Jump to content
BulForum.com

ИЗБОРИ 2005

emo_one

За кого гласувахте  

254 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

За Виденов си прав.  А за Михайлова мога да кажа, че беше доста неуспешен външен министър - не само мое мнение. Софиянски с неговите кокошкарски истории - няма какво да говорим.

Не обиждам никой. За страната в момента значително по-добре би било да управлява една обединена партия макар и червена, отколкото широка коалиция която се самоизяжда от вътре.

Моята цел е да се води една нормална дискусия! Нямам намерение да убеждавам някого в каквото и да било!

Какво точно е неуспешното на Михайлова? Въпросът е спорен, а и да не забравяме, че все пак ние сме странични наблюдатели по-скоро, така че не бива да сме много категорични в изказванията си!

Не знам защо считаш, че една широка коалиция е задължително да се самоизяде отвътре?

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

@azsum

Коралски, Папаризов, Овчаров, Пирински - те какви са? Новите лица ли? Що не се оттеглиха с Виденов.

И ако толкова е просто и МВФ прави всичко защо се стигна до мизерията 96-та?

Айде стига, сега ще изкараш, че и Тодор Живков ни е вкарал в НАТО.

А лафът "нищо добро не ни очаква" по-скоро трябва да се преобърне в "каквото посееш, такова ще жънеш".

Моята цел е да се води една нормална дискусия! Нямам намерение да убеждавам някого в каквото и да било!

Какво точно е неуспешното на Михайлова? Въпросът е спорен, а и да не забравяме, че все пак ние сме странични наблюдатели по-скоро, така че не бива да сме много категорични в изказванията си!

Не знам защо считаш, че една широка коалиция е задължително да се самоизяде отвътре?

За Михайлова - въпрос на лично мнение.

ОДС имаха 4-ри години - не месеца а години да се обединят, да излезнат на тези парламентарни избори с една ясна програма и цели които да могат да изпълнят. Не го направиха. А вота на недоверие - когато се коалираха със БСП ? Би ли обяснил как сини и червени се обединяват с една единствена цел - да докопат кокала независимо от негативните последици за страната. Сега те отново излизат с изтърканата песен - не гласувайте за комунистите. Никога не съм одобрявал когато някой плюе по противнка си за да изтъкне себе си.

Както писах по-горе какъвто и да е резултата от изборите нищо добро не ни чака - още повече като се има предвид какво става с ЕС.

VooDooMaN Виденов попадна в медийна изолация, не положи усилия за подкрепа отвън. Също така не получи вътрешнопартийна подкрепа именно от изборените от теб ( и не само ) хора.

С встъпването в длъжност на Иван Костов, встъпи в длъжност и Международният валутен фонд. Костов нямаше друг избор, освен да се подчини. България имаше да плаща доста по външния дълг и без заеми от МВФ това нямаше как да стане. Рискувахме да обявим втори мораториум, което щеше да ни хвърли в Третия свят. Затова МВФ получи своята власт. Въведен бе бордът и бяха забранени всички онези действия, които доведоха до кризата. Тези действия принципно минават за забранени за всеки отговорен държавник в нормална страна. Но у нас трябва външна намеса. От тук насетне се случи следното:

1.БНБ не можеше да емитира повече левове, отколкото можеше да покрие с валута. Т.е. вече нямаше свободна парична политика.

2.Правителството не можеше да трупа значими дългове и да има голям дефицит в бюджета.

3.На банките бяха наложени драконовски рестрикции и те спряха практически да отпускат кредити.

4.Външният валутен баланс трябва да е положителен (т.е. когато търговското салдо е отрицателно, трябва да се намерят други източници, които да го покрият - приватизация, чуждестранни инвестиции и пр.)

В резултат на тези мерки икономиката се стабилизира на много ниско равновесно ниво. Текущо управляващите получиха правото да създадат илюзията, че те са постигнали финансова стабилизация...

Само че тя се постигна не благодарение на тях, а въпреки тях. Защото те бяха участвали в безумията, които доведоха до срива. А правото да повторят това им бе отнето отвън.

За Михайлова - въпрос на лично мнение.

ОДС имаха 4-ри години - не месеца а години да се обединят, да излезнат на тези парламентарни избори с една ясна програма и цели които да могат да изпълнят. Не го направиха. А вота на недоверие - когато се коалираха със БСП ? Би ли обяснил как сини и червени се обединяват с една единствена цел - да докопат кокала независимо от негативните последици за страната. Сега те отново излизат с изтърканата песен - не гласувайте за комунистите. Никога не съм одобрявал когато някой плюе по противнка си за да изтъкне себе си.

Както писах по-горе какъвто и да е резултата от изборите нищо добро не ни чака - още повече като се има предвид какво става с ЕС.

За какви 4 години говориш, като Костов напусна преди около година? И пак ти казвам - аз не искам Командира обратно в ОДС! Не го искам в политиката въобще! В този смисъл не искам и обединение с него. По-скоро бих искал да има обединение на симпатизантите на ДСБ и ОДС, но без Костов и неговата клика!

Нормално е при вот на недоверие опозицията да гласува против управляващите! Не виждам защо се учудваш въобще на това. Еми, да бяха подкрепили БСП Симеон :huh: Хем тогава щеше да си проличи коя бе реалната опозиция през тези 4 години.

Не бъди такъв песимист! По-лесно ще ти е! :)

За какви 4 години говориш, като Костов напусна преди около година? И пак ти казвам - аз не искам Командира обратно в ОДС! Не го искам в политиката въобще! В този смисъл не искам и обединение с него. По-скоро бих искал да има обединение на симпатизантите на ДСБ и ОДС, но без Костов и неговата клика!

Нормално е при вот на недоверие опозицията да гласува против управляващите! Не виждам защо се учудваш въобще на това. Еми, да бяха подкрепили БСП Симеон :huh: Хем тогава щеше да си проличи коя бе реалната опозиция през тези 4 години.

Не бъди такъв песимист! По-лесно ще ти е! :)

Говоря за периода 2001-2005. Ако погледнеш реално положението в дясното пространство е по-зле отколкото беше през 2001. Това значи 4 загубени години.

Лично аз, предпочитам да управлява обединена лява партия, отколкото коалиция - НДСВ, ОДС, ДПС която във всеки един момент може да се разпадне и да доведе до парламентарна криза и предсрочни избори.

Затова са избори - всеки има право да гласува за този който прецени.

EDIT:

На въпрос дали след парламентарните избори БСП ще е в състояние да упражнява успешно изпълнителната власт, 32,7% са отговорили положително, а 39,3% - отрицателно.

Запитани дали евентуална коалиция от дясноориентирани партии ще е в състояние да упражнява успешно изпълнителната власт, 23,1% от анкетираните са отговорили с "Да", а 41,2% с "Не".

Първо не се познаваме, приятелю. После вземи да атакуваш някой речник или граматика, че в мнението има много грешки (това междудругото важи за доста хора от форума, включително и за мен  :D ).  Освен това няма смисъл да пишеш с главни букви, защото в точка 13 от правилата пише:

Опити да компенсирате липсата на съдържание чрез използването на крещящо оформление са проява на лош вкус.

И сега е време да спра да се заяждам и да кажа нещо конкретно.  :P Казваш, че Волен Сидеров "не е отвчера такъв къкъвто е в момента , човека е написал множество книги и статии по темата с патриотизма и това кой кой е." Лично аз не бих определил тези книги точно като патриотични, но както и да е. Предполагам, че знаеш колко струва издаването на една книга. А Сидеров има "множество" книги освен това има и предаване по телевизията (макар и по СКАТ). Всичко това струва пари, при това много пари! Така че недей да си мислиш, че говоря "на слято".

Мисля, че няма смисъл да ми отговаряш, защото знам какво ще ми кажеш в общи линии. Книгите се четат, затова се издават. Хората се интересуват от него, затова е в телевизията. Той е патриот и т.н. И със съжаление ще трябва да призная, че в това има известна доза истина, а колкото до това, че е патриот - едва ли има политик в България, който да каже, че не е патриот.

И последно - имам странното чувство, че част от издателите на "жълтата преса", срещу които се обяви Слави Трифонов са сред издаделите на книгите на Волен Сидеров.  :D Времето ще покаже дали това е така.

Със сигорност има някви финансови средства , всичко струва пари в днещно време дори и да идеш до тоалетната . Сигорно не си ме разбрал правилно, имах предвид всравнение с останалите . Ако си чел внимателно щеше да го разбереш , и нямаше да пускаш безмислени постове :bgrin:

Говоря за периода 2001-2005. Ако погледнеш реално положението в дясното пространство е по-зле отколкото беше през 2001. Това значи 4 загубени години.

Лично аз, предпочитам да управлява обединена лява партия, отколкото коалиция - НДСВ, ОДС, ДПС която във всеки един момент може да се разпадне и да доведе до парламентарна криза и предсрочни избори.

Затова са избори - всеки има право да гласува за този който прецени.

EDIT:

На въпрос дали след парламентарните избори БСП ще е в състояние да упражнява успешно изпълнителната власт, 32,7% са отговорили положително, а 39,3% - отрицателно.

Запитани дали евентуална коалиция от дясноориентирани партии ще е в състояние да упражнява успешно изпълнителната власт, 23,1% от анкетираните са отговорили с "Да", а 41,2% с "Не".

Обединена лява партия не може да управлява самостоятелно,защото няма да има пълно мнозинство най-вероятно или поне по-вероятно, така че пак ще трябва да има някаква коалиция и ще е нужна помощ от винаги услужливият и безкористен коалиционен партньор Доган!

За анкети не ми говори, че ми е смешно, като ги чета само :) :D :laughing:

Обединена лява партия не може да управлява самостоятелно,защото няма да има пълно мнозинство най-вероятно или поне по-вероятно, така че пак ще трябва да има някаква коалиция и ще е нужна помощ от винаги услужливият и безкористен коалиционен партньор Доган!

За анкети не ми говори, че ми е смешно, като ги чета само :)  :D  :laughing:

Абсурд. Забравяш кой изгони българските турци в Турция. Доган не е глупав за да се коалира с БСП. По-скоро виждам широко коалиционно правителство м/у НДСВ, ОДС и ДПС. Сокола :D има опит 4-ри години с Костов и 4-ри със Сиемон. Е мен такова правителство ме плаши много повече отколкото кабинет съставен изцяло от БСП.

Колкото до анкетите и прочуванията - може да са смешни токолкова, колкото на предните избори се смяхме, че ЦАРЯ ще вземе 43%, а БСП ще изпревари ОДС.

Отношението ми към алкохола е същото както и към наркотиците.

Не знам дали имаш 18 години или не, но как едно 12 13 годишно дете може да избира какво да прави с тялото ли и храната си ?

Ето вижда се, че разграничаваш алкохола от наркотиците в мисленето си!

Както казах Световната Здравна Организация отдавна е признала алкохола за наркотик (също и тютюна). Ще ти цитирам Юлиан Караджов д-р по биохимия:

" Алкохолът си е наркотик като всички останали независимо какво мисли основната

част от електората."

Предполагам на всички е ясно, че на дроги не трябва да се употребяват от малолетни независимо дали са легални или не. Тука спор няма, доказано е, че вредата е много по-голяма за все още развиващите се организми.

Претендирах за правото на избор на такива като мен които отдавна са минали 18.

Та проблема наистина е в закона създаден от купени от мафията "политици".

Хора наистина ли не разбирате? Не може да се създават закони които обричат на затвор цели маси от обществото. Не може да отречеш с лека ръка 150 000 пушачи на трева колкото и да ги мразиш. Днес са тревопушещите утре може да са

други. Трябва ли да ви засегне лично този абсурд за да вникнете в думите ми?

Абсурд. Забравяш кой изгони българските турци в Турция. Доган не е глупав за да се коалира с БСП. По-скоро виждам широко коалиционно правителство м/у  НДСВ, ОДС и ДПС. Сокола  :D  има опит 4-ри години с Костов и 4-ри със Сиемон. 

След изборите пак ще си говорим. Всичко ще лъсне тогава, ама да не се скриеш?
Ето вижда се, че разграничаваш алкохола от наркотиците в мисленето си!

Както казах Световната Здравна Организация отдавна е признала алкохола за наркотик (също и тютюна). Ще ти цитирам Юлиан Караджов д-р по биохимия:

" Алкохолът си е наркотик като всички останали независимо какво мисли основната 

част от електората."

Що не си направиш една тема за леките наркотици? Тук не е място тази дискусия да продължава според мен!

Абсурд. Забравяш кой изгони българските турци в Турция. Доган не е глупав за да се коалира с БСП. По-скоро виждам широко коалиционно правителство м/у  НДСВ, ОДС и ДПС. Сокола  :D  има опит 4-ри години с Костов и 4-ри със Сиемон.  Е мен такова правителство ме плаши много повече отколкото кабинет съставен изцяло от БСП.

Колкото до анкетите и прочуванията - може да са смешни токолкова, колкото на предните избори се смяхме, че ЦАРЯ ще вземе 43%, а БСП ще изпревари ОДС.

В предиода 92-94 Доган беше в коалиция имено с БСП - правителството на Беров. Благодарение на него падна първото правителство на СДС на Филип Димитров и благодарение на това не сме в ЕС, където са останалите източноевропейски и централноевропейски бивши соцстрани. По време на правителството на Костов ОДС имаше абсолютно мнозинство и не се е коалирало (пази боже) с Доган. Тъй че коалиция БСП - ДПС е най-реалната. На предните парламентарни избори БСП не изпревари ОДС.

След изборите пак ще си говорим. Всичко ще лъсне тогава, ама да не се скриеш?

Няма.

В предиода 92-94 Доган беше в коалиция имено с БСП - правителството на Беров. Благодарение на него падна първото правителство на СДС на Филип Димитров и благодарение на това не сме в ЕС, където са останалите източноевропейски и централноевропейски бивши соцстрани. По време на правителството на Костов ОДС имаше абсолютно мнозинство и не се е коалирало (пази боже) с Доган. Тъй че коалиция БСП - ДПС е най-реалната. На предните парламентарни избори БСП не изпревари ОДС.

Прав си. Погледнах разликата от миналите избори - 3 депутатски места в полза на ОДС.

Всичко ще си проличи след 7 дена - след това ще видим. Колкото до влизането в ЕЦ - със сигурност ще бъде забавено поне година независимо кой ще състави кабинет.

Няма.

Всичко ще си проличи след 7 дена - след това ще видим. Колкото до влизането в ЕЦ - със сигурност ще бъде забавено поне година независимо кой ще състави кабинет.

Съгласен съм и по двете тези.

Абе хора, май много бързо забравихте януари и февруари 1997г., или повечето от вас тогава още не са знаели къде се намират? На тия от БСП като им гледам глупавите предизборни клипчета ми идва да повърна - особено като видя оная пача, дето казва "Ще гласувам за Коалиция за България, защото БСП ми харесва", все едно говори за някакво ядене :angry1 :angry1 :angry1 :angry1

Прочетах всички постове и гледам, че пак ще ни излъжат,но искам да кажа на всички да гласуват/само да не е за ДПС и Евророма/ за да не може пак Доган да си прави квото си иска.Той Алеко Константинов го е казал"...и едните и другите са маскари.."

Абе хора, май много бързо забравихте януари и февруари 1997г., или повечето от вас тогава още не са знаели къде се намират? На тия от БСП като им гледам глупавите предизборни клипчета ми идва да повърна - особено като видя оная пача, дето казва "Ще гласувам за Колация за България, защото БСП ми харесва", все едно говори за някакво ядене  :angry1  :angry1  :angry1  :angry1

Да бе, прав си! Много е аматьорски този клип. Типично социзлъчване има :devil

Абе хора, май много бързо забравихте януари и февруари 1997г., или повечето от вас тогава още не са знаели къде се намират? На тия от БСП като им гледам глупавите предизборни клипчета ми идва да повърна - особено като видя оная пача, дето казва "Ще гласувам за Коалиция за България, защото БСП ми харесва", все едно говори за някакво ядене  :angry1  :angry1  :angry1  :angry1

Е има и един вариант, където казват "Ще гласувам за Коалицая за България, защото просто им вярвам". От това по-голяма гавра няма :ph34r: .

Знаете ли колко струва един биоборд или да се излъчи една реклама по национална медиа - 20 000 лв. . А знаете ли ДНСВ колко са похарчили за реламна кампания - около 50 000 000 лв

50 мил. лв. държавни пари , пари които сме платили ние чрез данаците .

Знаете ли с колко е нарстнал външният ни дълг през последните 4 години докато Милин Велчев е министър на финасите - с над 7 милярда лева .

Знаете ли че , една седмица преди гласуването на закона за продажба на Българска земя на чужденци , постъпва писмо в парламента от амариканската тъговска асоцияциа с текста които тряба да съдържа закона .

Аз не искам да съм роб в собствената си държава и да работя за интересите на американци , англичани, евреи или турци .

Не искам министъра на земеделието да ме нарича "ГЯУР" и не искам всеки ден в новините по националната телевизия да ме наричат "БУЛГАРИСТАН" .

Аз съм БЪЛГАРИН и обичам родината си , и всичко това най-малко ме обижда , долу националните предатели !!!!!!!

БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ !!!!!

ЗА ЧИСТА И СВЯТА РОДИНА !!!!!!!!!!!!!!

Това за новите 7 милиарда дълг Волен Сидеров ли го каза? Тъп популизъм е това.

Или колко е лошо да се продава земя на чужденци?

Давам пример - ние имаме х декара земеделска земя и само ако могат да купуват чужденци ще има интерес и ще можем да я продадем. Другият вариант е да не могат да купуват чужденци, да влезе в сила законът за облагане с данъци на пустеещи земи и да се наложи д я продадем на безценица. Не виждам в случая кое е по-добре за хората, които имат земи, но нямат средствата да ге обработват?

БСП!!!!!!! :punk

Ще се аргументираш ли защо? Или просто ти допада червения им цвят?

Знаете ли колко струва един биоборд или  да се излъчи една реклама по национална медиа - 20 000 лв. . А знаете ли ДНСВ колко са похарчили за реламна кампания - около 50 000 000 лв

50 мил. лв. държавни пари , пари които сме платили ние чрез данаците .

Знаете ли с колко е нарстнал външният ни дълг през последните 4 години докато Милин Велчев е министър на финасите - с над 7 милярда лева .

Знаете ли че , една седмица преди гласуването на закона за продажба на Българска земя на чужденци , постъпва писмо в парламента от амариканската тъговска асоцияциа с текста които тряба да съдържа закона .

Аз не искам да съм роб в собствената си държава и да работя за интересите на американци , англичани, евреи или турци .

Не искам министъра на земеделието да ме нарича "ГЯУР" и не искам всеки ден в новините по националната телевизия да ме наричат "БУЛГАРИСТАН" .

Аз съм БЪЛГАРИН и обичам родината си , и всичко това най-малко  ме обижда , долу националните предатели !!!!!!!

БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ !!!!!

ЗА ЧИСТА И СВЯТА РОДИНА !!!!!!!!!!!!!!

Теб или някой яко те манипулира, или халюцинираш. Пълни измислици говориш, в които само си проличава как не разбираш от това, за което говориш!

Давайте, гласувайте за всякакви психопати като Волен Сидеров, Александър Томов (Коалиция на розата), крадците Иван Костов и Стефан Софиянски и всякакви там катили.Ако мислите, че има такива "патриоти", които само мислят доброто на България, сте в голяма грешка.Осъзнайте се и помислете какво е най-важното за България през следващите години!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...