zynth Posted June 24, 2005 Share Posted June 24, 2005 България е в черния музикален списък 24 Юни 2005 Организацията, представяща глобалната музикална индустрия съобщи, че миналата година индустрията в световен мащаб е загубила близо пет милиарда долара заради незаконното копиране на компактдискове. Международната федерация на фонографските индустрии обяви, че един от всеки три продавани компактдиска в света е пиратски. Предполага се, че незаконните копия съставляват около 80% от музикалния пазар в Китай, а страната е един от най-големите нарушители. Федерацията обвинява десет страни, че не правят достатъчно за справяне с проблема. Това са Бразилия, Китай, Индия, Индонезия, Мексико, Пакистан, Парагвай, Русия, Испания и Украйна. Организацията посочва и четири държави - България, Канада, Корея и Тайван, където пиратстването на музика - физическо и чрез интернет - е специален фокус за международната музикална индустрия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
melo_girl Posted June 24, 2005 Share Posted June 24, 2005 HAHA! И винаги ще бъде! Кой нормален ще си купи диск за 28 лв. - оригинален де! Ако беше до 15 - ок, обаче тва другото си е грабеж! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted June 24, 2005 Share Posted June 24, 2005 HAHA! И винаги ще бъде! Кой нормален ще си купи диск за 28 лв. - оригинален де! Ако беше до 15 - ок, обаче тва другото си е грабеж! <{POST_SNAPBACK}> И за 15 да беше...аз за дискове повече от 5 лв не давам! А това ще го има още дълго време.Видяхте НСБОП спряха фрий сървърите,ама пак си теглим с пъна пара. Лошото е че винаги България се прочува с лошо.Много рядко на добро,а имаме толкова много неща да покажем на света. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted June 24, 2005 Author Share Posted June 24, 2005 ами аз ама като ми дигнат заплатата десет пъти Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 24, 2005 Share Posted June 24, 2005 Спряли те, ако ходите към София минете през Славейков, там си личи какво са спряли. И какво като сме в черния списък, да си вържем черно ли ? И това с черния списък беше само предтекст да се проведе акцията, а истинската причина е нечии интересни, сетете се чии Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sempliok Posted June 25, 2005 Share Posted June 25, 2005 Докато нямаме пари така ще е ! Аз ако имах кинти само оригинални дискове щях да си поръчвам. Все пак друго си е дискчето с кутиика , перфектно качество на звука , обложка, текстове,снимки ала бала . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted June 25, 2005 Share Posted June 25, 2005 Докато нямаме пари така ще е !Аз ако имах кинти само оригинални дискове щях да си поръчвам. Все пак друго си е дискчето с кутиика , перфектно качество на звука , обложка, текстове,снимки ала бала . <{POST_SNAPBACK}> Така е, ама да дам 14-15 лева като мога да си го изтегля безплатно... няма смисъл Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 25, 2005 Share Posted June 25, 2005 Черен, бял , индокитайски на кой му пука в кой списък сме , важното е че има от къде да се тегли Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 25, 2005 Share Posted June 25, 2005 Обещавам зимата да продължа да се обличам в черно, щом сме в черния списък. Освен това, обещавам от днес нататък, да си го държа в десния крачол в знак на съпричастност към компаниите производители. Ако не спре пиратското разпространение заплашвам, че ще спра да мастурбирам! Също така обещавам всички реки да станат от ракия, езерата - от водка, а морето - от Бира...изстудена. Обещавам по крайморските дървета да растат пържени картофи и пържена цаца, а по планинските - шопски салати! Гласувайте за мен! Петър Стоянов - No169 от интегралната бюлетина! П.П. Наистина се казвам така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted June 25, 2005 Share Posted June 25, 2005 Така е, ама да дам 14-15 лева като мога да си го изтегля безплатно... няма смисъл <{POST_SNAPBACK}> Българина няма да се научи да си плаща за музика. Постави се на мястото на музикантите, на издателите, или изобщо на някой от пътя, по който диста стига до теб, и ще откриеш смисъла. Но няма да можеш и това да направиш... ...докато нямали пари... Глупости! Оправдания! 90% от вас няма да си ги купят дори и да имат пари, въпрос на мислене... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SomeoneElse Posted June 25, 2005 Share Posted June 25, 2005 Чакайте, чакайте Не че искам да злословя, ама темата ужасно ми прилича на разните му там теми, кото бяха отворени (и в последствие затворени) след спирането на Уарез-а и т.н., в които усилено се спореше "що е то лицензирана музика/софтуер/филми и има ли то почва у нас" Караман ви каза, САЩ и Канада и те са там, и те са от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ, кво сте тръгнали да се притеснявате за нас... Друг е въпроса че американците винаги са "най" и все са прави и на тях никой не може да им каже нищо, но не е тук мястото. И навсякъде е така. И кво кат сме в черния, бозавия или какъвто искате си го наречете списък? Да не дойде чичко полицай да ми прави обиск на къщата да види колко от музиката ми е лицензирана? Имам 5 оригинални касети, всичко друго ми е на харда (включително и софтуер). Харда потъва под дюшемето за 15 секунди, обяснение - на поправка е. Ай да ме хванат де... Ша ма хванат ама за нещо друго... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted June 25, 2005 Share Posted June 25, 2005 Българина няма да се научи да си плаща за музика. Постави се на мястото на музикантите, на издателите, или изобщо на някой от пътя, по който диста стига до теб, и ще откриеш смисъла. Но няма да можеш и това да направиш......докато нямали пари... Глупости! Оправдания! 90% от вас няма да си ги купят дори и да имат пари, въпрос на мислене... <{POST_SNAPBACK}> Ако имах толкова излишни пари, щях да си купя, но сега излишни пари нямам и 14-15 лева ми се струват мнго за един диск с музика. Ти колко оригинални диска си си купил? Едва ли слушаш само такива Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted June 26, 2005 Share Posted June 26, 2005 е не моа разбера кво ви пука в кой списък сме... голямо чудо ... а относно музиканти и прозиводителни верно кофти за тях но пък те да си вземат мерки като имат проблеми... не съм им аз виновен че има пиратска индустрия и разбирасе че никога няма да си купя цд за колкото и пари да е ако мога да си изтегля музиката от и-нет без пари!!! пари за глупости не давам !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raging Fire Posted June 26, 2005 Share Posted June 26, 2005 V tozi slu4ei podpisa mi ozna4ava dosta..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted June 26, 2005 Share Posted June 26, 2005 Във времето , в което живеем много пари за музика не отделяме. Това е така, защото ако имаме малко повече излишни пари , едва ли някой ще си купи диск с музика за 15 лева ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted June 26, 2005 Share Posted June 26, 2005 пари за глупости не давам !!! <{POST_SNAPBACK}> Щом за теб музиката е глупост, защо изобщо се занимаваш да си теглиш "глупости" от нета? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raging Fire Posted June 26, 2005 Share Posted June 26, 2005 Щом за теб музиката е глупост, защо изобщо се занимаваш да си теглиш "глупости" от нета? <{POST_SNAPBACK}> Shtoto sa bezpari Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Щом за теб музиката е глупост, защо изобщо се занимаваш да си теглиш "глупости" от нета? <{POST_SNAPBACK}> нещо не си схванал май казах че да дам 15лв. за 1 диск е глупост като мога да си го изтегля от и-нет за без пари демек цд-то с музика е глупост няма за какво да давам пари за ГЛУПОСТИ като мога да си сваля музиката от и-нет за 0,00лв. и да оточня : 1цд - 15лв = глупост за мен така стоят нещата ако имам излишни пари никога не бих ги дал за цд !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Postal Dude Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 e nachi ko na vas vi e kef da slushate nekvi vashlivi mp3 vmesto s kef da si pusnete nekoe originalno cd e basi naroda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 нещо не си схванал майказах че да дам 15лв. за 1 диск е глупост като мога да си го изтегля от и-нет за без пари демек цд-то с музика е глупост няма за какво да давам пари за ГЛУПОСТИ като мога да си сваля музиката от и-нет за 0,00лв. и да оточня : 1цд - 15лв = глупост за мен така стоят нещата ако имам излишни пари никога не бих ги дал за цд !!! <{POST_SNAPBACK}> Значи изпълнителите, които слушаш, свирят/пеят на аванта за да ти е яко на тебе, а дисковете са само за баламите. Добре че не си музикант... с тая твоя логика... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 e nachi ko na vas vi e kef da slushate nekvi vashlivi mp3 vmesto s kef da si pusnete nekoe originalno cd e basi naroda... <{POST_SNAPBACK}> Aми ако те бият кинтите през гъза, нормално е да ти е кеф да слушаш само оригинални. Аз не съм от запалените меломани, но ако имам 3000 мп3 , да приемем, че това са около 300 цд-та на средна цена около 10 лева, може сам да си направиш сметката какво се получава, това ти е една що годе нормална кола. А какво да кажат меломаните. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 e nachi ko na vas vi e kef da slushate nekvi vashlivi mp3 vmesto s kef da si pusnete nekoe originalno cd e basi naroda... <{POST_SNAPBACK}> Да не би да искаш да кажеш, че има разлика в качеството между оригиналните и пиратските дискове? А това за MP3 също не я вярно, защото повечето са със супер качество. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 На мен една от мечтите ми е да си легализирам цялата музика (около 12 000 песни в момента), защото уважавам хората, които я правят и защото знам, че те не са от онези които плуват в пари. Добрите музиканти заслужават нашата подкрепа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 Да не би да искаш да кажеш, че има разлика в качеството между оригиналните и пиратските дискове? А това за MP3 също не я вярно, защото повечето са със супер качество. <{POST_SNAPBACK}> разлика между мп3 дори 320 Кбит и audio CD има от тук до небето, нещо като DivX филмите и тези на DVD. Единствено няма разлика в оригиналните и пиратските игри, защото там е 1:1 и ако е кракната както трябва е абсолютно еднакво Link to comment Share on other sites More sharing options...
Postal Dude Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 На мен една от мечтите ми е да си легализирам цялата музика (около 12 000 песни в момента), защото уважавам хората, които я правят и защото знам, че те не са от онези които плуват в пари. Добрите музиканти заслужават нашата подкрепа <{POST_SNAPBACK}> Napulno sam saglasen s teb.Aggressiv ne me biqt parite prez guzo no spestqvam i ot gluposti i za mesec 2 cd-ta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.