K_Pax Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Така имам проблем с тези неща:Паскал,табулация,3 оператора(for,to do,repeat,util,while do) Ето и пример: y=1,2,3... n=цяло число някои ако може да ми обясни как се решават тия задачи ще му бъда много благодарен!Това ми е много важно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Така имам проблем с тези неща:Паскал,табулация,3 оператора(for,to do,repeat,util,while do) Ето и пример: y=1,2,3... n=цяло число някои ако може да ми обясни как се решават тия задачи ще му бъда много благодарен!Това ми е много важно... <{POST_SNAPBACK}> Не че нещо ти се разбира какво питаш, я обясни по - подробно че последно на тва съм програмирал 98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_Pax Posted June 27, 2005 Author Share Posted June 27, 2005 Ами казано най-прсто трябва в часа по информатика утре ками дадата задача y=1,2,3..n=цяло число да мога да я реша щото иначе ще стане мнгого кофти Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Ами казано най-прсто трябва в часа по информатика утре ками дадата задача y=1,2,3..n=цяло число да мога да я реша щото иначе ще стане мнгого кофти <{POST_SNAPBACK}> Дай точно условие, какви са тея глупости Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_Pax Posted June 27, 2005 Author Share Posted June 27, 2005 Ами госпожата като изпитва ти дава малко листче на което пише : "y=1,2,3... n=цяло число" И аз трябва да направя програма,да реша задачата,като искате го наречете... но това е пълното условие!!!! Ето тези работи трябва да използвам:Паскал,табулация,3 оператора(for,to do,repeat,util,while do) ,поне това сме взимали... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Който я реши тая задача директно му давам диплома за висше образование, специалност по избор. А госпожата кога за последно е била на профилактичен преглед? Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_Pax Posted June 27, 2005 Author Share Posted June 27, 2005 Абе ето ви пример: samo ne znam kak da sloja znaka za kvadrat zatova go pi6a s dumi S=x(kvadrat)+2x(kvadrat)+3x(kvadrat)...nx(kvadrat n=100 Program:suma; var s,x:real; writeln(x); s:=0; i:=1; repeat s:=i*sqr(x)+s i:=i+1 util i>100; writeln('s',s) end. for i:=1 to 100 do S:=i*sqr(x)+S; writeln('S=',S); end. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitro Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Аз тва го разбирам като обикновен цикъл с пред или постусловие (както ти харесва повече така го пиши).Ми for y=1 to n (колкото го сложиш) ти праи нещо по избор writeln(y); .Табулацията нещо не ми е ясна! Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_Pax Posted June 27, 2005 Author Share Posted June 27, 2005 Аз тва го разбирам като обикновен цикъл с пред или постусловие (както ти харесва повече така го пиши).Ми for y=1 to n (колкото го сложиш) ти праи нещо по избор writeln(y); .Табулацията нещо не ми е ясна! <{POST_SNAPBACK}> Ами ако ми обясниш как точно се прави този цикъл... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 S=x(kvadrat)+2x(kvadrat)+3x(kvadrat)...nx(kvadrat n=100 Program:suma; var s,x:real; Въвеждаш си променливи. writeln(x); Тук би трябвало да е: writeln(' Въведете x'); readln('x'); s:=0; Тук нулираш брояча, в който ти се натрупва сумата. i:=1; Тук въвеждаш стойност 1 на i repeat Начало на цикъла: Повтаряй s:=i*sqr(x)+s s:=i*sqr(x)+s Тук натрупваш сумата...старата сума на s + това което прибавяш, в твоя случай i*х(квадрат) А...този цикъл ти върти това "i" от 1 до 100. i:=i+1 За да обходи всички числа, i отначало е 1, след това 2 и ..... util i>100; докато не стигне 100. writeln('s',s) Тук чисто и просто си отпечатваш резултата и това е end. Дано да схванеш какво ти говоря, аз не съм много добър в преподаването Link to comment Share on other sites More sharing options...
K_Pax Posted June 27, 2005 Author Share Posted June 27, 2005 S=x(kvadrat)+2x(kvadrat)+3x(kvadrat)...nx(kvadrat n=100 Program:suma; var s,x:real; Въвеждаш си променливи. writeln(x); Тук би трябвало да е: writeln(' Въведете x'); readln('x'); s:=0; Тук нулираш брояча, в който ти се натрупва сумата. i:=1; Тук въвеждаш стойност 1 на i repeat Начало на цикъла: Повтаряй s:=i*sqr(x)+s s:=i*sqr(x)+s Тук натрупваш сумата...старата сума на s + това което прибавяш, в твоя случай i*х(квадрат) А...този цикъл ти върти това "i" от 1 до 100. i:=i+1 За да обходи всички числа, i отначало е 1, след това 2 и ..... util i>100; докато не стигне 100. writeln('s',s) Тук чисто и просто си отпечатваш резултата и това е end. Дано да схванеш какво ти говоря, аз не съм много добър в преподаването <{POST_SNAPBACK}> Мерси много... Link to comment Share on other sites More sharing options...
naka_g Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 Не че разбирам много ама не трябва ли да е не util i>100; а util i<=100; Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 Не че разбирам много ама не трябва ли да е не util i>100; а util i<=100; <{POST_SNAPBACK}> Не, но трябва да е until Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted July 3, 2005 Share Posted July 3, 2005 S=x(kvadrat)+2x(kvadrat)+3x(kvadrat)...nx(kvadrat n=100 Program:suma; var s,x:real; Въвеждаш си променливи. writeln(x); Тук би трябвало да е: writeln(' Въведете x'); readln('x'); s:=0; Тук нулираш брояча, в който ти се натрупва сумата. i:=1; Тук въвеждаш стойност 1 на i repeat Начало на цикъла: Повтаряй s:=i*sqr(x)+s s:=i*sqr(x)+s Тук натрупваш сумата...старата сума на s + това което прибавяш, в твоя случай i*х(квадрат) А...този цикъл ти върти това "i" от 1 до 100. i:=i+1 За да обходи всички числа, i отначало е 1, след това 2 и ..... util i>100; докато не стигне 100. writeln('s',s) Тук чисто и просто си отпечатваш резултата и това е end. Дано да схванеш какво ти говоря, аз не съм много добър в преподаването <{POST_SNAPBACK}> абе да ти кажа обясняваш по-добре от Елка/госпожата ми по информатика в Английската/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted June 3, 2006 Share Posted June 3, 2006 То не е въпрос , а направо молба . Един приятел трябва да реши някоя от тези 13 задачи (няма значение коя , стига да я реши) ако не я реши има голяма вероятност да остане на изпит (не му се отдава информатиката и това е) . От учебника по информатика за 9 клас са , на издателство Летера.Снимките не са от най-добрите но поне се виждат задачите (нямаше как да ги кача иначе) . Молбата ми е ако някой може да помогне ... да напише уравненията или там какво се водят ... а забравих да кажа , че сигурно се решават с Паскал ... БЛАГОДАРИМ ВИ ДОБРИ ХОРА !!! 1зад; 2зад; 3зад; 4зад; 5зад; 6и7зад; 8и9зад; 10и11зад; 12и13зад. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted June 4, 2006 Share Posted June 4, 2006 http://www.evrocom.info/invision/index.php...ndpost&p=530229 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.