Lucky13 Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Os:Ubuntu hoary GuI:Kde 3.4,enlightenment,gnome snapshots: http://img300.echo.cx/my.php?image=websnapshot24nq.png и на втория където играя на марио64 на другия си десктоп,докато програмите на първия си вървят: http://img300.echo.cx/my.php?image=websnapshot43gs.png Open source програмки,които ме кефят: Konversation,Xine,Mupen64,amule,apollon(gift),azureus,Juk,quanta plus,Opera8(малко изключение),ksCd,superKaramba,Akregator,Gimp,Mozilla,Nvu,Gftp,gedit,KiM,qcomicBo ok,gnomeboy+visualBoyAdvance... Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 OS: Slackware 10.1 В момента съм с KDE 3.3 тъй като имам някакъв проблем с шрифтовете и правя тестове: Link Тази е малко по-стара със KDE 3.4 и Superkaramba s контрол на аmaroK. Малко повече товари системата но си залужава: Link Едит: хмм.. и на двете съм пуснал Blue Calx.. какво съвпадение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Lucky13: откъде сваляш ромове за тоя мупен ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky13 Posted June 14, 2005 Author Share Posted June 14, 2005 >Shiro: имай предвид че ще ти трябват драйвери за да ти вървят на пълна скорост.Малко е болезнено да се търся за Атi под линукс,но с тази една дистрибуция,която е супер яка и е на 3,4-то място още с инсталацията си те слага драйверите и на Ати и на Нвидиа...говоря за Mepis (която много прилича на това което имам в момента),но стига съм усуквал. http://romhustler.net/roms/n64 обърни внимание на дъното на страницата. задължителни игри: Banjo and kazooie Battle tanx Mario 64 info(каталог): http://www.gametronik.com/site/emulation/n64/D/1/ .играя много и на gnomeboy+visualBoyAdvance ----------------- Aph3x>>Много ми хареса десктопа ти.Какви са тези иконки.От къде мога да си ги сваля? Имаш skype и azureus,двете програми,които използвам най-много.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Иконките са стандартните Slick Icons в KDE-то.. мисля че са в пакета kde-artwork. Edit: препоръчвам ти ето тези: http://www.kde-look.org/content/show.php?content=5358 Колкото до Skype.. бъгавичък си е ама без него не може Дразни ме че на Gaim и Azureus не са транспарент иконките и определено загрозяват, но това е проблем по-скоро на GTK, а не точно на тях.. чакам ъпддейт... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Ubuntu с KDE? Боже, този свят не отива към хубаво. Ето го и моя: Debian, kernel-2.6.8, gnome2.8 Шота е старичък, но в момента не ми се занимава да снимам сегащния десктоп. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Тук е моят деск. Slak с KDE 3.3.Няма много неща изкарани, щото правих шота на прима виста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Lucky13: mersi shadowhand: какво против комбинацията Ubuntu-KDE имаш? Аз сега ще си зимам нов комп за София (ще оставя този на сестрата и смятах там точна такава комбинация да приложа. Един въпрос специално за "десктопа". По принцип линуксът се води доста бърза операционна система. Само че аз като цъкна на някоя иконка и контекстното меню ми излиза поне 1/4 секунда след като съм цъкнал. А като дам Properties пак чакам поне 1/2 секунда. За отвратително ниската скорост на Konqueror няма да обяснявам. А бе и изобще всякакви такива неща свързани с GUI са сравнително бавни. Ясно ми е, че все пак KDE-то е тежко, обаче .. чак пък толкоз. Та искам да питам в мен ли е проблемът и ако да - как и какво да оптимизирам. (Компът ми е Duron на 900 с 256MB RAM и GeForce MX400 32MB) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Само че аз като цъкна на някоя иконка и контекстното меню ми излиза поне 1/4 секунда след като съм цъкнал. А като дам Properties пак чакам поне 1/2 секунда. Ясно ми е, че все пак KDE-то е тежко, обаче .. чак пък толкоз. (Компът ми е Duron на 900 с 256MB RAM и GeForce MX400 32MB) <{POST_SNAPBACK}> Ами моят е още по-бавен(Атлон на 750 чист, РАМ - 128 с онборд видео на 32Мб) и няма подобни проблеми.Имах нещо подобно, след като бях омазал КДЕ-то(бях цъкнал на Konqueror-a да зарежда файловете с подробности + някакви конфигове омазани).Ама сега нямам абсолютно никакви проблеми - държи се доста добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky13 Posted June 15, 2005 Author Share Posted June 15, 2005 Мисля че една от причините за това е GCC,новата версия,която излиза ще е с много по изчистен и бърз код.Ще излезе на края на тази година.Другата причина са драйверите.След като си инсталирах драйвери за картата,като цяло кде и някои други работи започнаха да вървят осезаемо по-бързо.Може да изключиш някои от излишните процеси и баунс ефекта на зареждането на програма.Забелязъл съм че когато заредя дадена програма от терминала,става по-бързо.И когато те са не от копирани от менюто иконки,а създадени ръчно лаунчъри.Другото е ако имаш прекалено много икони/файлове по десктопа-колкото по-малко,толкова по-добре...Може и за някои от нещата да се лъжа де... Мисля че кде-то,като най използвана графична среда си е извоювала сегашния си етап на развитие и много по голямо разнообразие откъм кустомизация,красота и това което линукс превъзхожда уиндоус-посветени хора. Гнома също е наистина добра среда,и функционираща среда,с която авторите и( и на GTK) са успели да създадат много удобни и полезни системни инструменти,които са задължителни за една дистрибуция..Затова имам и кде и гном и съм доволен и от двете графични среди,но когато искам да впечатля някой с моя десктоп,определено го правя с кде-то. Друга причина за бавна скорост е или малък swap или претоварени home или root партишъни (над 90%) shadowhand>> на личен сървър ли е? Уважавам това Grimjar>>харесва ми Wallpaper-a ти.Може ли да ми дадеш линк да си го изтегля,ако го помниш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Гнома също е наистина добра среда,и функционираща среда,с която авторите и( и на GTK) са успели да създадат много удобни и полезни системни инструменти,които са задължителни за една дистрибуция..Затова имам и кде и гном и съм доволен и от двете графични среди,но когато искам да впечатля някой с моя десктоп,определено го правя с кде-то. shadowhand>> на личен сървър ли е? Уважавам това <{POST_SNAPBACK}> Аз пък като искам да впечетля някой го правя с GNOME. Доказвам на него и многото други невярващи, че и тази среда може да бъде настроена по приятен за окото начин. Да, личен сървър е. Както от по-горния ми пост се разбира - отново Debian . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Grimjar>>харесва ми Wallpaper-a ти.Може ли да ми дадеш линк да си го изтегля,ако го помниш? <{POST_SNAPBACK}> За съжаление не го помня, но утре ще го кача някъде и ще ти дам линк. Понеже има голям избор на подобни неща от мястото дето си го дръпнах, споделям и с вас. Линк Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Ето го и моят Дебиан с Гном 2.10 и една от любимите ми програми, а именно CSSED. Тук и естествено DC++ за линукс : Тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 SiLvEr40: аре кажи ми, че не е по-дървено от KDE-то майна ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky13 Posted June 16, 2005 Author Share Posted June 16, 2005 забелязъл съм че на гнома десктопа и панела са интегрирани с наутилус(както при уиндоус-експлоръра)(за това пък се зарежда по бързо,като кликнеш на папка)...за това ако нещо стане с наутилуса,става много гадно Така преди време ми се скапа наутилуса и всичко по десктопа ми изчезна.Опитах се да го рестартирам,но дори от терминала не ми казваше какво не е наред...за това изтрих папката /.nautilus ,като се надявах че (както при кде-то) ще си създаде нова със свежи настройки,но не... След това преинсталирах целия наутилус и пак нищо.Изтрих папката /.gnome и така всичко тотално се осра и реших че вече не харесвам гнома толкова много.Да не говорим че не съм правил нищо с което да го повредя.За това е хубаво да имаш повече от една графични среди. Но гнома наистина може да се направи да изглежда много много добре и мисля че с времето темичките и папките на кде ще се портнат за гнома.Мисля че трябва само да му се даде малко време.Другото което ме дразни при наутилус-а са default настройките му и че няма tabbed browsing. Ако се интересувате от програма,подобна на карамба,която е за гнома,инсталирайте си: gDesklets и вижте различните темички на този сайт: http://gdesklets.gnomedesktop.org/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 темичките и папките на кде ще се портнат за гнома Това ще е пълна катастрофа. Иконита и темите за КДЕ са изключително грозни. Ще бъде голяма грешка! До сега не съм имал проблеми с Nautilus. Интересно при теб как се е получил този проблем. Дам! gdesklets е много хубава програмка. Да не говорим, че gdesklets е със светлинни години по-напред от бъгавата superkaramba . Другото което ме дразни при наутилус-а са default настройките му и че няма tabbed browsing. Зависи.... В Дебиан като си инсталираш Гном по default си е tabbed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Lucky13: как да разархивирам тия ромове под линукс ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rattlebrain Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Ето линк към desktop-а на Grimjaur, да не се мъчите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky13 Posted June 16, 2005 Author Share Posted June 16, 2005 Lucky13: как да разархивирам тия ромове под линукс ? <{POST_SNAPBACK}> В 7zip архиви са.Сега ще ти обясня. 1.Инсталирай си "p7zip"(http://p7zip.sourceforge.net/) ,отвори терминала в директорията където са архивите.. dir 7z e {файла} напиши 7z и ти дава списък на командите.Мисля че ще е супер яко някой да направи 7z юзър меню скрипт за конкерор или наутилус,че е малко досадно.Потърсих му Gui frontend,но не намерих.Мисля че такова нещо по принцип няма да е трудно да се направи. SiLver4o>>имаш супер як десктоп,за това ти предложих да му туриш gdesklets,и дам,наистина е по-добро от супер карамба,но не искам да започваме Gnome vs. Kde спор.Всеки с вкуса си.Мисля че един подобен спор включва вкуса на хората и способността им да го изразяват с работната си среда,без това да се набива прекалено много на очи.Би било по-умно ако подкрепяме думите си със снимки,вместо негодувание. Rattlebrain>> You Rock!. ===================== карамба тема:DebianNfo програмата на показ е аполон,включен съм към всички Р2Р мрежи: Ares,Fasttrack(kazaa),gnutella(bearshare,limewire),OpenFt= 2.96 million users,sharing 591,13 million files,with total of 63,87 million Gb... Мисля че ще е супер яко някой с уиндоус,който не знае нищо за алтернативите ,случайно попадне на този форум,на тази тема и се впечатли от това ,което имаме.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Ето линк към desktop-а на Grimjaur, да не се мъчите. <{POST_SNAPBACK}> Спестяваш ми главоболия. Благодаря Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Ето го и моят десктоп: http://sherekhan.hit.bg/desktop.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwl Posted June 18, 2005 Share Posted June 18, 2005 ето го и моят десктоп . едит: сега вече линка трябва да бачка Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky13 Posted June 18, 2005 Author Share Posted June 18, 2005 ето го и моят десктоп . <{POST_SNAPBACK}> Пренасочва ме към Този сайт.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted June 18, 2005 Share Posted June 18, 2005 lwl: тва Gnome ли е ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted June 18, 2005 Share Posted June 18, 2005 @lwl извинявай, но не са ли малко ЕДРИЧКИ иконите или само на мен така ми се струва Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.