Jump to content
BulForum.com

Dual Chanel ??

Recommended Posts

Vapros4e ,ta zna4i imam 2 x 256 DDR i dual chanel-a mi raboti ako sloja oshte edin oba4e 512 dali shte raboti pak ili si4ki platki trqbva da sa ednakvi ? :confused

Dunoto mi e Soltek SL-FRN2 (predpolagam 4e ne e ot zna4enie)

Vapros4e ,ta zna4i imam 2 x 256 DDR i dual chanel-a mi raboti ako sloja oshte edin oba4e 512 dali shte raboti pak ili si4ki platki trqbva da sa ednakvi ? :confused

Всяка бройка е индивидуална и е въпрос на късмет дали ще можеш да постигнеш висока шина :wub:

И дъното е много от значение разбира се ;)

Аз бих продал тези 2х256 и зимам 2х512 mb.

@zrka няма никаква опасност да успееш да ги подкараш в такъв режим трябва да има 2 платки абсолютно еднакви. Препоръчвам ти Dual Channel KIT-овете на TWINMOS.

@zrka няма никаква опасност да успееш да ги подкараш в такъв режим трябва да има 2 платки абсолютно еднакви. Препоръчвам ти Dual Channel KIT-овете на TWINMOS.

За първото съм съгласен , но за дуал 4енал кит бих препоръ4ал Супер Талент или просто две пар4ета МДТ , 4увствително по-евтини са и се клокват пове4е !

би трябвало дъното да ти потдърша тази схема на връзване, мойто го потдържа и е с NForce 2 само трябва да го пробвем и ще се уверя напълно

Само аз ли разбрах че човека пита дали ще работи не до какви шини и с какви да ги сменя.Работи да Слагаш на единия кана 2х256 на другия 512 мб

и памметти работят с скоростта и таймингите на по-бавната

Естествено, че няма да работи :( Все пак е Dual Channel, а не Triple Channel

Прочети упътването (от Интернет или книжката) там трябва да е описано, че Dual Channel работи само с четен брой памети (2 или 4) като на всеки канал е пропоръчително да се еднакви двата модула. Когато използваш два модула трябва да са на един и същ канал и самите слотове се оцветени в един и същи цвят.

Така че сложи 2х256 отколкото 1х512

П.С. най добре е 2х512 защото и Мечо Пух казва: "Колкото повече, толкова повече"

Естествено, че няма да работи :(  Все пак е Dual Channel, а не Triple Channel

Прочети упътването (от Интернет или книжката) там трябва да е описано, че Dual Channel работи само с четен брой памети (2 или 4) като на всеки канал е пропоръчително да се еднакви двата модула. Когато използваш два модула трябва да са на един и същ канал и самите слотове се оцветени в един и същи цвят.

Така че сложи 2х256 отколкото 1х512

П.С. най добре е 2х512 защото и Мечо Пух казва: "Колкото повече, толкова повече"

Това значи двуканален а не дву слотов.Трябва да има по-еднакъв обем на канал

Това значи двуканален а не дву слотов.Трябва да има по-еднакъв обем на канал

Естествено а иначе как ще сложиш 4 модула на два слота :sick

А за неразбралите два по два слотовете са организирани в канали напр. червените са на един канал, а сините на друг.

Естествено а иначе как ще сложиш 4 модула на два слота :sick

А за неразбралите два по два слотовете са организирани в канали напр. червените са на един канал, а сините на друг.

Аве прав си , но и ти не си разбрал въпроса , както и пове4ето от нас :) ..трябв апо-внимателно да се 4ете ....а тук май само @Backbone се е справил с тва :)

ако дъното има 3 слота то на всички тях може да се сложи памет, но няма да работи в двуканален режим (голям праз май май...)

ако дъното има 3 слота то на всички тях може да се сложи памет, но няма да работи в двуканален режим (голям праз май май...)

Дори и да са 3 слота пак може да работи в двуканален режим.Трябва да пише в книжката кой слот към кой канал е.Обикновено 1 и 3 са първи канал 2 е втори т.е трябва да сложиш 2х256 на 1 и 3 и 512 мб на 2 тогава ще работи. но някой дъна имат проблеми с 3 слота и не вървят на повече от 200

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...