Jump to content
BulForum.com

Как да изкарам звук от 2 карти

Recommended Posts

Имам вграден AC'97 (май така беше) и SB Live!. И понеже имам 2 саунд системи по 120 вата искам да ги включа едновременно :punk Ама как? Аутпут има само от едната

Имам вграден AC'97 (май така беше) и SB Live!. И понеже имам 2 саунд системи по 120 вата искам да ги включа едновременно :punk Ама как? Аутпут има само от едната

Много просто... Не Може! ;) Замисли се малко над настройките в контрол панел-а и ще разбереш, че дори да инсталираш драйверите на двете карти може да зададеш да ти е активна само едната...

Много просто... Не Може! ;) Замисли се малко над настройките в контрол панел-а и ще разбереш, че дори да инсталираш драйверите на двете карти може да зададеш да ти е активна само едната...

Добре... Ще ти дам пример с програмата Traktor DJ. Там можеш да избереш в настройките 2 саунд карти... едната за мастър звука, а другата за мониторинга. И с нея и двете карти вадят звук! Обаче на мен не ми трябва по единия канал да тече една песен а по другия друга, а еднаква и по двата.

М/у другото СаундБластер-а ми е 6 канална, а на мен ми трябват 2 стерео канала, така че може би и само с нея може да стане номер-а. Пробвах със "4 speaker setup"-а в опциите от драйверите на саунд бластер-а. Така имам 2 канала, обаче единия е заглушен, гаден и т.н.

Такава тема виждам вече поне за 5-ти път. :P Принципно може да стане със софтуерен прехващач на сигнала - пренасочва изхода на едната карта към входа на другата и го изкарва, съответно през изхода и на втората, но тези спомагателни програмки се правят най-вече за запис от едната карта директно на втората. А защо просто не ползваш преходници-разклонители и да подадеш сигнала едновременно на двете системи....най-лесно е....и е най-евтино. :)

az taka sam napravil u nas i zasega ni6to ne e grumnalo slava bogu..ne razbiram ot el tehnika no ima edni jack4eta ot ednata strana izliza mujki stereo 3,5 inch a ot drugat adve jenski 3,5 i vklu4va6 s suotvetnite kabeli za ednata i za drugata uredba i mislq 4e 6te stane poneje ri men nqma problemi...ako nqkoi po ve6t v el tehnikata kaje i dali e bezopasno otkam suprotivleniq i tn 6te e super

Намерих решение на проблема!

Понеже СаундБластер-а ми е 5.1 канален, си инсталирах kX project драйверите и там от опциите дадох 4 канален звук, и да копира звука от първия канал във втория и ся всичко е 6!

Като увелича всичко на максимално и музиката се чува от вратата на входа на блока! Ахахаах :bgrin: Даже и по от далече :punk

Пак по темата, но...

Значи купих си слушалки с микрофон, но нещо ме дразни това, че като си пусна музиката и едно временно чувам гласа на този, с който говоря и музиката.Та по този повод искам да попитам как мога да си включа едновременно колоните и слушалките, като от колоните да си чувам само музиката, а от слушалките само гласса на този, с който говоря :confused

Пак по темата, но...

Значи купих си слушалки с микрофон, но нещо ме дразни това, че като си пусна музиката и едно временно чувам гласа на този, с който говоря и музиката.Та по този повод искам да попитам как мога да си включа едновременно колоните и слушалките, като от колоните да си чувам само музиката, а от слушалките само гласса на този, с който говоря :confused

Аз този номер съм го правил с две саундарти. Едната е за музиката (от Уинамп например), другата за скайпване.

Аз този номер съм го правил с две саундарти. Едната е за музиката (от Уинамп например), другата за скайпване.

Аз си мислех същото, но дали няма друг начин?В смисъл с тази карта с която съм сега :confused

Става със два броя но само медия плеър може да плейне и на двете и аз се очудих като го видях но вървеше както трябва всичко. Когато пуснах winamp и звука от едната изчезна.

Става със два броя но само медия плеър може да плейне и на двете и аз се очудих като го видях но вървеше както трябва всичко. Когато пуснах winamp и звука от едната изчезна.

Сигурно ли е, че като взема втора карта ще може да ползвам едната само за Skype, а другата за всичко останало.И ще стане ли номера с C-Media 6+1?

Сигурно ли е, че като взема втора карта ще може да ползвам едната само за Skype, а другата за всичко останало.И ще стане ли номера с C-Media 6+1?

Ами би трябвало да стане, защото в Скайп има в настройките опция да си избереш ръчно устройствата за възпроизвеждане и запис (за микрофона). На мен са ми листн-нати всички устройства (че дори и едно на дайл-ъп модема). В Скайп просто избираш ръчно звуковата, която искаш, а в Контрол Панел задаваш другата звукова карта като Дефаулт.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...