едни 3-4 К лева........ Хахаха еми така е Василе, всичко е математика. 1 пръстче - леко мръднато - 240лв добре мръднато - 300лв 20 пръстчета по 300 = 6000лв Да си го мърдаш в гащите = безценно! Абе като има работа към 500-700 ми се събират, една добра заплата ми се пада. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.