juji Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Аз искам да попитам нещо съвсем сериозно. Чашата на търпението ми отдавна преливаше, но днес просто от нея се изтича по най-малко сто кубика в секунда... Филологическият съвет в ПУ от години си играе с нервичките на студентите и си мисля, че е крайно време някой да им сипе хубаво да хапнат. Откакто милият любимец на всички , дългогодишния неуспял ректор , Чоби стана декан на филологическия факултет, студентите вече нямат права... Не могат да полагат изпити извън редовната сесия, дори и преподавателят по съответната дисциплина да изявява огромното си желание да изтегли изпита напред, защото през септември има по-приятни занимания(примерно), не могат да се явяват на изпит при същия преподавател, но на дата, обявена за друга специалност или друга форма на обучение... Както и да е. Това се търпи що-годе. Приетите студенти през 97 г. трябваше да получат магистърска степен при завършването си, но не щеш ли, един слънчев ден, втори курс, им се заяви, че няма значение, че са приети по магистърска програма, те просто ще си завършат бакалаври... По мои спомени 99 г. се прие законът, че всички студенти ще плащат такса за обучението си. И тук ПУ отбеляза един доста интересен парадокс в тълкуването на този закон. Студенти, приети държавна поръчка(т.е. държавата плаща целия период на обучението им), прекъснали и попаднали в потока, приет по новия закон, са задължени да плащат държавна такса. До тук добре. Тя таксата и без това е мъничка. Има логика в тълкуването на новия закон, но тази същата логика се изпарява моментално за студенти, платено обучение, приети преди приемането на този закон и намиращи се в същата ситуация като горепосочените. Оказва се, че те не могат да плащат по-малката такса(която е доста по-малка от тази, която са плащали), защото са били приети при едни условия и трябва да продължат да си плащат по тях. Разбираемо е, че университетът се нуждае от пари. Разбираемо е защо магистратурите са с по три изпита на семестър и за тези три изпита, ако се разминем с 500 лв., пак ще сме добре. Съвсем разбираемо е и последното решение на филологическия съвет. Всички студенти, които са изкарали всички семестри от обучението си, но имат да полагат още изпити преди държавните, трябва да вземат до 30 септември всички невзети изпити.В противен случай подлежат на отписване от университета. До миналата година студентите разполагаха с тригодишен период, но от тази година вече не е така. На пръв поглед съвсем невинно решение, но не и до момента, в който човек забележи какъв усилен ремот тече в сградата на ПУ. Невинноста съвсем изчезва и когато става ясно как студентите могат да възстановят правата си. Представяте ли си колко лесно било. Не е нужно да обикаляш от кабинет в кабинет, държейки една смешна молбица до декана, който при всички положения няма да пропусне случая да ти помогне да "осъзнаеш" колко ниско се намираш на интелектуалната стълбица и накрая ще те изпрати поживо поздраво, замервайките с най-близкия предмет(по възможност и най-тежкия). Не това няма да ви се случи. Няма и да се разправяте с любезната си инспекторка, която толкова много иска да завършите, че само дебне случай да се погаври с вас. Повярвайте, няма. Просто трябва да отидете в банката на партера и да платите скромната таксичка от 700 лв, за да получите право за още една година да се явявате на изпити. А да ви кажа ли как протече изпита ми днес? Просто не протече. Това беше и най-големият проблем. Вече беше приключил, когато отидох трийсет минути по-рано от обявения час. Спиди Гонзалес ряпа да яде пред този преподавател...ей! 20 човека за около два часа. Че това си е за рекордите Гинес! До тук всичко звучи като песен, нали? Аз днес цял ден си пеех една песничка, съдържаща безброоооооооооооооооой ************ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Аз искам да попитам нещо съвсем сериозно. Чашата на търпението ми отдавна преливаше, но днес просто от нея се изтича по най-малко сто кубика в секунда...Филологическият съвет в ПУ от години си играе с нервичките на студентите и си мисля, че е крайно време някой да им сипе хубаво да хапнат. Откакто милият любимец на всички , дългогодишния неуспял ректор , Чоби стана декан на филологическия факултет, студентите вече нямат права... Не могат да полагат изпити извън редовната сесия, дори и преподавателят по съответната дисциплина да изявява огромното си желание да изтегли изпита напред, защото през септември има по-приятни занимания(примерно), не могат да се явяват на изпит при същия преподавател, но на дата, обявена за друга специалност или друга форма на обучение... Както и да е. Това се търпи що-годе. Приетите студенти през 97 г. трябваше да получат магистърска степен при завършването си, но не щеш ли, един слънчев ден, втори курс, им се заяви, че няма значение, че са приети по магистърска програма, те просто ще си завършат бакалаври... По мои спомени 99 г. се прие законът, че всички студенти ще плащат такса за обучението си. И тук ПУ отбеляза един доста интересен парадокс в тълкуването на този закон. Студенти, приети държавна поръчка(т.е. държавата плаща целия период на обучението им), прекъснали и попаднали в потока, приет по новия закон, са задължени да плащат държавна такса. До тук добре. Тя таксата и без това е мъничка. Има логика в тълкуването на новия закон, но тази същата логика се изпарява моментално за студенти, платено обучение, приети преди приемането на този закон и намиращи се в същата ситуация като горепосочените. Оказва се, че те не могат да плащат по-малката такса(която е доста по-малка от тази, която са плащали), защото са били приети при едни условия и трябва да продължат да си плащат по тях. Разбираемо е, че университетът се нуждае от пари. Разбираемо е защо магистратурите са с по три изпита на семестър и за тези три изпита, ако се разминем с 500 лв., пак ще сме добре. Съвсем разбираемо е и последното решение на филологическия съвет. Всички студенти, които са изкарали всички семестри от обучението си, но имат да полагат още изпити преди държавните, трябва да вземат до 30 септември всички невзети изпити.В противен случай подлежат на отписване от университета. До миналата година студентите разполагаха с тригодишен период, но от тази година вече не е така. На пръв поглед съвсем невинно решение, но не и до момента, в който човек забележи какъв усилен ремот тече в сградата на ПУ. Невинноста съвсем изчезва и когато става ясно как студентите могат да възстановят правата си. Представяте ли си колко лесно било. Не е нужно да обикаляш от кабинет в кабинет, държейки една смешна молбица до декана, който при всички положения няма да пропусне случая да ти помогне да "осъзнаеш" колко ниско се намираш на интелектуалната стълбица и накрая ще те изпрати поживо поздраво, замервайките с най-близкия предмет(по възможност и най-тежкия). Не това няма да ви се случи. Няма и да се разправяте с любезната си инспекторка, която толкова много иска да завършите, че само дебне случай да се погаври с вас. Повярвайте, няма. Просто трябва да отидете в банката на партера и да платите скромната таксичка от 700 лв, за да получите право за още една година да се явявате на изпити. А да ви кажа ли как протече изпита ми днес? Просто не протече. Това беше и най-големият проблем. Вече беше приключил, когато отидох трийсет минути по-рано от обявения час. Спиди Гонзалес ряпа да яде пред този преподавател...ей! 20 човека за около два часа. Че това си е за рекордите Гинес! До тук всичко звучи като песен, нали? Аз днес цял ден си пеех една песничка, съдържаща безброоооооооооооооооой ************ <{POST_SNAPBACK}> В основата на висчките ви тези проблеми мога да кажа седи и студентския ви съвет и самия прецедател!!Ако прецедателя е точен при вземането на някое от тези решения той може да се опълчи заедно с всички от студентски съвет и просто тези проблеми няма да съществъват!!Просто студентския съвет си правят мили очи на преподавателите и гласуват за тези промени без да им пука защото по някакъв начин те ще бъдат облагодетлствани от този факт! Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 В основата на висчките ви тези проблеми мога да кажа седи и студентския ви съвет и самия прецедател!!Ако прецедателя е точен при вземането на някое от тези решения той може да се опълчи заедно с всички от студентски съвет и просто тези проблеми няма да съществъват!!Просто студентския съвет си правят мили очи на преподавателите и гласуват за тези промени без да им пука защото по някакъв начин те ще бъдат облагодетлствани от този факт! <{POST_SNAPBACK}> Горе-долу съм съгласен, но се пише "председател". Извинявай,ама не се сдържах! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Мисля, че изводът се налага от самосебе си. МАНЧОРОВ - ПЕДЕРАСТ! Да, и аз съм имал разправии с него, не сексуални, за щастие и на двете страни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fluffy Posted June 14, 2005 Author Share Posted June 14, 2005 Атанасов-Прасов-Миризливков! Той ако сложи кожени панталони и аз го видя 100/100 ще повърна! Ами да ти кажа,ненормалниците са все повече и все по гадни и мръсни и долниииии и т.н. <{POST_SNAPBACK}> Seriozno li e Atanasov beeeeeeeeee?Toq dokato ni izpitva6e navremeto ni kazva6e 4e dobre sme ka4vali kilogramite v oblastta na grudniq ko6,i 4e ako hodim po-4esto s "minijup4eta" sme 6tqli da budem o6te po-hubavki......Dokato be6e direktor me vika6e nai-redovno v kabineta mu da pi6a razni spisuci s 4asove i ne mi dava6e da sedna za da moje da mi zqpa zadnite 4asti!!!Golqma svinq e!Toi o6te li prepodava tam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fluffy Posted June 14, 2005 Author Share Posted June 14, 2005 Vnimavai s nego,4e 6tom o6te e tam............... Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Vnimavai s nego,4e 6tom o6te e tam............... <{POST_SNAPBACK}> Не съм от смирените и не се давам лесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted June 14, 2005 Share Posted June 14, 2005 Вижте какво открих случайно в интернет за нашия любим технически университет: http://www.tu-sofia.bg/Bul/ksavet/dorect140604.htm Може би не е много по темата, тъй като тук се коментира малко по-различен аспект от върпоса.. но това доказва само колко е дълбока заешката дупка Това е текст от решение което съм сигурен че ще бъде интересно за хората които имат изпит при проф. Генов този семестър.. като мен Мисля че коментарът е излишен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
charovni Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Тук всичко стана един голям OFFTOPIC. Да ви припомня оригиналния пост, пуснат от fluffy. В него има два въпроса 1) ставали ли сте жертва на сексуално изнудване във ВУЗ и 2) как се процедира в такива случай. Така поставена, темата изисква два отговора от вас. Ето моите: 1) не, не съм ставал жертва; 2) процедира се според случая. Ако изпита ви е труден и от това зависи всичко, тогава жертвате дупето и си завоювате оценката. Според мен това е честна сделка. Не по-лоша от всяка друга за която плащате. Ако пък се чувствате уверени, тогава стискате дупето и се явявате на изпит. Пък каквото сабя покаже - може да ви се падне лесен въпрос. Ч.А. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Браво Чаровни, поздравявам те за мнението, ти твоето дупе жертва ли го ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Леелеее,какви хора имало.charovni,някой ден ако имаш дъщеря и тя си жертва дупето,ще я похвалиш ли бе? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Точно щях да си едитна поста и да добавя това за дъщерята, ами сигурно ще я похвали, нали е честна сделка, не по-лоша от всяка друга. Link to comment Share on other sites More sharing options...
charovni Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Ех, деца, stefan и velvet underground. Личи си че сте млади още и зелени и животът не ви е очукал още. Но някой ден ще разберете, че човек все някога се жертва. И колкото по-скъпо се продаде толкова по-добре. Ако вашите дъщери не подложат дупе, цял живот ще има да работят за други дъщери, които вече са го направили. А онези ще има да ги навикват, навикват. Чудя се как не ги виждате тези неща. Аз не мога да ви кажа тази истина, явно не ме разбирате. Тази истина всеки сам трябва да я изстрада за себе си. Всичко много добре е казано в един хубав български филм - "Маргарит и Маргарита". Сигурно го има тук във wareza. Има една култова сцена с Васил Михайлов и вързване на връзки на обувки. Тя носи най-важното послание. Изтеглете филма и го гледайте. Ако разберете посланието, значи ненапразно съм ви говорил. Ч.А. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 За да получиш,трябва да дадеш!Нали така?Ясно е,че трябват жертви,но винаги има една граница,но за теб явно не съществува.За мен лично хора като теб са най-нищожните същества. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Но е нормално да даваш знания, да получаваш оценки. Не да даваш да те чукат някакви незадоволени чичета. А и един път даде ли, след това до края ще дава. Така е и в живота.Ама нашата fluffy не е такава, като я гледам каква е бойна най-много да остави някой без атрибути Link to comment Share on other sites More sharing options...
fluffy Posted June 16, 2005 Author Share Posted June 16, 2005 Ех, деца, stefan и velvet underground. Личи си че сте млади още и зелени и животът не ви е очукал още. Но някой ден ще разберете, че човек все някога се жертва. И колкото по-скъпо се продаде толкова по-добре. Ако вашите дъщери не подложат дупе, цял живот ще има да работят за други дъщери, които вече са го направили. А онези ще има да ги навикват, навикват. Чудя се как не ги виждате тези неща. Аз не мога да ви кажа тази истина, явно не ме разбирате. Тази истина всеки сам трябва да я изстрада за себе си. Всичко много добре е казано в един хубав български филм - "Маргарит и Маргарита". Сигурно го има тук във wareza. Има една култова сцена с Васил Михайлов и вързване на връзки на обувки. Тя носи най-важното послание. Изтеглете филма и го гледайте. Ако разберете посланието, значи ненапразно съм ви говорил. Ч.А. <{POST_SNAPBACK}> Tva s da6terqqta e dobur primer,a dragi mi 4arovni,az dupeto na nikoi ne sum go dala protiv volqta i rabotq za sebe si i navikvam drugite,i sam postignala tova to4no 6toto NE SAM SI JERTVALA DUPETO-ne misli6 li 4e tova e po-dobriq variant!?A i koito si dade guza vednuj-cql jivot 6te go klatqt.......no to za nqkoi tva e po lesnoto...da im razhlabvat semeringite cqqqqqqqqql jivot! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Чаровни, това беше най-неприятното нещо, което съм чувал от много време. И трябва да ти кажа, че има някакви неща като гордост и достойнство, които за някои хора все още струват повече от високото обществено положение... Но ти изгледжаш като човек, който не би разбрал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deftur Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 В твоя случай съм съгласен да се пребие човекът направил неприличното предложение, но ... няма да се разчуе историята. Най -много да кажат "набили са човека понеже е много добър преподавател и си държи на предмета,не пуска лесно". По-добре е да му спретнете нещо, което след това да разберат и колегите и приятелите му що за човек е. Например използвай помощта на някоя (телевизионна) медия...Мисля,че рабра какво имам в предвид. Ако мога да ти бъда полезен с нещо,казвай Аз съм с теб. <{POST_SNAPBACK}> Нямам какво да добавя. За сега... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 2) процедира се според случая. Ако изпита ви е труден и от това зависи всичко, тогава жертвате дупето и си завоювате оценката. Според мен това е честна сделка. Не по-лоша от всяка друга за която плащате. Ако пък се чувствате уверени, тогава стискате дупето и се явявате на изпит. Пък каквото сабя покаже - може да ви се падне лесен въпрос. Ч.А. <{POST_SNAPBACK}> Много съм разочарован от мнението ти, Чаровни! Така доникъде няма да стигне обществото ни! Лош пример даваш на по-младите от теб! Много се изложи според мен, ама твой проблем! Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 1) не, не съм ставал жертва; 2) процедира се според случая. Ако изпита ви е труден и от това зависи всичко, тогава жертвате дупето и си завоювате оценката. Според мен това е честна сделка. Не по-лоша от всяка друга за която плащате. Ако пък се чувствате уверени, тогава стискате дупето и се явявате на изпит. Пък каквото сабя покаже - може да ви се падне лесен въпрос. Ч.А. <{POST_SNAPBACK}> ей тва вече е прекалено наистина главата ми не побира как може да съществуват хора като теб(ти не си човек бе )заради такива като теб седим и обсъждаме тази тема!щото сигурно ако си(надявам се да не си),или станеш, ще си такъв дето да навиква другите и да им иска дупетата-ей заради такива нищожества сме на тоя хал и не ми обяснявай за "Маргарит и Маргарита",щото мисля знаеш кво стана на края,нали???и още повече за тва как не ни бил "очукал живота",щото така като те слушам теб май не живота ,ами доста народ те е чукал и на всичкото отгоре си горд и го препоръчваш на останалите,как не те е срам Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Чаровни, Мога да схвана идеята. И е нормално такива неща да ти минават през главата. На мен също ми идват всякакви болни идеи заради които бих бил достоен за затвор. Друг въпрос е дали ще имам волята да не се поддавам на първичното и да преценя кое е правилно и кое не, спрямо това как са ме възпитали и в каква среда съм израстнал.. какъв опит съм натрупал... Може би това е да си човек. Не че оправдавам съответния преподавател, но мога да си представя какво ще си мисля ако съм на негово място. Не вярвам някой нормален мъж на тази възраст да откаже на колежка, на млада и свежа плът.. колкото и грозна да е. Не това е въпросът - трябва да има някакви граници иначе не върви на добре. Сигурен съм че никой баща не би одобрил дъщеря му да си дава задника за такива глупости като изпит във ВУЗ. Това една жена да се продваш по този начин.. ми напомня за... проституция по-скоро, отколкото за някакъв просперитет на базата на способностите й. Ай със здраве.. схванахте идеята. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 Тук всичко стана един голям OFFTOPIC. Да ви припомня оригиналния пост, пуснат от fluffy. В него има два въпроса 1) ставали ли сте жертва на сексуално изнудване във ВУЗ и 2) как се процедира в такива случай. Така поставена, темата изисква два отговора от вас. Ето моите: 1) не, не съм ставал жертва; 2) процедира се според случая. Ако изпита ви е труден и от това зависи всичко, тогава жертвате дупето и си завоювате оценката. Според мен това е честна сделка. Не по-лоша от всяка друга за която плащате. Ако пък се чувствате уверени, тогава стискате дупето и се явявате на изпит. Пък каквото сабя покаже - може да ви се падне лесен въпрос. Ч.А. Щях да кажа "смях в залата" но всъщност тази дълбока "мъдрост" хич не е смешна, тя е много много тъжна. Ако човекът с ник Чаровни смята, че задникът му е обект на някакви сделки и много не обръща внимание на трафика там, то това, поне лично мен, ме води до едни и същи изводи и мисля че се сещате какви са те. Някой хубаво е намекнал за дъщерята... Интересно ми е, понеже виждам сериозни цифри в ЕГН-то на Чаровния и той може би е баща, да е жив и здрав - интересно ми е как ще възпиташ детето си: със дупето напред ли да върви???? Леко заголено и смазано така...???? Къде изчезна достойнството ви бе хора! Нима всички вече разсъждават "търговски"? Флъфи, котараче, постни една снимка сега да видим твоето дупе колко изпита струва - може с него и депутат да те направим?!?!? За мен лично коментарът на "Чаровния" /земи се покажи поне да видим колко си чаровен/ е под всякаква критика. Простичък съвет от мен - не правете задника си обект на търговия, иначе както каза Флъфи, често ще сменяте семеринги, а пък какво ще е мнението за вас сами се сещайте... Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted June 16, 2005 Share Posted June 16, 2005 "най-нищожните същества",aз съм го казал.а чаровния си седи на аватара си Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.