Jump to content
BulForum.com

Освободете Николай Баровски

Grimjaur

Recommended Posts

Николай Баровски е роден на 3 май 1976г., сега 29-годишен. Завършил е Първа английска гимназия в София, а след това специалност архитектура в УАСГ. Още по време на следването си започва работа като архитект във фирма “Кали” ООД, където продължава да работи. Пез 2003г. става съдружник във фирмата. Освен това на хонорар работи и към един от най-големите промишлени строители в България - фирма “Фризомат”. Може да се похвали с десетки собствени проекти, рядкост за млад архитект, завършил образованието си преди 3-4 години.

От малък проявява интерес към музиката. Свири на пиано в местното читалище, а в Английската гимназия започва да свири в Духовия оркестър, в който продължава да участва и досего (свири на тромбон, туба, помощник-диригент). През 1995г. заедно с тогавашната си група “Ен Оу Пи” печели първо място в годишното класиране на предаването за млади изпълнители “Хит минус едно”. В края на 90-те се създава “Балканджи”. Песента “Крали Марко” печели първо място на конкурса на БНР “Пролет 2001″. До сега “Балканджи” имат издадени два диска и свирят в софийски клубове, както и на различни прояви като например фестивала “Слънцелуна” в с.Триград и други. Николай Баровски свири на клавир и на кавал в групата, композира песни и пише текстове.

На границата полицаите го помолили да покаже багажа си. И той- напълно неподозиращ - отишъл до автобуса, в който в този момент всеки се разхожда накъдето си иска и взел и двете чанти с багаж - неговата собствена, и тази, която му дала Розелен. Полицаите погледнали първо в тази на Розелен. Никой не го е питал дали багажът е негов или каквото и да било. Говорили му на гръцки, от който той тогава не разбираше нито дума. В багажа на Розелен имало уокмен, спортно шушляково яке, тениска и фотоапарат. А в ръкава на спортното шушляково яке пачка банкноти - 100 х 200р общо 20 000 евро. Фалшиви, казват полицаите.

Никой не го известява за това защо е арестуван на нормален език. Връчват му неподписана заповед. Разместват багажа, накарват го да облече въпросното яке и заключават, че е негово, защото му става (спортно шушляково горнище на анцуг би станало практически на всеки човек с нормални размери).

И така, той е задържан.

Повече....

Добре де, още вчера го видях този сайт... и с риск да прозвуча безсърдечно... какво мога да направя?!

Абсолютна простотия от страна на граничарите..няма какво повече да кажа :angry1 :angry1 :angry1

Гърците винаги са били много ама много заядливи копелета.Лично с мен са се заяждали за паспорта ми.Момчето може да не е било виновно,но са го хванали така му е било писано.Ние няма какво да направим освен да се надяваме нещата да се оправят.

Пожелавам му късмет

Дано си е наел добри адвокати и дано получи съдействие от послоството ни в Гърция!

Taка или иначе на чужд гръб и 100(сто)тояги са малко,тъй че,драги ми Grimjaur,не можеш да очакваш нещо повече от малко съпричастност към този младеж.Такива неща се случват много често,но докато не се случат на теб или на някой твой близък не можеш да ги осъзнаеш много добре. :cry

Така е.. това е като да си взема фланелка "осободете българските медици в либия"

Колкото и да ми се иска, това няма да промени нищо :( Иначе темата е хубава до толкова до колкото се запознах със случая и вече имам едно на ум. Но нищо повече от мен за съжаление...

Много шибано се е получило дано има късмет и да го оправдаят ... отностно гърците ( = византиици) ... как само ги мразя в червата само от учебника по история си личи колко мръсотия са направили на нашия народ (има и няколко хубави работи, но на фона на всичко останало често избелдняват Пример: от тях сме получили вярата, а не от западните кавали иначе сега щяхме да сме като онея католици и да празнуваме вси светии и тем подобни простотии)

Айде сега, 8 месеца не са толкова дълго време. Много по-добре от медиците ни в Либия, които седят над 5 години арест и чакат да ги застрелят. 8 месеца все някак ще ги преживее. Сигурно и когато излезне тука още ще се сипят съболезнования.

Пък и погледнете от добрата страна. Ще може да слуша всички гръцки хитове преди да са дошли в БГ и ще играе сиртаки на воля. :)

намерете си от някъде песни на Балканджи - тогава ще разберете за какво става въпрос.

Балканджии - Ще остана тук

Уморен и гладен

вървя по тротоара,

колите ме пръскат.

майната им - нека си карат.

Хората се гледат

с дива омраза,

а пък аз си мисля,

кой от тях би казал:

"Само тук съм желан"

- Не си мисли!

"Само тук съм разбран"

- От кого? От себе си?

"Само тук обичам! Мразя!

- Не отричам.

"Само тук виждам аз"

- Себе си.

"Аз търся смисъл да остана"

- За кого - Родината или може би хората?

"Да се боря, чувствам сила"

- На кого му трябва и какво ще постигнеш?

"Свободата да мисля. Порива да обичам. Силата да градя."

- И какво ще направиш?

"Ще остана! Ще остана тук"

Общество от вълци,

да вървят в Балкана.

Тези, които искат да останат -

това са мокте братя,

братя по кръв.

Това е моят народ,

а и аз съм такъв.

• 6 months later...

Още снощи го казаха че е оправдан, но...

Византийците пак си направиха гаргара и го оставиха още една вечер(12.01.2005) в затвора макар и оправдан.

Ок, да го освободим. събираме се форума и щурмуваме ареста в Гърция.

какви са тези призиви " Освободете еди-кого-си". смешно е. ти като някакъв борец за справедливост ли се вживяваш. като лидер или патрон. с националистическите си разбирания си ми супер смешен. съжалявам, че го казвам :(

Ок, да го освободим. събираме се форума и щурмуваме ареста в Гърция.

какви са тези призиви " Освободете еди-кого-си". смешно е. ти като някакъв борец за справедливост ли се вживяваш. като лидер или патрон. с националистическите си разбирания си ми супер смешен. съжалявам, че го казвам :(

Груувър - с риск за бан, ще ти го кажа - майната ти.Ти като не си спрял да слушаш мексикански дет метъл, да пушиш тревица и да жулиш на дедо си от първака, остави хората да живеят с разбиранията си.И не им се бъркай.Ти си смешния в случая.И аз съжалявам, че го казвам, но е факт.И заради такива .... сега сме на това дередже...

Извинете ме за прямотата, ама ...

Докато има шарани, ще има и рибари.

HATЕ, пълна простотия не е един граничар да си свърши работата! Простотия е един нашенски зяпльо да не види какво има в чантата на брат'чеда! Или, ако приемем, че парите са подхвърлени от друг пътник на автобуса, че същия тоя нашенски зяпльо се е разхождал безгрижно и си е оставил багажа без надзор! Все пак не отива на събор в съседното село, а в друга държава, и се очаква да го попроверят за това-онова. Маа му стара, ако не друго, то поне Двореца на илюзиите би трябвало да е гледал!

Тоя нашенец трябва да е благодарен, че в държавата, в която е отивал не е била Сингапур и че в чантата не е имало кокаин, защото просто щяха да го обесят по бързата процедура, при това СЪВСЕМ ПРАВИЛНО. Е, след тия осем месеца за размисъл този Николай Едикой си ще се научи, че котлонът пари, че водата е мокра и че преди да му погледнат в чантата, са го питали "Носите ли забранени неща.", и че трябва да гледа какво носи!!!!

И като става дума за патриотизъм и прочее, не се ли сети някой, за другата страна на медала - за вестникарските заглавия "Българин заловен с фалшива валута" ?????? И това си е чистата истина!

Българин ли е - да. Фалшиви пари носел ли е - да. Заплес ли е, та не е погледнал какво му дават да носи - ДА ! Ама това във вестника не го пише. Там пише само, че е българин. И заради (не само, но И ЗАРАДИ НЕГО) него вас и мене ще ни гледат с подозрение по границите.

Е, кое е по-голяма беля - че някакъв си си е платил за глупостта с осем месеца кафез, или че заради него по света се смята за нас , че или сме бандити и пренасяме насам-натам фалшиви пари и прочее, или сме бунаци, дето пръчка динамит със запален фитил да им дадат, доверчиво и и услужливо ще си я мушнем в джоба и ше я занесем, където са ни казали.

Пак ви казвам, тоя да е благодарен, че не са го хванали другаде и с друго, и че в момента не храни червеите! А гърците в случай трябва да ги черпи, че са му дали урок и че все пак са го пуснали.

P.S. Grimjaur, разбирам страстта, с която хукваш да защитаваш всеки, спрямо когото по твоя преценка е постъпено несправедливо, ама тая страст понякога пречи да се видят хубаво нещата :)

Ако тоя образ беше взел от палестинския (примерно) си приятел Ахмедчо (примерно) колет със захар (примерно) и със скрита в колета бомба, щеше да замине един рейс хора! Тогава кой щеше са е виновен? Пак ли граничарите?

cheese, тоя Николай "Едикой си" е направил и прави за България толкова, колкото ти никога до края на живота си няма да успееш... Но... карай.

Ти за пореден път изригна простотията си по повод на някого когото нито познаваш нито си запознат с въпроса, по който се изказваш. Сега остава да дръпнеш една реч за медиците в Либия в същия дух - тия путки заспали, защо са признавали каквото са признавали - не знаят ли, че сега по вестниците ще пишат - българки заразяват деца - и пишат - ама не пишат, че те са путки заспали и са признали като са им ударили два шамара, да се бяха държали мъжки, путките му заспали, а те - ама така е като не мислят за БЪЛГАРИЯ!!! ... нали така cheese?! А? Ех, ако беше ти на тяхно място, или на мястото на тоя Николай Едикой си, еех - щяха да видят те тогава кое как, а? Ама на - все на путки заспали и на заплеси случваме... ебаси.

Значи всеки път, след всяка твоя поредна изцепка се заканвам да не ти обръщам внимание повече, но ти, братле, си изключително способен. Всеки път успяваш да прекрачиш всякакви граници и да ме изумиш с поредното си изпълнение. Ти си феномен. Шапка ти свалям. За теб граници няма.

Пич, поправи ме ако греша, ама тука не става ли дума за един съвсем конкретен случай с един съвсем конкретен човек? Каква Либия, какви медсестри, какви пет лева !???

Ти какво, не виждаш ли разликата между двете неща? Или надделява желанието ти по обичая си да превърнеш отново конкретния случай в общи приказки. Бахти, вземи помисли преди да седнеш да приказваш с владимирспасовски патос! И не изсипвай тук слуховите си халюцинации за нещо, което вероятно и евентуално съм бил щял да кажа!

Към останалите съфорумци - съветвам ви все пак да внимавате какво ви дават да принасяте през граница, и въобще да внимавате със закона, да си знаете правата и никога да не спирате да мислите, преди да правите това или онова . Защото после не ov3rm4n ще идва да ви вади от ареста. Повярвайте, това го правят съвсем , ама съвсем други хора. Както се казва, кой каквото може и за каквото става ...

Не забравяйте, този Николай Баровски е лежал осем месеца в ареста не защото е българин, а защото е пренасял фалшива валута. Има разлика, хем огромна! По широкия свят съдят за ПРЕНАСЯНЕ на фалшиви пари! Независимо дали са твои, чужди, дали знаеш, чме са ти в багажа или не.

Пак ви казвам, да е благодарен, че не са го хванали в Сингапур или в Иран например, с кокаин! Щаха да го обесят като куче независимо от безспорния му принос за българската, европейската, световната и прочее музикална и друга култура, и независимо дали го познавам аз или някой друг!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...