c0ld_phusi0n Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Налага ми се да подкарам програма, използваща само сериен порт (иначе казано СОМ-порт - 9 пина), а машината на която трябва да стане цялата работа няма такъв, а само usb. Някой знае ли откъде в Пловдив мога да си купя някакъв преходник, който емулира COM port и евентуално колко пари ще ми искат? Извинявам се, ако темата е за "Купувам/Продавам" и се налага да я местите Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Reset : USB to SERIAL DB9M converter 20.5 18.5 USB to SERIAL DB25M converter 20.5 18.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
xway Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Ако имаш възможност ти препоръчвам да ползваш PCI/ISA платка с един или два COM порта. По-евтина е от USB преходниците а и е "по-чисто" решение. Не всичко работи ако се минава през USB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
c0ld_phusi0n Posted June 20, 2005 Author Share Posted June 20, 2005 xway, става дума за notebook и няма как kicko, мерси за информацията, утре ще гледам да мина оттам Link to comment Share on other sites More sharing options...
chem Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 Срещу Смарт Систем ми предложиха преди месец-два даже с адаптор към LPT за ~14$ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlado Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Във ВАЛИ има преходник USB -> DB9 / DB25 (т.е. и за двата COM порта става) цена ~ 14$ а относто USB -> LPT (за принтер) макар че няма нищо общо с темата е 10-12$ пак там Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.