NemalP Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Здравейте имам един странен проблем с едно IPB и не знам как да го оправя... Значи те са два де.. Единия е че като пращам ПМ и мисли по 15-20 секунди, а другия ми вади това: mySQL query error: INSERT INTO ipb2_mail_queue (mail_to,mail_date,mail_subject,mail_content) VALUES(****@***.**,1119289717,'Абониране за уведомяване за нови съобщения в темата','********, ****** току-що публикува ново съобщение в темата "*****...". има и още няколко реда отдолу... та как да го оправя? Моля за помощ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Ами значи първо като искаш помощ дай колкото се може повече инфо. специално в грешката си пропуснал да дадеш най-важната част, това което е след заявката. Чакането при пращане на ПМ може да е от много неща, според мен или нещо не наред PHP машина, или недобра настройка на базата данни (сървъра). Пробвай да пуснеш известяването за всички грешки на PHP - има си директиви error_reporting. Пробвай също така да зададеш максимум време за изпълнение на скриптовете около 5 секунди и гледай поведението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 (mail_to,mail_date,mail_subject,mail_content) <{POST_SNAPBACK}> Чакай сега, мейл ли пращаш или РМ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NemalP Posted June 22, 2005 Author Share Posted June 22, 2005 Значи проблема е с абонирани абонати за теми... След като се постне в тема в която има абониран за уведомяване и става това.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeZoeker Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 Значи проблема е с абонирани абонати за теми... След като се постне в тема в която има абониран за уведомяване и става това.. <{POST_SNAPBACK}> Какви са ти настройките в Email Set-up? По-специално Mail Delivery Method. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NemalP Posted June 22, 2005 Author Share Posted June 22, 2005 PHP Mail () са настройките... А някаква идея какво да променя за да не забавя толкова при пращането на ПМ? Ама да е от контрол панела, защото не го хоствам аз... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 PHP Mail () са настройките...А някаква идея какво да променя за да не забавя толкова при пращането на ПМ? Ама да е от контрол панела, защото не го хоствам аз... <{POST_SNAPBACK}> Анджък де. DeZoeker това имаше предвид - настройките за мейла за тази функция (нали?!).. Може би с това трябваше да започнеш, че не го хостваш ти. Вероятно хостинга е забранил Mail() функцията, често срещан проблем. Има начин да провериш, аз за тази цел съм си написал просто скриптче, което се качва на сървъра и си въвеждаш функция и се проверява дали се поддържа. Ако Mail() е забранена, имам две файлчета за тази цел, които имплементират smtp протокол чрез raw сокети, ползвах го доста преди с host.sk докато имах там акаунт. Т.е. причината явно е в хостинга, а не в неправилна инсталация (поне доколкото е протекла и тя правилно ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
NemalP Posted June 22, 2005 Author Share Posted June 22, 2005 аха... а ако го пусна на SMPT ще стане ли? Или трябва да намеря този който го хоства? Link to comment Share on other sites More sharing options...
James_Bond007 Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Анджък де. DeZoeker това имаше предвид - настройките за мейла за тази функция (нали?!)..Може би с това трябваше да започнеш, че не го хостваш ти. Вероятно хостинга е забранил Mail() функцията, често срещан проблем. Има начин да провериш, аз за тази цел съм си написал просто скриптче, което се качва на сървъра и си въвеждаш функция и се проверява дали се поддържа. Ако Mail() е забранена, имам две файлчета за тази цел, които имплементират smtp протокол чрез raw сокети, ползвах го доста преди с host.sk докато имах там акаунт. Т.е. причината явно е в хостинга, а не в неправилна инсталация (поне доколкото е протекла и тя правилно ). <{POST_SNAPBACK}> A ще ми обясниш ли по подробно? защото и аз имам подобне проблем с един форум Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.