A55A551N80R Posted June 18, 2005 Share Posted June 18, 2005 Trqa mi hubava programka , s koqto moga da promenqm razmera na snimkite i tqhnoto ka4estvo , da kajem napravil sam snimmka , golqma 1,5 mb i iskam da napravq na nekvi kbitove. bBagodarq predvaritelno Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 18, 2005 Share Posted June 18, 2005 Trqa mi hubava programka , s koqto moga da promenqm razmera na snimkite i tqhnoto ka4estvo , da kajem napravil sam snimmka , golqma 1,5 mb i iskam da napravq na nekvi kbitove.bBagodarq predvaritelno <{POST_SNAPBACK}> Photoshop Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted June 18, 2005 Share Posted June 18, 2005 Aз пък използвам ACDSee50. Може да прави всичко това. И е лека. Само мисля че не може да намалява качеството на снимката като при фотошоп. Иначе е лесна и лека. Аз ти препоръчвам и двете. Можеш да си правиш комбинации така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted June 18, 2005 Share Posted June 18, 2005 Може и Paint да ползваш, ако другите ти изглеждат сложни. File -> Save As Избираш като .jpg и щракаш Save. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted June 18, 2005 Author Share Posted June 18, 2005 kato go savena na paint , qsnu ama 6a mi namali li razmera na faila(snimkta) Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted June 18, 2005 Share Posted June 18, 2005 <{POST_SNAPBACK}> I kato go savena na paint , qsnu ama 6a mi namali li razmera na faila(snimkta) <{POST_SNAPBACK}> Да, заедно с нея и качеството... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted June 18, 2005 Share Posted June 18, 2005 Аз пък пред Paint предпочитам Microsoft Photo Editor. Върви към XP-то и съм сравнително доволен от възможностите на тази иначе не много сложна програмка Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted June 18, 2005 Author Share Posted June 18, 2005 Instalnah si acdsee 7.0 i sq vsi4kite snimki na pc to mi sa s ikonki na programata i ne mogat da se otvorqt, nito da se obrabotqt ot slednata programa.A sam napravil vsi4ko po krakvane e tempodobni gluposti. HELP Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 18, 2005 Share Posted June 18, 2005 Аз съм с ACDSee 7, и съм много доволен, доста по-лека от някои от предишните версии. Действително тази програмка лесно ще ти свърши работа, само не знам как си омазал файловите асоциации. Пробвай да рестартираш, отиди пак в настройките и виж с какви разширения е асоциирана и ги дай наново. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted June 18, 2005 Share Posted June 18, 2005 Аз използвам GIMP ... безплатен и лесен за работа ... по-лек от PhotoShop ... по-малко място заема ... и най-важното Multi OS Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted June 18, 2005 Author Share Posted June 18, 2005 mersi mnogo sled resta si4k oe ok mnogo qka programka naistina Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted June 18, 2005 Share Posted June 18, 2005 Аз използвам GIMP ... безплатен и лесен за работа ... по-лек от PhotoShop ... по-малко място заема ... и най-важното Multi OS <{POST_SNAPBACK}> На мен не ми изглежда много удобен ...особено сравнен с фотошоп... Проблемът е, че всяко мини-прозорче работи само за себе си и като минимизираш се мъчиш половин час Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted June 18, 2005 Share Posted June 18, 2005 Когато съм под Бозата си има бутонче Show Desktop и става много лесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted June 18, 2005 Share Posted June 18, 2005 Instalnah si acdsee 7.0 i sq vsi4kite snimki na pc to mi sa s ikonki na programata i ne mogat da se otvorqt, nito da se obrabotqt ot slednata programa.A sam napravil vsi4ko po krakvane e tempodobni gluposti.HELP <{POST_SNAPBACK}> Ако пък искаш да не са ти с иконки на програмата, а да ти се отварят както преди с Windows отиваш на Tools/Folder options/File types избираш си разширението на файла .JPG и другите такива подобни и им даваш Change и си цъкваш на Windows Picture and Fax Viewer. И когато искаш да ги обработваш си отваряш програмката и си ги избираш от там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Аз съм с ACDSee 7, и съм много доволен, доста по-лека от някои от предишните версии. <{POST_SNAPBACK}> Аз я пробвах и ми хареса, но я изтрих само поради едно нещо: като натисна win key+ W - комбинацията за wallpaper и програмате ме изхвърля. Та сега си карам на 6цата. Малко е тежичка, ама ми харесва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 19, 2005 Share Posted June 19, 2005 Аз я пробвах и ми хареса, но я изтрих само поради едно нещо: като натисна win key+ W - комбинацията за wallpaper и програмате ме изхвърля. Та сега си карам на 6цата. Малко е тежичка, ама ми харесва. <{POST_SNAPBACK}> Прави си, 7-цата има един-два бъга, с които се свиква, освен твоя проблем с изхвърлянето, забелязал съм, че с някои TIF-ове има проблем, дава грешка, не ги разпознава. Това е например с TIF-овете, които се създават от факса на Уинсоус при получаването им. Но тях пък си ги гледам с Windows Picture and Fax Viewer, така че за мен е добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Така относно въпроса едно свястно мнение не чух . В действителност можеш да ги архижираш снимките в zip формат и можеш да ги разгледаш с ACDSee без проблем от версия 3.1 или 3.0 нагоре директно от zip файла. Photoshop или GIMP са тежки за зареждане затова препоръчвам ACDSee или IrfanView за конвертиране. При ACDSee е лесно и графично се изпълнява конвертирането за множество файлове, но има подробност и тя е че ACDSee остава коментар в jpg снимката че е правена от ACDSee мен това лично това не ме устройва в предвид с колко графични програми работя и затова оразмеряването на снимките т.е. в случая намаляването им с цел пестене на място става и чрез командa при IrfanView без да оставя коментари или поне така мисля ето и командите за оразмеряване Example for /resize: i_view32.exe c:\test.jpg /resize=(300,300) Open 'c:\test.jpg' and resize: width=300, height=300. i_view32.exe c:\test.jpg /resize=(300,300) /aspectratio Open 'c:\test.jpg' and resize: width= max. 300, height= max. 300, proportional. i_view32.exe c:\test.jpg /resize=(300,0) Open 'c:\test.jpg' and resize: width=300, height=original. i_view32.exe c:\test.jpg /resize=(300,0) /aspectratio Open 'c:\test.jpg' and resize: width=300, height=proportional. i_view32.exe c:\test.jpg /resize=(150p,150p) Open 'c:\test.jpg' and resize: width=150%, height=150%. останалите команди може да се намерят от help-a от Command Line Options. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Така относно въпроса едно свястно мнение не чух . В действителност можеш да ги архижираш снимките в zip формат и можеш да ги разгледаш с ACDSee без проблем от версия 3.1 или 3.0 нагоре директно от zip файла. Photoshop или GIMP са тежки за зареждане затова препоръчвам ACDSee или IrfanView за конвертиране. При ACDSee е лесно и графично се изпълнява конвертирането за множество файлове, но има подробност и тя е че ACDSee остава коментар в jpg снимката че е правена от ACDSee мен това лично това не ме устройва в предвид с колко графични програми работя и затова оразмеряването на снимките т.е. в случая намаляването им с цел пестене на място става и чрез командa при IrfanView без да оставя коментари или поне така мисля ето и командите за оразмеряванеExample for /resize: i_view32.exe c:\test.jpg /resize=(300,300) Open 'c:\test.jpg' and resize: width=300, height=300. i_view32.exe c:\test.jpg /resize=(300,300) /aspectratio Open 'c:\test.jpg' and resize: width= max. 300, height= max. 300, proportional. i_view32.exe c:\test.jpg /resize=(300,0) Open 'c:\test.jpg' and resize: width=300, height=original. i_view32.exe c:\test.jpg /resize=(300,0) /aspectratio Open 'c:\test.jpg' and resize: width=300, height=proportional. i_view32.exe c:\test.jpg /resize=(150p,150p) Open 'c:\test.jpg' and resize: width=150%, height=150%. останалите команди може да се намерят от help-a от Command Line Options. <{POST_SNAPBACK}> Sudden, аз пък ти казвам, че твоето мнение не е свястно! И ще ти изтъкна поне две причини, третата следва от тях, сещай се. Първо, човека иска да намали размера на ФАЙЛА като ... дисков размер (не знам как другояче по-ясно да го кажа). Картинката си е примерно 1024х768/ 2MB, и иска да стане примерно 1024х768/ 100KB. Това е. Второто: тея команди които си изредил мислиш ли, че са най-лесния начин във века на графичните интерфейси? Сигурен съм че в правилните ръце и при наличие на много и разнообразни материали за обработка, написването на един бач файл примерно е доста ефективно решение. Предвид как основателя на темата пита, според мен най-лесния начин за него е с ACDSee да отвори бач-обработка, да си избере файловете, да зададе ниво на компресия и да изчака. Сигурно и ирфанвю има такава опция специално за намаляне на дисковия размер на картинки (т.е. задаване на ниво на компресия при бач обработката), аз тази програма не я ползвам особено често, след като имам Photoshop и за всичко почти ползвам него, или ACDSee. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted June 20, 2005 Author Share Posted June 20, 2005 Taka e tyka govorim za namalqvane na razmera na snimkata(mqstoto zaeto v pametta) , a ne za razmera na snimkata (pixels).To4no tva imah predvid Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Така относно въпроса едно свястно мнение не чух . В действителност можеш да ги архижираш снимките в zip формат и можеш да ги разгледаш с ACDSee без проблем от версия 3.1 или 3.0 нагоре директно от zip файла. Photoshop или GIMP са тежки за зареждане затова препоръчвам ACDSee или IrfanView за конвертиране... <{POST_SNAPBACK}> И за каво ще ми трябва на мен да компресирам .jpg ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky13 Posted June 20, 2005 Share Posted June 20, 2005 Под бозата не знам как става,но аз тука използвам KiM (imagemagick)... Gimp също върши работата,но не може с няколко едновременно,А ФОТОШОПА,напрао не ми се мисли за тая тежка програмщина,дето създава огромни файлове... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 Така нужно е все пак да се защитя след безсмидлената атака на tedy. Първо: Считам че отговора си беше напълно верен защото ако забелязваш първият ми отговор не става дума за resize на снимка а за архивиране. Обърно внимание на заглавието "programa za snimki, arhivirane na snimki". Второто: Мислиш че съм против графичните програми ако бях против нямаше да кажа нито една не мислиш ли? Всички тези които съм изброил са такива. Resize го казах в предвид основната идея "количество заемана памет за сметка на качеството" има много начини за това. Най-лесният за който се сещам без да се оразмерява (пак се влошава качеството) е да се отиде примерно е download.bg . Този вариант преди го изключих защото считам че всеки който задава въпроси тук си е направил малко труда да се порови (с извинение за utrepko_) Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted June 21, 2005 Author Share Posted June 21, 2005 Ha ha vzemete se izbiite o6te malko , ama mai naistina samo sudden samo razbra ko iskah da kaja v zaglavieto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 21, 2005 Share Posted June 21, 2005 Аз лично не съм искал нито да атакувам, нито да споря. Относно безсмислените постове/мнения, на такова заглавие с такъв въпрос - такива мнения. Защото темата е в уникална комбинация със заглавието Първо utrepko_, ти каза в първата страница, че точно това си искал да направиш, за което писах, сега казваш, че само Sudden е уцелил какво си искал да направиш. В края на краищата наясно ли си какво искаш?! Въобще не страдам от излишни мании за надпревара или каквото и да е, но явно не е трябвало да се опитвам да помагам в темата. <оффтопик> Едно време бай ви ov3rm4n много хубаво беше казал, че повече няма да пише в теми, в които липсва правилно зададен въпрос, и такива, чието решение е или обсъждано десетки пъти във форума (както в случая например), или пък излиза като още като първи резултат с едно просто търсене в гугъл (в други случаи). И аз бях се научил да правя като него, и май пак е време да си дам почивка </офтопик> Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted June 21, 2005 Author Share Posted June 21, 2005 Izvinqvaite ama se postarah vaprosa da e maksimalno to4en , daje poso4ih mernite edinici MB i , a ne pixeli za da e qsno kakvo sam iskal da popitam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.