Jump to content
BulForum.com

Как да си настроя интернета на KNOPPIX 3.3

Recommended Posts

Здравейте никога несам ползвал Линукс а сега ми се налага да ползвам Кнопикс от Диск.Та въпроса ми е имали начин да си настроя интернета?Мерси предварително.

Здравейте никога несам ползвал Линукс а сега ми се налага да ползвам Кнопикс от Диск.Та въпроса ми е имали начин да си настроя интернета?Мерси предварително.

Еврокомски модем към лан, към юсб или какъв инернет точно???

Ами интернета е гигабит.

Мисля, че това ще свърши работа:

dhcpcd -t 10 -d eth0

Май имаше и някакви инструменти за настройка по менютата, но и така би трябвало да стане. Естествено трябва да ти хване ланката първо...гледай какво изписва докато зарежда. Там някаде трябва да изпише и лан картата ти и тогава просто с горната команда трябва да стане веднага.

Поне при мен след зареждане от диска всичко си тръгва нормално и няма нужда от допълнителни настройки на Кноппикса

Поне при мен след зареждане от диска всичко си тръгва нормално и няма нужда от допълнителни настройки на Кноппикса
При мен точно на 3.3 трябва да се пусне dhcp демона и тогава тръгва. Ама ние май още не знаем дали е на USB или е с ланка, а? (или гигабит не дават през USB?)

При мен точно на 3.3 трябва да се пусне dhcp демона и тогава тръгва. Ама ние май още не знаем дали е на USB или е с ланка, а? (или гигабит не дават през USB?)

Какво USB, като ggbit разпространяват интернета си по локална мрежа :blink:

3.3 е малко старичък вече и не етолкова интуитивен.Както каза Shiro иска си ръчно стартиране на демоните.Аз лично за баш начинаещи препоръчвам Убунту.По лесно и интуитивно дистро не бях виждал.

Единственото важно нещо, което е свършил нетконфиг в случая е, че е пуснал dhcp демона :)

Иначе браво! Не се задоволявай само с кнопикса. Земи си инсталирай някоя диструбуция и си я джъткай. Голяма зарибявка е.

Явно несте ме разбрали,проблема беше там че нямах хард.Ще трябва да почета още доста и тогава ще си кача някво линуксче.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...