NEFARIOUS Posted December 29, 2005 Share Posted December 29, 2005 На Руски една смотла ме гледаше снизходително докато ми обясняваше, че телефона ми нямал радио тунер (Айде бе, как не съм се усетил) и нямало подобно нещо. Искаше ми се да я тресна по тиквата, ама се изнизах тихо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 4, 2006 Share Posted May 4, 2006 Скоро попаднах на една технология, за която не бях чувал (не се интересувам все пак от всичко). Става дума за Bass Vibration. Basically това е втора мембрана в слушалката, обикновено 30 мм-ова, която се активира при ниски честоти (под и до 200 Хц) и добавя ефект на чувство, че все едно слушаш колони, т.е. вибрират и правели бас-а дълбок и доста як.. Захранването за мембраните идва или от USB, или от две ААА батерии. Струва ми се доста яко и смятам да си взема такива, какъв ли ще е бас-а.. Имате ли впечатления, в Технополис видях едни такива за около 50 лв, и малко ми оставаше да ги взема, но тогава все пак купувах друг тип слушалки, та тия ги оставих за друг път Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 4, 2006 Share Posted May 4, 2006 Скоро попаднах на една технология, за която не бях чувал (не се интересувам все пак от всичко).Става дума за Bass Vibration. Basically това е втора мембрана в слушалката, обикновено 30 мм-ова, която се активира при ниски честоти (под и до 200 Хц) и добавя ефект на чувство, че все едно слушаш колони, т.е. вибрират и правели бас-а дълбок и доста як.. Захранването за мембраните идва или от USB, или от две ААА батерии. Струва ми се доста яко и смятам да си взема такива, какъв ли ще е бас-а.. Имате ли впечатления, в Технополис видях едни такива за около 50 лв, и малко ми оставаше да ги взема, но тогава все пак купувах друг тип слушалки, та тия ги оставих за друг път Понеже нямам впечатления от това, за което говориш....така както го обясняваш ми прилича на....имаше едно време едни озвучителни боксове с втора, пасивна мембрана, която действаше във фаза с основната (активната) и така подобряваше баса и динамиката. В този случай щом имаме външно захранване, би трябвало да се изчислява фазата (което не е трудно). Тъй като от време на време си "сверявам часовника" с последните hi-end модели, не съм забелязал някои с въпросната Bass Vibration технология. Един или два пъти мернах някакъв модел (май нещо от рода ххх6000), но то беше основно за геймъри. А и USB-то, за което споменаваш ме навежда на мисълта, че ще е нещо специализирано за компютри (в частност гейминг). И малко офтопик....като спомена за вибрации на слушалки, доста отдавна имах едни SONY DR-S4, които всъщност си бяха стандартни малки широколентови говорители по 1 ват. При достатъчна тяга имаха невъобразим дълбок саунд, съчетан с такива вибрации, че главата ти подскачаше на всеки удар от бас касата. И тъй като въпреки това, звукът оставаше чист....веднъж прекалих с опияняването от децибелите и .... Скоро бях метнал мерака на един друг модел на SONY - MDRV700DJ - те пък са по 3 вата на канал, ама понеже вече имам няколко други модела, а и цената ми се стори малко височка, та се разминах с тях... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted May 6, 2006 Share Posted May 6, 2006 Аз пък за 21 кинта си зех PHILIPS SBC HP200 от Техномаркет-а на четвърти километър.Свирят си достатъчно силно и качеството е задоволително, поне за мен И са доста удобни като си нагласите дунапренчетата Топлят през зимата ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 6, 2006 Share Posted May 6, 2006 Аз пък за 21 кинта си зех PHILIPS SBC HP200 от Техномаркет-а на четвърти километър.Свирят си достатъчно силно и качеството е задоволително, поне за мен И са доста удобни като си нагласите дунапренчетата Топлят през зимата ... Що се отнася за Филипс-ите....ще поместя част от един мой пост в подобна тема в един друг форум, специализиран за музиканти, където някой питаше за качествата на евтините модели на Филипс, без да цитирам останалото за което всъщност вървеше темата....само малко ще го редактирам от 'специализирани' термини : ....на долната снимка съм сложил по един екземпляр от филипсите (снимах ги с телефон без светкавица и не знам защо снимката е такава жълта ) Отдясно наляво: - SBC HP140 - тези са най-зле...но са и най-евтини, затова са предпочитания избор по компютърните зали. Звучат кухо и неестествено. Къс кабел. - SBC 3386 - това е малко по-стар модел (не знам дали сега се продава изобщо) - по звук малко наподобяват първите....с малко повече високи, но отново нереалистично и кухо. Нормално дълъг кабел. Освен това горните 2 модела имат ужасно неприятното (не знам какво си) покритие на възглавничките, което точно след година ползване се олюпва и почва да пада на парцали. - SBC HP200 - тези зучат малко по-добре от горните и внасят известна доза "реализъм" (ако изобщо може да се нарече така), но определено свирят по-меко. При засилен бас е възможно да изкривят в тази област. Доста къс кабел. - SBC HP250 - по данни и звучене напълно припокриват горните, а и разликата в дизайна им е, че са бели и имат регулатор на силата на звука. Освен това кабелът им е достатъчно дълъг (май около 5 метра), така че от всичките 4 модела са за предпочитане, а и цената им е само с някой лев в повече от HP200. Последните 2 модела са по-удобни за продължително ползване от първите два, а и покритието на възглавничките е на текстилна основа. За домашна употреба всеки един от горните модели върши работа и освен това са ужасно евтини. Да не забравяме че чифт качествени слушалки за хора с повече претенции относно звук, обикновено струват трицифрени суми в $$$. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted May 6, 2006 Share Posted May 6, 2006 Аз имам Philips SBC HP250 и мога да кажа , че съм прекалено доволен от тях. Звукът е убииствен. Повече от това не ти трябва Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Аз имам Philips SBC HP250 и мога да кажа , че съм прекалено доволен от тях. Звукът е убииствен. Повече от това не ти трябва Да, определено изглеждат добре, и ако не си харесам нещо с Bass Vibration, ще се замисля да си взема такива, щом мислиш, че звукът е убийствен.. Макар че едва ли ще ми дадат да ги чуя на място. Едно нещо което не ми харесва в тоя модел, е че и двете слушалки (за двете уши) са свързани с кабел. Това винаги ме е дразнело, по-добре е кабела да влиза само в лявата слушалка. Именно заради това май няма да са SBC HP250. А и са прекалено евтини, само 25 лв. Все пак мисля да си взема ония, бяха някаква непозната за мен марка, за около 50 лв, с Bass Vibration + микрофон, по размера им мисля че ще свирят силно, може да рискувам.. Midex, прав си, слушалките явно са помислени и за компютър, но освен това щом имат и захранване с батерийки, стават и за off-road . USB-то е улеснение, като несвършваем източник на енергия, и като се замисля днес повечето хора като че ли слушат предимно от компютър, наличието на USB захранка е оправдано.. Като четох ревюта разни, там имаше две категории тестове - Gaming / Music. Т.е. да, гейминга е другото основно поприще на слушалките, там в някои случаи bass vibration-a бил убийствено подобрение на преживяването от играта. Скоро мисля да си взема такива, ще потърся някой по-добър модел, и ще пиша впечатления тук като ги имам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 .... по размера им мисля че ще свирят силно, може да рискувам.. Не се лъжи по външния размер на слушалките....попадал съм на много големи слушалки, които са 'свирели' 3 пъти по-тихо (и 2 пъти по-зле) от други, които бяха двойно по-малки по размер...по-скоро виж данните (макар, че някои производители не поместват коректни данни за слушалките си... ). Минимумът приемлива мощност за слушалки, която съм установил е по 500 миливата на канал (такива са Филипсите по-горе), но всъщност от 2 Х 1 ват (и нагоре) започва истината. Тук не става дума да си правиш дискотека със слушалките, а говорим за изкривяванията и поради това едните и другите звучат коренно различно на средните нива, на които човек обикновено си слуша музика. Разбира се има и някои изключения - имам един чифт Панасоник, които са само 100 миливата на канал, но при ниски стойности на усилване звучат в пъти по-добре от всеки модел на Филипсите по-горе. Да не забравяме все пак друго важно нещо - омажът трябва да пасва максимално за там откъдето се взима сигналът. Така че по някой път става парадокс, че по-скъпи слушалки с неподходящ омаж относно звукоизточника 'свирят' по-зле от други по-евтини, на които съпротивлението им е ОК към усилването...айде стига толкова, че май се отклонихме от темата... Едит: Още едно доказателство за несъвпадението между външен вид и свирене. Разбрах, че наскоро си си взел SONY MDR-XD100 за 30 лв. от METRO и не си очарован от баса им, въпреки че на външен вид доста са ги докарали. Напълно те подкрепям, защото и от тях имам един чифт. Може да се каже, че HP200/250 от Филипс-ите дори ги превъзхождат в някои отношения, а и този ват и половина, който им дават не им личи много. За съжаление ако човек иска да се кефи максимално, трябва да отдел доста повече от 30 лв., а ако "кефенето" може да е със забележка и отчасти - поне 60-70 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Midex, че то темата е точно такава де - за препоръчване на слушалки, и всяка информация от запознат с тази материя, е добре дошла. Колкото за размера, разбира се че не е единственото което гледам аз лично, преди години бях купил едни големи слушалки с навит като на телефон кабел, които бяха повече от отвратителни! Просто уникално гадни, кух и неестествен звук (32 ома), нямам думи. Тия за които говоря, гледах че пишеше нещо над 1100 mW, ама не видях точно за канал или за двете ставаше дума, не разбирам много, но има и чувствителност и други параметтри. Скоро си взех Philips SBC-HS520 (24 ома) за дискмена, свирят доста качествено за моите претенции, чувствителност 106 dB, максимална входна мощност 100 mW, все пак са за дискмен, и за мен свирят много добре и силно. Може да споделиш нещо и за тази х-ка , а и за други, за които да гледаме по слушалките, имаше някъде нещо и за dB/W или нещо такова, не се смей , или някакви други харктеристики, ако ги пише на кутиите де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Не знам колко толкова му е късото на два метра, ама един удължител 5 метра е 3 кинта Аз бих предпочел два метра кабел, отколкото да си пълна джобовете, докато съм навънка, с тонове жици. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Не знам колко толкова му е късото на два метра, ама един удължител 5 метра е 3 кинта Аз бих предпочел два метра кабел, отколкото да си пълна джобовете, докато съм навънка, с тонове жици. Каква е връзката на това . Иначе по повод мнението ти - аз имам отделни слушалки за вкъщи (компа), и за навън (ххх-плеъри). Тия за компа искам да са поне 3 метра (сегашните ми са толкова), защото компа е на 1 метър от мен, а жицата докато отиде зад компа, а и малко свобода, 3 м е тамън за мен, но не и по-малко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Каква е връзката на това . Връзката е с предпоследния пост на Midex и описанията на слушалките по модели, дето ги е копирал.И тва, че 2 метра било много късо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Купих си преди няколко месеца от Техномаркет слушалки PIONEER SE-M380.Имат корекция на басите.Много съм доволен.Цената беше към 70 лв. В Метрото няма качествени слушалки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shtaiga Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 a moje li da preporachate na men slushalki tip tapi ot 5 do 20 leva a i ako niakoi ot foruma prodava da pishe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 7, 2006 Share Posted May 7, 2006 Връзката е с предпоследния пост на Midex и описанията на слушалките по модели, дето ги е копирал.И тва, че 2 метра било много късо Постът и снимката са copy/paste от друг форум в който за хората там 3 метра кабел все още е късо. А и ме съмнява да тръгнеш с някои от тези Филипс-и по улиците - за това си има тапи, леки открити и т.н....и то винаги с двойно по-тънки и леки кабелчета. @tedy, сега съм доста зает, но като ми остане време ще понапиша малко и за другите параметри, които фигурират в спецификациите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted January 21, 2007 Share Posted January 21, 2007 Ще ми препоръчате ли слушалки (от мъничките) от порядъка на 15-20 лв? Откакто ми се прецакаха фабричните на CD плеъра ме гони някакъв хроничен проблем с тия слушалки и вече се побърквам... Условието е само да имат свястни честотни характеристики....все пак слушам метъл и не искам да звучи като ВЕФ от пещера... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaDn3sZ Posted January 22, 2007 Share Posted January 22, 2007 Един приятел е с тези слушалки Icemat (попринцип се води гейминг марка ) и казва че е доволен от тях (60лв струват ) : Аз на мойта Мп3-ка съм със Philips nike HJ055 и съм много доволен звукът е силен и много добър: Link to comment Share on other sites More sharing options...
S.†.a.l.k.e.r.™ Posted January 22, 2007 Share Posted January 22, 2007 Аз бих препоръчал ако ще са слушалки да са Pioneer! Pioneer SE-M380 стерео слушалки Средна цена: 60.50 лв. Предложения: Technopolis цена: 59.00 лв. (с ДДС) GET.BG цена: 62.00 лв. (с ДДС) Описание Честотна характеристика: 15Hz - 22 kHz Съпротивление: 32 W Чувствителност: 105 dB Максимална изходна мощност: 1 500 mW Мини жак (позлатен) Дължина на кабела: 3.5 м (OFC) Тегло: 205 гр А ако решиш нещо по хубаво пробвай това но е малко по скъпо! SE-M380 $49.00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted January 22, 2007 Share Posted January 22, 2007 Е, толкова пари за слушалки не ми се дават, освен това ми трябват от тия дето се бутат в ушите....доста е неприлично да нахлузя такива басамаци по време на час Колкото до Pioneer.....предишните ми бяха такива, мисля че почти 30лв дадох за тях и сдадоха багажа на 5ия ден. Не вярвам да е от мен, защото тези преди тях ми бяха на повече от 5 години... Link to comment Share on other sites More sharing options...
S.†.a.l.k.e.r.™ Posted January 22, 2007 Share Posted January 22, 2007 Аз лично ползвам Pioneer от 3 години и съм ацки доволен незнам от каде си ги купил твойте на аз ползвам тези но струват 70лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 22, 2007 Share Posted January 22, 2007 щом не ти се дават много кинти за слушалки си вземи philips hp250, аз съм с такива и съм много доволен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 22, 2007 Share Posted January 22, 2007 щом не ти се дават много кинти за слушалки си вземи philips hp250, аз съм с такива и съм много доволен Защо четеш само началото на изречението? Човекът казва: Е, толкова пари за слушалки не ми се дават, освен това ми трябват от тия дето се бутат в ушите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted January 22, 2007 Share Posted January 22, 2007 ми гледам в горния пост са му дали от големите и си помислих, че само кинтите му идват вповечко Link to comment Share on other sites More sharing options...
charovni Posted January 23, 2007 Share Posted January 23, 2007 Триметровия кабел е много важен. Дава свобода. Направо се родих след като си взех от онези Филипси с дълъг кабел (като на жълтата снимка на предишната страница). Препоръчвам ги на всички като баланс цена-качество. Текстилът и кожата не са мръднали, а и като звук са бомба. Ч.А. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.