Jump to content
BulForum.com

Волтажа нещо не е в нормите

Recommended Posts

Имам следния проблем: Волтажа на захранването ми не седи в нормите си (12V) а скача между 14 и 15. Въпроса ми е дали това не е чак толкова фатално ,на какво се дължи ,трябва ли да сменям захранването и има ли начин да го смъкна пак до ~12V както си беше преди.Машината не ми е клокната а и дори да я напъна малко това не се отразява на стойностите. В някой игри и при пълно натоварване минавам 15V. Прилагам и картинка за пояснение.

Благодаря предварително ;)

Значи да уточня, не съм много навътре с тези волтажи и ала бала.Аз имах същия проблем със фортрон, само че там беше 3.3 В линия. След като отидох във фирмата от която го бях закупил, ми го смениха, понеже беше гаранционно, ако е имало начин да свалят волтажа предполагам биха го направили. Незнам при теб дали 15В са фатални, по при мен на 3,76 В машината не искаше да се стартира, така че изчакай някой по - компетентен да даде мнение, ако пък не попитай в някой сервиз най - добре за какво става въпрос ;)

Аз нямам проблеми със стабилноста на машината,даже до преди 2 седмици беше клокната много брутално и карах 2-3 месеца така на 14V ,затова питам,щото знае ли се утре може и да се запала както си работя на пц-то :wacko:

Аз нямам проблеми със стабилноста на машината,даже до преди 2 седмици беше клокната много брутално и карах 2-3 месеца така на 14V ,затова питам,щото знае ли се утре може и да се запала както си работя на пц-то  :wacko:

Ами гледам, че си с асуско дъно, ако при рестарт биоса ти каже, че няма да подкара машината защото волтажа е висок, тогава го мисли. Поне при мен na моeто асуско hardware монитора така каза :D

Имам следния проблем: Волтажа на захранването ми не седи в нормите си (12V) а скача между 14 и 15. Въпроса ми е дали това не е чак толкова фатално ,на какво се дължи ,трябва ли да сменям захранването и има ли начин да го смъкна пак до ~12V както си беше преди.Машината не ми е клокната а и дори да я напъна малко това не се отразява на стойностите. В някой игри и при пълно натоварване минавам 15V. Прилагам и картинка за пояснение.

Благодаря предварително  ;)

Премери волтажите с мултицет може датчика да лъжеи все пак кажи какво е захранването :)

Премери волтажите с мултицет може датчика да лъжеи все пак  кажи какво е захранването :)

Абсолютно!

И моето дъно лъже за 12-те волта, показва ми 10.3 волта, като сто пъти го мерих с цифров волтметър, че е 11.92V !

И забелязах, че показанията на БИОС (както и на програми затая цел, които съвпадат с показанията на БИОС) за 12-те волта зависят доста от напреженията, които ръчно задам на рамта и процесора. Може да е до БИОС и дъно, но при мен има тази зависимост (но пък 12-те волта винаги са в норма). Сигурно е БИОС-а, няма какво друго..

А иначе нормата е +- 5%, т.е. от около 11.4 до 12.6 волта, всичко извън тези граници е опасно.

(-) напреженията не се използват в новите дънни платки така че не се притеснявай

Споко , мисля 4е е от дъното ...предполагам 4е дава грешно инфо , защото ако беше 15в , досега да е изплякал минимум Харддиска ..но ти за всеки слу4ай го замери с мултицет , можа харда ти да е някакъв супер дуракоустой4ив :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...