Jump to content
BulForum.com

Какво ви минава през главата

Recommended Posts

• Replies 107k
  • Created
  • Last Reply
По-тъжен
не бях гледал :( супер тъжно...просълзих се..

Това го гледах преди известно време, много добре е направен и показва най-грозната и гадна страна на цялата работа.

Добре, как мислиш, трябва ли тук да се пускат такива клипове по телевизията за да накарат хората леко да се отвратят от цялата работа с невниманието и високите скорости?

Много е комплексна тази работа, не опира само до хората зад волана, много можем да говорим, сам виждаш в клипа са хванати бая страни, и пешеходци и животни по улицтата, да, определно ако си променим съсзнанието малко от малко може и да намалим инцидентите. В плюс ще е ако се въртят такива клипове по телевизията според мен.

Никоя от водещите телевизии не се хваща да направи подобна "кампания", та за това се дразня много как само съобщават инцидентите и после казват това да не се прави, обаче това не помага. Някои от мойте познати карат с 180 към Пловдив дори след като са гледали новините миналият ден и са ми казвали че това е гадно нещо.

За това аз имам няколко предложения като цяло, обаче до сега където и да съм писал, ми отговарят че прявят всичко за да се намалят инцидентите.

1во Да пускат такива клипове като им остава време между предаванията.

2ро Клиповете по обяд които ще се излъчват няма да съдържат "кървища" защото има малки деца които седят пред телевизорите по цял ден... това вече е друг въпрос.

3то На тези състезатели да им организират легални състезания в по-големите градове с линейки и полиции на постове за да ходят там да издуват двигателя.

4то За леко ПТП направо да ти взимат колата за един ден и да те поставят под изпитателен срок, плюс наложената ти глоба.

5то Глобата да е на процент от месечните доходи, тоест ако взимам 600лв на лесец, глобата ще ми е 300, ако взимам 3000лв на месец, глобата да ми е 1500, така всеки е "ужилен" също толкова колкото другия.

Не знам кой ги мисли в момента тези закони, обаче се вижда, че не са ефективни, а инцидентите на пътищата си продължават.

П.П. Пак се отнесох в писането.

Не знам кой ги мисли в момента тези закони, обаче се вижда, че не са ефективни, а инцидентите на пътищата си продължават.

П.П. Пак се отнесох в писането.

Момче, момче. Промили са ти от БСП и ДПС мозъка с тия лафове. Законите са си идеални. Обаче НИКОЙ не иска да се прилагат. Нито тоя дето кара колата, нито тоя дето трябва да го спре за проверка, нито тоя дето му събира таксата. Всеки псува на майка другия и после се олизва ако може "нещо да измислим", "ще пишем ли" , "ама ако искате да почерпите". Не може всички да пречат на осъществяването и прилагането на закона и после самият той да е крив. ;) тук всичко опира до зрялост на индивидуалното мислене. Закона не е направен да озаптява масите (както у нас), а има функция да извежда и санкционира тук-таме проявяващите се отклонения в обществото. То при нас е точно обратното.

Магаретата си остават магарета. И лошото е, че действат, сякаш са безсмъртни.

То се изисква малко сензитивност поне, за да се замислиш и това да с отрази на начина, по който шофираш.

Изисква се поне някакви наченки на загриженост за нещо и някого, извън собствената ти личност.

Мен не ме е грижа кой ги мисли и кой иска да ми промива мозъка, собственото ми мнение си е това.

Щом не се спазват, да сложат камери в патрулките за да се следи работата на хората от кат.

Глобите за привишена скорост са много ниски!

Няма значение дали някой ще следи как служителите на кат си вършат работата, просто законите за каране трябв да са толкова стриктни, че да те е страх да настъпиш колата повече.

Състезателите да ходят да си организират легални състезание със спосори (сигурно ще се намерят), така съм сигурен че поне малко ще намалеят инцидентите.

Вярно е че съм карал кола и нямам книжка, обаче до сега никога не съм карал с превишена скорост и съм си спазвал всички правила. Просто баща ми е вманиечен като ми дава колата и така ме е научил да карам. Двете ръце на волана, колан извън населеното място и при кръстовища дори и да съм с предимство да си държа кракът на спирачката. За мен тези неща са си вече навик и изобщо не ме притесняват, пак карането ми доставя удоволствие.

Иначе предпочитам да си ходя пеша.

Какво се оказа? Престъпление е да се кара с превишена скорост и глобите трябва да са солени, а пък за теб законът не важи?

И не, няма нужда да се оправдаваш, дори ти знаеш, че не си прав ;)

Глобите за привишена скорост са много ниски! до известна степен си прав ;) Но не осъзнаваш, че не просто шофьора и полицая са проблема. Проблема е ЦЯЛОТО ни мислене като нация. Никой не иска нищо да спазва, ако щеш го плаши с каквото ти дойде на ум. Щом в двата края на системата си имат негласна уговорка да не правят нищо - ефекта е нулев.

Чл. 182. (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:

1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;

2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;

3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;

4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;

5. за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;

6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:

3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;

4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;

5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;

6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

(3) Водач на моторно превозно средство за обществен превоз на пътници и опасни товари, който превиши разрешената скорост, се наказва, както следва:

3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;

4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;

5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 300 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;

6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 400 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

(4) Водач, който повторно превиши скоростта на движение с над 31 км/час, се наказва с глоба 300 лв. и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок три месеца.

Мен не ме е грижа кой ги мисли и кой иска да ми промива мозъка, собственото ми мнение си е това.

Щом не се спазват, да сложат камери в патрулките за да се следи работата на хората от кат.

Глобите за привишена скорост са много ниски!

Няма значение дали някой ще следи как служителите на кат си вършат работата, просто законите за каране трябв да са толкова стриктни, че да те е страх да настъпиш колата повече.

Състезателите да ходят да си организират легални състезание със спосори (сигурно ще се намерят), така съм сигурен че поне малко ще намалеят инцидентите.

Вярно е че съм карал кола и нямам книжка, обаче до сега никога не съм карал с превишена скорост и съм си спазвал всички правила. Просто баща ми е вманиечен като ми дава колата и така ме е научил да карам. Двете ръце на волана, колан извън населеното място и при кръстовища дори и да съм с предимство да си държа кракът на спирачката. За мен тези неща са си вече навик и изобщо не ме притесняват, пак карането ми доставя удоволствие.

Иначе предпочитам да си ходя пеша.

НЕ говори на изуст. Оставяме на страна неразумното каране и високата скорост. Това със състезанията у нас си е жива химера. Най-малкото пример за това е ДРАГ шампионата тая година ;). Трагедия от всякъде. Хората са метнали по един ТИР пари за колите си, а стартове няма - легални и на писта(няма и да има).

Добре де, законите за мен не важали, еми не че не важат, просто си карам много добре, изкарал съм си учебните часове, просто нямам 500лв за книжка.

То си е смешно как изкарването на книжка тук ти излиза около 60 пъти по-скъпо от това в сащ или 5 пъти повече от тази в италия или гърция.

Пък и от когато ме спря полицая тук, не съм се качвал в колата зад волана.

Просто ми каза, че колкото и добре да карам и да ми е наложително да използвам колата, баща ми да ми плати за изкарването книжка ако аз не мога да си позволя и тогава да карам.

Вече семейните ми проблеми са друг въпрос.

Вие все едно не сте карали без книжка, като бащите ви са ви учили как се кара... я не ми се правете на светена вода и докоснати от попа в близката църква. :)

Това за състезанията нека да се направи и да се рекламира пък ще видим колко ще ходят... това което е сега не е организация, а някакъв долнопробен виц просто.

Законите били перфектни, ако бяха перфектни аз нямаше да съм карал без книжка и вече щях да имам такава.

За последен път пиша толкова дълъг пост, просто да не млъквам ми е гаден навик вече.

Вярваш или не, не съм карал без книжка на обществени пътища. Карал съм преди да взема книжка 1 път и то "карал" е условно. Просто преместих колата от едно място на друго на един язовир :D

"Законите били перфектни, ако бяха перфектни аз нямаше да съм карал без книжка и вече щях да имам такава. "

Логиката ти е умопомрачително жалка и показателна за развитието на елементарна обществена осъзнатост в хората у нас.

Ти си тоя дето се прави на света вода ненапита и негодува, че другите не спазвали закона, след като и ти не го спазваш...

Да, точно, аз съм умопомрачителен, да кажа че нищо не е наред с всички неща, колкото и да ми пробутват историите за каквото и да е подобрение.

Хората си измират от невниманието и небрежността на други хора, а вие си викате че законите са си наред.

Курсовете за книжки са изумително скъпи и за т'ва се продават книжки за по джобни пари, обаче законите са си както трябва.

Глобил те някой 150 лева за превишена скорост, при положение, че ти караш котина кола и взимаш 1200 заплата, 150.... муха те облизала.

Обаче закони има и те са добри.

Служителите на кат не си вършат работата щото никой не ги следи, ем за к'во по някои страни им слагат в колите гпс, микрофон и камера, просто никой не предприема крайни мерки.

И не не съм комунист, измирането на хора заради загубата на връзка и съвместна работа на почти всички органи в България си е истина.

Колко пъти си виждал човек да умира пред теб да те питам, от прости инциденти и ти нищо не може да направиш освен да се обадиш на бърза помощ, която не е толкова бърза, нали?

Законите има ги, нокой не ги изпълнява, а и не са добри, трябват мерки и преразглеждане на повечето закони, както и сливане на повечето органи за работа под едно общо звено за да се оправи ситуацията.

Това моя фантазия ли е... или е истина и може да се случи на всеки!

Добре де, законите за мен не важали, еми не че не важат, просто си карам много добре, изкарал съм си учебните часове, просто нямам 500лв за книжка.

То си е смешно как изкарването на книжка тук ти излиза около 60 пъти по-скъпо от това в сащ или 5 пъти повече от тази в италия или гърция.

Пък и от когато ме спря полицая тук, не съм се качвал в колата зад волана.

Просто ми каза, че колкото и добре да карам и да ми е наложително да използвам колата, баща ми да ми плати за изкарването книжка ако аз не мога да си позволя и тогава да карам.

Вече семейните ми проблеми са друг въпрос.

Вие все едно не сте карали без книжка, като бащите ви са ви учили как се кара... я не ми се правете на светена вода и докоснати от попа в близката църква. :)

За последен път пиша толкова дълъг пост, просто да не млъквам ми е гаден навик вече.

Как си изкарал "учебни часове" като именно те струват 500 лева, които ти явно не си заплатил?

В САЩ не се плаща на инструктор да те учи. Учи те баща ти и отиваш на полигона да те изпитват. Правилника е най-много 10 странички, главно илюстрации. Има само 1 знак и това е СТОП. Останалите знаци са написани с думи.

Аз не съм карал кола преди да ида на уроци по кормуване и това не означава, че се правя на "света вода не напита", а че спазвам установен ред.

Не може да казваш, "законите не работят" и после да обясняваш как ги нарушаваш защото еди какво си. В САЩ дане би да няма престъпност? Техните закони нали са готини? Как го обясняваш тоя феномен? Или са готини само докато таксата за взимане на правоспособност е по-ниска от нашата?

Днес ми изчака следната реклама, че SOHO (soho.com) е новата алтернатива на googledocs и че предлага повече функционалности - викам хайде да пусна едно филмче да видя за какво става дума - http://www.zoho.com/meeting/onlinemeeting-demo.html . Пуснах го и не мога да повярвам, че авторите/ редакторите на сайта са допуснали човек с такъв английски да им изнася презентациите.... Направо е потресаващо.... това е нEk'ва шега :D

Законите има ги, нокой не ги изпълнява, а и не са добри, трябват мерки и преразглеждане на повечето закони, както и сливане на повечето органи за работа под едно общо звено за да се оправи ситуацията.

Това моя фантазия ли е... или е истина и може да се случи на всеки!

Та за спазването на закона призовава пич, който лично го прегазва и то по драстичен начин, като това негово действие изобщо трябва да минава за някаква невинна "шегичка". WTF :confused

Сега е момента да изповядам цялата моя представа за света и какви трябва да са законите.

Не, замалко ми се размина с глобата и да вземат на бащата книжката, вече не карам кола... за това казах "преди" ама пак не сте разбрали.

Учебните часове ги изкарах при баща ми хах... така де.

Говорете си каквото искате.

Захващате се само за репликата която не ви понася.

Вместо да кажете не си прав и това е било нередно ама ако кажеш или направиш петиция ще застанем зад теб, вие се слюнчите.

Никой не обърна внимание над основната тема и не изказа негови предложение, а се хванахте за една грешка на човек, който така или иначе си е понесъл последтвията.

Вместо да ми четете морал, дайте да се направи нещо като искате нещо да се спре... не ви се занимава просто.

:)

Кв'и закони, кв'и пет лева бре хора.Къде видяхте, че са идеални. :Facepalm: Къде живеете бре?Пияница убил човек да се измъква с условна или 6-12 мес. ефективна.Тв'а ли ви е идеален закон а?Или тези смешни глоби за превишената скорост, особено тези в града, хах.Тв'а ли е идеален закон?Или ако удариш някой заблуден пешеходец пресичащ на 3-лентов булевард през мантинелите, ти му ядеш к***а.Тв'а ли е?Айде стига глупости.Трябва да ни спукат гъзовете от глоби и дране, за да се стреснем и да почне да се мисли, като се качим зад воланите.Ей го, оня ден един такъв нещастник погуби цяло семейство, пиян като гъз.Ми тоя боклук тряя' да лежи поне 10 години и да не види книжка до живот.Ми днес ли беше, до с.Йоаким Груево, бахти ужаса.

• Veno locked this topic

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...