Dido`87 Posted June 12, 2005 Share Posted June 12, 2005 Имам вграден AC'97 (май така беше) и SB Live!. И понеже имам 2 саунд системи по 120 вата искам да ги включа едновременно Ама как? Аутпут има само от едната Link to comment Share on other sites More sharing options...
DragonX Posted June 12, 2005 Share Posted June 12, 2005 Имам вграден AC'97 (май така беше) и SB Live!. И понеже имам 2 саунд системи по 120 вата искам да ги включа едновременно Ама как? Аутпут има само от едната <{POST_SNAPBACK}> Много просто... Не Може! Замисли се малко над настройките в контрол панел-а и ще разбереш, че дори да инсталираш драйверите на двете карти може да зададеш да ти е активна само едната... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dido`87 Posted June 12, 2005 Author Share Posted June 12, 2005 Много просто... Не Може! Замисли се малко над настройките в контрол панел-а и ще разбереш, че дори да инсталираш драйверите на двете карти може да зададеш да ти е активна само едната... <{POST_SNAPBACK}> Добре... Ще ти дам пример с програмата Traktor DJ. Там можеш да избереш в настройките 2 саунд карти... едната за мастър звука, а другата за мониторинга. И с нея и двете карти вадят звук! Обаче на мен не ми трябва по единия канал да тече една песен а по другия друга, а еднаква и по двата. М/у другото СаундБластер-а ми е 6 канална, а на мен ми трябват 2 стерео канала, така че може би и само с нея може да стане номер-а. Пробвах със "4 speaker setup"-а в опциите от драйверите на саунд бластер-а. Така имам 2 канала, обаче единия е заглушен, гаден и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 12, 2005 Share Posted June 12, 2005 Такава тема виждам вече поне за 5-ти път. Принципно може да стане със софтуерен прехващач на сигнала - пренасочва изхода на едната карта към входа на другата и го изкарва, съответно през изхода и на втората, но тези спомагателни програмки се правят най-вече за запис от едната карта директно на втората. А защо просто не ползваш преходници-разклонители и да подадеш сигнала едновременно на двете системи....най-лесно е....и е най-евтино. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi6o_ Posted June 12, 2005 Share Posted June 12, 2005 az taka sam napravil u nas i zasega ni6to ne e grumnalo slava bogu..ne razbiram ot el tehnika no ima edni jack4eta ot ednata strana izliza mujki stereo 3,5 inch a ot drugat adve jenski 3,5 i vklu4va6 s suotvetnite kabeli za ednata i za drugata uredba i mislq 4e 6te stane poneje ri men nqma problemi...ako nqkoi po ve6t v el tehnikata kaje i dali e bezopasno otkam suprotivleniq i tn 6te e super Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dido`87 Posted June 12, 2005 Author Share Posted June 12, 2005 Намерих решение на проблема! Понеже СаундБластер-а ми е 5.1 канален, си инсталирах kX project драйверите и там от опциите дадох 4 канален звук, и да копира звука от първия канал във втория и ся всичко е 6! Като увелича всичко на максимално и музиката се чува от вратата на входа на блока! Ахахаах Даже и по от далече Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 17, 2005 Share Posted June 17, 2005 Пак по темата, но... Значи купих си слушалки с микрофон, но нещо ме дразни това, че като си пусна музиката и едно временно чувам гласа на този, с който говоря и музиката.Та по този повод искам да попитам как мога да си включа едновременно колоните и слушалките, като от колоните да си чувам само музиката, а от слушалките само гласса на този, с който говоря Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 17, 2005 Share Posted June 17, 2005 Пак по темата, но...Значи купих си слушалки с микрофон, но нещо ме дразни това, че като си пусна музиката и едно временно чувам гласа на този, с който говоря и музиката.Та по този повод искам да попитам как мога да си включа едновременно колоните и слушалките, като от колоните да си чувам само музиката, а от слушалките само гласса на този, с който говоря <{POST_SNAPBACK}> Аз този номер съм го правил с две саундарти. Едната е за музиката (от Уинамп например), другата за скайпване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 17, 2005 Share Posted June 17, 2005 Аз този номер съм го правил с две саундарти. Едната е за музиката (от Уинамп например), другата за скайпване. <{POST_SNAPBACK}> Аз си мислех същото, но дали няма друг начин?В смисъл с тази карта с която съм сега Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 Става със два броя но само медия плеър може да плейне и на двете и аз се очудих като го видях но вървеше както трябва всичко. Когато пуснах winamp и звука от едната изчезна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 Става със два броя но само медия плеър може да плейне и на двете и аз се очудих като го видях но вървеше както трябва всичко. Когато пуснах winamp и звука от едната изчезна. <{POST_SNAPBACK}> Сигурно ли е, че като взема втора карта ще може да ползвам едната само за Skype, а другата за всичко останало.И ще стане ли номера с C-Media 6+1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 22, 2005 Share Posted June 22, 2005 Сигурно ли е, че като взема втора карта ще може да ползвам едната само за Skype, а другата за всичко останало.И ще стане ли номера с C-Media 6+1? <{POST_SNAPBACK}> Ами би трябвало да стане, защото в Скайп има в настройките опция да си избереш ръчно устройствата за възпроизвеждане и запис (за микрофона). На мен са ми листн-нати всички устройства (че дори и едно на дайл-ъп модема). В Скайп просто избираш ръчно звуковата, която искаш, а в Контрол Панел задаваш другата звукова карта като Дефаулт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.