Ael Posted June 26, 2005 Share Posted June 26, 2005 Имам следния проблем: Волтажа на захранването ми не седи в нормите си (12V) а скача между 14 и 15. Въпроса ми е дали това не е чак толкова фатално ,на какво се дължи ,трябва ли да сменям захранването и има ли начин да го смъкна пак до ~12V както си беше преди.Машината не ми е клокната а и дори да я напъна малко това не се отразява на стойностите. В някой игри и при пълно натоварване минавам 15V. Прилагам и картинка за пояснение. Благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 26, 2005 Share Posted June 26, 2005 Значи да уточня, не съм много навътре с тези волтажи и ала бала.Аз имах същия проблем със фортрон, само че там беше 3.3 В линия. След като отидох във фирмата от която го бях закупил, ми го смениха, понеже беше гаранционно, ако е имало начин да свалят волтажа предполагам биха го направили. Незнам при теб дали 15В са фатални, по при мен на 3,76 В машината не искаше да се стартира, така че изчакай някой по - компетентен да даде мнение, ако пък не попитай в някой сервиз най - добре за какво става въпрос Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted June 26, 2005 Author Share Posted June 26, 2005 Аз нямам проблеми със стабилноста на машината,даже до преди 2 седмици беше клокната много брутално и карах 2-3 месеца така на 14V ,затова питам,щото знае ли се утре може и да се запала както си работя на пц-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 26, 2005 Share Posted June 26, 2005 Аз нямам проблеми със стабилноста на машината,даже до преди 2 седмици беше клокната много брутално и карах 2-3 месеца така на 14V ,затова питам,щото знае ли се утре може и да се запала както си работя на пц-то <{POST_SNAPBACK}> Ами гледам, че си с асуско дъно, ако при рестарт биоса ти каже, че няма да подкара машината защото волтажа е висок, тогава го мисли. Поне при мен na моeто асуско hardware монитора така каза Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Имам следния проблем: Волтажа на захранването ми не седи в нормите си (12V) а скача между 14 и 15. Въпроса ми е дали това не е чак толкова фатално ,на какво се дължи ,трябва ли да сменям захранването и има ли начин да го смъкна пак до ~12V както си беше преди.Машината не ми е клокната а и дори да я напъна малко това не се отразява на стойностите. В някой игри и при пълно натоварване минавам 15V. Прилагам и картинка за пояснение.Благодаря предварително <{POST_SNAPBACK}> Премери волтажите с мултицет може датчика да лъжеи все пак кажи какво е захранването Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Премери волтажите с мултицет може датчика да лъжеи все пак кажи какво е захранването <{POST_SNAPBACK}> Абсолютно! И моето дъно лъже за 12-те волта, показва ми 10.3 волта, като сто пъти го мерих с цифров волтметър, че е 11.92V ! И забелязах, че показанията на БИОС (както и на програми затая цел, които съвпадат с показанията на БИОС) за 12-те волта зависят доста от напреженията, които ръчно задам на рамта и процесора. Може да е до БИОС и дъно, но при мен има тази зависимост (но пък 12-те волта винаги са в норма). Сигурно е БИОС-а, няма какво друго.. А иначе нормата е +- 5%, т.е. от около 11.4 до 12.6 волта, всичко извън тези граници е опасно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 А иначе нормата е +- 5%, т.е. от около 11.4 до 12.6 волта, всичко извън тези граници е опасно. <{POST_SNAPBACK}> това за всички останали линии ли важи , имам предвид +- 5% Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 това за всички останали линии ли важи , имам предвид +- 5% <{POST_SNAPBACK}> Да. Относно минусовите напрежения, за тях знам, че толеранса им е по-голям, над 10%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 (-) напреженията не се използват в новите дънни платки така че не се притеснявай Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Споко , мисля 4е е от дъното ...предполагам 4е дава грешно инфо , защото ако беше 15в , досега да е изплякал минимум Харддиска ..но ти за всеки слу4ай го замери с мултицет , можа харда ти да е някакъв супер дуракоустой4ив Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.