Jump to content
BulForum.com

ИЗБОРИ 2005

emo_one

За кого гласувахте  

254 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

гледах интервюто със Сидеров.Мисля че това момче не само не е с всичкия си,но и с тая партия и толкова голям процент на гласували е потенциална заплаха(особено идеите,зад които стои и псевдополитиката на омраза,която проповядва)Нещо като този човек:

http://img54.echo.cx/img54/130/1113746061v...siderov15ns.jpg

гледах интервюто със Сидеров.Мисля че това момче не само не е с всичкия си,но и с тая партия и толкова голям процент на гласували е потенциална заплаха(особено идеите,зад които стои и псевдополитиката на омраза,която проповядва)Нещо като този човек:

http://img54.echo.cx/img54/130/1113746061v...siderov15ns.jpg

Точно на място. :D Това е снимка на Сидеров преди да се кандидатира за изборите. :laughing:

Точно на място. :D Това е снимка на Сидеров преди да се кандидатира за изборите. :laughing:

Ах,мерси...беше малко трудно да намеря читава снимка.Използвах Gimp за мустачките.

Има хора като Сидеров,които се хранят от човешкото нещастие и го превръщат в омраза,която насочват и им носи рейтинг-а.Заключението:не гледайте толкова много кабеларката,ще ви се увреди мозъка и ще започнете да спорите с хората за глупости по форума и да вбесявате себе си и околните,а Вулен...бе той си е луд.И аз ще изперкам ако имах неговия живот,особено след изборите.

Лично бих гласувал за Ндсв,но е късно за това и сега съжалявам че не го направих.Надявам се правителството някак да си събере партиите и да си свърши работата.

Ако може да се правят някакви изводи от анкетата отгоре, а те със сигурност могат да се направят, ама нали всички можете да си ги направите?Бля бля, някой преди изборите казваше че били гласували само под 18 в тея анкети, след изборите друго се оказа. Да не стане така че на следващите избори да има още и по-големи изненади.

Напомням ви да спазвате добрия тон, дори когато изобщо не сте съгласни със събеседниците си. По-добре замълчете вместо да прибягвате до лични нападки — единственото, което недвусмислено показват е, че сте изчерпали аргументите си.

абсолютно добре - стопихме 10% от очакваните за комунистите... явно има не само твърд електорат...

абсолютно добре - стопихме 10% от очакваните за комунистите... явно има не само твърд електорат...

Явно и ти си гаслувал ПРОТИВ нещо, отколкото да гласуваш ЗА някой. Не мога да ви разбера такива хора.

На един и същ въпрос зададен към Костов и Надежда дали предсрочните избори няма да забавят членството ни в ЕС и двамата отговориха - По-важно сега е да попречим БСП да състави правителсто. Или с други думи - Не ме е.. за ЕС въпроса е да рушим нещо преди другите да са го създали и да видим как работи.

cheese, ne vsichki sme dorasli da oburnem i drugata buza, kakto i da dadem 2-rata riza :)

Лелеле, тази тема тука много яко се е разгорещила, докато ме нямаше :D

Карамански, в рамките нашегата (в която обаче трябва да има доста истина), ако българите не са дорасли да си дадат ризата или бузата, тогава за даване остава само едно - задните части :D

Един съвет към всички оратори - за политика не се говори с емоции. Това е най-голямата грешка на целокупното българско население.

Трябва да ви кажа, че от страни това се вижда още по-добре. Всичко друго са приказки и още по-голямо забатачване, за съжаление.

да, аз отидох да гласувам против БСП (+дпс) макар че не ми харесваше ни една от другите партии. тези на които симпатизираш - прекалено дълго рушиха и много развалиха за да си мисля как ще вървят напред... напротив виждам как за тях гласуват само хората които не искат да се движат напред... аз нищо не разбирам от политика, но наблюдавам хората около мен... мисля, че вече писах са психическата нагласа на хората...

не гласувах и за НДСВ, въпреки че на миналите избори гласувах за тях...

не гласувах и за АТАКА...

аз все си мисля, че основния проблем си е простотата

Циганите - те са си просто прости и просто си се размножават добре... простотата ги прави здрави - прости мисли - здрав дух - здраво тяло - силно самочувствие - първи сме в болниците...

Турците... - колко от вас познават турци и какво им е мнението... добри хорица, доста подтискани през комунизма... идете тук в Долни Воден (или там как се казваха селата до Асеновград) - ще видите спретнати скромни къщи и жените са седнали на тротоарите пред тях и сушат лук - тези хора ще ги правите на сапун ли?

сега ще добавя и помаците (ахряни и т.н. всички българи - мохамедани) защото съм израстнал в Смолян, а там сме 50 на 50 - обикновени добри хора отново подтискани през комунизма - даже тази репресия в нималото като че ли ги е направила и по-добри - по-трудолюбиви и по-сдържани...

(ей сега се сетих и за един пример - мой приятел върл мразител на турците,,, ама кога е виждал турчин - съответно в казармата най-добър другар му става турчин...)

но сега да си кажа - да ми простят мюсулманите, но е много глупаво това което правят - помашки села в Родопите се превърнаха изцяло в турски - по думите на позната начална учителна - в първи клас се учат да говорят български - така или иначе най-важният език за всеки е този който е официален там където живееш

ама изобщо е много просто как дърпат себе си назад (или се оставят да бъдат дърпани)

(или някой да ме поправи ако мюсюлманските страни по света са напредничави...)

нямам време да пиша много - БСП няма да ме нахранят... искам да бачкам в зала и да вземам голяма заплата, но за съжаление БСП и това няма да ми дадът - просто не може... ще се опитвам да бъда програмист в България и дано Господ ни помага на всички...

и дано всички да ставаме по-интелигентни - която партия го обещае ще гласувам за нея :]

защо никой не каза, че ще дигне заплатите на учителите? ;}

Явно и ти си гаслувал ПРОТИВ нещо, отколкото да гласуваш ЗА някой. Не мога да ви разбера такива хора.

На един и същ въпрос зададен към Костов и Надежда  дали предсрочните избори няма да забавят членството ни в ЕС и двамата отговориха - По-важно сега е да попречим БСП да състави правителсто. Или с други думи - Не ме е.. за ЕС въпроса е да рушим нещо преди другите да са го създали и да видим как работи.

Естествено че е по-важно да се спре БСП от властта! Предсрочни избори биха означавали забавяне с една ли две години. Правителство на БСП би означавало - край на идеята за ЕС! Помнете Виденов. Те пак са тук!

ЦИК вече обяви окончателните резултати и разпределението на мандатите:

Коалиция за България-82

НДСВ-53

ДПС-34

АТАКА-21

ОДС-20

ДСБ-17

БНС-13

При тази ситуация ми се струва,че остава само царят и Станишев да се разберят кой от двамата ще е премиер.Дано Доган да не участва в играта.

Имам един въпрос. Волен казал ли е неговата коалиция "Атака" от коя страна е ? В смисъл лява , дясна централна ? Или е просто фашистка ?

аз все си мисля, че основния проблем си е простотата

и дано всички да ставаме по-интелигентни - която партия го обещае ще гласувам за нея :]

защо никой не каза, че ще дигне заплатите на учителите? ;}

Е да, но простия човек се манипулира по-лесно. Доказателство за това са високите резултати на ДПС и АТАКА ( макар да има и умни момчета сред тях )

Всяка една паритя или коалиция има предизборна програма, която засяга и образованието. Едни предлагат по-високи заплати за учители, други безплатни учебници за учениците до 4-ти клас, трети безплатните учебници да бъдат до 8 -ми клас и т.н. Има цифри, срокове които са длъжни да спазят. Освен образованието в програмите си засягат всички останали сфери. Единствената пария която се яви без програма беше АТАКА. 20 лозунга и нищо друго - нито имат план за бюджета, нито срокове които да спазват. Не знам какво щяха да правят, ако имаха пълно мнозинство :)

Сигурно ще ме контрираш, че всеки обещава, но когато видиш зад обещанията цифри точни срокове и т.н. след време ти ще имаш право да ги критикуваш. Ако не си изпулнят обещанията или тръгнат в грешната посока бих излиезнал отново на митингите както излизах през 97-ма.

Ако разчитах политиците да ме хранят досега да съм загинал от глад :) . Но когато плащаш данъци, осигуровки, такси очаквам да получа нещо с/у тях.

Докато не се разкарат тези политически саботьори от дясното пространство начело с двете Михайлови, Костов и Софиянски ( от части ) които поставят партийните си интереси пред националните никога не биха получили гласа ми. Не може народа два пъти да те поставя в ъгъла на парламента като опозиция, а ти да твърдиш че си победител. Тези за които гласувах реално управляваха 2 от последните 15 години.

И другото за което ми става жал е като гледам вота от чужбина. От над 1 000 000 емигранти имаме 60% за ДПС.

VooDooMaN - не мога да се съгася - какво значи край на ЕС при положение, че КБ поставя като свой приоритет гласуването на закони необходими за приемането ни в ЕС. Никаде не съм срещнал изявление от ЕС, че при кабинет с участието на КБ членството ни ще бъде забавено, отложено или спяряно. А и на децата е ясно, че при едно нестабилно правителсто или предсрочни избори минимума ще е една година. Казвам минимум защото при нови избори големия победител ще е АТАКА и тогава последното което ще обсъждаме тук е ЕС. Или още мислиш, че хора които влизат и излизат по различно време на среща помежду си могат да управляват успешно без противоречия страната ?

5. Българската държава е длъжна да осигурява здравето, социалната сигурност и условията за духовен и материален просперитет на всички българи с всички средства на държавната власт.

6. Всеки български инвеститор, предприемач и производител е с предимство пред всеки чуждестранен до изравняването на стандарта ни на живот със средноевропейския. Българското производство, търговия и банки трябва да са в български ръце.

7. Данъците и доходите в България трябва да бъдат съобразени с възможностите и нуждите на българското население, а не с изискванията на МВФ и Световната Банка.

8. Приватизационните сделки подлежат на ревизия.

9. Българският бизнес, независимо държавен или частен, се подпомага от държавата във и извън границите й.

14. Референдуми по всички важни въпроси, засягащи живота на над 10% от нацията.

17. Прекратяване на българската зависимост от МВФ и Световната банка

20. Законово въвеждане на минимална цена на труда - почасово заплащане, отговарящо на средноевропейското

Да оставим на страна кой е фашист и кои не е и да ва запитам вас фенове на атака на за някои вапроси.

По точка 7.

Аз имам нужда от мерцедес, 2 апартамента и 1 къшта на Хавате...как ще ми осигорите такава заплата ,че да си ги купа при положение че нямам възмойности да плаштам данаци щотото парите не ми достигат да си шодържам колата и 3те къщи, разбираш ли начи?

По точка 8

И като ги ревизиеате тея сделки и решите ,че не са както трябва от къде ша вземите пари да жърнете парите на инвеститорите закупили съответните предприятия?

(Неказваите че ще ги отнемете в полза на държавата, и инвеститорите ще седят и ще гледат умно.)

По точка 14

От къде ще вземете пари за провждане на референдум всяка втора седмица?

По точка 17

Като ги прекратите тея отношения с МВФ и Световната банка как ще върните ниско лихвените, безлихвените и "високо" лихвените кредити отпуснати на държавата?Щотото европейските институции ще си ги поискат.

По точка 20

Като намалите данаците и върните парите на всички по горе изброени точки от де ще вземете пари за заплащане отговарящо на средноевропейското?

По останалите 2 точки няма да говоря примерно щото вече става абсурдно.

Моля този който ще се наеме да ми отговаря да кара подред без да изтъква доводи от вида на "ти си тъп" или пък "циганите на сапун".Не даваите за пример други камании а кажете своя начин.

P.S. Все повече се замислям да си стягам куфарите и да се изнасям от тука докато е времв.

И докато ние спорим кой троябва да е следвштия премиер, ДПС ще взима все повече места в парламета, не защото турците и циганите са тъпи и лесно се манимулират а защото ние се караме кой е луд и кой къв е, защитаваме лични интереси и вместо да гласуваме за 1 или друга идея (макар и не най-правилната) ние гласуваме против всяка идея (дори и не гласуваме).

:lol: Предчувствам че на Доган това ще му е последния мандат. Дано да е само 6 месеца. :) То хубаво да плещи само глупости, ама като знае че така може да спечели, май не се е замислял как ще ги изпълни обещанията.
Естествено че е по-важно да се спре БСП от властта! Предсрочни избори биха означавали забавяне с една ли две години. Правителство на БСП би означавало - край на идеята за ЕС! Помнете Виденов. Те пак са тук!

БСП официално обяви че са за ЕС и няма да се коалира с никой който смята че е против него, т.е. с Атака. ;)

П.П. Сега даваха по БТВ реклама за домашна хлебопекарна. Май ще си припомним отново старото време на нащите баби и дядовци. :)

И докато ние спорим кой троябва да е следвштия премиер, ДПС ще взима все повече места в парламета, не защото турците и циганите са тъпи и лесно се манимулират а защото ние се караме кой е луд и кой къв е, защитаваме лични интереси и вместо да гласуваме за 1 или друга идея (макар и не най-правилната) ние гласуваме против всяка идея (дори и не гласуваме).

Тук подкрепям. Пресен пример е сегашния момент в който политическите сили явно не желаят да работят заедно след като Станишев официално им прати покани за преговори. И докато ние си лафим сладки приказки, онез горе се чудят кой да грабне кокала, а не да работят заедно за общото благо на България. Бсп, Сдс, Одс, Ндсв и т.н вижте ги колко пари струват.

16 години след промените е просто глупаво да се заявява ние няма да покрепим правителнство с мандат на БСП, ами добре водете преговори да постигнете някакъв компромис, а не просто да вървиш на въпреки от което най - вече страда държавата. Но на тях определено не им пука. Защото ни замазват очичките със сладки приказки и вместо да хванем по една сопа и да ги вкараме в правкия път тук си играем на политически коментари :sayjin

По точка 7.

Аз имам нужда от мерцедес, 2 апартамента и 1 къшта на Хавате...как ще ми осигорите такава заплата ,че да си ги купа при положение че нямам възмойности да плаштам данаци щотото парите не ми достигат да си шодържам колата и 3те къщи, разбираш ли начи?

Стани депутат :blink:

Не мога да не се въздържа да кажа, че макар да не съм гласувал за БСП, останалите големи партии са супер насрани алчни корумпари. Не искат да допуснат БСП във властта защото те много добре са се намърдали там в далаверките и не искат да им се разваля рахата. А какво става сега? Партии без НИКАКВИ ИДЕЙНИ СХОДСТВА, които довчера се плюеха в Парламента, сега се обединяват срещу "червената заплаха", което надявам се осъзнавате какво означава - ПОДИГРАВКА С БЪЛГАРИТЕ. Всеки трети е гласувал за БСП, те спечелиха изборите(достатъчно убедително според мен), но сега гъзодавците ще се сдушат, за да управляват те. Е, какво излиза? Няма значение дали хората искат промяна - корумпарите няма да им позволят...

P.S. Моля без изявления за структурата на електората на БСП - това са глупости на хора, които не са наясно с политическата обстановка в страната. Не е вярно че само пенсионери гласуват за БСП....ама никак не е вярно...

EDIT: А на zmei_gorqnin като ми остане после малко време ще взема да му обясня за абсурдните му точки...толкова глупости на едно място отдавна не бях виждал....

Ние като нация не се уважаваме, мен лично ми омръзна да гледам празен парламент доста отдавна. А заплатките им се формират от нашите данъци. И както казах до момента в който ние тука се залъгваме да си коментираме кой какъв е, те ще си лудуват. По една сопа за всеки потик с поучителна цел :D

Това ще е мотото ми когато се кандидатирам :P , Жоре а теб ще те взема като PR и да ми водиш къмпанията :D

Стани депутат :blink:

За съжаление местата вече са заети, защото са само 240. Предложи друго решение.

EDIT: И като се съберат резултатите от другата тема горе долу резултатите са 50х50, което показва че 50% от хората тук вярват в доброто на Атака, което ме озадачава още повече. :blink:

А  и на децата е ясно, че при едно нестабилно правителсто или предсрочни избори минимума ще е една година. Казвам минимум защото при нови избори големия победител ще е АТАКА и тогава последното  което ще обсъждаме тук е ЕС. Или още мислиш, че хора които влизат и излизат по различно време на среща помежду си могат да управляват успешно без противоречия страната ?

Щом е така ситуацията в момента не е ли подмяна на вота? Щом ако има утре избори ще има съвсем различни нагласи - не е ли това подмяна на желанието на хората? Аз не разбирам от кой се страхуват тези, които са против нови избори, предвид създалата се ситуация на евентуални безпринципни коалиции. Кой се страхува от волята на хората? Аз не!

Ти не, ама ако има нови избори го духаме за ЕС 100%. Не ги слушай онея палячовци от Новото Бреме как обясняват че можело да се приемат необходимите закони за един месец... То от такива закони сме на тоя хал...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...