b0r3d Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Пенсионерите в по-голямата си част гласуват за червените защото по време на социализма те са получавали сичко на готово!!Всеки знае че тогава все имаше наши хора който получаваха това онва без никакъв зор а други бяха репресирани за щяло и за нещяло!!Сега тези на които им беше хубаво през социализма и евтинко искат да са пак БСП на власт защото си мислят че ще стане пак като едно време за наши хора всичко на готово!!Да ама това няма как да стане!!За да върви държавата напред трябва да е скъпо хората да получават високи заплати за да може да се вяртят парите а така и печалбите растат!!С ниски цени нищо не се печели а само се забавя икономическия растеж! <{POST_SNAPBACK}> Верно ли са получвали всичко на готово. Ти говориш се едно си свидетел, ако сега си на 19 значи си роден 87 година , кои са тези реприсирани, то и циганите се изкараха реприсирани и турците и те ... за тях ли говориш , понеже виждам, че имаш икономическо познания обясни от къде ще получат хората по - високи заплати.. и защо трябва да е скъпо, за справка ти казвам, че храната ни в момента е по - скъпа отколкото в Германия, нещо не се връзва теорията. Ниските цени нямат нищо общо с икономически растеж, или поне аз не хващам връзката Link to comment Share on other sites More sharing options...
Was ist? ? ? Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Защото са живяли на гърба на държавата 45 години!За съжаление ще се убедим всички с очите си(и с джобовете си) , че не си прав и че пак ще ни съсипят. Та нали са същите хора, бе човек? Как да се променят? <{POST_SNAPBACK}> Най-малкото, което ги спира да ни оберат е международния валутен фонд.Съгурен съм, че нищо лошо няма да стане. Сакса какво направи?Нищо! :allien ОДС - в момента Надежда Михайлова ги раздроби на ситно.Да беше Петър Стоянов лидера - да, съгласен съм че са най-добрите, но Надето....тя просто не може.И за това трябва пак Сакса, където дядо му направи национална катастрофа, а баща му ( добре - спаси евреите, велико дело) но ни вкара при губещите Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 за НДСВ!Много харесвам Милен Велчев и няма как да не го подкрепя <{POST_SNAPBACK}> Той пък си е харесал туристическия бизнес по Черноморието Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Как бързо хората забравят! Само преди 2 г. Костов почти беше народен враг... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 ОДС - в момента Надежда Михайлова ги раздроби на ситно.Да беше Петър Стоянов лидера - да, съгласен съм че са най-добрите, но Надето....тя просто не може.<{POST_SNAPBACK}> Може и да стане скоро Стоянов лидер! Даже е много вероятно за мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 ***Заради кризата, която направиха много няма да гласуват за тях, но все пак - променили са се.Вече знаят какво правят. <{POST_SNAPBACK}> Нека са се променили, не споря, но аз не съм човек, който си мени мнението на всеки 4 г. Добре, гласувате за БСП...след още 4 г., ще плюете същата тази партия и така кръга се затваря, а голяма част от Вас не си дават сметка и дори няма да се замислят както трябва. Къса памет, бели петна или просто глупост!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HBK Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Той пък си е харесал туристическия бизнес по Черноморието <{POST_SNAPBACK}> Хех..Нима е лош министър? ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Верно ли са получвали всичко на готово. Ти говориш се едно си свидетел, ако сега си на 19 значи си роден 87 година , кои са тези реприсирани, то и циганите се изкараха реприсирани и турците и те ... за тях ли говориш , понеже виждам, че имаш икономическо познания обясни от къде ще получат хората по - високи заплати.. и защо трябва да е скъпо, за справка ти казвам, че храната ни в момента е по - скъпа отколкото в Германия, нещо не се връзва теорията. Ниските цени нямат нищо общо с икономически растеж, или поне аз не хващам връзката <{POST_SNAPBACK}> Значи напърво място математика малко ти куца защото съм роден 86 година и съм на 19 ама няма нищо това не е проблем Като репресирани имам предвид примерно нашето семейство!!На дядо ми и на други родни не им е давано да следват више образование само защото незнам си там кой роднина бил лежал в затвора.Затова всичките роднини до девето коляно трябва да сме неграмотни или да работим най-черната работа защото на друга нямало да ни вземат.По онва време се е правило справка дали нямаш роднина партизанин или нещо подобно! Ми значи като са високи цените ще са високи надценките!!Като хората получават високи заплати те ще могат да си позволят да купуват скъпите продукти защото имат много пари в наличност!!Когато хората си купуват тези продукти дадения продавач ще получава добра печалба и съответно и той ще купува стоки за себе си или ще разраства бизнеса си.Като разраства бизнеса си той ще има нужда да наема работници!Също така ще има по голямо търсене и заводите ще имат интерес да произвеждат все повече и повече за да реализират по-големи печалби от големите надценки.Така парите непрекъснато се въртят между отделните единици и държавата ще върви напред защото икономиката просто ще работи!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Какво сега ще ми кажеш че политическите сили нямат предизборни програми ли???? Т <{POST_SNAPBACK}> Аве те предизборни програми си имат въпроса е да ги изпълнят... То всеки грамотен човек може да ти напише предизборна програма ама как да я реализира... Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 jozo,а обмисли ли варианта,че цените може да са високи и въпреки това надценките да са ниски?Май не си,ама този вариант и сега го има.Истината е,че ако хората имат достатъчно пари ще върви всичко.Но след 45 години под червеното крило и последвалата "демокрация",когато държавата направо беше разграбена,е много трудно да се постигне един нормален жизнен стандарт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Значи напърво място математика малко ти куца защото съм роден 86 година и съм на 19 ама няма нищо това не е проблем Като репресирани имам предвид примерно нашето семейство!!На дядо ми и на други родни не им е давано да следват више образование само защото незнам си там кой роднина бил лежал в затвора.Затова всичките роднини до девето коляно трябва да сме неграмотни или да работим най-черната работа защото на друга нямало да ни вземат.По онва време се е правило справка дали нямаш роднина партизанин или нещо подобно! Ми значи като са високи цените ще са високи надценките!!Като хората получават високи заплати те ще могат да си позволят да купуват скъпите продукти защото имат много пари в наличност!!Когато хората си купуват тези продукти дадения продавач ще получава добра печалба и съответно и той ще купува стоки за себе си или ще разраства бизнеса си.Като разраства бизнеса си той ще има нужда да наема работници!Също така ще има по голямо търсене и заводите ще имат интерес да произвеждат все повече и повече за да реализират по-големи печалби от големите надценки.Така парите непрекъснато се въртят между отделните единици и държавата ще върви напред защото икономиката просто ще работи!! <{POST_SNAPBACK}> jozo 1. Поразрови се малко виж какво е това партизанин пък тогава разказвай за справки 2. То се очакаше толкова време да се появи някои като тебе с такива новаторски и перспективни теорий за развитие на икономиката в една страна, Прати едно писмо на Сорос може заедно да направите сделката на 3-тото хилядолетие Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Ми значи като са високи цените ще са високи надценките!!Като хората получават високи заплати те ще могат да си позволят да купуват скъпите продукти защото имат много пари в наличност!!Когато хората си купуват тези продукти дадения продавач ще получава добра печалба и съответно и той ще купува стоки за себе си или ще разраства бизнеса си.Като разраства бизнеса си той ще има нужда да наема работници!Също така ще има по голямо търсене и заводите ще имат интерес да произвеждат все повече и повече за да реализират по-големи печалби от големите надценки.Така парите непрекъснато се въртят между отделните единици и държавата ще върви напред защото икономиката просто ще работи!! <{POST_SNAPBACK}> Aми колега завършил съм Мг - то и имам 3 шестици по висшите математики, като влезнеш в Ту се похвали и ти със същото, ще се радвам ... Да такава е била политиката добре приемам че са били реприсирани, твойте роднини, но с тях България не се изчерпва и значи както казах ти не изказваш собствено мнение на базата на твой опит, а има предубеждение поради горе описаните причини. По икономическата част дефинирай ми високите цени, ще са с високи надценки и защо трябва да имаме неименуемо високи цени с високи заплати, неможе ли да имаме високи заплати и средни цени примерно. По - твойта логика хората ще получават много пари, но цените ще са високи и долу горе ситуацията като сега. Кажи ми принципа на формиране на печалба ? Разсъжденията ти по икономическта част може би са приложими в някаква идеална среда. Ако бизнеса се влияеше само от това което ти казваш министър на финасите можеше да стане всеки без да има определени познания в областа на икономиката. То толкова лесно било как 15 години неможаха да ни оправят Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Спорите за глупости.Не можете да промените нищо чрез обсъждане по форумите - гласувайте бе, хора.Или не гласувайте.Така или иначе след това ще псуваме и ще се оплакваме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Хех..Нима е лош министър? ? <{POST_SNAPBACK}> Хех и баща му не е лош човек, а и той се справя добре и нас ни оправя добре(външен дълг и т. н.) "какво му трябва на човек" Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 jozo 1. Поразрови се малко виж какво е това партизанин пък тогава разказвай за справки 2. То се очакаше толкова време да се появи някои като тебе с такива новаторски и перспективни теорий за развитие на икономиката в една страна, Прати едно писмо на Сорос може заедно да направите сделката на 3-тото хилядолетие <{POST_SNAPBACK}> Ами тея дни може да им пиша Aми колега завършил съм Мг - то и имам 3 шестици по висшите математики, като влезнеш в Ту се похвали и ти със същото, ще се радвам ... Да такава е била политиката добре приемам че са били реприсирани, твойте роднини, но с тях България не се изчерпва и значи както казах ти не изказваш собствено мнение на базата на твой опит, а има предубеждение поради горе описаните причини. По икономическата част дефинирай ми високите цени, ще са с високи надценки и защо трябва да имаме неименуемо високи цени с високи заплати, неможе ли да имаме високи заплати и средни цени примерно. По - твойта логика хората ще получават много пари, но цените ще са високи и долу горе ситуацията като сега. Кажи ми принципа на формиране на печалба ? Разсъжденията ти по икономическта част може би са приложими в някаква идеална среда. Ако бизнеса се влияеше само от това което ти казваш министър на финасите можеше да стане всеки без да има определени познания в областа на икономиката. То толкова лесно било как 15 години неможаха да ни оправят <{POST_SNAPBACK}> Ами в никакъв случай немисля че това което се е случило с моето семейство е било изолиран случай.Това е било практика но няма значение това вече е минало! За високи цени вие всички приехте някакви супер екстремни цени.Не това имах предвид!!Май ще трябва да дам нагледен пример!!Ако прозвеждам домати и те са 10 стотинки на пазара няма да имам никав интерес да произвеждам и ще седя със скръстени ръце и ще чакам социално помощи!!Ако те пък са примерно 1лв или малко повече аз ще искам да произвеждам все повече и повече ще наемам хора щото доматите искат копане поливане и така ще печеля добре.Като пък печеля ще си купя пък нова кола примерно а тази кола също се прозвежда от други хора и те ще произвеждат все повече и повече коли защото ще има такива като мен които да купуват!Като се произвежда повече ще се повишават заплатите на работниците и така се получава затворен кръг Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Защото са живяли на гърба на държавата 45 години! <{POST_SNAPBACK}> С това не съм съгласен.Моите а и други родители изобщо не са живяли на гърба на държавата да ти кажа Не се засягай,но това звучи малко като плюене по всички пенсионери. И още нещо елементарно казано нека спечели този с най много гласове. Изказвания от рода на трябвало да се гласува за еди кои си за да не спечелят еди кои си не звучат никак демократично нали? ( аз както съм казал и в други теми ще пусна невалидна бюлетина) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Кучетата си лаят, керванът си върви...Нищо не се е променило, няма и да се промени.След днешните лапачи ще дойдат утрешните...Вчера показаха как депутатите гласуват "дистанционно" от близките до Парламента Кръчми!!! Бъдете сигурни - и новоизбраните ще го правят.Не харесвам Царо, но човека го каза: "Да си сменим чипа" - демек мисленето. Поне аз така го разбирам и ме е яд, че точно той го каза...Така че докато това не стане, който и да "седне на стола" ефект никакъв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Грешиш тук, грешиш.БСП за момента е най-добрата партия-няма "турски братя" -няма антисемити -има кирилица на еврото -има подобрение на отношенията с Русия Заради кризата, която направиха много няма да гласуват за тях, но все пак - променили са се.Вече знаят какво правят. <{POST_SNAPBACK}> По мое мнение ти грешиш За БСП има всичко за да са начло на парламента така, че и турски и всякакви да са ще ги има ... За антицемитите, че в БСП няма - ей там им е проблема ... Освен 1 Станишев нямат никой !!! Коалиция Атака за мен е правилния избор и те имат основно 1 човек, но говори както трябва и се надявам да влезе в паламента то че няма да спечели изборите е ясно то никой няма ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Така...Агресив, нали искаш доводи...ето: 1. За репресиите срещу семейства, с бивши членове "Врагове на народа". Имало ги е, да. Точно за това, тези страдащи не биха гласували за БСП. Питах баба ми , защо гласува за БСП, след като е от БКП. Тя ми каза "Ми...то е същото". Също така каза, че едно време е ходила с една заплата на море Само дето забравя 10 милиярда дълг Все едно аз да взема 1000лв. и да ида на море....с една заплата Също така 2 ма мой прадядовци са починали по вина на комунистите. 1вият са го убили партизаните преди 9ти, понеже бил зидар и им знаел всички скривалища и землянки (понеже той ги бил стройл) 2рият бил много богат, имал много земи, дошли БКП и му казали ...."Взимаме ти нивите в ТКЗС" и той получил инфаркт. Помислете наще дали някога ще гласуват за БСП (БКП)...Всеки има нещо лично с "партията" Има такива, които са живяли на гърба на държавата, партиини членове и т.н. такива искат да се върне онова време. 2. Жан Виденов и онези години, в който заплатата беше 4$ Помня ги въпреки годините си. И това ДДС което въведоха, само и само да грабят държавата Стига толкова, че никой няма да го прочете Искам да попитам къде им четете програмите. Аз само по телевизията гледам....и като ги слушам БСП (още един довод) щяли да настояват пред работодателите за увеличаване на заплатите Някой ще дойде в моята фирма и ще ми каже, увеличи заплатите на работниците нямам фирма де, говоря хипотетично съответно ще им кажа да се Айде...стига вече! Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 do4o похвално аргументира се.... Поздрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 За високи цени вие всички приехте някакви супер екстремни цени.Не това имах предвид!!Май ще трябва да дам нагледен пример!!Ако прозвеждам домати и те са 10 стотинки на пазара няма да имам никав интерес да произвеждам и ще седя със скръстени ръце и ще чакам социално помощи!!Ако те пък са примерно 1лв или малко повече аз ще искам да произвеждам все повече и повече ще наемам хора щото доматите искат копане поливане и така ще печеля добре.Като пък печеля ще си купя пък нова кола примерно а тази кола също се прозвежда от други хора и те ще произвеждат все повече и повече коли защото ще има такива като мен които да купуват!Като се произвежда повече ще се повишават заплатите на работниците и така се получава затворен кръг <{POST_SNAPBACK}> Виж сега, виждам, че икономиката ти е интересна, но не е толкова лесна колкото си мислиш. Разсъждаваш правилно, но нямаш познания, а се опитваш сам да си обясниш нещата. Лошо няма, но ще е много добре ако запишеш някаква икономика - тогава с твойта идеология и вече натрупаните познания - може да постигнеш нещо положително! 1.Много смесваш понятията вътрешен и международен пазар 2.Знаеш ли, че цената на дадена стока е 90%(приблизително) разходи за суровина машини и ел.енергия и данъци. А печалбата по време на ценообразуването се нарича желана печалба и тя трябва да бъде в някакви граници, щото конкуренцията не спи! 3.Икономиката би се подобрила единствено ако се налеят пари от вън. Защото за да има пари за заплати трябва да е висок бюджета, той се образува от данъци (ДДС, Акциз, Мито, ДОД, ДС и т.н.), но за да се плащат високи данъци трябва да има високи заплати - получава се омагьосан кръг. Ето защо е необходимо привличането на чуждестранни инвестиции; конкурентноспособни стоки за износ и развито туристическо дело. Другия вариянт е СоциализЪма! Да вземем от богатите да го дадем на бедните и всички да станат еднакво бедни, а една шепа да са с възможности. По темата: Аз няма да гласувам, за да покажа на тея Келеши(депутатите), че не заслужават свободното ми време! А и кво да гласувам като тея дет ша гласувам за тях ще се коалират с 5 други партии, които не понасям и кво? - Плащаш 1 получаваш 5 - няма смисъл! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Как бързо хората забравят! Само преди 2 г. Костов почти беше народен враг... <{POST_SNAPBACK}> Или поне според Слави Трифонов... Това не означава "народен враг". Означава враг на ДС и КГБ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Да такава е била политиката добре приемам че са били реприсирани, твойте роднини, но с тях България не се изчерпва и значи както казах ти не изказваш собствено мнение на базата на твой опит, а има предубеждение поради горе описаните причини. Това е най-малкото обидно. Много хора са били убити в лагерите, други са репресирани цял живот. Голяма част от интелигенцията е избита или репресирана. "но с тях България не се изчерпва"... Явно в семейството ти има "активни борци срещу фашизма" и сте се ползвали от облагите на властта, щом разсъждаваш така ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Това е най-малкото обидно. Много хора са били убити в лагерите, други са репресирани цял живот. Голяма част от интелигенцията е избита или репресирана. "но с тях България не се изчерпва"... Явно в семейството ти има "активни борци срещу фашизма" и сте се ползвали от облагите на властта, щом разсъждаваш така ? <{POST_SNAPBACK}> Айде стига бе, баща ми не го оставиха да учи във военната академия в Москва при положение, че беше пълен отличник, заради именно такива, а ти си седнал да ми говориш. Ми по тази логика и мойто семейство е реприсирано. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Айде стига бе, баща ми не го оставиха да учи във военната академия в Москва при положение, че беше пълен отличник, заради именно такива, а ти си седнал да ми говориш. Ми по тази логика и мойто семейство е реприсирано. <{POST_SNAPBACK}> В Москва са ходели само деца на "наши хора" и активни борци. Какво повече искаш? Това също е вид подтискане. Просто думите ти прозвучаха малко кофти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.