Jump to content
BulForum.com

Kakvo stava kade iz4ezna van6nia

Vendettist

Recommended Posts

Кое е типично по български? Това, че обяснявам какво става с нещата вместо да не казвам нищо ли? Но както казваш май явно е по-добре да седиш в незнание и да се чудиш какво става.

Май нещо не си ме разбрал ?!

Предпочитам да ми кажат: Ще оправим интернета след 10 часа, от колкото да дойде интернета след 5 а аз през това време да не знам какво става.

Относно къде е имало нет и качествата му няма да споря който е имал имал въпроса е че някои хора губят пари от това че няма нет !

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply
Май нещо не си ме разбрал ?!

Предпочитам да ми кажат: Ще оправим интернета след 10 часа, от колкото да дойде интернета след 5 а аз през това време да не знам какво става.

Относно къде е имало нет и качествата му няма да споря който е имал имал въпроса е че някои хора губят пари от това че няма нет !

Е, как да ти кажат нещо, което не зависи от тях? Ти можеш ли в такъв случай да кажеш на клиентите си в залата кога ще тръгне външния? Не можеш, логично е да не знае и съпорта при положение, че проблема е в скъсаната оптика извън страната. Ако я оправяха те да ти кажат...

Току-що ми казаха, че и БТК нямали Интернет досега ;) На печелившите честито...

Не знам кои хора точно са нямали, но на ADSL 512 Biz тарифите нямаше никакви проблеми !

Не знам кои хора точно са нямали, но на ADSL 512 Biz тарифите нямаше никакви проблеми !

Сава ми каза, но и аз се учудих. Само БГ имало. Ако искаш го питай.

Е незнам .....

Ае за външен , че нямаше - нямаше , това е ясно.

Но аз нищо не можех да отворя по едно време , ни форум ни арени ни дати ни дявол.

ама сега гледам са го скалъпили - so so :)

отговарям на всички които се чудят защо DNS-те не резолват и БГ сайтове когато няма външен. Причината е много проста, DNS-те нямат достъп до ROOT сървърите които се намират във Интернет, така че отговарят само на кешираните записи. Който ме е разбрал добре, който не ме е разбрал да не се опитва по-добре.

Админ,

Относно международния трафик, спирал е и преди, но е имало български както и резолв в бг пространството. Не виждам как точно международните ROOT сървъри имат нещо общо с резолва на abv.bg примерно от вашета мрежа. И най-вече факта, че movies.co.jp и evrocom.info са поддържани от DNS-те на Евроком, които също бяха недостъпни.

Админ,

Относно международния трафик, спирал е и преди, но е имало български както и резолв в бг пространството. Не виждам как точно международните ROOT сървъри имат нещо общо с резолва на abv.bg примерно от вашета мрежа. И най-вече факта, че movies.co.jp и evrocom.info са поддържани от DNS-те на Евроком, които също бяха недостъпни.

Ako si malko naiasno kak rabotiat DNS-ite ste razberesh zasto niamashe resolv.

Ako si malko naiasno kak rabotiat DNS-ite ste razberesh zasto niamashe resolv.

Аха, ами може, хайде ти сега като специалист да ми разясниш какво общо имат Пантел Унгария и DNS-те на movies.co.jp и evrocom.info ?!

Въпрос на настройка е, винаги може да се закачиш към някой друг DNS на който не му е скъсана оптиката или нещо друго ;)

Въпрос на настройка е, винаги може да се закачиш към някой друг DNS на който не му е скъсана оптиката или нещо друго ;)

xway не е толкова лесно да си позволиш такова нещо при положение че нейм сървъра ти се ползва от над 15 000 човека, ако е вашата фирма може и да стане, едва ли някое ISP ще усети това, а и няма какво да ти кажат. Без да имаш договорка с някой друг да му ползваш DNS сървърите си е жива наглост.

И все пак благодаря, че ни "светна", че е въпрос на настройка.

Аве приятели искам да ви питам как ви е връзката към дата.бг ?! На достъпна плюс съм до скоро от там със 100 кб ся ми е едвам 20 :( А иначе външния се оправи..но незнам защо се промени към датата..Съжалявам не намерих къде да пусна другаде :unsure:

Е ма*а му стара, писна ми вече! Егати некадърната работа! Сега какво ще е опревданието? Че в Занзибар спрял ВЕЦ-а и няма ток?

Гигашит и Евроком - хубаво. Ама аз ако исках само локален трафик - щях да говоря с някой от съседите си :angry1

Тия дни е просто един експеримент със спокойствието ми. Разбирам негарантиран интернет, ама това го обръща на гарантиран периодичен дроп. 'Секи ден от седмица насам ранния следобед ГАРАНТИРАНО имам периодични загуби на връзка. Е, успокоението ми е, че имам този форум... :angry1

Е ма*а му стара, писна ми вече! Егати некадърната работа! Сега какво ще е опревданието? Че в Занзибар спрял ВЕЦ-а и няма ток?

Гигашит и Евроком - хубаво. Ама аз ако исках само локален трафик - щях да говоря с някой от съседите си  :angry1

Тия дни е просто един експеримент със спокойствието ми. Разбирам негарантиран интернет, ама това го обръща на гарантиран периодичен дроп. 'Секи ден от седмица насам ранния следобед ГАРАНТИРАНО имам периодични загуби на връзка. Е, успокоението ми е, че имам този форум... :angry1

Pinging 217.30.208.126 with 32 bytes of data:

Request timed out.

Request timed out.

Request timed out.

Request timed out.

Ping statistics for 217.30.208.126:

Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

лошото е че,взе да става всеки ден от 13:00 до 17:00,18:00ч пък събота и неделя целия ден :angry1

ЕДИТ:Всички диоди на модема светат,но нет няма,реснах си компа както пише по инфо канала,но никва промяна

The`ScorpioN, днес имаше спиране за около 2-3 минути (възможно е да е било и за по-кратко), на цялата мрежа. Не на външния.

Divaka, надявам се, че вече си звънял на съпорта. Ако не си - давай - само те могат да ти помогнат!

Dreamer,не знам защо,но от Датата свалям с около 0,5 КБ на Достъпна съм

xway не е толкова лесно да си позволиш такова нещо при положение че нейм сървъра ти се ползва от над 15 000 човека, ако е вашата фирма може и да стане, едва ли някое ISP ще усети това, а и няма какво да ти кажат. Без да имаш договорка с някой друг да му ползваш DNS сървърите си е жива наглост.

И все пак благодаря, че ни "светна", че е въпрос на настройка.

Може би е крайно време фирмата с над 15 000 човека да се замисли за backup варианти и да не излиза с оправдания че нямало ток или че еди къде си се е скъсала някоя оптика и не се знае кога ще я оправят.

Да продължа със "светването" - трябват си качествени генератори и алтернативна линия.

Според мене е нагло да се взимат толкова пари за качеството на услугата която наблюдаваме в последните седмици.

Относно очакваният отговор - като не ти харесва услугата не я ползвай, да точно това мисля да направя !

Може би е крайно време фирмата с над 15 000 човека да се замисли за backup варианти и да не излиза с оправдания че нямало ток или че еди къде си се е скъсала някоя оптика и не се знае кога ще я оправят.

Да продължа със "светването" - трябват си качествени генератори и алтернативна линия.

Според мене е нагло да се взимат толкова пари за качеството на услугата която наблюдаваме в последните седмици.

Относно очакваният отговор - като не ти харесва услугата не я ползвай, да точно това мисля да направя !

Za sajalenie ne si prav .... Kolkoto i da mi se iska da te podkrepia.. Mialia che i nie kato klienti triabva da proiaviavame razbirane. Sega sprial toka ami sprial kakvo da napraviat evrokom moje li da slojat do vsiaka shahta generator ? Tsenata ne e chak tolkova visoka daje bih kazal koito ne mu haresva tsenata da si pozvoli da se zakachi kam BTK ... Tam moje bi niama da mu spira toka. Edinstvenoto za koeto sa vinovni e che ne daFat malko poveche raziasnenia i supporta im nikoga ne e v chas kakvo stava ...

Predlagam da ia zatvorim taia tema . Net-a doide horata si opraviha optikata skoro ne e spiral drastichno (za poveche ot 5 min) :)

Leko i bezavariino sarfirane :)

virus, според мен пък, ти не си прав. всеки има право да недоволства, при положение, че улугата, за която е платил, е некачествена. 'отиди при друг' е най-зловредното мислене - плащам, следователно имам право да изисквам. така си мисля аз.

иначе при мен нета сега точно е под 'сяка критика - 100 В/s с evrocom.info! докато ми отвори прозореца да си напиша reply изпуших една цигара. ае стига с тва 'проявете разбиране'. евроком да проявят!

надявам се на леко и безаварийно сърфиране.

Това е срамота. Един файл от 500KB на мога да пратя. Сега трябва да разкарвам през целия град, за да го занеса. Аз за какво плащам???? Скапана работа. Не го пращам в Зимбабве, а в Дир БГ...

OK, пратих го. Но качвах със скорост 1KB, как не умря връзката не знам.

Все пак Интернет не е само downlink...

Za sajalenie ne si prav .... Kolkoto i da mi se iska da te podkrepia.. Mialia che i nie kato klienti triabva da proiaviavame razbirane. Sega sprial toka ami sprial kakvo da napraviat evrokom moje li da slojat do vsiaka shahta generator ? Tsenata ne e chak tolkova visoka daje bih kazal koito ne mu haresva tsenata da si pozvoli da se zakachi kam BTK ... Tam moje bi niama da mu spira toka. Edinstvenoto za koeto sa vinovni e che ne davat malko poveche raziasnenia i supporta im nikoga ne e v chas kakvo stava

Съгласен съм с тебе, проявявъл съм разбиране достатъчно, все пак ползвам евроком почти от самото им начало (септември 2001). За съжаление не виждам напредък в качеството на предлаганата услуга - вдигането на скоростите е пропорционално на downtime-a :(

Съгласен съм с тебе, проявявъл съм разбиране достатъчно, все пак ползвам евроком почти от самото им начало (септември 2001). За съжаление не виждам напредък в качеството на предлаганата услуга - вдигането на скоростите е пропорционално на downtime-a :(

Добре мойте уважение, но взимам за пример себе си, от една година съм клиент и ми се случва на месец за около 2 3 часа максимум да угасна с интернета като цяло и това от както съм клиент. Или аз съм най - големия касметлия или просто вие сте каръци :) :D И за 30-те лева, които плащам месечно съм доволен за това което получвам, единствените ми възражения бяха по време на спиране на wareza , когато просто ме интересуваше ще ги има или не за да знам да намаля тарифата.

Е какви каръци - почти всеки следобен няма Интернет. Сега пак не ми работи ICQ-то. ТРАГИЧНО Е! От другия месец няма да съм със съседа и силно съм разубеден да си пуска Евроком!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...