Jump to content
BulForum.com

ИЗБОРИ 2005

emo_one

За кого гласувахте  

254 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Наясно ли си на каква сума възлизат и че Здравната каса функционира от няколко години и все е на минус?

Имало пари. Осигурявай се всеки месец с по 10 лева... Една пломба струва пъти по толкова. Хайде стига глупости. А някои лекарства струват стотици или хиляди  левове, а хиляди хора се нуждаят от тях.

Откъде ще дойдат парите умнико? Като се махнат корумпираните дето крадат? Да, добре!

Напълно сам съгласен.Смяната на правителството не дава гаранция за по добро здравеопазване , а и не само за това. :( :(

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply
Гласувай о то точно за АТАКА именно задамахнат турските новини.

Важното е да си вярваш.......... :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
и бтв-няма да гласувам,нищо че за първи път ми се полага......

Що бе, разходи се за 10-15 минути! Избери си някое числи и да не ти пука хич!

Младо момиче си,бива ли така?

Едно такова, аааа....как се викаше......ааа. А сетих се - учебник по История! А и се смятам за средно интелигентен, средностатистически студент, който може би има някои свойства - да гледа ТВ, да слуша, ааа мога и да чета! Между другото сигурно малцина са гледали филма на Дискавъри - "Адолф Хитлер - Надигане на злото". Е, аз го гледах 2-пъти - там е описан неговия живот от участието му във войната, когато печели железен кръст за особени заслуги, до началото на ВСВ! Може би противно на мойте впечатления за себе си съм си тъпичък, но мога да различавам числото 2 от 20, така че все още смятам че съм прав. Говоря за влизането в Райха, не говоря за поставяне началото на диктатурата!!!!!!

И аз така мисля!
Аз знам едно няма да гласувам със сигурност за оня мазен карабинер ДОГАН но още се чудя да гласувам ли И за кого

Просто си избери някой без страх!

Иначе подкрепям КАРАМАН напълно!

Наясно ли си на каква сума възлизат и че Здравната каса функционира от няколко години и все е на минус?

Имало пари. Осигурявай се всеки месец с по 10 лева... Една пломба струва пъти по толкова. Хайде стига глупости. А някои лекарства струват стотици или хиляди  левове, а хиляди хора се нуждаят от тях.

Откъде ще дойдат парите умнико? Като се махнат корумпираните дето крадат? Да, добре!

Ти луд ли си ве :angry1 :angry1 :angry1 спесиялно тези живото спасяващи лекарства са приоритени ГЛУПАКО , ясно ли ти е тва , а и имат пари да дават за концерти реклами и сякви такива предизборни простотии които струват милиони аз за живото спасяващи лекарства пари няма , земи са стедни малко в кръста и мисли трезво , на сегашните управляващи не им пука нито за Българите нито за България

ЕДИТ: ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КОЙТО ИСКАТЕ САМО НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА цар Симеон Втори - БЪЛГАРОУБИЕЦ !!!!!!!!!

Турците официално обявиха, че ще се коалират с БСП. Правете си изводи и се сетете за тоя факт утре !!!

Турците официално обявиха, че ще се коалират с БСП. Правете си изводи и се сетете за тоя факт утре !!!

Щом е станало офицялно значи партийте за моя вот спаднаха с още една и то кат гледам май само Царя остана и ОДС според мен Не знам ама или ми хлопа дъската или съм някой гаден расист но мразя турците и не искам да си имам нищо общо с тях

Щом е станало офицялно значи партийте за моя вот спаднаха с още една и то кат гледам май само Царя остана и ОДС според мен  Не знам ама или ми хлопа дъската или съм някой гаден расист но мразя турците и не искам да си имам нищо общо с тях

Браво,браво......поне мислиш с главата си, за разлика от някои твои връстници в темата!

Какви изводи да си правим, турците се коалират с този който води парада или ще води парада. Това е било винаги до сега и едва ли има причини и занапред да бъде по - различно, освен ако я забранят тази партия със закон :)

Момчета вижте предизборна агитация : :) :D :P

Спаси България ! Скрий личната карта на баба си ! Важно е да не е Бсп ...

хахахах еее какви ли не персони има :D :) :P

Знам само че който гласува за БСП-то не мисли с главата си!

Всеки си спомня Андрей Луканов,Жан Виденов...та дори и аз имам спомени от `97-ма!

Аз съм на 17 и още не мога да гласувам,но в тази анкета гласувах за БНС.Честно да ви кажа бая се колебах,то се изразяваше м/у ДПС и ОДС.Искам да кажа че би било голяма грешка да се гласува за БСП!!!!Ще се аргоментирам.Предлагат много.но никой не може да бъде сигурен дали това много ще се окаже пълна лъжа както по времето на Тодор Живков,но никой не може да бъде сигурен и в обратното.50 на 50,но от това може да загуби най-много България - глад,хаос,безпаричие,забавяне на развитието с години които ще години ще бъдат като векове,защото ние и във момента сме една от най-недоразвитите и догонващи страни!Този грешен избор може да срине България!Помислете добре!

Знам само че който гласува за БСП-то не мисли с главата си!

АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП ! ! !Така че...STFU ! ! !

Този грешен избор може да срине България!Помислете добре!

Помислих си...и кво??? :angry:

Както винаги ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ.Пари има ,НО СЕ РАЗПРЕДЕЛЯТ НЕПРАВИЛНО !!!!!

:angry1 Ти знаеш ли например колко на месец получава личен лекар с над 1000-1500 пациента ? Влизал ли си в Здравната каса за да видиш що пари са потрошени ,а за обзавеждане,заплати и т.н.т. ..... Или ще ни обясниш защо в България са най-скъпите лекарства в цяла Европа !! :angry1 :angry1 Знаеш ли,че лекарства произведени в България са по-евтини в Русия отколкото тук ! Мислиш ли,че е случайно ? Ти да не си мислиш ,че доставчиците на лекарства са случайни хора!? Като говориш за пломби ще ми обясниш ли защо са въведени МИНИМАЛНИ ЦЕНИ за стоматолозите.Има един зъболекар ,който работи под тях и на излизане ти казва "ако те питат кажи це съм ти взел ..(обикновено два-три пъти повече от колкото в действителност) "

Законът за здравеопазването е приет за да обслужва ЛИЧНИТЕ интереси на група хора .И той не е единственият такъв .

Твърдо против АТАКА,това момче Волен ли е,Болен ли е-да му свалят черния шлифер и директно да го обличат с бял,но с доста дълги ръкави;)И като гледах митингите,които той организира,бях поразен.Електорат от пенсионери и младежи,които са или много тъпи,или са заслепени от патриотизма,който той се опитва да лансира.Ама е фалш:)Приравнявам неговата партия с ДПС-и двете са пагубни с присъствието си в парламента

:angry1  Ти знаеш ли например колко на месец получава личен лекар с над 1000-1500 пациента ? Влизал ли си в Здравната каса за да видиш що пари са потрошени ,а за обзавеждане,заплати и т.н.т. .....  Или ще ни обясниш защо в България са най-скъпите лекарства в цяла Европа !! :angry1  :angry1  Знаеш ли,че лекарства произведени в България са по-евтини в Русия отколкото тук ! Мислиш ли,че е случайно ? Ти да не си мислиш ,че доставчиците на лекарства са случайни хора!? Като говориш за пломби ще ми обясниш ли защо са въведени МИНИМАЛНИ ЦЕНИ за стоматолозите.Има един зъболекар ,който работи под тях и на излизане ти казва "ако те питат кажи це съм ти взел ..(обикновено два-три пъти повече от колкото в действителност) "

Законът за здравеопазването е приет за да обслужва ЛИЧНИТЕ интереси на група хора .И той не е единственият такъв .

И познай кои са тези хора .............. , със сигорност това не са обикновените хора от народа .

Твърдо против АТАКА,това момче Волен ли е,Болен ли е-да му свалят черния шлифер и директно да го обличат с бял,но с доста дълги ръкави;)И като гледах митингите,които той организира,бях поразен.Електорат от пенсионери и младежи,които са или много тъпи,или са заслепени от патриотизма,който той се опитва да лансира.Ама е фалш:)Приравнявам неговата партия с ДПС-и двете са пагубни с присъствието си в парламента

Присъединявам се.Много точно казано :punk

:angry1  Ти знаеш ли например колко на месец получава личен лекар с над 1000-1500 пациента ? Влизал ли си в Здравната каса за да видиш що пари са потрошени ,а за обзавеждане,заплати и т.н.т. .....  Или ще ни обясниш защо в България са най-скъпите лекарства в цяла Европа !! :angry1  :angry1  Знаеш ли,че лекарства произведени в България са по-евтини в Русия отколкото тук ! Мислиш ли,че е случайно ? Ти да не си мислиш ,че доставчиците на лекарства са случайни хора!? Като говориш за пломби ще ми обясниш ли защо са въведени МИНИМАЛНИ ЦЕНИ за стоматолозите.Има един зъболекар ,който работи под тях и на излизане ти казва "ако те питат кажи це съм ти взел ..(обикновено два-три пъти повече от колкото в действителност) "

Поне малко съм наясно със здравната система и доста повече от теб.

Ти мислиш ли, че с 10 лева на месец можеш да си покриеш нуждите за лекари? Не можеш.

Това са 120 лева на година средно. И то при положение, че парите в НЗОК не се разпределят правилно според мнозина. Тези пари са недостатъчни и при перфектно разпределение, какво да говорим за неправилно такова.

Знам горе долу колко приходи има един GP лекар. За всеки пациент на месец взима твърдо 1 потребителска такса, която е 1 процент от минималната работна заплата. Освен това се добавят потребителските такси. Един GP лекар получава 0.60 лева от потребителската такса, която е 1.50. Това са парите за един преглед. 60 стотинки! Единици са GP-тата, които вадят чисто по 1000-2000 на месец. И това на цената да е ден и нощ на линия. Повечето GP-та наемат други лекари за определено работно време. Тези лекари по колко получават - 200-300 лева. Е?

Няма безплатен обяд.

А за обидите ще си спестя коментарите. Камък по екскременти не ве хвърля, за да не се опръска човек.

Поне малко съм наясно със здравната система и доста повече от теб.

Ти мислиш ли, че с 10 лева на месец можеш да си покриеш нуждите за лекари? Не можеш.

Това са 120  лева на година средно. И то при положение, че парите в НЗОК не се  разпределят правилно според мнозина. Тези пари са недостатъчни и при перфектно разпределение, какво да говорим за неправилно такова.

Знам горе долу колко приходи има един GP лекар. За всеки пациент на месец взима твърдо 1 потребителска такса, която е 1 процент от минималната работна заплата. Освен това се добавят потребителските такси. Един GP лекар получава  0.60 лева от потребителската такса, която е 1.50.  Това са парите за един преглед. 60 стотинки! Единици са GP-тата, които вадят чисто по 1000-2000 на месец. И това на цената да е ден и нощ на линия. Повечето GP-та наемат други лекари за определено работно време. Тези лекари по колко получават - 200-300 лева. Е?

Няма безплатен обяд.

А за обидите ще си спестя коментарите. Камък по екскременти не ве хвърля, за да не се опръска човек.

В големите градове GP лекарите с по над 1000 души хич не са рядкост да не говоАим,че така издадените правила и разпоредби им осигуряват стабилен приток от клиенти - пенсионери. И ако селският доктор е затруднен да си извади прилична заплата в градовете не е така.Отделно,че за да не делят пари те орязват в направленията.

Моят шеф е скочил да бие Бакърджиев за РАЗШИРЕНИЕТО на Здравната каса,направи си сметка що за пари са играли.Колко поликлиники се приватизираха ?! Как се надуват цените в болниците за ремонти и горива е публична тайна.Чия работа е по отговорна na GP или на хирурга?! И защо последните получават само по 300-400 лева заплата.Колко пари отидоха за закупуването и преустройството на сгради за здравните каси,за автомобили,за компютри,за софтуеар,за заплати на чиновници. Не ти пожелавам да гледаш как твой близък човек си изплюва дробовете.Повярвай ми гледката е страшна.И как може да има пари за път към мавзолея на ония мангал потурчил половината Родопи ,а няма за онкоболните!?Как ще се хвалят с бюджетните излишъци,а да няма инсулин за диабетиците ?!Да има пари за чешмички,а да няма за ново оборудване в болниците!? Викал ли си скоро бърза помощ за да видиш какъв цирк е ?! А знаеш ли колко души са опитни зайчета на чужди фармацевтични компании?!

И ПАК те питам :

ЗАЩО ЛЕКАРСТВАТА В БЪЛГАРИЯ СА ПО-СКЪПИ ОТ ТЕЗИ НА ЗАПАД !!!!!!!!

ЗАЩО ИМА МИНИНАЛНИ ЦЕНИ НА СТОМАТОЛОГИЧНИТЕ УСЛУГИ ??!!

КОЛКО ЛЕКРИ ИМА ОСЪДЕНИ ЗА КОРУПЦИЯ ?!!

В здравеопазването колкото и пари да се вложи все ще са малко.винаги има какво да се монтира ново.И винаги ще има лекари,чиито заплати ще са малки за това което правят.Но въпросът при нас е РАЗПРЕДЕЛЯТ ЛИ СЕ ПРАВИЛНО НАЛИЧНИТЕ СРЕДСТВА ?! ОПРЕДЕЛЕНО НЕ!!!!!!

P.S. относно екстриментите :

"Не купувайте български стоки" "Ако искаш да те лекуват ще си плащаш" (Във връзка с заловеният корумпиран лекар,който е на ДОГОВОР),"Хитлер свои не е избивал","За БГА Балкан може да не знае,защото не лети всеки ден" ,"Бъзльовците не стартираха"(относно пилотите на Формула 1) - не са мои мнения ,а твои. :bgrin:

ЗАЩО ЛЕКАРСТВАТА В БЪЛГАРИЯ СА ПО-СКЪПИ ОТ ТЕЗИ НА ЗАПАД !!!!!!!!

ЗАЩО ИМА МИНИНАЛНИ ЦЕНИ НА СТОМАТОЛОГИЧНИТЕ УСЛУГИ ??!!

КОЛКО ЛЕКРИ ИМА ОСЪДЕНИ ЗА КОРУПЦИЯ ?!!

Защото България се управлява от НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И БЪЛГАРОУБИЙЦИ

остави ги тея наивници , те или има достатчно пари да не им пука или абсолютно заблудени хора които невиждат по-далече от носа си

Защото България се управлява от НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ И БЪЛГАРОУБИЙЦИ

остави ги тея наивници , те или има достатчно пари да не им пука или абсолютно заблудени хора които невиждат по-далече от нуса си

От носа си по - далече виждаме ;) , просто имаме различни схващания, което ти явно не желаеш да приемеш :D :)

От носа си по - далече виждаме  ;) , просто имаме различни схващания, което ти явно не желаеш да приемеш  :D  :)

Схващания за какво :confused , за това как хората умират етин по един , а на държавниците не им пука , и като ги питат : "що няма пари за лекарства" , те ти отвръщат : " е кво толкова , така и така ще умреш "

Много са ми чудни тея ваш'те "СХВАЩАНИЯ" ? :confused

А случайно да знеш че фирмата натоварена с вноса на лекарства плащани от НЗОК е на мъжа на Долорес Арсенова ? :confused

Схващания за какво :confused  , за това как хората умират етин по един , а на държавниците не им пука , и като ги питат : "що няма пари за лекарства" , те ти отвръщат : " е  кво толкова , така и така ще умреш "

Много са ми  чудни  тея ваш'те "СХВАЩАНИЯ" ? :confused

А случайно да знеш че фирмата натоварена с вноса на лекарсвата плащани от НЗОК е на мъжа на Долорес Арсенова ? :confused

И много ми е интересно, понеже гледам, че имаш разностранни интереси, да обясниш как по - точно би трябвало да се извърши реформата в здравната система, така че всичко да е ок , да има пари за лекарства и ала бала :confused На мен лично от професионална гледна точка ще ми е много интересно и също така бих желал да разбера кой ще я извърши тази реформа :D

И много ми е интересно, понеже гледам, че имаш разностранни интереси, да обясниш как по - точно би трябвало да се извърши реформата в здравната система, така че всичко да е ок , да има пари за лекарства и ала бала :confused На мен лично от професионална гледна точка ще ми е много интересно и също така бих желал да разбера кой ще я извърши тази реформа  :D

А това означава ли ,ЧЕ СИ ДОВОЛЕН ОТ СЕГАШНАТА ЗДРАВНА РЕФОРМА ?! И за кой път трябва да питам защо цените на едни и същи лекарства са по-високи отколкото в Западна Европа? Защо един хирург получава 350 лева ,а GP -тата по 1000 и нагоре? Ти скоро като пациент или придружител в болница бил ли си?

Не съм медик,и не ми е работата аз да знам как да се направи по-добре здравната реформа,но съм убеден,че по този начин с лъскавите административни сгради и служебни коли не става.Както казват руснаците :"Цялата пара в свирката ! "

Пример за успешно здравеопазване - Франция,за неуспешно САЩ (Клинтън дойде на власт с декларации,че ще я промени,но ония се оказаха с по-силно лоби)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...