zrka Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Vapros4e ,ta zna4i imam 2 x 256 DDR i dual chanel-a mi raboti ako sloja oshte edin oba4e 512 dali shte raboti pak ili si4ki platki trqbva da sa ednakvi ? Dunoto mi e Soltek SL-FRN2 (predpolagam 4e ne e ot zna4enie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Vapros4e ,ta zna4i imam 2 x 256 DDR i dual chanel-a mi raboti ako sloja oshte edin oba4e 512 dali shte raboti pak ili si4ki platki trqbva da sa ednakvi ? Dunoto mi e Soltek SL-FRN2 (predpolagam 4e ne e ot zna4enie) <{POST_SNAPBACK}> Всяка бройка е индивидуална и е въпрос на късмет дали ще можеш да постигнеш висока шина И дъното е много от значение разбира се Аз бих продал тези 2х256 и зимам 2х512 mb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 @zrka няма никаква опасност да успееш да ги подкараш в такъв режим трябва да има 2 платки абсолютно еднакви. Препоръчвам ти Dual Channel KIT-овете на TWINMOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 @zrka няма никаква опасност да успееш да ги подкараш в такъв режим трябва да има 2 платки абсолютно еднакви. Препоръчвам ти Dual Channel KIT-овете на TWINMOS. <{POST_SNAPBACK}> За първото съм съгласен , но за дуал 4енал кит бих препоръ4ал Супер Талент или просто две пар4ета МДТ , 4увствително по-евтини са и се клокват пове4е ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 би трябвало дъното да ти потдърша тази схема на връзване, мойто го потдържа и е с NForce 2 само трябва да го пробвем и ще се уверя напълно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 Vapros4e ,ta zna4i imam 2 x 256 DDR i dual chanel-a mi raboti ako sloja oshte edin oba4e 512 dali shte raboti pak ili si4ki platki trqbva da sa ednakvi ? Dunoto mi e Soltek SL-FRN2 (predpolagam 4e ne e ot zna4enie) <{POST_SNAPBACK}> Само аз ли разбрах че човека пита дали ще работи не до какви шини и с какви да ги сменя.Работи да Слагаш на единия кана 2х256 на другия 512 мб и памметти работят с скоростта и таймингите на по-бавната Link to comment Share on other sites More sharing options...
chem Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 Естествено, че няма да работи Все пак е Dual Channel, а не Triple Channel Прочети упътването (от Интернет или книжката) там трябва да е описано, че Dual Channel работи само с четен брой памети (2 или 4) като на всеки канал е пропоръчително да се еднакви двата модула. Когато използваш два модула трябва да са на един и същ канал и самите слотове се оцветени в един и същи цвят. Така че сложи 2х256 отколкото 1х512 П.С. най добре е 2х512 защото и Мечо Пух казва: "Колкото повече, толкова повече" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 Естествено, че няма да работи Все пак е Dual Channel, а не Triple ChannelПрочети упътването (от Интернет или книжката) там трябва да е описано, че Dual Channel работи само с четен брой памети (2 или 4) като на всеки канал е пропоръчително да се еднакви двата модула. Когато използваш два модула трябва да са на един и същ канал и самите слотове се оцветени в един и същи цвят. Така че сложи 2х256 отколкото 1х512 П.С. най добре е 2х512 защото и Мечо Пух казва: "Колкото повече, толкова повече" <{POST_SNAPBACK}> Това значи двуканален а не дву слотов.Трябва да има по-еднакъв обем на канал Link to comment Share on other sites More sharing options...
chem Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 Това значи двуканален а не дву слотов.Трябва да има по-еднакъв обем на канал <{POST_SNAPBACK}> Естествено а иначе как ще сложиш 4 модула на два слота А за неразбралите два по два слотовете са организирани в канали напр. червените са на един канал, а сините на друг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 Естествено а иначе как ще сложиш 4 модула на два слота А за неразбралите два по два слотовете са организирани в канали напр. червените са на един канал, а сините на друг. <{POST_SNAPBACK}> Аве прав си , но и ти не си разбрал въпроса , както и пове4ето от нас ..трябв апо-внимателно да се 4ете ....а тук май само @Backbone се е справил с тва Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 ако дъното има 3 слота то на всички тях може да се сложи памет, но няма да работи в двуканален режим (голям праз май май...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted June 23, 2005 Share Posted June 23, 2005 ако дъното има 3 слота то на всички тях може да се сложи памет, но няма да работи в двуканален режим (голям праз май май...) <{POST_SNAPBACK}> Дори и да са 3 слота пак може да работи в двуканален режим.Трябва да пише в книжката кой слот към кой канал е.Обикновено 1 и 3 са първи канал 2 е втори т.е трябва да сложиш 2х256 на 1 и 3 и 512 мб на 2 тогава ще работи. но някой дъна имат проблеми с 3 слота и не вървят на повече от 200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.