DEVIL_in_PLD Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 Здравейте никога несам ползвал Линукс а сега ми се налага да ползвам Кнопикс от Диск.Та въпроса ми е имали начин да си настроя интернета?Мерси предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 Здравейте никога несам ползвал Линукс а сега ми се налага да ползвам Кнопикс от Диск.Та въпроса ми е имали начин да си настроя интернета?Мерси предварително. <{POST_SNAPBACK}> Еврокомски модем към лан, към юсб или какъв инернет точно??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted June 21, 2005 Author Share Posted June 21, 2005 Ами интернета е гигабит. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 Ами интернета е гигабит. <{POST_SNAPBACK}> Мисля, че това ще свърши работа: dhcpcd -t 10 -d eth0 Май имаше и някакви инструменти за настройка по менютата, но и така би трябвало да стане. Естествено трябва да ти хване ланката първо...гледай какво изписва докато зарежда. Там някаде трябва да изпише и лан картата ти и тогава просто с горната команда трябва да стане веднага. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 netcardconfig Може и да ти е полезен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hasty Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 Поне при мен след зареждане от диска всичко си тръгва нормално и няма нужда от допълнителни настройки на Кноппикса Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 Поне при мен след зареждане от диска всичко си тръгва нормално и няма нужда от допълнителни настройки на Кноппикса При мен точно на 3.3 трябва да се пусне dhcp демона и тогава тръгва. Ама ние май още не знаем дали е на USB или е с ланка, а? (или гигабит не дават през USB?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 При мен точно на 3.3 трябва да се пусне dhcp демона и тогава тръгва. Ама ние май още не знаем дали е на USB или е с ланка, а? (или гигабит не дават през USB?) <{POST_SNAPBACK}> Какво USB, като ggbit разпространяват интернета си по локална мрежа Link to comment Share on other sites More sharing options...
savamane Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 3.3 е малко старичък вече и не етолкова интуитивен.Както каза Shiro иска си ръчно стартиране на демоните.Аз лично за баш начинаещи препоръчвам Убунту.По лесно и интуитивно дистро не бях виждал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted June 22, 2005 Author Share Posted June 22, 2005 Мерси на всички справих се сам благодарение на netconfig. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 Единственото важно нещо, което е свършил нетконфиг в случая е, че е пуснал dhcp демона Иначе браво! Не се задоволявай само с кнопикса. Земи си инсталирай някоя диструбуция и си я джъткай. Голяма зарибявка е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted June 23, 2005 Author Share Posted June 23, 2005 Явно несте ме разбрали,проблема беше там че нямах хард.Ще трябва да почета още доста и тогава ще си кача някво линуксче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.