Antares Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Домашния ми рутер/"уеб сървър" се търкаля на CentOS. Страшно дистро е, наистина.С каква графична среда си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARPAnet Posted May 20, 2014 Share Posted May 20, 2014 Домашния ми рутер/"уеб сървър" се търкаля на CentOS. Страшно дистро е, наистина. С каква графична среда си? Нямам, заради това дадох скрийнче с Putty-to За мен това е единственият начин за работа с линукс Линукс за десктоп не ми понася, както и графичните им среди по принцип. Последният път като слагах някаква федора се сблъсках с новата версия на Гном, която е отвратителна, та ако трябва да избирам - KDE или Xfce Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 И моя е като на ARPAnet: Графична среда на Linux/FreeBSD никога не съм ползвал (мисля лаптопа тествах само за няколко часа с Убунтото). Link to comment Share on other sites More sharing options...
FunLov3 Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 някой от вас, които се занимавате с сървари... случайно да живее в Пловдив и да има свободно време за настройка на Апаче рутер, 2 апаче слейва и 4та машина MySql+Nodejs..SSH достъп през рутераFTP към слейвовете през рутера Панел - imSCPИначе по темата, някой да си е правил Хакинтош наскоро ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 За работен декстоп не бих заменил за нищо на света KDE-то. Но вкъщи поради игри и Photoshop си седя на Win. Ясно е, че за сървъри графичната среда е излишък. Само яде системни ресурси. Никоя от платформите ни няма графе. А и всичките манипулации (освен изискващите уеб интерфейси) си ги правя през конзолата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted May 22, 2014 Share Posted May 22, 2014 някой от вас, които се занимавате с сървари... случайно да живее в Пловдив и да има свободно време за настройка на Апаче рутер, 2 апаче слейва и 4та машина MySql+Nodejs.. SSH достъп през рутера FTP към слейвовете през рутера Панел - imSCP Иначе по темата, някой да си е правил Хакинтош наскоро ?? Колко е бюджета? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted June 3, 2014 Share Posted June 3, 2014 Аз от няколко дни разцъквам ubuntu + kde или така нареченото kubuntu. Харесвам по-семпли неща и затова не съм се накичил с хиляди widgets Като сме на Линукс вълна, дали някой от вас, добри хора, би ми помогнал да си инсталирам драйвърите за клавиатурата, защото срещам нечовешки затруднения Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted June 11, 2014 Share Posted June 11, 2014 Питай гугъл за модела на клавиатурата и дистрибуцията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted June 15, 2014 Share Posted June 15, 2014 Fedora 20, KDE. Поддържам изцяло RHEL сървъри, та предпочитам да ползвам RHEL базирано дистро. И аз поддържах почти изцяло RHEL-и, сега на лаптопа, който ползвам за работа, съм с Убунту (исках да видя Unity как се представя, но съм доста разочарован). Иначе имам 1 CentOS с КДЕ dual-boot с Win за гейминг. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.