Jump to content
BulForum.com

Sell: 256MB DDR400 SAMSUNG

Recommended Posts

ами преди два дена си взех една PQI дето беше обявена във форума има същите времена на закъснения и познай за колко си я взех случайно за 35 лева. Ако искаш да ти я продам за 45 пък аз ще си купя оная другата обявена V-data за 35, тъй и тай другата ми 256 е V-data. :)

С времето стигнах до извода, че не е важно колко ти е тайминга 2.5-3-3-8 или 2.5-4-4-8 защото разликата е малка, а колко е като обем. Докато и ти стигнеш до тоя извод има доста супа да сърбаш.

при трансфер от 2 гигабайта в секунда на рама при 333 бих казал че тези 30 мегабайта са има ли процент май не. Хайде точка на този глупав спор.

A we smeshen taq pamet deto si si q vzel na kolko vreme e i ostava li i nqkakva garantziq?

Ahaha ti si lud nedei da mi spamish temata.

Znaesh li kakva e razlikata mejdu Samsung i PQI.

I da te pitam oshte neshto az imam Pamet koqto e nemsko prozvodstvo(marka "MDT") a ne taiwanski bokluk ta i tq kato raboti na sushtite taimingi po SPD da ne bi da e sushtoto ka4estvo ?

Btw ti na kakvi taimingi si q pusnal razbira4o a mai na tiq deto bios-a ti kazva?

P.s

30 mesetza garantziq ne mojesh da vzemesh ot sqkade za tolkova vreme horata ti slagat i dds a na tvoqta i ostava neizvestno vreme jivot i ako grumne utre idi se opla4i na dedo grosh.Ako si govorim za oferti az predi dve sedmitzi mojeh da si kupq 512Mb PQI DDR-400Mhz za 50 leva po toq povod da trugna li da obejdavam horata da prodavat 512-kite ve4e za po 40 leva ?

С времето стигнах до извода, че не е важно колко ти е тайминга 2.5-3-3-8 или 2.5-4-4-8 защото разликата е малка, а колко е като обем. Докато и ти стигнеш до тоя извод има доста супа да сърбаш.

Razlika ima i to golqma.

Eto ti i edin elementaren primer s moqta MDT(tq si e 512mb) ta puskam si q az na taimings 8-3-3-2 pri FSB ot 333Mhz i gledam tri prosti sinteti4ni testa ot "Everest Home Edition" i primerno vuv posledniq test koito testva "Memory latency" pametta mi izkarva okolo 105.0 ns i sled tova promenqm taimingite na pametta do 7-2-2-2 pri sushtoto FSB i puskam sushtiq test i latentnostta na pametta mi ve4e e 98 ns da ne govorim 4e ima i razlika ot okolko 20-30 mb vuv 4eteneto ot pametta i okoloa 15-25mb pri pisaneto v neq ta sega q mi povtori poslednoto ti otkritie molq te i sled tova kaji kolko mnogo razbirash.

Edit:

"Memory Read" on timings 8-3-3-2} 2527 MB/s

"Memory Read" on timings 7-2-2-2} 2552 MB/s

"Memory Write" on timings 8-3-3-2 } 918 MB/s

"Memory Write" on timings 7-2-2-2 } 965 Mb/s

"Memory Latency" on timings 8-3-3-2} 105.2 MB/s

"Memory Write" on timings 7-2-2-2} 97.8 MB/s

E dobre de mainata im na 4eteneto i pisaneto ama kakvo shte kajesh za "9" nanosekundi uskorenie pri latentnostta tova da ne bi da e malko ?Q pogledni statistikata i vij tezi "9 ns" kade te iztrelvat mi 4e to "Xeon-2.80" sus ddr na 333MHz pri taimingi 5-3-3-2 pravi 95 ns verno stava duma za laptop ama te ve4e ne padat hi4 po-dolu ot nastolnite mashini.

kato gledam mai ste izpu6ili vsi4kite:)

Agile-ti trqbva da dade6 tzena

A tq e slednata-tazi garanziq si q zapazi

tzenata vav nai dobriqt slu4ai 6te e kolkoto e tvoita nova vav $ tolkova lv. 6te polu4i6

a na tva s taimingite doste se posmqh :D

i taka kaji kade tvota ram struva edi kolko si nova $

az ti predlagam tolkova BGL

Ne znam oba4e ne kogo i zashto si se smql az pone koeto sum kazal sum go vidql i e 100% vqrno no ti si pravish pretzenkata.

A neshto ne te razbiram kakvo mi predlagash ?

Da ti kaja koklo dolara struva nova (28$ da kajem) i ti da mi dadesh tolkova leva(28bgl)?

Agile, има правила - трябва да поставиш цена когато продаваш нещо !

(моя грешка, че не съм махнал темата веднага когато е пусната)

всеки има право да предложи по-ниска цена от поисканата от теб (де да беше посочил)... а ако е МНОГО/смешно по ниска си има правила също...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...