Jump to content
BulForum.com

Paskal

K_Pax

Recommended Posts

Така имам проблем с тези неща:Паскал,табулация,3 оператора(for,to do,repeat,util,while do)

Ето и пример: y=1,2,3... n=цяло число

някои ако може да ми обясни как се решават тия задачи ще му бъда много благодарен!Това ми е много важно... :bgrin:

Така имам проблем с тези неща:Паскал,табулация,3 оператора(for,to do,repeat,util,while do)

Ето и пример: y=1,2,3... n=цяло число

някои ако може да ми обясни как се решават тия задачи ще му бъда много благодарен!Това ми е много важно... :bgrin:

Не че нещо ти се разбира какво питаш, я обясни по - подробно че последно на тва съм програмирал 98 :D

Ами казано най-прсто трябва в часа по информатика утре ками дадата задача y=1,2,3..n=цяло число да мога да я реша щото иначе ще стане мнгого кофти :bgrin:

Ами казано най-прсто трябва в часа по информатика утре ками дадата задача      y=1,2,3..n=цяло число    да мога да я реша щото иначе ще стане мнгого кофти :bgrin:

Дай точно условие, какви са тея глупости :confused

Ами госпожата като изпитва ти дава малко листче на което пише :

"y=1,2,3... n=цяло число"

И аз трябва да направя програма,да реша задачата,като искате го наречете...

но това е пълното условие!!!!

Ето тези работи трябва да използвам:Паскал,табулация,3 оператора(for,to do,repeat,util,while do) ,поне това сме взимали...

Който я реши тая задача директно му давам диплома за висше образование, специалност по избор. А госпожата кога за последно е била на профилактичен преглед?

Абе ето ви пример:

samo ne znam kak da sloja znaka za kvadrat zatova go pi6a s dumi

S=x(kvadrat)+2x(kvadrat)+3x(kvadrat)...nx(kvadrat

n=100

Program:suma;

var s,x:real;

writeln(x);

s:=0;

i:=1;

repeat

s:=i*sqr(x)+s

i:=i+1

util i>100;

writeln('s',s)

end.

for i:=1 to 100 do

S:=i*sqr(x)+S;

writeln('S=',S);

end.

Аз тва го разбирам като обикновен цикъл с пред или постусловие (както ти харесва повече така го пиши).Ми for y=1 to n (колкото го сложиш) ти праи нещо по избор writeln(y); .Табулацията нещо не ми е ясна!

Аз тва го разбирам като обикновен цикъл с пред или постусловие (както ти харесва повече така го пиши).Ми for y=1 to n (колкото го сложиш) ти праи нещо по избор writeln(y); .Табулацията нещо не ми е ясна!

Ами ако ми обясниш как точно се прави този цикъл...:)

n=100

var s,x:real; Въвеждаш си променливи.

writeln(x); Тук би трябвало да е: writeln(' Въведете x'); readln('x');

s:=0; Тук нулираш брояча, в който ти се натрупва сумата.

i:=1; Тук въвеждаш стойност 1 на i

repeat Начало на цикъла: Повтаряй s:=i*sqr(x)+s

s:=i*sqr(x)+s Тук натрупваш сумата...старата сума на s + това което прибавяш, в твоя случай i*х(квадрат) А...този цикъл ти върти това "i" от 1 до 100.

i:=i+1 За да обходи всички числа, i отначало е 1, след това 2 и .....

util i>100; докато не стигне 100.

writeln('s',s) Тук чисто и просто си отпечатваш резултата и това е ;)

end.

Дано да схванеш какво ти говоря, аз не съм много добър в преподаването :lol: :lol:

n=100

var s,x:real;      Въвеждаш си променливи.

writeln(x);         Тук би трябвало да е: writeln(' Въведете x');   readln('x');

s:=0;                 Тук нулираш брояча, в който ти се натрупва сумата.

i:=1;                Тук въвеждаш стойност 1 на i

repeat              Начало на цикъла: Повтаряй s:=i*sqr(x)+s

s:=i*sqr(x)+s   Тук натрупваш сумата...старата сума на s + това което прибавяш, в твоя случай   i*х(квадрат)   А...този цикъл ти върти това "i"    от 1 до 100.

i:=i+1              За да обходи всички числа, i отначало е 1, след това 2 и .....

util i>100;        докато не стигне 100.

writeln('s',s)        Тук чисто и просто си отпечатваш резултата и това е  ;)

end.

Дано да схванеш какво ти говоря, аз не съм много добър в преподаването  :lol:  :lol:

Мерси много...

n=100

var s,x:real;      Въвеждаш си променливи.

writeln(x);        Тук би трябвало да е: writeln(' Въведете x');  readln('x');

s:=0;                Тук нулираш брояча, в който ти се натрупва сумата.

i:=1;                Тук въвеждаш стойност 1 на i

repeat              Начало на цикъла: Повтаряй s:=i*sqr(x)+s

s:=i*sqr(x)+s  Тук натрупваш сумата...старата сума на s + това което прибавяш, в твоя случай  i*х(квадрат)  А...този цикъл ти върти това "i"    от 1 до 100.

i:=i+1              За да обходи всички числа, i отначало е 1, след това 2 и .....

util i>100;        докато не стигне 100.

writeln('s',s)        Тук чисто и просто си отпечатваш резултата и това е  ;)

end.

Дано да схванеш какво ти говоря, аз не съм много добър в преподаването  :lol:  :lol:

абе да ти кажа обясняваш по-добре от Елка/госпожата ми по информатика в Английската/ :)

• 11 months later...

То не е въпрос , а направо молба . Един приятел трябва да реши някоя от тези 13 задачи (няма значение коя , стига да я реши) ако не я реши има голяма вероятност да остане на изпит (не му се отдава информатиката и това е) . От учебника по информатика за 9 клас са , на издателство Летера.Снимките не са от най-добрите но поне се виждат задачите (нямаше как да ги кача иначе) . Молбата ми е ако някой може да помогне ... да напише уравненията или там какво се водят ... а забравих да кажа , че сигурно се решават с Паскал ... БЛАГОДАРИМ ВИ ДОБРИ ХОРА !!!

1zada4a9dm.th.jpg1зад; 2zada4a1ly.th.jpg2зад; 3zada4a4xj.th.jpg3зад; 4zada4a4jw.th.jpg4зад; 5zada4a9zh.th.jpg5зад; 67zada4a3gw.th.jpg6и7зад; 89zada4a4rg.th.jpg8и9зад; 1011zada4a1fz.th.jpg10и11зад; 1213zada4a2gu.th.jpg12и13зад.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...