Jump to content
BulForum.com

Проблеми със записването на CD-та - Fixation Error

Recommended Posts

Значи, записвачката ми е TEAK, верно че вече е на годинки, но никога не ми е създавала проблеми. Записвам с Nero

От известно време доста често се случва като пусна диск да се записва да ми даде Fixation Error - и процесът прекъсва, по-малко от 10 секунди след като съм пуснал да записва. Просто НЕ ЗАПОЧВА да записва. Интересното е, че това ми се е случвало до сега само с Princo дискове, а записвам и на TDK и с тях никога не се е случвало. Давал съм от тези дискове и на приятели да ми записват, проблемът се е появявал и при тях. Което ме навежда на логичната мисъл, че проблемът е в дисковете.

Понеже записвам доста бях се сдобил с 2 шиша от по 100 диска Princo, и може би над 50 диска дадоха Fixation Error и от двата шиша. Какво им има на тия дискове някой има ли идея? Преди с Princo не съм имал такива проблеми. Възможно ли е да е фабричен дефект и да е така масово това явление?!

sa6toto i pri men se slu4i dva pati i pohbih naprazno o76te edin disk za6toto se stresnah da ne e ot zapisv4kata napravih na ba6ta6a edin disk s techno (diska e PRINCO) i poznaite kvo stana dva pati go mu6na v playera na kolata i pokritieto po krai6ta6a otide i ve4e ne e goden diska

izvoda kav e :

NE KOPUVAITE VE4E PRINCO DISKOVE

Мдам, до скоро им се доверявах, но явно яко да прецакали всичко. Вече няма да взимам такива.

Аз с тея Принко и преди съм имал тези проблеми, макар и с CD-RW. След първия запис, по края се отлепи брутално и резултата отиде в коша.

Оттогава спрях да купувам каквото и да е Принко под какъвто и да е предлог.

Доверявам се на някои нови и по-непознати марки (например Dysan е изключително добре направен диск, докато не ги развалят и тях), черните Samsung, дори и евтините Sky / Eurosilver с гладко покритие, не са ми правили проблеми.

За CD-RW ползвам TraxData, e-Proformance, Verbatim.

Princo са големи боклуци. Проблема ти е в тях, а не в писачката. Скоро взех от Metro някакви дискове, които виждам за пръв път, но се оказаха много добри. Казват се ARITA. Оранжеви 50 бр.= 12 лв. На тях не пише скорост, но се пишат на 48x без проблеми.

Princo са големи боклуци. Проблема ти е в тях, а не в писачката. Скоро взех от Metro някакви дискове, които виждам за пръв път, но се оказаха много добри. Казват се ARITA. Оранжеви 50 бр.= 12 лв. На тях не пише скорост, но се пишат на 48x без проблеми.

ARITA и RIDATA са си TRAXDATA с друго име (една и съща фирма ги прави)

Аз съм записал към 500 диска Принко и никога не съм имал този проблем...

Може да не си имал проблеми със записа, но сканирай диска за грешки във файловете (сигурно поне на 10-15 диска ще има грешки)

Може да не си имал проблеми със записа, но сканирай диска за грешки във файловете (сигурно поне на 10-15 диска ще има грешки)

А, въобще не се съмнявам... :)

А, въобще не се съмнявам... :)

Ами какъв е смисъла тогава :wacko:

Аз винаги проверявам след запис, да не говорим ако е софтуер, там просто без проверка няма как да мина. Вярно, че не пиша в промишлени количества.

Аз записвам предимно музика, която за 2-3 месеца въртене по дековете става на нищо подобно, така че дали ще е качествено или не, няма такова значение. Но до сега не съм записал диск, който да не се чете. Все пак ги записвам минимум на половината от обозначената скорост. Ама за тая цена - 27ст - толкова...

То и аз не съм имал проблем с такива грешки, независимо какъв е диска винаги се записва до край и после се чете, но някога има прецакани файлове ако е прецакано покритието, а при принко това е доста често срещано явление

Никога не съм виждал принко с прецакано покритие, за разлика от e-preformance...

Ето два теста, които направих:

Първия диск е Принко записван преди година и косур на 32х. Втория е Диабло 2, оригинален диск, пускан 2-3 пъти... Забележете, максимума на грешките при Диаблото е по-висок.

Princo.jpg

Diablo2.jpg

Защото съм виждал много такива, на които покритието им беше олющено в краищата. Но нищо не казвате за тестовете...

Ами защото според мен няма какво да се казва.

Близки резултати, вземи и тествай още поне две дузини дискове преди да могат да се направят някакви окончателни изводи.

Този заводския оригинален диск ако е подмятан къде ли не(включително преди да се сдобиеш с него), или пък си случил на лоша бройка е-проформанс, това не е база за генерален извод. Не твърдя, че са най-добрите дискове, просто при мен не са създавали проблеми засега, за разлика от Принкото, което очевидно е създавало доста повече проблеми средностатистически на хората отколкото който и да е друг модел (вероятно защото е и най-евтин и използван, или е бил някога по-добър и впоследствие ги развалиха и само боклуци навсякъде, и ментета).

Не знам, аз до скоро нямах оплаквания от Принкото, ама казвам ви, тва Fixation Error е просто някакво масово явление в тия 2 шиша от Метро. Ужас направо. Проблеми с покритието съм имал със Multidisc (май така се казваха) и с Evro Silver

Близки резултати, вземи и тествай още поне две дузини дискове преди да могат да се направят някакви окончателни изводи.

Този заводския оригинален диск ако е подмятан къде ли не(включително преди да се сдобиеш с него), или пък си случил на лоша бройка е-проформанс.

Оригиналния диск съм си го пазил много, както казах, само 2-3 пъти съм го слагал в цд-то за да инсталирам играта. На е-проформънс никога не съм записвал, само съм виждал и то не е един. Както и да е, аз не споря, просто казвам това, което съм видял. Сега ще направя тестове на още 20тина диска да вида, за какво става въпрос. Между временно ти може да направиш един с е-проформънс, за сравенение.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...