Jump to content
BulForum.com

скорости при пазличните тарифи

rasco

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

абе пичове не знам, но намерих решение на моя проблем със скоростта.когато даунлоудвам с Linux скороста е 3.6-3.8кБ без да пада под 3.4.примерно един 5.5МБ фаил го свали точно за 25 минути.не знам какъв е проблемът под Windows, защото все пак скоростта се определя от модема, който няма нищо общо с операционната система, обаче това е поредното доказателство, че Windows е боза и то вкисната.

10x

• 10 months later...

абе аз все на стари постове попадам... ама айде - не съм виновен

чета тук и се чудя... може ли хора админи да говорят такива работи... аз ги уважавам, ама все пак.

най-странно ми се стори като прочетох че tcp overhead-a бил минимум 6%. ако беше така те тогава момченцата дето са го измислили тоя протокол по-добре да се скрият някъде. аз реших да си направя сметка и да разбера как излиза това. не че неможе, ама то е като да караш една кола само на първа - еми ще гори по 50 литра на сто. а да се аргументират ниски скорости с overhead...

ето я простата бакалски сметка. или май бакалите надписваха ;-)

стига български - не че не го обичам, ама си има неща за английски)

Ethernet frame format:

6 byte destination address

6 byte source address

[4 byte optional 802.1q VLAN Tag]

2 byte length/type

46-1500 byte data (payload)

4 byte CRC

Ethernet overhead bytes:

12 gap + 8 preamble + 14 header + 4 trailer = 38 bytes/packet w/o 802.1q

12 gap + 8 preamble + 18 header + 4 trailer = 42 bytes/packet with 802.1q

Ethernet payload data rates are:

1500/(38+1500) = 97.5293 % w/o 802.1q tags

1500/(42+1500) = 97.2763 % with 802.1q tags

TCP over Ethernet assuming no header compression

20 bytes IPv4 header (40 in case of IPv6 header) (no options)

20 bytes TCP header

12 bytes optional TCP timestamps (rarely used)

*MAX* TCP payload data rates over ethernet are:

(1500-40)/(38+1500) = 94.9285 % IPv4, minimal headers - this is the common case scenario

(1500-52)/(38+1500) = 94.1482 % IPv4, TCP timestamps

(1500-52)/(42+1500) = 93.9040 % 802.1q, IPv4, TCP timestamps

(1500-60)/(38+1500) = 93.6281 % IPv6, minimal headers

(1500-72)/(38+1500) = 92.8479 % IPv6, TCP timestamps

(1500-72)/(42+1500) = 92.6070 % 802.1q, IPv6, ICP timestamps

обратно на български - май в почти най-лошият, а не най-добрият случай типичния TCP overhead е 6%. а много често е и по-малък благодарение на умните хора около нас (измислили примерно SACK, PPP и други)

много ми се иска някой да намери грешка в сметките - но оправдание ще има - те са бакалски (а бакалите надписват :-) )

a be mom4eta ne6to ste v gre6ka az sam s D+ i ot warez.ru svalqm s 60 K a ot BG s 30 K i osven tva dostapnata ne svalq s 2.5 za6toto imam mn poznati koito svalqt mimimum s 5K,ako ne ste nau4ili dignxa tarifite.

поста ми имаше за цел да покаже реалистично-очакваните максимални полезни скорости при средностатистическо ползване на инет.

технически погледнато разликата между реалните и идеалистичните скорости идва от това че не всички пакети са с MAX payload.

като си чета поста ми се струва че си е съвсем ясно че той не е урок по мрежи а обяснение на какво могат да се надяват потребителите.

най-лошия случай е 100% overhead при пакет без payload.

най-добрия е

(1500-40)/(38+1500) = 94.9285 % IPv4, minimal headers - this is the common case scenario

5% overhead, ok не е 6%, 5 е

• 5 weeks later...
  • 4 months later...

Ако може някои да ми каже,защо се получава така че:Аз съм на Достъпна и международния трябва да ми е 14 К,а от Емуле свалям с 3,4 К.Има някакво значение че свалям от Емуле,не от саит ли? :confused

Ако може някои да ми каже,защо се получава така че:Аз съм на Достъпна и международния трябва да ми е 14 К,а от Емуле свалям с 3,4 К.Има някакво значение че свалям от Емуле,не от саит ли? :confused

Да зависи от колко човека дърпаш дадения фаил. Ако примерно лийчваш така да се изразя от един и неговия upload да е 4к, ако ще и с 2 МБ да сваляш пак ще теглиш 4к :)

Аз съм на достъпната и свалям със 12-15к от всички сървари,но мисля да си я вдигна след Нова година

• 1 month later...

Има ли начин да разбера на каква тарифа съм от IP адреса ми? Или ако не по IP-то, то поне по начин различен от това да питам в офиса на евроком.

Специално изрових темата за да си задам въпроса: "Има ли начин да разбера на каква тарифа съм от IP адреса ми? Или ако не по IP-то, то поне по начин различен от това да питам в офиса на евроком." Никой не те пита дали си доволен или не.

Свалям от warez.ru ~89кб/с

data.bg ~28кб/с

international ~25кб/с

Специално изрових темата за да си задам въпроса: "Има ли начин да разбера на каква тарифа съм от IP адреса ми? Или ако не по IP-то, то поне по начин различен от това да питам в офиса на евроком." Никой не те пита дали си доволен или не.

Мисля, че най-лесния начин е да кажеш с колко сваляш от Warez.Ru. ;)

Свалям от warez.ru  ~89кб/с

data.bg    ~28кб/с

international ~25кб/с

достъпна +

Аз съм на достъпна и от всякаде свалям с 15-18к.За тези пари съм доволен :D

Ми според мен има едно положително нещо при тази тарифа и то е именно това,че международния ми е 14,15 К...Иначе другото...Докато сваля един диск (700 Мб)от уареза и фащам дивия. :angry1

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...