Jump to content
BulForum.com

How to WinRAR

fon_tomov

Recommended Posts

Neznam dali tuk e nai-udachnoto misto za tozi tutorial, no resih v kraina smetka da go sloza tuk, a ne v DOCS zashtoto povecheto nachinaeshti useri, za koito e prednaznachen tozi tutorial, vaobshte ne vlizat v DOCS. Veroiatnostta da go vidiat i da se vazpolzvat ot nego e po-goliama ako temata e tuk.

Eto za kakvo tochno stava vapros, mozete da go vidite TUK. Nadiavam se da e polezen za niakogo.

Bravo -tva e got. samo edno ne mi haresva...

Tva za novite useri. Prav si, no kato postva6 tuka taka i niama da im pomogne6

da se orientirat koe kade e... Samo 6te ostanat s vpe4atlenieto 4e mogat na vsiakde da si

postvat kvo da e... za tva red niama da ima...

be dali sam prav ili ne sam - ne znam... moje da sam v gre6ka...

ama si mislia, 4e adminite niama samo da varviat sled zadnicite ni.

verno 4e tva im e zadaljenie, ama pisva. v kraina smetka, kak izglejda toia

forum zavisi i ot nas. Osobeno ot useri kato tebe s tolkova mnogo postove.

Takiva useri ako ne se pridarjat kam pravilata - kak o4akva6 novodo6lite

da ebavat pravilata?! Niama na4in...

Предполагам,4е при мен е проблема,ама от този туториал не мога да про4ета нищо.Появяват ми се някакви букви с 4ерти4ки и 4енгел4ета,които нямат нищо общо с кирилица.4етат се само думите,написани на английски(WinRar;Add to archive...)Някакви предложения как да го оправя това :confused

s kvo si napravil takiva hubavi screen-shot-ove

Ne ti triabva nishto specialno. Natiskash klavisha Print Screen (namira se v diasno ot F12) i tolkova. Snimkata na ekrana e napravena. Sled tova obache s podhodiashta programa triabva da gi obrabotish (ako se nalaga). Az lichno sam polzval Photoshop, no ima oste mnogo drugi programi, koito biha mogli da svarshat rabota.

Cialata procedura e slednata:

1. Natiskash Print Screen - vidimo nishto ne se promenia, no snimkata se zapazva v clip borda.

2. Otvariash si programata s koiato ste obrabotvash kartinkata.

3. Izbirash NEW ot FILE menu-to i sled tova PASTE.

Tova e. Pone az taka sam gi pravil. Sigurno ima oste 100 nachina. no tozi e dostatuchno prost i ne ti triabva nishto specialno.

Uspeh. :)

Ne ti triabva nishto specialno. Natiskash klavisha Print Screen (namira se v diasno ot F12) i tolkova. Snimkata na ekrana e napravena. Sled tova obache s podhodiashta programa triabva da gi obrabotish (ako se nalaga). Az lichno sam polzval Photoshop, no ima oste mnogo drugi programi, koito biha mogli da svarshat rabota.

Cialata procedura e slednata:

1. Natiskash Print Screen - vidimo nishto ne se promenia, no snimkata se zapazva v clip borda.

2. Otvariash si programata s koiato ste obrabotvash kartinkata.

3. Izbirash NEW ot FILE menu-to i sled tova PASTE.

Tova e. Pone az taka sam gi pravil. Sigurno ima oste 100 nachina. no tozi e dostatuchno prost i ne ti triabva nishto specialno.

Uspeh. :)

Znae6 li az dosega vse taka gi pravia ama mi se vijda mnogo premitiven tozi metod i si misleh 4e ve4e niama hora da rabotiat po tozi na4in.No iavno ima B)

Az te pitah ako ima6 niakakva programa za prehva6tane na ekrana ama kato niama zdrave da e :sayjin

6te si karame po stariat izpitan na4in ..niama kak :punk

• 2 weeks later...
Znae6 li az dosega vse taka gi pravia ama mi se vijda mnogo premitiven tozi metod i si misleh 4e ve4e niama hora da rabotiat po tozi na4in.No iavno ima

Az te pitah ako ima6 niakakva programa za prehva6tane na ekrana ama kato niama zdrave da e  :sayjin

6te si karame po stariat izpitan na4in ..niama kak :punk

ima takava programa razbira se - i to ne edna a sigurno 100....

Az li4no predpo4itam IrfanView - nai-dobria iamge viewer.. Ima opcia za snapshot - moje da ia nastroiva6 dali na celia ekran ili samo na prozoreca koito e nai-otgore, dali da ia ima mi6kata v snapshota ili da ia niama i t.n. i t.n.

Pusni search v warez.ru - 1000% ia ima. A ako iska6 si ia drapni ot saita na avtora, kato ne zabravi6 da si svali6 i vsi4kite pluggins za neia. adresa ako se ne laja e www.irfanview.com ....

• 1 year later...
Някой ще каже ли как да махна паролата на един .rar архив.Паролата я знам но искам да я махна.

Понеже архивът е бил криптиран с паролата ти, начинът да я махнеш е като разархивираш архива и го компресираш отново, без парола.

Понеже архивът е бил криптиран с паролата ти, начинът да я махнеш е като разархивираш архива и го компресираш отново, без парола.

10x

И аз си мислех тва да правя за по-бързо.Ама исках да попитам дали може и да се маха,но явно не може :)

EDIT

А и причината която ме спираше да го направя по тоя начин е че в архива има опасни файлчета и може да се омаже нещо :D

Някой може ли да ми каже програма за разархивиране на файлове над 4ГигаБайта!? Защото свалям си аз Тоса 2 и УинРар-а ми казва , след като е стигнал до към 60%-70% , че неможе да разархивира файлове по-големи от 4ГигаБайта!Помощ! :confused :blink: :(

Някой може ли да ми каже програма за разархивиране на файлове над 4ГигаБайта!? Защото свалям си аз Тоса 2 и УинРар-а ми казва , след като е стигнал до към 60%-70% , че неможе да разархивира файлове по-големи от 4ГигаБайта!Помощ! :confused  :blink:  :(

Цитат от хелпа:

The size of a RAR archive, as well as the size of any single file within a RAR archive, is limited to 8,589,934,591 GB  (9,223,372,036,854,775,807 bytes). Note that to create archives larger than 4 GB, you need to use NTFS, as older file systems do not support such large files.

И това е тествано, макар и не до теоретичния максимум.

Остава да кажеш с коя версия на WinRAR си, и какъв тип архив се опитваш да обработиш, както и дали имаш достатъчно свободно място на харда - архив от 5 ГБ например, декомпресиран може да изиска 10, 20, 30 ГБ допълнителни, в зависимост от степента на компресия.

Безполезно, мисля, е да казвам, че имаш нужда от много рам за компресията, макар да не е така за декомпресия. Също така не е нужно да питам дали си с NTFS.

Цитат от хелпа:

И това е тествано, макар и не до теоретичния максимум.

Остава да кажеш с коя версия на WinRAR си, и какъв тип архив се опитваш да обработиш, както и дали имаш достатъчно свободно място на харда - архив от 5 ГБ например, декомпресиран може да изиска 10, 20, 30 ГБ допълнителни, в зависимост от степента на компресия.

Безполезно, мисля, е да казвам, че имаш нужда от много рам за компресията, макар да не е така за декомпресия. Също така не е нужно да питам дали си с NTFS.

Ами имам свободни 44ГБ там където се опитвам да го екстрактна.

WinRAR е версия 4.2.0.Архива си е като на сички игри.NTFS си го свалих , но неможах да разбера как по-точно действа. Та .... все още се нуждая от помощ.

Ами имам свободни 44ГБ  там където се опитвам да го екстрактна.

WinRAR е версия 4.2.0.Архива си е като на сички игри.NTFS си го свалих , но неможах да  разбера как по-точно действа. Та .... все още се нуждая от помощ.

Приятелю, знаеш ли въобще какви ги говориш?! :wacko:

Първо WinRAR последната версия е 3.50, при това е бета, последната stable версия е 3.42.

Второ - NTFS не го сваляш/инсталираш и т.н. Това е файлова система, това което те питах, е дали файловата система където се опитваш да екстрактнеш и където ти е архива са тип NTFS, а не FAT32. Архивът е ясно че ще е на NTFS, предполага се, ако е по-голям от 4 ГБ.

Приятелю, знаеш ли въобще какви ги говориш?! :wacko:

Първо WinRAR последната версия е 3.50, при това е бета, последната stable версия е 3.42.

Второ - NTFS не го сваляш/инсталираш и т.н. Това е файлова система, това което те питах, е дали файловата система където се опитваш да екстрактнеш и където ти е архива са тип NTFS, а не FAT32. Архивът е ясно че ще е на NTFS, предполага се, ако е по-голям от 4 ГБ.

да да 3.42 аз се обърках :rolleyes: . Абе няма да играя Toca RaceDriver 2 и т'ва е.

Какъв е тоя рар архив от над 4 ГБ. :wacko: Кой изобщо е направил такова безмислено нещо. Защо не си го изтеглиш от гамез сайта, там поне е разделен на парчета. Ако пък говориш за ISO файла, който е вътре и е над 4 ГБ, ще ти трябва виртуално СД (Daemon tools).

Какъв е тоя рар архив от над 4 ГБ. :wacko: Кой изобщо е направил такова безмислено нещо. Защо не си го изтеглиш от гамез сайта, там поне е разделен на парчета. Ако пък говориш за ISO файла, който е вътре и е над 4 ГБ, ще ти трябва виртуално СД (Daemon tools).

абе той не може да го разархивира, защото явно не е на NTFS

Човече става въпрос за играта Toca Race Driver 2. Тегла я от gamez.co.jp.И както всички други игри я разархивирам!Само че ми писка! :bgrin: . Със ISO файлове мога да работа и имам програмите Daemon Tools i Ultra Iso.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...