Jump to content
BulForum.com

ИЗБОРИ 2005

emo_one

За кого гласувахте  

254 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Имам чувството, че от това повече тема няма да стане...

Правилно. Време е да се затвори. Така или иначе изборите свършиха вече.

Ще ми липсват тези двамата клоуни в темата иначе. :) Развеселиха малко темата, както Сидеров развесели вчера журналистите и другите хора. :lol:

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply
Надявам се Атака да не са чак толкова крайни в парламента :rolleyes:

След като всички партии се разграничиха ясно от вижданията на Атака (между впрочем и те самите не знаят какви са им вижданията), Воленчо ще си седне на г**а, че даже може и да бъде погълнат от някоя друга партия. Единствената му цел беше да влезе в парламента, която той постигна благодарение на тези скинове, минове и не знам си какви, които явно не знаят какво е отговорността да гласуваш на избори.

Сирене , синсити и копче предвид обстоятелствата след 4 години първи ще припкам да гласувам следвайки принципа важното на Атака и Дпс да им е зле. ;)

JDFU, една клечка кибрит сама по себе си не е нищо, ама може да направи пожар. Ти виж така наречената Македония ! Една шепа цигани на едно баирче предизвика маса бели!

P.S. Ооооо, Aggressiv все пак ще гласува един ден!!! Ура ! Имаме напредък :D

Сирене , синсити и копче предвид обстоятелствата след 4 години първи ще припкам да гласувам следвайки принципа важното на Атака и Дпс да им е зле.  ;)

Знаех си, че има електорален потенциал в теб :) Може и по-скоро да ти се наложи да спасяваш положението......

P.S. Ооооо, Aggressiv все пак ще гласува един ден!!!  Ура !  Имаме напредък  :D

Знаех си, че има електорален потенциал в теб :) Може и по-скоро да ти се наложи да спасяваш положението......

Айде ще черпите :P ... Дано не се налага, защото ако този уж протест Атака се изроди в такива изстъпления, тогава може и до гражданска война да я докараме :angry:

Aggressiv, каква бира пиеш :D

С тебе бая се изпокарахме в последните дни, ако съм попрекалил, прощавай :)

Aggressiv, каква бира пиеш  :D 

С тебе бая се изпокарахме в последните дни, ако съм прекалил, прощавай  :)

Ние не се карахме, а защитавахме различни позиции, както знаеш в спора се ражда истината, която я видяхме преди малко. Иначе скромничко загорка :D

Ние не се карахме, а защитавахме различни позиции, както знаеш в спора се ражда истината, която я видяхме преди малко. Иначе скромничко загорка  :D

Ами щом така мислиш, що не гласува бе пич?

А колкото до черпенето - искаш да те черпят да бъдеш българин?!? Интересни хора има на тоя свят.

Айде ще черпите  :P ... Дано не се налага, защото ако този уж протест Атака се изроди в такива изстъпления, тогава може и до гражданска война да я докараме  :angry:

Вижте кво е казал Костата:

"В парламента обаче бързо се научават истините за нещата. Самите тези хора ще преживеят една еволюция и някои от тях вероятно няма да останат на позициите, с които влизат в Народното събрание. Предполагам, че "Атака" ще получи своите обяснения и ще разбере защо не може да реализира българските национални интереси по пътя, по който е тръгнала.

В българската политика твърде често се създава образ с думи, който след това не се защитава с поведение. "Атака" може да се окаже точно такъв образ от думи, който след това няма да бъде последван от действия."

Пуснахме ги да влязат, и то с какъв процент, а сега "А бе те маже и да не са такива, може да са едни такива хубавки, добрички". Ами ако не е така. Какво ще гласуваме за всеки за да видим после дали е такъв за какъвто се представя или е добричак? Интересни тези.

Ами щом така мислиш, що не гласува бе пич?

А колкото до черпенето - искаш да те черпят да бъдеш българин?!? Интересни хора има на тоя свят.

Погрешно ме разбра , черпенето беше в кръга на майтапа, както и да е :)

Вижте кво е казал Костата:

"В парламента обаче бързо се научават истините за нещата. Самите тези хора ще преживеят една еволюция и някои от тях вероятно няма да останат на позициите, с които влизат в Народното събрание. Предполагам, че "Атака" ще получи своите обяснения и ще разбере защо не може да реализира българските национални интереси по пътя, по който е тръгнала.

В българската политика твърде често се създава образ с думи, който след това не се защитава с поведение. "Атака" може да се окаже точно такъв образ от думи, който след това няма да бъде последван от действия."

Това го слушах вчера и мойто мнение за Атака беше, че Сидеров точно се опитва да яхне хорското недоволство с цел собствена облага, то е ясно че нищо няма да направи, просто защото със свойте 20 и няколко депутатски места абсолютно изолиран е безгласна буква . А и не мисля, че той е там да прави нещо . :D

Ами аз съм гласувал за БНС малко необичайно за мен :) но нищо.

Сидеров е краен в изказванията си в агитацията относно малцинствата което на мен не ми харесва, но на пресконференцията изобщо не ми се видя краен нито каза че някой ще прави на сапун. Бъдете сигурни че наполовина спечелиха и мен :) тяхната идея донякъде съвпда и с моята (ако изключим някои точни примерно разполагане на американски войски аз съм съгласен той е против решението според мен е чрез референдум с гласуване над 50% или над 60% "за". Аз съм "за" защото това е един вид инвестиция, поддръжка на съораженията, може би тяхното модернизиране, донякъде сигурност за държавата против ссъм да не вдигат много шум.). Ако някой е гледал все пак цялата пресконференция ще се убеди че "Атака" се е представила достойно. За първи път да видя добро изявление на Костов относно "феномена" Атака. Журналистите са изключително пристрастни и това се видя и на пресконференцията (когато някоя партия свърши своето представяне се чуват от някъде ръкопляскания и това се повтаря за всяка партия от различни ъгли жалко че това трудно се наблюдава от човек това е голяма манипулация). Ако забележите по принцип всеки журналист трябва да казва само какво е казал "БЕЗ ДА ИРАЗЯВА СВОЕТО МНЕНИЕ" (защото така оказва 100% влияние на други хора). Казвал съм че журналисти от БНТ стават депутати много са примерите последния е с Димитър Цонев. Няма такова нещо в България като безпристрастен жирналист. Ще взема като пример и "Атака" това бе предаване по СКАТ за анализ на политическите проблеми на България за които май никой не им е обърнал внимание. Ще излеза краен затова заключвам че Атака трябва да се бори за да ме спечели като избирател. Доволен съм от тези избори, че няма победител. Идеята според мен която е за тези ибори и правилна е дискриминацията на българите за сметка на малцинствата, но и малцинствата нямат полза от това тъй като няма добър резултат за последните 15 (че даже може и повече) години, крайните решения са недобри последствия обаче насочването на проблема е едно добро начало. Циганите нямат право на безплатен ток а трябва да го плащат като всички останали, нямат право да крадат чужда собственост и да останат безнаказано да ограбват като това се отнася и за всички останали де(а за да стане всичко това по "добрата" стана трябва да им се намери работа, а по "лошата" страна трябва да се изколим по-примера на Съседна Югославия).

Сидеров е краен в изказванията си в агитацията относно малцинствата което на мен не ми харесва, но на пресконференцията изобщо не ми се видя краен нито каза че някой ще прави на сапун. Бъдете сигурни че наполовина спечелиха и мен :) тяхната идея донякъде съвпда и с моята (ако изключим някои точни примерно разполагане на американски войски аз съм съгласен той е против решението според мен е чрез референдум с гласуване над 50% или над 60% "за". Аз съм "за" защото това е един вид инвестиция, поддръжка на съораженията, може би тяхното модернизиране, донякъде сигурност за държавата против ссъм да не вдигат много шум.). Ако някой е гледал все пак цялата пресконференция ще се убеди че "Атака" се е представила достойно.

Колега, направо ме разби. Много ясно че няма да каже публично че ще ги прави на сапун, то и да иска няма да може. :) Използваше само някои точки от програмата си, в които да покаже че защитава и нещо българско. Според мен беше пълна простащина да се защитава зад точката за българския език. Според мен може да не е толкова фашистка партия колкото неговите поддръжници искат да е, но да се води от човек достоен за това и с диплома най-вече, която той я няма. Както много други казаха, той не знае как се работи в парламента, но ще се научи. Хем няма представа какво е там хем се наиска. Знае само как да плюе по-добре политиците, защото е журналист и да търси собствени облаги от каквото и да е(Който е гледал вчера пресконференцията е видял колко неща от миналото му излезнаха). И не смятам че Атака се представиха достойно. Мисля че дори се изложиха много с не отговарянето на нито един въпрос, което доведе и до осмиването им накрая. А това значи и война за репортерите, които се чудят само кой да подхванат. След 4 години съм абсолютно сигурен, че ще го изкарат по-черен и от Жан Виденов и няма да е вече в парламента. Дано.

Все пак Сидеров е бил депутат от СДС.

Не искам много да ги защитавам тъй като някои от точките им не съвпадат с моите.

breakneck ти май си предубеден. Аз казах който е гледал цялата пресконференция. Най-много не ми хареса програмата от това че наистина може да не се окажам в ЕС, но той застъпи "много сериозни" проблеми в цяла България иначе нямаше да има толкова гласове. Това донякъде е протестен вот. Според мен ако се бяха организирали по отрано биха имали по голям успех. Длъжен съм да уточня, че ми бяха напълно безразлични преди изборите. Застъпих темата за пристрастност(на журналистите) защото всеки казва думата "крайна" и "фашистка", но те успяха да усмеят част от журналистите(защото по БТВ социолозите се чудеха дали е крайно лява или крайно дясна партия). Друг пример бе че една журналистка зададе много дълъг въпрос :) и на мен ми беше чудно как той ще отговори :) отговори и като и каза че ако бил редактор веднага би я уволнил. Пак казвам тяхната идея не е лоша, но е крайна. Не е лоша защото "България за българите" така ще се подобрят и българските интереси(може би и нациолни интереси) и странно защо обаче май и на малцинствата и като цяло няма да имаме проблеми. Погледни Демографския срив българите към 80% от българските граждани има отрицателен прираст, но при циганите и турците не е така за другите малцинства не знам. Тяхната идея за българския език пак не е лоша да не кажа че е добра. Този език е потъпкван отвсякъде в днешното ни съвремие някои по форумите пишат на т.нар. шльокавица други незаят как да четат и пишат до 2, 3 клас. По националната телевизия БНТ започнаха да излъчват новини на турски език добре, обаче има ли примерно в Търция в тяхната национална телевизия новини на Български език? или някоя друга национална телевизия. Истината за съжаление боли и тя е че българите ще бъдат заличени като нация и/или тяхното самосъзнание ще бъде променено. Надявам се все пак за по-добро бъдеще и по-перспективно с добро за всички български граждани.

Не е лоша защото "България за българите" така ще се подобрят и българските интереси(може би и нациолни интереси) и странно защо обаче май и на малцинствата и като цяло няма да имаме проблеми. Погледни Демографския срив българите към 80% от българските граждани има отрицателен прираст, но при циганите и турците не е така за другите малцинства не знам. Тяхната идея за българския език пак не е лоша да не кажа че е добра. Този език е потъпкван отвсякъде в днешното ни съвремие някои по форумите пишат на т.нар. шльокавица други незаят как да четат и пишат до 2, 3 клас. По националната телевизия БНТ започнаха да излъчват новини на турски език добре, обаче има ли примерно в Търция в тяхната национална телевизия новини на Български език? или някоя друга национална телевизия. Истината за съжаление боли и тя е че българите ще бъдат заличени като нация и/или тяхното самосъзнание ще бъде променено. Надявам се все пак за по-добро бъдеще и по-перспективно с добро за всички български граждани.

Добре де. Само малко поправка се иска тук: ;)

1. Дойде ли някой ден той на власт, с малцинствата ще си имаме най-много проблеми (гаранция), вместо с наистина належащите за страната. И те ще бъдат колкото реални, толкова и изкуствено създадени.

2. От две години на сам има положителен прираст на раждаемостта.

3. Българския език си е официален и никой друг. Ако имаше и друг щеше да има и цели телевизии на друг език, не само новини.

4. Определено се иска промяна на представите на Българина за България и Атака не е начина с който това ще се постигне.

5. Надявам се да не си прав за заличаването.

ЕДИТ: И да, гледах цялата пресконференция и съм още на същото мнение. :) Плюс това не е бил само в СДС, ами е кандидатствал и в листите на НДСВ. ;) Обикалял си е като волна пеперудка, от цвят на цвят. Ако не се беше класирал сега сигурно и в БСП щеше да отиде. :D Още едно доказателство че гледа личната изгода.

Добре де. Само малко поправка се иска тук: ;)

1. Дойде ли някой ден той на власт, с малцинствата ще си имаме най-много проблеми (гаранция), вместо с наистина належащите за страната. И те ще бъдат колкото реални, толкова и изкуствено създадени.

2. От две години на сам има положителен прираст на раждаемостта.

3. Българския език си е официален и никой друг. Ако имаше и друг щеше да има и цели телевизии на друг език, не само новини.

4. Определено се иска промяна на представите на Българина за България и Атака не е начина с който това ще се постигне.

5. Надявам се да не си прав за заличаването.

Радвам се че горе-долу си съгласен с мен за проблемите. Аз мога да продължа за езика ще кажа че Сидеров каза, че Доган агитира на турски.

Ще кажа пак иска се промяна вярно съгласен съм с че идеите за(тяхната) промяна на Атака не са и в моите представи обаче според мен те казват истина в очите за проблемите.

Тази година за първи път ще вязат толкова депутати от ДПС те ще защитават предимно турски интереси или може би небългарски(примерно цигански). Това е в резултат от автогола който си вкара българина като си мисли че като не гласува гласува срещу някоя партия ще и направи "мръсно" като изрази така своето мнение истината е, че гласува само срещу себе си. Извода е искаш, не искаш трябва да гласуваш това е твой граждански дълг. Българските граждани на територията на република Турция излизат по-големи българи от тези тук като изразяват своето мнение. Не искам да продължавам все пак правителството не успя да убеди хората да гласуват съмнявам се че аз ще успея пък дори и да успея вече е късно. Следващия кабинет ще бъде нестабилен ако не бъде съставен от БСП, ДПС и НДСВ. Тази година балансьора ще бъде може би НДСВ...

edit: за последните 2 години и аз съм чувал че има увеличение на раждаемостта, но има ли нямаление на смъртността и ако да то значително ли е за положителен прираст?

Все пак малко статистика

През 1991 година България наброява близо 9 млн. души

Към последното преброяване да речем към 2004 год. България наброява към 7,8 млн. за малка страна като нашата тези резултати според мен са катострофални незнам така си мисля.

Българските граждани на територията на република Турция излизат по-големи българи от тези тук като изразяват своето мнение.

Само където се нашумя, че там са повечето са турци които нарочно ги бавят с издаването на турско гражданство за да може да гласуват.

А за съюз предпочитам НДСВ+БСП, без ДПС. Нещо не ми харесва да му гледам гадната мазна мутра във властта. :dry:

Само където се нашумя, че там са повечето са турци които нарочно ги бавят с издаването на турско гражданство за да може да гласуват.

А за съюз предпочитам НДСВ+БСП, без ДПС. Нещо не ми харесва да му гледам гадната мазна мутра във властта. :dry:

И аз предпочитам НДСВ+БСП само и то без ДПС.

Какви са сплетните от тези които аз разбрах горе долу :)

Щеше да е интересно ако можеше да се играе на Еврофутбол:)

1) ДСБ иска само десните партии да се обединят без Сакскобурготски

2) ОДС е съгласна за десно центристки кабинет

ОДС не иска да се коалира с БСП

3) БНС е декларирала преди коалиция с ОДС като ОДС още не е отговорила

БНС не иска да се коалира с БСП

4) БСП е готова за консултации с други политически партии

5) ДПС е декаларирала преди изборите за възможна коалиция с БСП на пресконференцията също

6) НДСВ преди изборите каза че няма да се коалира с ДПС

7) Никой не ще да се коалира с АТАКА

Най-важното остава резултатите разбира се :)

Най-важен резултат според мен ще бъде БСП+ДПС=?

и дали (БСП+ДПС)+АТАКА>всички останали ???

и ако е да т.е. ако е вярно > значи е по вероятен ляво-центристки кабинет иначе ще спечели може би десно-центристки

Всякакви други работи различни от тези сравнения водят до нестабилен кабинет с не пълно мнозиство и така ако има един вот на недоверие и той бъде приет ще бъдат насрочени май нови парламентарни избори. Това ще бъде един голям тест за политиците ни дали могат да се обединят(и дали могат да правят и доколко правят компромиси за програмите си).

Също така и Атака не иска да се коалира с никой. Още по-малко пък с БСП. При което последния вариант се изключва. :P Ако пък изобщо няма коалиция, освен на десните, ще бъде най-добре. :)

и ако е да т.е. ако е вярно > значи е по вероятен ляво-центристки кабинет иначе ще спечели може би десно-центристки

Всякакви други работи различни от тези сравнения водят до нестабилен кабинет с не пълно мнозиство и така ако има един вот на недоверие и той бъде приет ще бъдат насрочени май нови парламентарни избори. Това ще бъде един голям тест за политиците ни дали могат да се обединят(и дали могат да правят и доколко правят компромиси за програмите си).

Аз предпочитам да има Вот на недоверие и нови избори, от колкото да се продължава с този цирк който е сега още 4 години. Тъкмо и повече Българи ще се активизират и ДПС може да си тръгне сполучливо от парламента. :) Другите не ме интересуват много. Само ДПС не ми хресва ако е от управляващите.

Добра опозиция !????? Човече, те нищо не казват! Имам предвид нищо конкретно по икономическа програма (което е най-важното за една партия) !

Нищо конкретно не се казва ваобще по никакви вапроси. Те го удрят на патриотарсктво ! Не може да се говори за чистка, ни може да се говори за изгонване на "небългари" от властта. Най-малкото защото моментално ще ни подгонят всички възможни Хуман Райтс Уоч , Хелзинкски комитети и прочее. Всеки бит циганин ще се оплаква, че са го били атакаджии, всеки бълтарски работодател, който не иска да наема цигани поради некадърност или крадливост ще излезе атакаджия. Махни това, ДПС, което определено отслабна през последните години, говоря като единство на членската маса, вече си има с кого да плаши вапросната си членска маса. Преди те имаха плашилбо, сега вече имат истинска заплаха !!!! Виж какво направиха с т.нар. държава Македония шепа цигани , стрелащи със стари пушки от един баир!

Полечиха провокация (закона за квотно разпределяне на двуезичните ректорски съвети в двеузичните македонски ВУЗ-ове), получиха я и сега Македония е отвсякъде двуезична. Следващата стъпка е автономия на района около Тетово, следваща след нея е отцепване.

При нас се получава същото - ако някой атакаджия ревне, че циганите крадат, ще излезе, че го прави , не защото защото някой краде, а защото е атакаджия, расист. Тогава осен че нищо няма да се свърши, държавата ще има да плаща обезщетения по СДтрасбург и къде ли не.

Разликаката е гадна за нас - сега всякакви възможни малцинства ще могат да кажат, че ти гормози ПАРЛАМЕНТАРНО ПРЕДСТАВЕНА политическа сила, тоест част от държавата, част от законодателната власт.

Такива като Атака и ДПС имат нужда от заплаха за електората си, за да го пазят от нея "уж". Е, вече ДПС има с какво РЕАЛНО нещо да плаши, Атака имат на своя страна наранени, обезверени и , простете за израза, комплексирани хора. Когато един от тях (ДПС и Атака) се изплюе срещу другия, просо му налива вода в мелничката. Кръгът се затрваря ...

Въобще ... си е****о мамата ...

А те пък циганите както и не могат да се оплакват... :wacko:

Ще направят дандания до небето за нещо несъществено, камо ли за нещо по-сериозно.

Дам много интересно изказване cheese явно аз се явявам като адвокат на АТАКА съгласен съм че крайностите не са хубави за това дадох пример да се поучим от съседните ни страни. Явно обаче май не си гледал пресконференцията и ако си я гледал там не съм видял нищо расистко. Сидеров каза че ДПС е незаконна партия от друга страна съм съгласен че пред света ДПС ни представя като "толерантна към всички останали малцинства" (ще добавя с изключение на българите). Учудващо е все пак факта, че там има няколко българи, но те сигурно работят за интереси.

Не е толкова краен колкото изглежда. Не казал че ще грабнем пушките и ще стреляме дори напротив днеска гледах някво интервю по БТВ на някои от кандидатите на т.нар.АТАКА за това как мислят да се справят с циганите (въпроса не го помня точно) отговара беше, че ще им намери работа така че да си плащат задълженията като всички нормани български граждани. Пак повтарям това интервю днес го гледах :) може би към обяд или към 10 часа непомня за мен сутрин понякога е 12 часа впредвид кога свърши снощи пресконференцията :). Не искам да утoчнявам защо наистина това е добро решение то така още малко ще излезе че не българите е хубаво да гласуват за АТАКА ми циганите.

Преди време споменах, че малките причини могат да имат големи последствия!

Помисли по това!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...