Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

Или обслужването е скапано, защото никой не си цени персонала, не му плаща като хората и го цака с работно време, осигуровки и въобще както се сети човек???

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply

И това е вярно ама все пак никому нищо не коства като ти носи кафето да се усмихне. Не мисля че е чак толкова трудно а и на намусена сервитьорка бакшиш никой не оставя , все пак ако ги цака шефа поне да се научат как се вадят бакшиши защото на някои заведения те са повече от заплатата......

Отделно ако си неприветлив към другите ако ще и милион да взимаш пак ще си същият темерут , половината сервитьорки в Пловдив не стават за работа с хора , по-скоро за някой цех с шивачки......

А виж това не е мой проблем. Питай гугъл нали знаеш. Аз само идеи давам :)

E ти те едно мече като не можеш да се справиш с гугъл : polar-bear.jpg - отива ти :P

Оуууу благодаря ти! Не е ли прекалено сладникаво това мече? Трябва да има големи зъби и лош поглед. :)

П.П. Ех, ошият поглед го издокарва малко обаче.

Бригада в "бял град" няма а в "квадратните щати" ще изгинат от скука щото най-интересното нещо ще е местната кръчма, но казват че по такива места мацките били много дащни щото и те умирали от скука та в тоя ред на мисли... само дето трябва повече алкохол че да ти се прииска и на теб :lol:

$40 в джоба? Тези хора нормални ли са? Аз с 400 не бих се престрашил да се кача в самолета те с 40. Е точно в джоба не - има си карти за целта все пак, но е крайно глупава постъпка да тръгнеш с толкова пари защото не знаеш какво те чака а $40 в онази държава са колкото за 10тина кафета има-няма.

Там където бях аз в началото и кръчма нямаше. "Колегите" американци живееха в съседните градове. До един. Имам чувството, че в тоя град не живееше никой.

$40 в джоба на връщане бе приятел. Не на отиване. На връщане беше с $40 и един обектив.

Е , глупости.. комшията в Пловдив всяко лято е на бригада и всяка есен си идва с 6-10 000 долара , като се има предвид че заминаването не му струва повече от 600 лв . Та тва сме де .. аз комшията и едно приятелче :)

Именно. Ей такива комшии като почнат да разправят историите и гледай какво става. Супер кръчмарски сметки трябват, за да се сметнат ей така тия пари.

Смятай ги.

По 10 часа да речем, че ти дават да работиш на ден (макар че, тва е в началото), по $8 на час - $80 на ден.

По 6 дни в седмицата - 6х80 = $480

4 седмици в месец - 4х480 = $1920

По 3 месеца и половина ще ги сложа, защото зависи от мястото дали ще работиш 3 или 4 месеца - 1920х3,5 = 6720

Ей ти ги. 6720. Само дето, никой не ти казва, че трябва в повечето случаи, да намериш транспорт до работа.

Квартирата варира, но е около $300-400 на месец.

Храната ти си я знаеш колко ще ядеш. Бирата не е скъпа, но се продават по 6. Да ги сложим $200 на месец с много много лишения.

Таксата за програмата с намиране на работа е $720.

Самолетния билет е между $700 и $800, слагаме го 750.

Трябват ти $500 поне, за да заминеш на там и да изкараш до първия чек със заплатата, защото ще ти искат предплата за квартирата.

В повечето случаи, квартирите са празни, така че трябва да си купиш чаршафи, тигани, вилици, а мен дори ме караха да си купувам столове и маси.

И да извадим сега.

6720 - (350х3,5) (квартира) - (200х3,5) (храна) - 720 (такса програма) - 750 (самолетен билет) - 500 (стартови джобни пари) = $2825

Самоче, от тия $1920 дето ги вадиш на месец, имаш 6% щатски данък (варира според щата) и 10% федерален. Което означава, че ти се удържат 16% от чека още преди да си получиш парите. Което означава, че вадиш 1612,8 на месец. По 3 месеца и половина, сумата изгубена в такси е 307,2х3,5 = $1075

Като извадим тази разлика, от сумата, която остана чисто след изваждане на разходите:

2825 - 1075 = $1750 чисто при горните обстоятелства, които може да са по-добри или по-лоши.

С $1750, успех във виждането на "бял свят".

Най-евтиният хотел в Манхатън е $120 на вечер. (В случай, че отидеш да видиш Ню Йорк) В Лас Вегас, цените за нощувка са сходни, но тези за храна и забавления са по-високи.

Пари може да изкараш единствено като сервитьор за $2.5 на час + бакшиши и то в Аляска, защото на други места на които има такава посещаемост, живеят хора, които заемат позицията за повече от 4 месеца и имат по-добър Английски език от този на сезонните работници от Източна Европа.

Планините и чукарите в Аляска не бих ги нарекъл "бял свят". :) Като с това не казвам, че не е хубаво.

Абе да ти кажа зависи и как ще се уредиш и дали ти се работи много. Един приятел се върна преди няколко дни, беше в някакъв тузарски курортен остров в северната част на Атлантика. Той беше 4 месеца там, работи на две работи - в ресторант и в рент-а-кар, на вариращи работни часове в зависимост колко работа има, и каза че някои седмици се е спуквал от работа, но пък за сметка на това се върна около 3000$, като се има предвид, че не е живял мизерно, купи си дрехи, няколко чифта часовници и очила, лаптоп, добавки за близо 500$ и си направи 1 седмица екскурзия до Ню Йорк и Лас Вегас накрая...

Абе да ти кажа зависи и как ще се уредиш и дали ти се работи много. Един приятел се върна преди няколко дни, беше в някакъв тузарски курортен остров в северната част на Атлантика. Той беше 4 месеца там, работи на две работи - в ресторант и в рент-а-кар, на вариращи работни часове в зависимост колко работа има, и каза че някои седмици се е спуквал от работа, но пък за сметка на това се върна около 3000$, като се има предвид, че не е живял мизерно, купи си дрехи, няколко чифта часовници и очила, лаптоп, добавки за близо 500$ и си направи 1 седмица екскурзия до Ню Йорк и Лас Вегас накрая...

Аз съм написал, че зависи. Ама от тия 3000 като изкараш 2000 дето си заминал с тях, какво остава? Пък и не всеки може да си намери втора работа. Обаче всички искат да си намерят втора работа. Ако си за първи път в САЩ, имаш 3-4 седмици чакане на Social Security Number, а без него не можеш да кандидатстваш на втора работа. Също така, от 4 месеца виза, 1 месец пропилян в чакане на номера, остават 3 месеца за работа. Правим ги 2 и половина, за да има 2 седмици да кандидатстваш тук-таме. И за 2 месеца и половина кой иска работници, при положение, че летният сезон по курортите в САЩ свършва в началото на Август? Това прави 1 месец / 1 месец и половина ако случайно те вземат на работа.

Всичко опира до това къде и какво отиваш да работиш.

Аз заминах с 52 човека. От тях можеби 5-6 отидоха на място различно от селото в което ни бяха забутали. Останалите си хванаха рейса и отидоха на летището да си хванат полета за България.

@Vetim: И аз това исках да кажа. Че зависи от много неща и че хората се подвеждат много лошо, а изобщо не знаят какво ги чака от другата страна на океана.

Точно, зависи къде си и дали ще си намериш добра втора работа. Тръгнеш ли да гледаш белия свят оставаш без пари де :) Но такива суми като 10000 $ за 3-4 месеца и то чисти, освен да си е давал задника. :laughing: То затова и се лъжат масово хората да ходят, защото се говорят такива приказки. А и тази година доста ги била засегнала кризата и нямало много работа.

През главата ми минава да ида в САЩ ПАК. :)

1во Зависи за какво ще ходиш там.

Аз лично се разцепих. Много работех, много пиех, бях до Ниагара, работих в 2 щата, бях за риба на Океана 2 пъти, бях в Бостън, купих си доста неща (дрехи, шапки, часовник, маратонки, 500GB HDD - преди 3 години си беше нещо забележително, 2бр. Pioneer CDJ-200 и още куп глупости).

Има хора, които ходят да изкарат пари и се връщат наистина с по 10 000$. Познавам такива, които изкараха 16к, но работеха 5те месеца (последният нелегално).

Други от моята къща се разбиха от пиене и нищо не изкараха.

Зависи къде отидеш и с кой. По-добре веднъж да видиш, отколкото 100 пъти да чуеш.

@w00x

Представям лошия варянт, в който нямаш бакшиши, нямаш включена храна и работиш само 72 часа на седмица и само 4 месеца(без 5тия, в който не би трябвало да работиш, ама зависи дали успееш да ги излъжеш)

12ч. на ден х 8$ = 96$ х 6дни = 576$ - 75(квартира) =500$-100$ данъци(които си връщаш тук на 90-100%) = 400$/седмица х 18 седмици(толкова са 4 месеца) = 7200$ - 1000$ билет - 700$ програмата=5 500$

Имаш 5 500$ за едене и пиене, сам сметни колко е на ден.

И една бърза справка:

McDonalds Dollar Menu, Burgur King, Wendy's (бих убил човек за JBacon Cheeseburger от Wendy's)....да продължавам ли?

Ако харчих по 40$ на ден за храна - тогава оставаш само с парите от данъците, които в този имагинерен случай ще са 1800$, от които ще вземеш около 1500$ - 1600$.

Има и още неща, които да пиша, но спирам до тук. :)

Спаднало е нивото, да, от опит като сервитьорка го казвам, моето също беше паднало в Ривиера-та, и няма как, при все, че клиентите искат да се нахранят по-бързо, отколкото в MC Donald's. УжасТ направо. А днес в Симфония-та сервитьорката ме гледаше толкова наркоманизирано, че направо ми идеше да и шибна 2 шамара.

За Стенли : Избери четвъртия отляво-надясно. Много е хубав.

Откакто Дими напусна, Ривиерата не е същото заведение. Умирах си от кеф като се засилеше към нашата маса да ни обслужва.

Хаха, вярно е :) Забавно беше с нея. Сега ми липсва, че няма кой да ме напсува вместо "Добро утро!". Абе луда работа, много готино беше, ама свърши.

Върнах се вече, зареден с енергия... цяла нощ стои пред мен сега.

:)

Двете групи финансисти бяхме на бирария и чалготека ... направо ми тежи на съвестта че съм обвързан при наличието на толкова загорели и незадоволени колежки :lol:

Сега ако кажеш и защо е наопаки... :laughing:

Не е наопаки, направила съм го така, че другите да го виждат. Нали?! 3mart2.gif

и аз щях да кажа "Като за момиче се лакираш страшно грозно" ама пак щяха да ме нападнат че се заяждам :unsure:

Ти като си по-голямо момиче, сигурно се лакираш по-добре :) То е ясно, че хубаво нещо за мен няма да кажеш, дори докрай ще отричаш и на черното ще викаш бяло, каквото и да напиша или да направя. Така че по-добре се въздръж от съждение :) Толкова мога сега, какво да направя, особено с лява ръка да се лакираш е баси зорът, в някои други неща съм по-добра :rolleyes: . Днес съм на котешки лапички и стана много по-добре.

P.S.: Честит Рожден Ден на Evil LenoRe, едно време много пишеше тоз човек, какво стана с него?!

Двете групи финансисти бяхме на бирария и чалготека ... направо ми тежи на съвестта че съм обвързан при наличието на толкова загорели и незадоволени колежки :lol:

Нали се оплакваше, че целия поток били ъгли бичес?

Ти като си по-голямо момиче, сигурно се лакираш по-добре :) То е ясно, че хубаво нещо за мен няма да кажеш, дори докрай ще отричаш и на черното ще викаш бяло, каквото и да напиша или да направя.
Е не е справедливо! Аз се заядох с нея, злобил каза половин приказка и той отнесе урагана...

Ъъъ, вчера заявих на колежките си, че за мен не са жени, а колежки. Възможно ли е заради това някои от тях още да не ми говорят?

Не е наопаки, направила съм го така, че другите да го виждат. Нали?!

Ами върху теб седи наопаки. Ти си го правиш на теб и трябва да почваш отгоре-надолу. Недей мисли за другите, ами си го прави спрямо теб. ;)

Ами върху теб седи наопаки. Ти си го правиш на теб и трябва да почваш отгоре-надолу. Недей мисли за другите, ами си го прави спрямо теб. ;)

Само аз ли не стоплям кое е наопаки? Защото пръстите могат да се завъртят по няколко начина и в друг случай е настрани даже...

Еми така съм решила, така съм го направила. Дедо, за патриотичния ми лак отпреди 2 дни говорим... Ах, че е топличко навън, а аз пак трябва да тичам от лекции но училище :)

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...