Jump to content
BulForum.com

Проблем с процес explorer.exe ?

dorina

Recommended Posts

Здравейте, значи имам следния проблем : От около две седмици компютърът започна да ми забива доста често и то дори без да е нещо много натоварен. Например пуснала съм си една Miranda само и искам да влеза в някоя папка и ако цъкна някак си така два пъти по-бързо с мишката и край...забивка - ни приема, ни предава. Пускам Task Manager-a, който при щастливо стечение на обстоятелствата след около 10-15 минтуи успява да зацепи и тогава виждам, че проблемът идва от процес explorer.exe, който ми яде процесора на 100 %, като искам да уточня, че това е windows explorer-a ! Та така, следващите пъти, които преди рестарт съм успявала да включа Task Manager-a все оттам идва проблема, от този скапан процес....ако му дам end process, всичко умира ама въпроса е, че не се оправя трайно. Така, вчера преинсталирах Windows, поизчистих, смених антивирусната от Kaspersky на Antivir, проверих за вируси, каквото там намери - затрих, пуснала съм програма Speedfan и гледам, че темпратурата на процеора ми се поддържа добре - 55 ... обаче като му щукне пак прави тоя номер и вече се виждам в чудо и се изнервям, защото човек да го е страх да не цъкне нещо някъде накриво... Та ако сте имали търпение да изчете всичко това, ще съм ви благодарна ако кажете вие какви идеи имате, откъде идва това чудо и защо explorer.exe ми яде процесроа .... да не е нещо хардуерно, щото вече си мисля да замъквам компа във фирмата, да видят вентилаторите ли, знам ли...

Благодаря много за търпението да изчетете всичко дотук !

Благодаря ти за предложението ! Ще го следя днес и ако пак направи така- това ще направя също, както казваш !

И на всичкото отгоре това се случва баш сега, когато съмв сесия, и едно, че и компа ми трябва, и друго, че ми губи времето и седя да го наблюдавам като бавачка какво ще му стане....

Най вероятно се касае за вирус. Не се наемам да препоръчвам антивирусна тъй като перфектна такава просто няма. За мен касперски е предпочитание но всеки си знае неговото така че спора около това коя е най-добрата антивирусна е повече от безсмислен.

А.. или изпозвайте Linux :D

IE и WE ползват едни и същи файлове (*.dll). иди в start->settings->control panel->administratiwe tolls_>event viewer Или десен бутон на my computer->manage->event viewer, там погледни application дали не ти гърми нещо и го унищожи ако е програма (може и да е миранда ако си добавяла някакви криви плъджини). ако не са оправиш така just put the fucking cd labeled "windows xp profesional" on your optical device :P

IE и WE ползват едни и същи файлове (*.dll). иди в start->settings->control panel->administratiwe tolls_>event viewer Или десен бутон на  my computer->manage->event viewer, там погледни application дали не ти гърми нещо и го унищожи ако е програма (може и да е миранда ако си добавяла някакви криви плъджини).

Отидох, вдиях, и нищо нередно като че ли няма, никакви процеси, там като ида на Application трябва ли да направя нещо по-специално или то ще си пише ако има нещо ?

А иначе за другото ти предложение, аз вече казах, че вчера го преинсталирах Windows XP ама ето, че днес пак ми забиваше...

ми при условие че си го преинсталирала (имаш чиста исталация) по скоро преблема е в железото (hardware). в application log имах предвид да видиш за червени кръгчета с Х-че или жълти триъгълници с "!"

Няма такива съобщения с кръгчета или триъгълничета, съвсем чисто си е там на Application-a, а пък може и да е хардуерен проблем, ако не се оправя пак тея дни ще го нося на фирмата, откъдето го купих...Балгодаря все пак за съветите !

Днес се борих с много подобен проблем!

Бях клокнал леко паметта, и 3 седмици не ми правеше никакви проблеми. Но днес като го понатоварих за 5-10 минути, ми се рестартира спонтанно 3 пъти. След много нерви и умуване и проби, разбрах, че при дадената честота паметта е на ръба на TRAS тайминга си (между 8 и 9). На 8 се ресваше, а на 9 (макар и по-висока честота) никакви проблеми. Ясно е това защо. Проблема дойде като се стопли времето. А това стана тия дни.

Така че според мен е твърде вероятно нещо да прегрява, нещо като ... РАМ-а наприемр :) . Т.е. ако си клоквала (но и да не си), виж и тази възможност, ако искаш намали честотите на рам/процесор малко, колкото да елиминираш и тази възможност.

THESTORM, тъй като гледам, че ползваш panda да те питам нещо .... преди няколко дена я инсталирах. бях махнал предишната антивирусна, само firewall-a остана. та, като я инсталирах въпросната програма, outpost-a блокира абсолютно целия интернет достъп на всяка една програма, която имаше това предназначение т.е. да се свързва към мрежата. изписа ми, че "нещо" се опитва да "пише" върху паметта (каквото и да значи това). след като махнах panda-та, всичко си дойде на мястото.

хах, DeZoeker много добре го каза, като нищо някой повреден видеофайл може да ти прави проблема.

Само да поясня, тази команда маха регистрацията на модула shmedia, който отговаря за т.нар. preview на видеофайлове (и не само), и ако тези видеофайлове не се харесат на този файл, той обича да си отмъщава :D . Така че никога не знаеш откъде ще изскочи заека.

Аз лично също така винаги след инстал обичам да изпълнявам и

regsvr32 /u .....zipfldr.dll с което деасоциирам и поддръжката на зип фолдъри, понеже това причинява проблеми с някои програми.

@dorina, вместо да сменяш антивирусните (и от мен положителен отзив за Касперски), може да правиш онлайн скен с Пандата чрез http://www.pandasoftware.com/products/acti...n_principal.htm.

Не ми се вярва да е вирус обаче.

Едит: @tedy е пояснил, преди да задам въпроса :)

обикновенно обаче при проблем свързан с вин-а се появява запис в лога, който при нея липсва ;)

ЕДИТ: в случая проблема ща се вижда в system log

Благодаря на всички за предложенията, засега не е правил проблеми, минах пак на касперски, пуснах ad-aware и spybot да проверяват, намериха разни глупости и ги изтрих, освен това инсталирах security updates за windowsa и сега ще го видя как ще е, може и да е от жегите та като ми остане малко време сигурно ще го занеса за още един вентилатор да му сложат... та така, ако има нещо пак ще пиша, дано да няма де...Благодаря за съветите още веднъж !

THESTORM, тъй като гледам, че ползваш panda да те питам нещо .... преди няколко дена я инсталирах. бях махнал предишната антивирусна, само firewall-a остана. та, като я инсталирах въпросната програма, outpost-a блокира абсолютно целия интернет достъп на всяка една програма, която имаше това предназначение т.е. да се свързва към мрежата. изписа ми, че "нещо" се опитва да "пише" върху паметта (каквото и да значи това). след като махнах panda-та, всичко си дойде на мястото.

Проблема не е в Пандата а в firewall-a. Просто трябва да му нагласиш настройките.

Edit: А пък може да е било и от firewall-a на Пандата тъй като тя има вграден. Ако е от него като инсталираш Пандата те пита дали искаш да ползваш нейния firewall. Просто махни отметката и си готов.

Проблема не е в Пандата а в firewall-a. Просто трябва да му нагласиш настройките.

Edit: А пък може да е било и от firewall-a на Пандата тъй като тя има вграден. Ако е от него като инсталираш Пандата те пита дали искаш да ползваш нейния firewall. Просто махни отметката и си готов.

:D .. да, т'ва го знам. не съм чак такъв ламер, че да сложа 2 firewall-a :)

.. но според мен си е до пандата, защото съм слагал най-различни антивирусни преди и не са ми правили такива проблеми. изглежда тая програмка го раздава нещо мнооо "свойски" на чужда територия :woot

Пандата ми е омразна. Един път бъгна един компютър ей така и се наложи формат. Нортън и панда = вирус

Напълно се присъединявам!

Отдавна отказах Нортън, а Панда не се е задържала толкова дълго, че да я намразя докрай, въпреки това и тя е в черния списък за неопределено време.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...