D-Simon Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 Optical Illusions Тест за координация между ръцете и зрението Тест за цветоусещането Enjoy <{POST_SNAPBACK}> Tiq sa super zaribeni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 22, 2005 Author Share Posted June 22, 2005 men li4no tova me razbi i o6te ne moa mnogo to4no da si go obqsna kak stavavsa6tnost to4kite sa 4-ri ama kato sam go editval sam go napisal gre6no nqma zna4enie to ne pre4i prosto se vgledaite v 4-te to4ki po sredata <{POST_SNAPBACK}> Изключително елементарно. Когато един образ ти се запечата на ретината след продължително взиране - като затвориш очи го виждаш като негатив. А сега тази картинка я save-ни на компютъра си и със някаква графична програма (ACDsee 3.x има функция enhance) преобразувай картинката в негатив и ще видиш как става това. А картинката, която дадох аз - принципа (предполагам) е следния, вероятно периферното зрение има някакво ограничение на образи, които може да обработи - по този начин, когато се концентрираш достатъчно, периферното зрение отслабва, при което сините точки стават единственото, което можеш да видиш с периферното си зрение. Когато загубиш малко концентрация - точката се появява. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 А т'ва е лудница. Супер зарибено. Обаче гадното е , че много бързо изчезват и като ги видя , че ги няма , все искам да погледна по-нагоре Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 верно изчезнаха ... яко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted June 27, 2005 Share Posted June 27, 2005 <{POST_SNAPBACK}> Hi jesus! Това пък е един от най-старите оптимчески трикове ама е як. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 И тва ся на кои трябва да прилича???На мене на Дарт Веидър ми мяза??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 men li4no tova me razbi i o6te ne moa mnogo to4no da si go obqsna kak stavavsa6tnost to4kite sa 4-ri ama kato sam go editval sam go napisal gre6no nqma zna4enie to ne pre4i prosto se vgledaite v 4-te to4ki po sredata <{POST_SNAPBACK}> С това ме връщате в младините ми . Когато бях в четвърти клас, едно листче с въпросната картинка се разкарваше из цялото даскало и се копираше наръка върху прозореца. Ех споменииии Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted June 28, 2005 Share Posted June 28, 2005 men li4no tova me razbi i o6te ne moa mnogo to4no da si go obqsna kak stavavsa6tnost to4kite sa 4-ri ama kato sam go editval sam go napisal gre6no nqma zna4enie to ne pre4i prosto se vgledaite v 4-te to4ki po sredata <{POST_SNAPBACK}> Хах . Супер лудница, само че е старичко . Това го знам от около 6 месеца , имаше го в датата . И също така The`ScorpioN е прав, защото това се получава не много трудно . Трябва само да "запечаташ" в съзнанието си някакъв образ , както се получава с ефекта негатив Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Би трябвало да се види на стената това: т.е. Исус Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 OOH MY GOD! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Тук <{POST_SNAPBACK}> Линка е объркан - оправи си го. Обаче третото наистина е много невероятно Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Линка е объркан - оправи си го. Обаче третото наистина е много невероятно При мен линка се отваря нормално. Третото наистина е доста странно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 При мен линка се отваря нормално. Третото наистина е доста странно. <{POST_SNAPBACK}> Ето какъв адрес опитва да отвори: http://%5Bhttp//www.echalk.co.uk/amusements/OpticalIllusions/colourPerception/colourPerception.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Пробвах го и под Firefox и под IE отново и всичко си е наред. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Прав е човека. В поста си написал : [url=http://%5bhttp://www.echalk.co.uk/amusements/OpticalIllusions/colourPerception/colourPerception.html] (Огледай се в началото. Подсказка http://%5bhttp)И на мен ми го отваря, обаче след като се намеся. Иначе наистина и на мен третата най-много ми хареса. Все още се чудя как е възможно това. А бе както и да е. Ето правилния линк. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Много са яки и трите ситуации , обаче аз най много се кефя на първата - гледаш 2 квадрата с различен цвят и след малко като провериш , излиза че са с един и същ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SnoopDogg Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 men li4no tova me razbi i o6te ne moa mnogo to4no da si go obqsna kak stavavsa6tnost to4kite sa 4-ri ama kato sam go editval sam go napisal gre6no nqma zna4enie to ne pre4i prosto se vgledaite v 4-te to4ki po sredata <{POST_SNAPBACK}> Тва е супер яко.Някои има ли идея как се постига? Link to comment Share on other sites More sharing options...
noxious Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 вече е обяснено еле 3тото е много лудо наистина много добро попадение Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted July 22, 2005 Share Posted July 22, 2005 Тва е супер яко.Някои има ли идея как се постига?<{POST_SNAPBACK}> Еми то си е написано, ама кой да види Изключително елементарно. Когато един образ ти се запечата на ретината след продължително взиране - като затвориш очи го виждаш като негатив. А сега тази картинка я save-ни на компютъра си и със някаква графична програма (ACDsee 3.x има функция enhance) преобразувай картинката в негатив и ще видиш как става това. А картинката, която дадох аз - принципа (предполагам) е следния, вероятно периферното зрение има някакво ограничение на образи, които може да обработи - по този начин, когато се концентрираш достатъчно, периферното зрение отслабва, при което сините точки стават единственото, което можеш да видиш с периферното си зрение. Когато загубиш малко концентрация - точката се появява. <{POST_SNAPBACK}> Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 24, 2005 Share Posted July 24, 2005 Ето една страница с още 50 оптически феномени. на всеки е написано какво да се прави, какво да се наблюдава и как се получава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LPFC Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 тук тук тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoian88 Posted July 31, 2005 Share Posted July 31, 2005 qko e Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted August 3, 2005 Share Posted August 3, 2005 извинете Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.