unikal4e Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Открай време, както правя нещо на компютъра, по едно време започва харда да "скрибуца". Ако не разбрахте какво точно значи "скрибуца", то това е един вид пискливо цъкане . 2 секунди след като е почнало това - да го наречем - дращене по харда, компютъра блокира ... и когато го рестартирам, продължава да си дращи и не иска да се стартира ( екрана - черен ). Още по-интересното е, че спира да скърца ( след като си е блокирал като пич ) и продължава само като мръдна мишката ... и то само до като я мърдам - после пак спира . Доста интересно, но още повече противно "явление". Въпроса ми е - според вас това от харда ли е, или може да е от 2та кабела ( смених кабела за захранването с този на писачката и пак същото :allien ) или от някой друг компонент ? Реинсталирах бозата вече, предполагайки - естествено - че се е скапала и ... нищо O.o. Очудвам се че ми стигна времето дори да напиша всичко това без да се рестартира, по принцип става по-скоро след нормално стартиране... ПП. След един блокаж видях температурата в биоса ... 42 градуса. Толкова ми го е изкарвало и при нормално функциониране на харда от Everest преди да се появи този проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Сефте чувам за пищене от хард.Може да хърка, но да пищи.От това което казваш ми се струва, че ти пищи видеокартата.Преди имах една GF4, която пищеше точно когато се мръдне мишката или като въртиш скролчето.А забиването може да е евентуално от изгорял вентилатор на видеокартата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unikal4e Posted June 27, 2005 Author Share Posted June 27, 2005 Сефте чувам за пищене от хард.Може да хърка, но да пищи.От това което казваш ми се струва, че ти пищи видеокартата.Преди имах една GF4, която пищеше точно когато се мръдне мишката или като въртиш скролчето.А забиването може да е евентуално от изгорял вентилатор на видеокартата. <{POST_SNAPBACK}> Точно от това съм сигурен ( над 110% ) че не е - онзи ден смених видеото, проблема си остава . Абе не пищи бе, дере се едно такова ... ъм, абсолютно сигурен съм че немога да възпроизведа звука във форума . edit: Aggressiv, щото качеството няма да е хубаво и няма да го дешифровате като хората, за това Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Точно от това съм сигурен ( над 110% ) че не е - онзи ден смених видеото, проблема си остава . Абе не пищи бе, дере се едно такова ... ъм, абсолютно сигурен съм че немога да възпроизведа звука във форума . <{POST_SNAPBACK}> Защо не го запишеш и го ъплоад някъде, за да може да го анализираме Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 Mi bad sectori po harda.drugo ne se se6tam 6tot na edin priqtel izdava6e takav zvuk se edno dere6 s piron po lamarina(dano da e tva zvuka ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unikal4e Posted June 28, 2005 Author Share Posted June 28, 2005 Mi bad sectori po harda.drugo ne se se6tam 6tot na edin priqtel izdava6e takav zvuk se edno dere6 s piron po lamarina(dano da e tva zvuka ) <{POST_SNAPBACK}> Хмм, не се бях сещал за bad sector-и по харда ... от страшно много време не бях чувал за тях . Мерси за съвета, ей сега ше проверя дали има такива edit: няма bad сектори ... omfg, къде е проблема бе хора ? Харда вероятно още е в гаранция ( трябва да проверя ), да се ориентирам ли към "заменяне" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 Пробвай го на машината на някой твои приятел, ако пак пищи, бекъпни си ценната информация и го носи ако ти е гаранционен Едит: Ама сега като видях времето между поста и едит-а ...ем за толкова време трудно можеш да направиш Full Surface Scan. Направи си стартова дискета на уиндоус 98, буутваш от нея, пускаш досовския скандиск и фул сърфейс скан. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 Сефте чувам за пищене от хард.Може да хърка, но да пищи.От това което казваш ми се струва, че ти пищи видеокартата.Преди имах една GF4, която пищеше точно когато се мръдне мишката или като въртиш скролчето.А забиването може да е евентуално от изгорял вентилатор на видеокартата. Моя хърка!!! мислех, че може да е нещо от буксите отзад, защото имам няколко подути кондензатора, но не се бях сетил, че може да е от харда. Защо е тоя феномен? Някакво решение има ли? Проблемно ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 Ами и на мене ми го е праил няколко пати тва ама не е редовно.И не пищи ами драска само. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unikal4e Posted June 29, 2005 Author Share Posted June 29, 2005 Едит: Ама сега като видях времето между поста и едит-а ...ем за толкова време трудно можеш да направиш Full Surface Scan. Направи си стартова дискета на уиндоус 98, буутваш от нея, пускаш досовския скандиск и фул сърфейс скан. <{POST_SNAPBACK}> ... флопито ми не бачка , системна дискета трудно ше си искарам. Естествено, мога да помоля някой приятел ама ... чак толкова ценна информация на харда нямам , предпочитам направо нов да си зема - чиста работа. Както и да е, ще направя каквото ме съветваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
bate_pesho Posted June 29, 2005 Share Posted June 29, 2005 Моя съвет е идваш довечера в нас .... без тва имам имен ден и ще те черпа па и отделно ще пробваме харда на мойто пц как бачка ... ако скърца взимаш гаранционната и си го сменяш ..... сестра ми неска си заминава за софия и .... няма да има проблем де ... айде ... влез в ИЦЯ да се уговорим ... обаче неска задължително трябва да те черпа ... аз звънях у вас ама никой не вдигна ?!? коя смяна си ве ?!? edit: извинявам се за офтопика =), беше спешно, а той дом. телефон няма и поглежда форума само за кратко ( рестартирва му бързо ПЦ-то ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 29, 2005 Share Posted June 29, 2005 Моя съвет е идваш довечера в нас .... без тва имам имен ден и ще те черпа па и отделно ще пробваме харда на мойто пц как бачка ... ако скърца взимаш гаранционната и си го сменяш ..... сестра ми неска си заминава за софия и .... няма да има проблем де ... айде ... влез в ИЦЯ да се уговорим ... обаче неска задължително трябва да те черпа ... аз звънях у вас ама никой не вдигна ?!? коя смяна си ве ?!? Тия разбирания май не са за тука а? Иначе и аз да почна да подпитвам тоя и ония Защо никой не е казал нищо по моя въпрос с тихото хъркане на харда? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 29, 2005 Share Posted June 29, 2005 Тия разбирания май не са за тука а? Иначе и аз да почна да подпитвам тоя и ония Защо никой не е казал нищо по моя въпрос с тихото хъркане на харда? <{POST_SNAPBACK}> Нищо му няма.Просто някои са по-шумни и е дразнещо (поне за мен).Решението на този "проблем" е нов хард Link to comment Share on other sites More sharing options...
unikal4e Posted June 30, 2005 Author Share Posted June 30, 2005 , тествах харда у един приятел ( много 10кс на Бате Пешо ) и не правеше никакви проблеми ... има ли възможност да е от самото захранване ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 30, 2005 Share Posted June 30, 2005 Нищо му няма.Просто някои са по-шумни и е дразнещо (поне за мен).Решението на този "проблем" е нов хард Епък той тоя май е новия ми хард. Не вярвам да прави проблем. С една нова мишка няма ли да се оправи проблема. то това "хъркане" дори не се чува. само лееееко и то ако се доближиш до кутията или ако е много тихо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tool Posted June 30, 2005 Share Posted June 30, 2005 Това "хъркане" е точно от харда и си е напълно нормално! Просто някои хардове са по шумни както каза някой А съм виждал чисто нови хардове които издават такива звуци. Личните ми впечетления са от моделите на Maxtor. Често им "хъркат" 80ГБ хардове! Моя е 40Гб и отвреме навреме и на мен ми прави така Същия проблем го имам и с 6,4Гб Maxtor на едно от другите ми PCta. Едит: Относно рестартирането за което се споменава по-горе има вероятност да е от захранването! Може да му е дошло времето Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.