M-Star Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Значи имам DVD с DivX.Почти няма филм,на който да не ми насича картината или да няма разминаване между картина и звук.Та въпросът ми е следният:има ли вероятност,ако на компа нямам инсталирани правилните кодеци или въобще има нещо прецакано свързано с вървенето на филмите,това да се отрази по някакъв начин на записа на диска и това да е причина за проблемите.Искам да кажа,че дискове,с които имам проблеми на DVD-то,си вървят перфектно ма компютъра,което говори,че откъм кодеци трябва да съм добре,ама все пак...Кажете,защото вече нищо не ми ражда главата как да се оправя! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vankata_Pd Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Най-очевидният отговор е, че DVD-то просто не успява достатъчно бързо да декомпресира файла и от това се получават описаните дефекти. Ако искаш да ги гледаш както трябва, или направи филмите с по-ниска компресия, преди да ги запишеш (при което ще има естествено загуба на качество) или ще трябва да си смениш DVD-то. EDIT: Имах предвид, че при прекомпресирането, ако искаш да запазиш броя на дисковете и да не делиш филма допълнително, ще трябва да намалиш размера на кадрите, откъдето се влошава качеството. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 При компресията винаги има загуба на качество. И при по-ниска компресия правилото е, че качеството е по-добро а не обратното. Затова филми на 2 диска са с по-добро качество отколкото ако са на един. А иначе от енкодер до енкодер има голяма разлика, зависи какъв използваш, възможно е DVD-то ти (ако е някой Мустак например) да не може да се оправи добре с дивх, правен с някои енкодери (все пак се предполага, че филмите които си правил ги гледаш на компа със същите кодеци, с които си ги правил, и в комбинация с мощен комп, проблема е никакъв за гледане на компютъра). Пробвай някой приятел да ти запише едно rw с негови кодеци и виж пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Ако DVD-то ти е по старо може да иска ъпдеит на кодеците Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted June 14, 2005 Author Share Posted June 14, 2005 Не,не друго нещо питам.Не си правя сам филмите,а ги свалям от нета,така,че не използвам някакви забутани кодеци,дето DVD-то ги няма.Говоря за най-обикновени филми,които всички сваляме.Та мисълта ми беше:може ли,ако нещо ми има не в ред откъм софтуер,файлът,който съм записал на диска нещо да се прецака.Примерно,ако нямам инсталиран ac3 filter,има ли вероятност звукът да се прецака?На мен лично ми се струва нелогично,едното няма нищо общо с другото(или поне не би трябвало да влияе така),ама знам ли... Иначе за този ъпдейт и аз много съм си мислил.Ами то постоянно излизат по-нови версии на DivX,има ли някаква възможност да се качват на DVD-то и има ли някой по-запознат с въпроса? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Много подобен проблем имах преди да си сменя ffdshow филтъра. Бях доста време с версия 20030523 и в един момент филмите които свалях започнаха да секат яко. Виках си, сигурно е от филмите и така известно време докато не смених версията на 20041012ссе. И всичко се оправи. Така че ако двд-то ти е на повече от година примерно, нищо чудно да се нуждае от смяна на софтуера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 ... ами първо можеш да започнеш с това каква марка ти е dvd-то, кой модел ... пък после ще видим аз от 1/2 месец имам едно dvd, което чете филми и мога и да ти помогна с нещо ... знае ли човек освен това тук съм писал за едно мое затруднение, но никой не ми е отговорил .... знам, че единият вариант е rip-ване на звука и наново прилагането му към видео файла, ама .... не ми отърва Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted June 14, 2005 Author Share Posted June 14, 2005 Ами става въпрос за Samsung HT-DS700,ама ако проблемът е в DVD-то,си има сервиз за тая работа и няма смисъл да коментираме.Просто се чудех дали проблемът не е някъде в мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Не,не друго нещо питам.Не си правя сам филмите,а ги свалям от нета,така,че не използвам някакви забутани кодеци,дето DVD-то ги няма.Говоря за най-обикновени филми,които всички сваляме.Та мисълта ми беше:може ли,ако нещо ми има не в ред откъм софтуер,файлът,който съм записал на диска нещо да се прецака.Примерно,ако нямам инсталиран ac3 filter,има ли вероятност звукът да се прецака?На мен лично ми се струва нелогично,едното няма нищо общо с другото(или поне не би трябвало да влияе така),ама знам ли...Иначе за този ъпдейт и аз много съм си мислил.Ами то постоянно излизат по-нови версии на DivX,има ли някаква възможност да се качват на DVD-то и има ли някой по-запознат с въпроса? Софтуера на компютъра ти няма нищо общо с DVDто. ти записваш файла.. не го конвертираш във VCD (примерно) докато го записваш с Неро-то. Проблема си е изцяло в DVDто. скоро и на мен ми направи така на един филм, но аз го бях прекомпресирал преди това и помислих, че може да е станало нещо. извадих диска, пуснах го на компютъра.. звука и картината си бяха заедно. избърсах малко диска.. вкарах го вътре и го превъртях напред малко. всичко си дойде на местата. до сега само на 1 филм ми се е случвало. Провери за по-нов софтуер на DVD-то. Много подобен проблем имах преди да си сменя ffdshow филтъра.Бях доста време с версия 20030523 и в един момент филмите които свалях започнаха да секат яко. Виках си, сигурно е от филмите и така известно време докато не смених версията на 20041012ссе. И всичко се оправи. Така че ако двд-то ти е на повече от година примерно, нищо чудно да се нуждае от смяна на софтуера. Moeто е на почти година и всичко върви като пушка ( JVC ). (да чукна на дърво да не му е уроки). Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 значи ... т'ва тук също е samsung , но модел ht-p10 предполагам, че и двете ползват едни и същи декодери за divx/xvid формата ... на мен досега не ми е насичало напълно. само на някои сцени с по-висок frms ... иначе май си имат някакви ограничения. този модел (ht-p10) не може да чете дискове с ac3 audio, което е над 384 kb/s и с видео резолюция по-голяма от 720x480 ... а също така не поддържа dts за divx формата, за разлика от твоето (доколкото виждам) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Не,не друго нещо питам.Не си правя сам филмите,а ги свалям от нета,така,че не използвам някакви забутани кодеци,дето DVD-то ги няма.Говоря за най-обикновени филми,които всички сваляме.Та мисълта ми беше:може ли,ако нещо ми има не в ред откъм софтуер,файлът,който съм записал на диска нещо да се прецака.Примерно,ако нямам инсталиран ac3 filter,има ли вероятност звукът да се прецака?На мен лично ми се струва нелогично,едното няма нищо общо с другото(или поне не би трябвало да влияе така),ама знам ли...Иначе за този ъпдейт и аз много съм си мислил.Ами то постоянно излизат по-нови версии на DivX,има ли някаква възможност да се качват на DVD-то и има ли някой по-запознат с въпроса? <{POST_SNAPBACK}> Записа няма нищо общо с кодеците Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.