Jump to content
BulForum.com

Нов видеозвяр от NVIDIA

Recommended Posts

Вижте какво излезна тук тези дни от NVIDIA, Ge Force 7800GTX като гледам май на това нещо безумно тъпия Battlefield 2 ще върви според тестовете от сайта. Можете да споделите вашите впечатления.

g70.jpgКартата я има на цена 599$

при положение че 6800 УЛтра е 670$

Ще чакаме някой по-долен модел пък ще клокваме ,модваме :)

Вижте само какво превъзхоство има пред останалите в теста колкото и да е субективно, и можело 256bit 256MB RAM да и дойде къса :D :D Ако играеш на тази резолюция :punk :punk

Цитат:

Memory usage at 2048x1536 with 32bit color and z-buffer runs a solid 144MB for double buffered rendering with 4x AA. This makes a 256MB card a prerequisite for this setup, but depending on the textures, render targets and other local memory usage, 256MB may be a little short.

EDIT: Тва май ще си струва парите.

Вижте само какво превъзхоство има пред останалите в теста колкото и да е субективно, и можело 256bit 256MB RAM да и дойде къса :D  :D Ако играеш на тази резолюция :punk  :punk

Цитат:

Memory usage at 2048x1536 with 32bit color and z-buffer runs a solid 144MB for double buffered rendering with 4x AA. This makes a 256MB card a prerequisite for this setup, but depending on the textures, render targets and other local memory usage, 256MB may be a little short.

Нищо над 200$ не си струва парите в тая сфера. освен ако не ти трябва професионално. това е просто профукване на пари за които можеш да си купиш къде къде по-полезни неща.

Ами... За NVIDIA GeForce 6800 мога да кажа от личен опит -  :punk

Какво можеш да кажеш от личен опит???? То и ние можем да кажем доста неща, без личен опит.

Ммм и аз мога да кажа имал съм и 6800ултра и х800про@хт

само картина си личи

дано при 7800 оправят качеството

Backbone тва колко ли ток ще гълта.

А за картината аз леко се опитах в тази тема да обясна за картината и си мисля че при ATI качеството с Antialiasing все още е по добре.

Backbone тва колко ли ток ще гълта.

А за картината аз леко се опитах в тази тема да обясна за картината и си мисля че при ATI качеството с Antialiasing все още е по добре.

То е 90нм така че няма да гълта много .При моита ситема и 6800 Ултра на честоти 440/1260 фортрон 460В-клякаше а тази ще е по-малко.Иначе дано си оправят качеството ,че докъто излезе Р520 БФ2 може да остарее

Какво можеш да кажеш от личен опит???? То и ние можем да кажем доста неща, без личен опит.

виж по-добре поста...

hint - иконката/smilie/онова мърдащото/както искаш му казвай

а и какво против BF2 имате ? Зверски изисквания и не може да върви на РС-тата ви ?

виж по-добре поста...

hint - иконката/smilie/онова мърдащото/както искаш му казвай

а и какво против BF2 имате ? Зверски изисквания и не може да върви на РС-тата ви ?

Аха ясно. вече и на иконки минахме.

моя грешка.

Вижте само какво превъзхоство има пред останалите в теста колкото и да е субективно, и можело 256bit 256MB RAM да и дойде къса :D  :D Ако играеш на тази резолюция :punk  :punk

Цитат:

Картата е супер, но не си заслужава парите. Още повече ако ще я купуваш, за да играеш на игри. Виж след година-две като дойде на нормална цена ще се замислим :P

Нищо над 200$ не си струва парите в тая сфера. освен ако не ти трябва професионално. това е просто профукване на пари за които можеш да си купиш къде къде по-полезни неща.

Тук никак не си прав. Всеки сам решава какво да си прави парите, не е хубаво да се правят такива генерални заключения. Аз също не бих ги дал, защото го израснах, но преди две години примерно щях да го направя. Мания.

А одеве някъде гледах за 200в топлоотделяне ;) А картата е с такава цена, но пак ще има недостатъчно бройки и ще скочи. Винаги става така.

• 1 month later...

gledam che e izleznala i

7800 GT PCI-E

tq kvi kinti shte struva i imali li e veche v BG

i imali nqkakvi novini za po novi modeli na NVIDIA ot

i ako nqma vse oshte gore dolu sled kolko vreme shte ima

5-6 mesesa li ?

Тъй като виждам, че картата има 2 DVI изхода, в главата ми се поражда въпроса има ли някаква разлика в това дали картината "пристига" в монитора през този DVI или през обикновения кабел (нз как му е абривиатурата). Всъщност то си е същия кабел де, но минава през някакъв преходник...та...има ли разлика осезаема аджеба или не? Вие какво използвате?

Backbone, в един от линковете пише, че картата е с 110 nm, ти каза, че е с 90. Кое е вярното всъщност или става въпрос за различни модификации и двете са верни?

Тъй като виждам, че картата има 2 DVI изхода, в главата ми се поражда въпроса има ли някаква разлика в това дали картината "пристига" в монитора през този DVI или през обикновения кабел (нз как му е абривиатурата). Всъщност то си е същия кабел де, но минава през някакъв преходник...та...има ли разлика осезаема аджеба или не? Вие какво използвате?

Backbone,  в един от линковете пише, че картата е с 110 nm, ти каза, че е с 90. Кое е вярното всъщност или става въпрос за различни модификации и двете са верни?

Питаш специално за тази карта или по принцип за разликата м/у качеството на цифровия и аналоговия изход?

Backbone,  в един от линковете пише, че картата е с 110 nm, ти каза, че е с 90. Кое е вярното всъщност или става въпрос за различни модификации и двете са верни?

Не чети кво пише в линковете картата е по 90нм технология.Представиси ако беше по 110 нм технология и тези 50млн транзистора повече,как щеше да пече сравнение с 6800 Ултра а сега е дори доста по-студена и ползва едно слотово охлаждане.Между другото картата я има в БГ вече.

Kaртата е "чук" ама и цената и също.Не знам дали е за маняци или за паралии!!! Но нека все пак да изчакама отговора от АTi :D.

ATI Рулира ....

П.С Някой може ли да намери (мисля че беше графика) цена/VGA/Производителност !!!Видях някаде ама сега немога да я открия пак.

Kaртата е "чук" ама и цената и също.Не знам дали е за маняци или за паралии!!! Но нека все пак да изчакама отговора от АTi :D.

ATI Рулира ....

П.С Някой може ли да намери (мисля че беше графика) цена/VGA/Производителност !!!Видях някаде ама сега немога да я открия пак.

Цената и сравнение с 6800 Ултра като излезна и сега е доста по-поносима.Иначе цена производителност май има www.anandtech.com

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...